- 16 Eylül 2015
- 2.110
- 2.285
- 133
- 42
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #2.301
Onu dedik canim ama anlamadi isine geldigi gibi cevirdi. Zaten hemen misafir gelmez ben gelirim yardim ederim bebege dedi. Kendini kimseden saymiyor gelecek illaki esim hayir biz ilgileniriz ben de olucam zaten 3 hafta iznim var dedi ama yok inatla anlamiuor hayor hayor sen de dinlenirsin ben bakarim dior anlatamiyoruz amac farkli olunca istedigini anlat, istedigin uslupla anlat canim anlamayacak anlasildiKızlar valla benden size tavsiye 40 ı çıkana kadar benim arkadaşım kimseyi kabul etmedi bebek görmeye..bende öyle yapmayı düşünüyorum şimdiden söylemeye başladım..Zaten insan kendi evinde rahat dolaşmak ister doğum yapıcaz kolay değil...Mesela benim k.v ler uzaktalar gelicekler doğuma belki ben sutyensiz dolaşmak isticem rahat rahat ne bilim yani.insana kendi evinde bile rahat yok..Ben kendi annem olsun isterim o yeter yanımda.Zaten herleyi kendi annem yaptı uyku setine kadar dikti..Diğer tarafta hiç bişi yok..ilk torun bide..bilezik takacakmış bi kuru bilezikle olmuyo valla hiçbişey.Benim ailem onun dışında herşeyi aldı hala almaya yapmaya devam edio.Valla geldiklerinde ben tavır yapar bi işime karıştıklarında hiç çekinmem söylerim..
Insallah biranonce is bulur canimBende anlamiyorum bu tutumlarini ne gerek var bizi simdiden germeye.. zaten annelik zor, dogum zor.. ben normalde cok fazla kibarliktan herseyi en tatli dille soylemeye calisan icine atip icini yiyen bir kisiligim.. ama gecenlerde birsey farkettim soz konusu benim yavrumsa evladimsa zarar gorecegini dusundugum sezdigim en ufak birseyde onu korumaya alirim yani vay efendim saygisizlik etmisim bilmem ne hic gozum gormez, bence bu bebek isinde isler degisiyor icimizde durtu ortaya cikar ve uygun bir dille "bunu yapmanizi istemiyorum dusunmeniz icin tesekkur ederim ama ben boyle daha iyi olacagini dusunuyorum..." demeyi bence icgudusel olarak becerebiliriz gibi geliyor. annelik korumasi bu sonucta. Allah kimseyi yavrusundan ayirmasin kimselere muhtac etmesin.. suan esimin isi yok ve benim tek korkum bebegime istedigim seyleri alamamak maddi anlamda aile destek verirken parayi veren biziz bizim dedigimiz olur seklinde tavirlara girmesi... tek korkum maddiyatla tehdit edilmek kizlar dua edin ne olur kimin duasi kime tutar belli olmaz ama esimin acil is bulmasi lazim
Aynen canim.en ozel.gunlerimiz yani saysan nisan evlilik uni mezuniyeti ilk is balayi hamilelik dogum suana kadar hepsini batirdilar balayimda bile.3 kere aradilar gunde cv vereyim donunce diye... ayip denilen sey var ama yok iste! Nisan soz hepsi fiyaskoydu zaten anlatsam film cikar tek tas da isteyen biri.deilim.mesela.gostermelik de olsa ufak bisey takilsin insanlar deger vermiorlarmi sana diye soruyorlar dedim.esim de ailesine demis bigun ziyarete gittgimde kayinpeder yuzuk dedigin neki yabanci adetleri bakirdan tel bukeriz o da yuzuk dedi aglicaktim orda kayinvalidemde sirita sirita yuzume.bakiyordu gozumun onunden gitmiyor o goruntuler o anlar...bebegimle.gecirecegom zamanlarimi da boyle hatirlamak.istemiyorum benBenimde ailem yanimda degil diye ve ilk bebegim diye kayinvalidem bizde kalmayi planliyordu.kotu gelin degilim saygosozda degilim ama acikca dedimki evimiz kicuk annecim planimi buna gore yaptim bebegimle ilk 40 gun kendim ilgilenicem sonra tabiki ne zaman isterseniz basimin ustunde yeriniz var dedim o da anladi tabi...yapicak bisey yok kimseyi kirmayalim diye en ozel gunlerimi cope atamam
Oyy kuzum ya kiyamam seninkilerde fenaymis cidden, yahu gercekten bende anlamiyorum ve sinirlerim yipraniyor bizdede durumlar ayni, gecenlerde bebek halisi bakiyodum kendim biriktirdigim paramla alicam yani sadece bakiyordum hemen yok iste sen antibakteriyel hali niye bakiyorsun ne gereksiz sen onla mi buyudun? Gibi sacma sapan cimri cimri elestirilere maruz kaldim cocuguma neyi alacagimi kv.ler karar veriyor yani gidip bana sormadan bebek bezi almislar ucuzluktan aldik bunu kullan diye ama arastirmadan almislar belki ben kaliteli bisey alicam hic sormuyorlar bizde parayla kontrol var cok siddetli hemde... cimrilik olmasa neyse dicem idare edicem alamiycak insanlar degil 2 lira ucuz olsun diye sormadan etmeden is yapiyolar esimde issiz oldugu icin bisey diyemiyor mecburmusuz gibi davraniyor dogal olarak vallahi hepimiz dertliymisiz Allah yardimcimiz olsun kuzum seninde zormus cidden Allah sabir versin kendini cok uzme bebegini dusun, belkide korktugumuz kadar korkunc olmuycak hicbisey ;(Insallah biranonce is bulur canimo parayla tehdit cok kotu bisey biliyorum kv. Ornegim iste.. yardima ihtiyac oluyor esim cagiriyor bazan ya da oturdugumuz eve yardimci oldular.. mesguluz mesela telefonu acamadik hemen mesaj beni ara! Ya da kv. Cat kapi bende anahtarimda var birara kendi acip giriyordu eve! Yok artik demistim esime bu nasil bir densizlik .. herseye mudehale hakki goruyor kendinde. istedigi yapilmadi mi herkese karsi dolduruyor bizi sonra suratlar asik anliyorsun dolmus millet, evde degilsek isiklara bakip anlior evlerine de yakiniz camlarimiz birbirine bakiyor hemen ariyor nerdesiniz? Arabayi park ediyoruz gorup ariyorlar o kadar darlandimki anlatamam...yaptigimiz da bisey yok esasinda sadece az mudehale edilsin istiyoruz o da en kibar dille yani ama anlayana... anlamak istemiyorlar oyuzden sacma sapan mudehaleler ve saygisizca. En ufak saygi yok. Gecen sene pencereler takiliyor isten izinliyim ben de. cuma aksamustu kadindogum doktora gidicem sabahi da temizlenmem lazim. Onceki cts de ustalar bizim eve olcu almaya gelmislerdi ustalara kendi evi gibi cuma gelin diyor kayinpeder. ben de cuma olmaz dedim islerim var. Yok ben gelirim eve bakarim anahtar var bende diyor. Isim evde cuma diyorum yine anlamior gelirim ben gelirim ben en sonunda o kadar adamin icinde kayinpedere de doktora gidicem.temizlenip.banyo yapmam.lazim demek zorunda kaldim yaa anlamadi ne dediysem sonra da sinirlerim.bozuldu... bunlar odtu mezunu insanlar bide dusun esimin huyu yuzunden zirt pirt ailesine danisma huyu yuzunden cok karismaya alismislar evlendigimizden beri kurtulamadim bu huylarindan Allah sabir versin canim insallah kocan is bulur da kimseden yardim istemek zorunda kalmazsin..
Ben de çatı kontrolunden sonra karar verelim dedim doktoruma ama vucudum keloid olusturuyor her halukarda sıkıntı yasatacak keloid bana ama normal dogumda olusursa daha buyuk sıkıntı çekebilirim diye dusunuyorum bu yuzden bir cildiyeye de gorunmem gerekecek sanırım. Bir yandan da senin dedigin gibi canim, minigimin sagligini riske atmak istemiyorum ben de. O yuzden cok karışık kafam..o bende de belirsiz normal istiyorum dedim doktoruma ama bir komplikasyon ya da kilolu dogum olursa size bırakıorums sezeryan derseniz sezeryan olur. bebeğin sağlıgını riske atmak ıstemiyorum dedim . oyuzden daha rahatım o konuda canım sen de doktorunla konus ıstersen hem fikir vermiş olur sana da bu konudaMesela benimki açıkladı kilolu olursa bas hareketleri ve omuz gecme sorunu olabilirmiş boynu sıkışabilirmiş riskleri şunlar olur dedi. ters gelme durumu vs de risk soyle olur dedi. tek tak anlatınca doktorundan dinleyince daha rahat oluyorsun canım
Aynen canim.en ozel.gunlerimiz yani saysan nisan evlilik uni mezuniyeti ilk is balayi hamilelik dogum suana kadar hepsini batirdilar balayimda bile.3 kere aradilar gunde cv vereyim donunce diye... ayip denilen sey var ama yok iste! Nisan soz hepsi fiyaskoydu zaten anlatsam film cikar tek tas da isteyen biri.deilim.mesela.gostermelik de olsa ufak bisey takilsin insanlar deger vermiorlarmi sana diye soruyorlar dedim.esim de ailesine demis bigun ziyarete gittgimde kayinpeder yuzuk dedigin neki yabanci adetleri bakirdan tel bukeriz o da yuzuk dedi aglicaktim orda kayinvalidemde sirita sirita yuzume.bakiyordu gozumun onunden gitmiyor o goruntuler o anlar...bebegimle.gecirecegom zamanlarimi da boyle hatirlamak.istemiyorum bencok doluymusum kizlar biyandan calisiyorum.bir yandan da agliyorum suan
Canim aslinda bir bilenin yaninda olmasi seni de rahatlatir. Tek yapman gereken bebegi alıp odana cekilmen ve bebegimle dinlenicez demen. Eminim hepimiz anne olunca 10 kaplan gucune sahip olucaz ve onlari korumak icin kimseyi kirmaya çekinmicez. Ben simdiden basladim bebegimi opturmem, gelen misafirlere de uyuyor derim diye.Onu dedik canim ama anlamadi isine geldigi gibi cevirdi. Zaten hemen misafir gelmez ben gelirim yardim ederim bebege dedi. Kendini kimseden saymiyor gelecek illaki esim hayir biz ilgileniriz ben de olucam zaten 3 hafta iznim var dedi ama yok inatla anlamiuor hayor hayor sen de dinlenirsin ben bakarim dior anlatamiyoruz amac farkli olunca istedigini anlat, istedigin uslupla anlat canim anlamayacak anlasildi
hamileilk hormonunu bile benim yerime uretenler var olduğu için benim hormona gerek kalmıyorKuzum yaaa yalniz degilsin inan etrafimda okadar sansli arkadaslarim varki bende bu duygulardayim dugunden ceyrek altin kalmadi bende... bitanesine dokunamadim. bizimde dugunumuz rezildi videolari bile izlemek istemiyorum. cok doluyum bende hamilelik hormonlarida sagolsunlar ya ne guzel doldurdu bziii hormonlar.. saol kuzum insallah bulur esim is, en azindan muhtac olmayiz onlara..
Aslında kendi ailenin yanında olması guzel bişey benimkilerde istanbulda aynı şehirdeyiz ama ne evlenrken yanımdalardı yardımlarını gordum ne de hamileyken tatıllerinde anca donduler! Konusmuyoruz oyuzden zaten yanımda olsalar kv.me ses bile cıkaramıyor annem kosesıne cekılıor sonra evime gideyim ben diye ısrar etmeye baslıyor cocuk gıbı bıde benı zor duruma dusuruyor ısrar ettiğim belli oluyor Çunku.. hAL böyle olunca da çöpsüz üzüm oluyorum kv.me gore her işime karısma hakkına sahip goruyor kendınıCanim aslinda bir bilenin yaninda olmasi seni de rahatlatir. Tek yapman gereken bebegi alıp odana cekilmen ve bebegimle dinlenicez demen. Eminim hepimiz anne olunca 10 kaplan gucune sahip olucaz ve onlari korumak icin kimseyi kirmaya çekinmicez. Ben simdiden basladim bebegimi opturmem, gelen misafirlere de uyuyor derim diye.
Ben biraz daha şanslıyım. Esimin ve benim ailem ayni yerde oturuyor biz de onlara 100 km uzakta bir ilcedeyiz. Dogumu ailelerin bulundugu yerde yapicam insallah. Sonra da annemin evinde kalicam 20 gun falan sonra kvye 2-3 gunlugune geçer akabinde kendi evimize dönerim. Esim basta annemin evinde kopeklerimiz var diye izin vermiyordu kendi annesinde kalmamizi istiyordu ama şükür aştık o sıkıntımızı
Haklisin canim ne diyim yalniz hissetme kendini hepimiz farklisinin ayni aci verenini yasiyoruz amaan of vallahi bende bugunlerde erkenden lohusa depresyonuna girdim :) enerjimizi yukseltelim yahu belki korktugumuz kadar olmaz belki hepsi gecer gider belki birileri yumusar.. saglikli dogsunlarda baska bisey istemiyorum tabihamileilk hormonunu bile benim yerime uretenler var olduğu için benim hormona gerek kalmıyorAllahtan ben video istemedim dugunde birde onları izlesem kimbilir neler çarpacak gözüme hiç gerek yok Şaka bir yana su dönemde bir kere nazlanmadım alttan alınmam gerekirken benim alttan almalarımla geçti hep oyuzden suan hamile kalmasam bile benzer duygular içerisinde olacagımdan eminim bu kadar karısılmaya tecrubeyle sabit..
oyle canım orası öncelik bebişlerimizin sağlığı hep de öyle olacakHaklisin canim ne diyim yalniz hissetme kendini hepimiz farklisinin ayni aci verenini yasiyoruz amaan of vallahi bende bugunlerde erkenden lohusa depresyonuna girdim :) enerjimizi yukseltelim yahu belki korktugumuz kadar olmaz belki hepsi gecer gider belki birileri yumusar.. saglikli dogsunlarda baska bisey istemiyorum tabisaygi gostermeyi ogrencekler yaslari buyuk diye kimse kimsenin hayatina saygisizlik etmeye hak bulamaz oyle yada boyle sende zamanla hissettirirsin be kuzu
Ay canim benim uzuldum adına. Gerci bebegini yetistirirken ne yapmaman gerektigini gosteriyorlar sana boylece.Aslında kendi ailenin yanında olması guzel bişey benimkilerde istanbulda aynı şehirdeyiz ama ne evlenrken yanımdalardı yardımlarını gordum ne de hamileyken tatıllerinde anca donduler! Konusmuyoruz oyuzden zaten yanımda olsalar kv.me ses bile cıkaramıyor annem kosesıne cekılıor sonra evime gideyim ben diye ısrar etmeye baslıyor cocuk gıbı bıde benı zor duruma dusuruyor ısrar ettiğim belli oluyor Çunku.. hAL böyle olunca da çöpsüz üzüm oluyorum kv.me gore her işime karısma hakkına sahip goruyor kendınıeşiminkilerin burnumun dıbınde oturması ayrı bır dert yatak odamın camına kadar goruyorlar evlerınden.. Bide bildiğin ısıgınız yanıyor yok eve geldınız yok evde yoktunuz gıbı yoklama almaları kadar huzursuz eden birşey yok yerlerini bilmiyorlar hadlerini hiçbilmiyorlar, bizim yerimize karar veriyorlar, ne yapacagımızı soyleyip duruyorlar, bayramda sunu aradınmı bunu aradın mı dıye yoklama cekıyorlar ya bildiğin 33 yasındayım esım 40 yasında... 40 sene oncesini insan hatırlamaz bile zaten cogu seyı eksik yada kulaktan duyma öneriyor yanlış bilgileri bi de ısrar ediyor hiç lazım değil.. Oyuzden yanımda kalmaları yerıne cocuk doktorumu ararım ara ara daha etkili olur içim rahat olur huzurum kaçmaz varlıkları daha cok zarar...
Canim ben genellikle iceriden cimciriyormus gibi hissediyorum. Sanirim o minicik ayaklariyla bir seriye bağlıyor pıtı pıtı canımı da yakıyor çoğu zaman.Kizlar bazen karniniza tirnak gibi bisey suruyor gibi hissediyormusunuz? Boyle cok ince bisi geciyo karnimin altindan tirnak degildir tabi ama cok ince boyle hafif sizlata sizlata suruyor :)
Aynen banada yapiyo minnos ya :) galiba bu hisleri ozliyecegiz cunku gecenlerde bir yakinim cocuklar buyuyunce o hisleri o gunleri cok ozledim tadini cikar hamilelik bile keyifli dedi hakikaten aslinda hayat bundan ibaret degil mi her asamasi guzel :)Canim ben genellikle iceriden cimciriyormus gibi hissediyorum. Sanirim o minicik ayaklariyla bir seriye bağlıyor pıtı pıtı canımı da yakıyor çoğu zaman.
Kesinlikle oyle canım keyfini cikartmamiz lazim, ne zaman olursa olsun minigimin hareketlerini hissettigim anda cok mutlu oluyorum. Bu aralar 1-2 yil once falan dogum yapanlar yeni bebek kokusunu ozledim 2.yi yapmak istiyorum diyor. Garipsiyordum ama simdi anliyorum sanirim.Aynen banada yapiyo minnos ya :) galiba bu hisleri ozliyecegiz cunku gecenlerde bir yakinim cocuklar buyuyunce o hisleri o gunleri cok ozledim tadini cikar hamilelik bile keyifli dedi hakikaten aslinda hayat bundan ibaret degil mi her asamasi guzel :)
Aynen oyle banada garip geliyordu simdi simdi anliyorum bende, tadini cikarmak lazimKesinlikle oyle canım keyfini cikartmamiz lazim, ne zaman olursa olsun minigimin hareketlerini hissettigim anda cok mutlu oluyorum. Bu aralar 1-2 yil once falan dogum yapanlar yeni bebek kokusunu ozledim 2.yi yapmak istiyorum diyor. Garipsiyordum ama simdi anliyorum sanirim.
Valla canım dun aklıma ilk gelen sey bu oldu kitlicem kapıyı diye de sonra kendi evimde kendimi odaya kapatıcam .. benimki daha cok mutlu olur evin hakimiyetine sahip diye.. 40 sene oncesinden hatırladıgı bilgileri ile yardım etse ne olur etmese diye dusunuyorum ben zaten sımdıden birşeyler soylıuyor ama yarısı yanlıs.. uzamnların kesinlikle onermediği şeyler ardındanda ne kadar sure yatak odamızda yatırmamız gerektiğine kadar karısmaya baslıyor... bi de 1 yardım etse tahakkumu 10 sene suruyor hiç gerek yok oyuzden.. Elimden geldiğince yardım istemeyi dusunmuyorum oyuzden.. Çok acil bir bilgiye ihtiyacım olursa ararım doktoru soyler dogru bilgi verir en azından.. Dün aklıma geldi kurallar diye yazı hazırlıcam devlet kurumu gibi olacak biraz ama evin gorulur yerlerıne asıcam bide opme 40ına kadar ellerinizi yıkayıp da doknun her seferinde gibi kurallar koyucam bebeğin beşiğine de onu yapıstırıcam kimin evinde olduklarını hatırlatır biraz belkiAy canim benim uzuldum adına. Gerci bebegini yetistirirken ne yapmaman gerektigini gosteriyorlar sana boylece.
Kvler genelde kız aldık anlayışında, benimki de bir dönem öyleydi hatta cok korktu oğlunu ben etkilicem onlari silecek diye halbuki asla oyle bir insan degilimdir zaten benim esim de ailesi diye ölürben de oyle cok sesini cikartan bir insan degilimdir ne yazikki fazla saygili olmayi ogretti ailem büyürken ama bazen yeri geliyor inceden geciriyorum lafları. Bizim evliligimiz bizim kararlarimiz kimseyi ilgilendirmez diye. Bir de biraz uzaklik iyi oluyor açıkçası o yuzden de kafam rahat.
O bayramlarda sunu ara buna git muhabbetini benim kv de yapar ama ben huzursuzluk cikartir gitmem tabiki
Biraz haddini bildirmezsen tepene çıkar. Madem hic istemiyorsun al bebegini gir odana kapini da kilitle beni rahatsiz etmeyin de bir gelir iki gelir ucuncu de dusunur belki kvn.
Cok mantikli aslinda evin kurallari diye yazip bir koseye asmak ama ne kadar dikkat ederler orasi da var.Valla canım dun aklıma ilk gelen sey bu oldu kitlicem kapıyı diye de sonra kendi evimde kendimi odaya kapatıcam .. benimki daha cok mutlu olur evin hakimiyetine sahip diye.. 40 sene oncesinden hatırladıgı bilgileri ile yardım etse ne olur etmese diye dusunuyorum ben zaten sımdıden birşeyler soylıuyor ama yarısı yanlıs.. uzamnların kesinlikle onermediği şeyler ardındanda ne kadar sure yatak odamızda yatırmamız gerektiğine kadar karısmaya baslıyor... bi de 1 yardım etse tahakkumu 10 sene suruyor hiç gerek yok oyuzden.. Elimden geldiğince yardım istemeyi dusunmuyorum oyuzden.. Çok acil bir bilgiye ihtiyacım olursa ararım doktoru soyler dogru bilgi verir en azından.. Dün aklıma geldi kurallar diye yazı hazırlıcam devlet kurumu gibi olacak biraz ama evin gorulur yerlerıne asıcam bide opme 40ına kadar ellerinizi yıkayıp da doknun her seferinde gibi kurallar koyucam bebeğin beşiğine de onu yapıstırıcam kimin evinde olduklarını hatırlatır biraz belki
Canim valla ben dun bi arkadasima danistim psikoloji ve bilincaltiyla bilgili bi arkadas diyorki tecrubesiz olmadigina once kendin inan kaynaklari arastir ve donanimli ol bir kac tibbi terim ezberle atiyorum "kolostrum (llk sut) oldugu icin hemen emzirmeliyim dogumdan sonra.." gibi bir cumle.. onlar o dile hakim degildir ama seni ne kadar arasirmis oldugunu gosterir ve bilgili olduguna ikna eder, esine de surekli kitaplar okudugunu hissettir ucretsiz egitimlere seminerlere katil ki gorsun ve ara ara ona degisik bilgiler ver o da etkilensin ki seni "anne o biliyor yahu kiz arastirdi okadar" diye savunabilsin dedi. Ayrica gercekten cevabini bildigin bir kac soruyla kvnin onayini al ki hiimm tamam olmus bu kiz desin icinden icinden diyor mesela "anne kundak cok faydali dimi sen yapmistin bak uzmanlarda oneriyor..." gibisinden.. yani olabildigince bilinclerine arastirdigini ve bu konuda yardima ihtiyacin olmayacagini yerlestir diyor.Valla canım dun aklıma ilk gelen sey bu oldu kitlicem kapıyı diye de sonra kendi evimde kendimi odaya kapatıcam .. benimki daha cok mutlu olur evin hakimiyetine sahip diye.. 40 sene oncesinden hatırladıgı bilgileri ile yardım etse ne olur etmese diye dusunuyorum ben zaten sımdıden birşeyler soylıuyor ama yarısı yanlıs.. uzamnların kesinlikle onermediği şeyler ardındanda ne kadar sure yatak odamızda yatırmamız gerektiğine kadar karısmaya baslıyor... bi de 1 yardım etse tahakkumu 10 sene suruyor hiç gerek yok oyuzden.. Elimden geldiğince yardım istemeyi dusunmuyorum oyuzden.. Çok acil bir bilgiye ihtiyacım olursa ararım doktoru soyler dogru bilgi verir en azından.. Dün aklıma geldi kurallar diye yazı hazırlıcam devlet kurumu gibi olacak biraz ama evin gorulur yerlerıne asıcam bide opme 40ına kadar ellerinizi yıkayıp da doknun her seferinde gibi kurallar koyucam bebeğin beşiğine de onu yapıstırıcam kimin evinde olduklarını hatırlatır biraz belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?