- 13 Nisan 2016
- 907
- 653
- 53
- 37
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #2.321
Sen de kv gibi yapsanaBenim kv surekli beni yalniz ykalayip laf sokar ama sonrasinda ben gidip anlattigimda ogluna ben oyle dermiyim tuh ya kizi nasil uzmusum yanlis anlamis demekki diyip aglar.. ogluda gelip kadin nasil agladi cok yanlis dusunuyorsun der.. kizlar cok safiz biz cok! Ama bu boyle gitmez ters tepkiyle daha cok sinir edip daha cok es tarafindan takdir alabiliriz bunun yolu onlari onlarin silahiyla vurmak... ben yapamam diyodum ama yapicam dayanicam :) cidden aklima geldikce delirdigim olaylar var keske az akilli davranip olaylari degerlendirip maskeleri dusurseydim :)
Aynen bende oyle yapicam bundan sonra :) ayy oyle mi anlamis o yazik yaaaSen de kv gibi yapsanalaflari gecir sonra da ay ben oyle demek istemedim yanlis anlamis dersin :)
Kesinlikle haketmis:) laf esirgememek lazim biraz da sınırı çizip o sınırı hissettirmek lazim yoksa kendilerine hizmetci ya da ogullarina bakıcı aldiklarini düşünüyorlar.Aynen bende oyle yapicam bundan sonra :) ayy oyle mi anlamis o yazik yaaadicem ahahhaha haketti ama..
Aslinda duskun canim esim ailesine ama ailesi cok asiri abarttigi icin bariz hakli oldugumu gorup uyarmak zorunda kaliuor ailesini ama bakalim canimCok mantikli aslinda evin kurallari diye yazip bir koseye asmak ama ne kadar dikkat ederler orasi da var.
Bence en iyisi sen küstür bunlariagzina geleni soyle sonra da sıkıntı çıkaracak olurlarsa lohusalik yuzundendi dersin. Hem sanslisin ki esin annesine cok duskun degil bir de o duskun olsaydi cok daha buyuk problemler yaşardın.
Sen simdilik canini hic sıkma bunlara sadece bebegini dusun cok az kaldi minigini koklamana
Ben zaten kimyagerim canim annem de anatomi hocasi hayatim o tibbi terim ve bilgilerle geciyor ama kabullenmek istemiorlar tum doktorlarimla iyi anlasirim buyuzden ama gelip bana anneannenin romanyali egitimsis hasta bakicisinin laflarini anlatir cok bilgiliymis gibi sacmasapan kocakari tabirlerini isine geldigi gibi yani eger tibbi bilgi isine geliyorsa dq onu kullanir. Senelerce insankaynaklari mudurlugu yapmis canim buyuk bir sirkette insan kullanip yonetmewini iyi biliyor oyuzden isine geldigi gibi hep.. bilncalti islemior onda az is cok laf sever.. yas ilerledikce dedikleri ya da istedikleri olmayacak panigi de olusmaya baslamis mudehalelwri de ondan biraz.. onden plani yapar istedigi gibi olsun diye olayin gerceklesmesine seneler varken plani ve hazirligini yapar. cocuk odasina karismalqri gibi iste 2 sene sonra hamile kaldim dusun ne kadar onceden hangi odanin cocuk odasi olmasi gerektigini isledigini... ben de oyuzden son ana kadar susup unutmasini saglayip son an supriz yapma yolunu buldum bi cok konuda.. itiraz edince islemeleri cok oluyor cunku onceden.. ama itiraz etmeyince zaten cepte diye dusunuyor.. son anda itiraz ise yariyor benimkinde.. zor bir karakter canim. Psikolog olsq o bile dayanamazdi bu kadar karismaya ki psikolog arkadasim var o da bu yaptiklari psikolojik tacize giriyor diyor dusun canimCanim valla ben dun bi arkadasima danistim psikoloji ve bilincaltiyla bilgili bi arkadas diyorki tecrubesiz olmadigina once kendin inan kaynaklari arastir ve donanimli ol bir kac tibbi terim ezberle atiyorum "kolostrum (llk sut) oldugu icin hemen emzirmeliyim dogumdan sonra.." gibi bir cumle.. onlar o dile hakim degildir ama seni ne kadar arasirmis oldugunu gosterir ve bilgili olduguna ikna eder, esine de surekli kitaplar okudugunu hissettir ucretsiz egitimlere seminerlere katil ki gorsun ve ara ara ona degisik bilgiler ver o da etkilensin ki seni "anne o biliyor yahu kiz arastirdi okadar" diye savunabilsin dedi. Ayrica gercekten cevabini bildigin bir kac soruyla kvnin onayini al ki hiimm tamam olmus bu kiz desin icinden icinden diyor mesela "anne kundak cok faydali dimi sen yapmistin bak uzmanlarda oneriyor..." gibisinden.. yani olabildigince bilinclerine arastirdigini ve bu konuda yardima ihtiyacin olmayacagini yerlestir diyor.
Mesela ev isleri icin yardim istiyorsan soyle yaparsin baska birine anlatir gibi donup "valla annem iyiki buralarda sagolsun icimi rahatlatiyor ev islerine yetisemeyecegim icin o yardim edicem dedi ya icim cok rahat" gibisinden... burada da ev islerine yardim edecegi fikrini kendine alir bilinc altina ne atarsan onu cikarirsin diyordenemek lazim kizlar :)
Cok betermis canim benimki de yapiyor oyle seyler kendi der eder sonra sucu benim ustume atar ya da baskasinin.. ben de yasindan oturu susuarim alttan alirim ama mutsuz olurum sonra aslinda hakikaten safiz galiba yaa tum genclik ve onemli yillarimiz gidiyor elimizden takarak.. uzuluyoruz iste uzulmesek uzermiyiz diye umursamayiz bile ama iste sonunda biz uzuluyoruz boylede sanirim bazi yerlerde bazi konulara karsi nasirlasmamiz gerek baska turlu olmicak hakliysak uzulmicez bakalim nasil becerecegizBenim kv surekli beni yalniz ykalayip laf sokar ama sonrasinda ben gidip anlattigimda ogluna ben oyle dermiyim tuh ya kizi nasil uzmusum yanlis anlamis demekki diyip aglar.. ogluda gelip kadin nasil agladi cok yanlis dusunuyorsun der.. kizlar cok safiz biz cok! Ama bu boyle gitmez ters tepkiyle daha cok sinir edip daha cok es tarafindan takdir alabiliriz bunun yolu onlari onlarin silahiyla vurmak... ben yapamam diyodum ama yapicam dayanicam :) cidden aklima geldikce delirdigim olaylar var keske az akilli davranip olaylari degerlendirip maskeleri dusurseydim :)
Olmadi canim bana hic. Benimki daha cok organlarimi agritiyor baski yapip cok hareketini hissetmedigimden oturude olabilir anca kaykiliyor icerideKizlar bazen karniniza tirnak gibi bisey suruyor gibi hissediyormusunuz? Boyle cok ince bisi geciyo karnimin altindan tirnak degildir tabi ama cok ince boyle hafif sizlata sizlata suruyor :)
Ayy canim benim esin duskun olsa emin ol her halükarda sen suclu ve haksiz olurdun. Bosver keyfini çıkar esin yanında gerisi onemli degil. Nazini da yap sakın çekinmeAslinda duskun canim esim ailesine ama ailesi cok asiri abarttigi icin bariz hakli oldugumu gorup uyarmak zorunda kaliuor ailesini ama bakalim canimaynen az zaman kaldi saglikla atlatsak su donemleri
Demin annesi zirtpirt arior diye soylendi evde bende istedigini istedigi an yapacak ac telefonunu yoksa beni aricak dedim beni aradi da ardindan biliyorum artik ne yapacagini.. bu kez esim bana kizdi duskun canim annesine ama annesinin abarttiginin farkinda kendi de bunaloyor cunku canim oyuzden nazlanirsam hergun kavga cikar bizim evde.. arama nedeni de henuz almadigimiz hediye icin tesekkur edelimmis hediyeyi gonderen kisiye.. henuz elimize gecmedi... ve 40 yasinda esim ya cocuk gibi ara sunu bunu diye ariyorAyy canim benim esin duskun olsa emin ol her halükarda sen suclu ve haksiz olurdun. Bosver keyfini çıkar esin yanında gerisi onemli degil. Nazini da yap sakın çekinme
Ayy ne sinir bozucu bir kadın yaaa. Iyi sabrediyorsun masallah ben hemen huzursuzluk cikartiyorum oyle bir durumda esim de sesini çıkartamıyor.Demin annesi zirtpirt arior diye soylendi evde bende istedigini istedigi an yapacak ac telefonunu yoksa beni aricak dedim beni aradi da ardindan biliyorum artik ne yapacagini.. bu kez esim bana kizdi duskun canim annesine ama annesinin abarttiginin farkinda kendi de bunaloyor cunku canim oyuzden nazlanirsam hergun kavga cikar bizim evde.. arama nedeni de henuz almadigimiz hediye icin tesekkur edelimmis hediyeyi gonderen kisiye.. henuz elimize gecmedi... ve 40 yasinda esim ya cocuk gibi ara sunu bunu diye ariyor
Valla canim yavrumu da alip terkedesim var aslinda sinirlerimi bozup oturacagimaAyy ne sinir bozucu bir kadın yaaa. Iyi sabrediyorsun masallah ben hemen huzursuzluk cikartiyorum oyle bir durumda esim de sesini çıkartamıyor.
Canim sen gel burda yap dogumunu birlikte buyuturuz bizim minikleri valla cok gicik oldum kvne.
Basta çekecektin restini canim benim ama gec kalmis sayılmazsın. Geri adim atmazsan ciddiyetini anlarlar ona gore davranırlar. Hic yumusama kafanin dikine git gerekirse gunlerce küs kal konusma ama anlasinlar artik.Valla canim yavrumu da alip terkedesim var aslinda sinirlerimi bozup oturacagimases cikarmadikca da herkesin oncwlikli isteklerini nazlarini cekiyorum. Ses cikarinca da alismislar ne de olsa uyum sagliyor diye bu kez de trip atiliyor ya da bana kiziliyor.. Biktim gercekten
Hahahha iyi yapıosun canım en mantıklıısıKesinlikle haketmis:) laf esirgememek lazim biraz da sınırı çizip o sınırı hissettirmek lazim yoksa kendilerine hizmetci ya da ogullarina bakıcı aldiklarini düşünüyorlar.
Benim kv de esim hasta oldugunda arar yok corba yap yok çörekotu yedir vs vs. Ben de artik diyorum o benim esim ben daha cok dusunuyorum onu hic merak etme sen elimden geleni yapip iyi bakiyorum ben esime diye.
Valla ben okurken tıkandım düşünüp hayal edemedim Allah sabır versin canımBen zaten kimyagerim canim annem de anatomi hocasi hayatim o tibbi terim ve bilgilerle geciyor ama kabullenmek istemiorlar tum doktorlarimla iyi anlasirim buyuzden ama gelip bana anneannenin romanyali egitimsis hasta bakicisinin laflarini anlatir cok bilgiliymis gibi sacmasapan kocakari tabirlerini isine geldigi gibi yani eger tibbi bilgi isine geliyorsa dq onu kullanir. Senelerce insankaynaklari mudurlugu yapmis canim buyuk bir sirkette insan kullanip yonetmewini iyi biliyor oyuzden isine geldigi gibi hep.. bilncalti islemior onda az is cok laf sever.. yas ilerledikce dedikleri ya da istedikleri olmayacak panigi de olusmaya baslamis mudehalelwri de ondan biraz.. onden plani yapar istedigi gibi olsun diye olayin gerceklesmesine seneler varken plani ve hazirligini yapar. cocuk odasina karismalqri gibi iste 2 sene sonra hamile kaldim dusun ne kadar onceden hangi odanin cocuk odasi olmasi gerektigini isledigini... ben de oyuzden son ana kadar susup unutmasini saglayip son an supriz yapma yolunu buldum bi cok konuda.. itiraz edince islemeleri cok oluyor cunku onceden.. ama itiraz etmeyince zaten cepte diye dusunuyor.. son anda itiraz ise yariyor benimkinde.. zor bir karakter canim. Psikolog olsq o bile dayanamazdi bu kadar karismaya ki psikolog arkadasim var o da bu yaptiklari psikolojik tacize giriyor diyor dusun canimarkadasinin dedigi normql insanlarda basarili sonuclar verecektir canim benim durumu qnca bir aile terapsiti paklayacak
Kıyamam yaa üzücüymüş cidden yani zor ama sen yavrunu doğurunca herşeye kulağını tıkayıp koruma iç güdüsüyle hepsine karşı güçlü durursun bence şimdiden üzme kendiniValla canim yavrumu da alip terkedesim var aslinda sinirlerimi bozup oturacagimases cikarmadikca da herkesin oncwlikli isteklerini nazlarini cekiyorum. Ses cikarinca da alismislar ne de olsa uyum sagliyor diye bu kez de trip atiliyor ya da bana kiziliyor.. Biktim gercekten
Insallah canim, valla tartisma ve kusme olacak orasi kesin de esimle sorun yasayip cocugumuzu huzursuz etmeyiz umarimKıyamam yaa üzücüymüş cidden yani zor ama sen yavrunu doğurunca herşeye kulağını tıkayıp koruma iç güdüsüyle hepsine karşı güçlü durursun bence şimdiden üzme kendini
Mantıklı canım yani bu durumlar hassas durumlar hayırlısı olsun inşallah canını sıkcakları tadsız şeyler yaşamazsın bunlara gerek kalmaz Allah akıl fikir vicdan versin kv ne senle uğraşmak yerine cidden iyi niyetli yaklaşsın sana inşallah kuzumInsallah canim, valla tartisma ve kusme olacak orasi kesin de esimle sorun yasayip cocugumuzu huzursuz etmeyiz umarim
Daha once esimi dusundugumden susuyordum bir cok konuda ama en buyuk endisem bebegim olacak su noktadaneyse bir yolunu bulucam illaki gerekirse esimi alip bir iki seans aile terapisine gidicem sonra da esimle annesini gondericem bir kac seans daha paraya kiyip
İnşşşallah canımMantıklı canım yani bu durumlar hassas durumlar hayırlısı olsun inşallah canını sıkcakları tadsız şeyler yaşamazsın bunlara gerek kalmaz Allah akıl fikir vicdan versin kv ne senle uğraşmak yerine cidden iyi niyetli yaklaşsın sana inşallah kuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?