- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #2.361
Canim diyorumya gunlerdir arastiriyorum mustela ve sebamedinde icinde kimyasallar var yani sls kullanmamis ama slsden birazcik daha az zararli baska bir sulfat kullanilmis. Keza kremler falan hep parafinli. Bende mustelada karar kildim gibi ama sonradanda diyorum yine icinde zararli madde var e ben ne anladim bundan hemde dunya para:)))) en son kafayi siyirip bebegi yesil sabunla yikayip sonrada saf zeytinyagiyla yaglayip koyacam :)) camasirlarida sabun ceviziyle kaynatirim artikSampuan, sabun vs.icin genellikle sebamed ya da mustela alin diyorlar hatta duydugum okudugum kadariyla sebamedden memnun olmayanlar varmış. Ben mustela almaya karar verdim.
Deterjanini anneannesi aldi esyalar annemde oldugu icin onlari yikamak icin dalin toz kullanmis ama dalan roxy icin daha iyi diyorlar. Bir dahaki sefere dalan roxy almayi düşünüyorum.
Hatta şöyle yapsak daha mantikli gibi geliyor bana: kafamizdaki markalarin kucuk boylarindan alip denemek hangisinden memnun kalirsak ona devam etmek. Ne de olsa hepsi tavsiye edilen guvenilen markalar ama her bebegin cildi farklı, sana iyi gelen bana gelmeyebilir.
Hiccc birsey olmaz uzerine dusunme bile dillendirmede.Kizlar nar ayiklarken yuzume sicradi bisi olurmu bebegimde
Ay en mantiklisi aslinda dicem de sabunlarin da icinde kimyasal var illaki. Benim bulundugum yerde insanlar sabunlarını kendi yapiyor zeytinyagindan ama onlar da kimyevi madde kullaniyor illaki. Gözünü kapatip birini kullanacaksin. Napalim elimizden geldigince, sartlarin izin verdiği kadar bebeklerimizi dogal yetistiricez.Canim diyorumya gunlerdir arastiriyorum mustela ve sebamedinde icinde kimyasallar var yani sls kullanmamis ama slsden birazcik daha az zararli baska bir sulfat kullanilmis. Keza kremler falan hep parafinli. Bende mustelada karar kildim gibi ama sonradanda diyorum yine icinde zararli madde var e ben ne anladim bundan hemde dunya para:)))) en son kafayi siyirip bebegi yesil sabunla yikayip sonrada saf zeytinyagiyla yaglayip koyacam :)) camasirlarida sabun ceviziyle kaynatirim artik
Evet canim ara ara kilo ataklari oluyor sonra sabitliyoruz merak etme canim verecegiz ben de cok dikkat etmeme 5 km yurumeme ragmen haftada 5 kere 32 de 15 kilo aldim toplamda 6.5 unu ilk 3 ay aldimkizlar bu haftalarda cok kilo alicakmisiz ben simdiden iki haftada 3 kg aldim sinirim bozuldu valla yemesem olmuyo yesem zaten agir seyler yemiyorum dun bi fotografimi cekti arkadasim fotografta farkettim yuzum falan hep tombiklesmis cok garip geliyo ya :/
Ilkkez duyuyorum canim ben de bir haftadir nar yiyorum sicramadigi yerim de kalmadi ustelikKizlar nar ayiklarken yuzume sicradi bisi olurmu bebegimde
Aynen oyle tatlim vallaEvet canim ara ara kilo ataklari oluyor sonra sabitliyoruz merak etme canim verecegiz ben de cok dikkat etmeme 5 km yurumeme ragmen haftada 5 kere 32 de 15 kilo aldim toplamda 6.5 unu ilk 3 ay aldimsekerim inatci bir sekilde dustugu icin oyle meyve ye meyve suyu icler de ise yaramadi gecenin bir vakti dusen sekeri yukseltmek icin yeyip durmustum hali ile 15 kilom ellerimden opuyor daha 8 hafta var erken gelmezse bebis.. nerden baksan 19la girerim doguma neyse canim vericez bir sekilde
Canim her seyde kimyasal var. Sampuan sabun zaten dogal bulamayiz ama ben vucudu icin %100 dogal hindistancevizi yagi kullanmaya karar verdim. Faydasi cok cok fazlaymış.Benim bildigim kadariyla arkasinda unilever henkel tse yazan urunlerde sorun yok ama yanlis bilgide olabilir tabi, ben mustelayi cok duydum ama kimyasal varsa almayalim tabi :/ ne alabilirizki acaba ya cok ciddi bir soru cidden bu simdi :/
Mantikli canim hem guzelde kokuyorCanim her seyde kimyasal var. Sampuan sabun zaten dogal bulamayiz ama ben vucudu icin %100 dogal hindistancevizi yagi kullanmaya karar verdim. Faydasi cok cok fazlaymış.
Sanmiyorum annesiii doguma hazirlik yapiyorlarmis ben bunla ilgili ayni sikayetleri cok okudum instagramdan falan ebelere hep soruyorlar panik olma rahat ol, bi arkadasimin kalbine koymus tekmeyi saatlerce kalp krizi geciriyorum sandim diyo kiz :) haftalar ilerledikce minnoslarin yeri daraldikca boyle yapiyorlar tatlim :)Kizlar minigim sabahtan beri durmadan yilmadan hareket ediyor sanki midemin ustunde tepiniyor gibi midem de cok yaniyor bir yandan bulanti da hissediyorum. Bir de nefes almakta zorlanmaya başladım ciğerlerimi tam dolduramiyorum ama yine de tikaniyorum, uzaninca nefessiz kaliyorum ve gogsume biri oturmus gibi hissediyorum. Siz de yasiyor musunuz ayni seyi? Ben ilk kez bugun yasiyorum bir huzursuzlugu mu var acaba bebegimin?
Ay kiyamam sıkıldı tabi yavrucaklar yer de daralinca ayagini koyacak yer arar oldu demek benim minigimSanmiyorum annesiii doguma hazirlik yapiyorlarmis ben bunla ilgili ayni sikayetleri cok okudum instagramdan falan ebelere hep soruyorlar panik olma rahat ol, bi arkadasimin kalbine koymus tekmeyi saatlerce kalp krizi geciriyorum sandim diyo kiz :) haftalar ilerledikce minnoslarin yeri daraldikca boyle yapiyorlar tatlim :)
Kizlar gunlerdir bebek sampuani pisik kremi vucut nemlendirme kremi sabun vs vs arasinda kayboldum sebamed mi mustela mi yoksa bunlar hep kandirmaca iceriklerde bitkisel yazmasina inanma uygun fiyatli nivea uni baby yada dalin al gibi binbir turlu dusunceyle bogusuyorum kararda veremiyorum siz ne dusunuuorsunuz hangi marka alacaksiniz. Kimisi sebamedi oneriyor kimi ondada cok kimyasal var diyor kimi uni babynin herseyine bayiliyor kimi unibabynin islak mendilini kullanip pisik kremini bepantol aliyor sampuan mustela aliyor yani tek markaya takilmayip her markadan urun kullaniuor ama ben bebisimi deneme tahtasi yapmak istemiyorum sastim kaldim sls sles paraben olmasin istiyorum ama bakiyorum sls yok ama sulfatli baska birsey iceriyor yani yine zararli. Ne yapicaz ne alicaz biz
Kiyamam korkma kuzum mutlaka herseyin sebebi oluyor haftalar ilerledikce zorlascak demislerdi.. ilk 3 ay ve son 3 ay en zorudur derlerdi.. oyleymis son 3 ay baya yorucu :)Ay kiyamam sıkıldı tabi yavrucaklar yer de daralinca ayagini koyacak yer arar oldu demek benim minigim
Ben de bugun korktum baya bir de evde yalnızdım nefesle ilgili sıkıntı basladiginda odalara sığamadım resmen.
Icimi rahatlattin canim benim cok tesekkur ederim.
Canim ben 6.5 ay cektim o bulantiyi. Tam bulanti bitti dedim simdi de agrilar başladı. Bana hep zordu sanirim bu surec insallah minigim dogunca rahat ettirecek beni diye teselli ediyorum kendimiKiyamam korkma kuzum mutlaka herseyin sebebi oluyor haftalar ilerledikce zorlascak demislerdi.. ilk 3 ay ve son 3 ay en zorudur derlerdi.. oyleymis son 3 ay baya yorucu :)
Hadi ya valla bende 4.5 ay surdu şimdi reflüsü var bel ağrısına başladık bakalım aynen doğsun sağlıklı olsunlarda tek... katlanıyoruz tüm zorluklara valla miniklerimiz içinCanim ben 6.5 ay cektim o bulantiyi. Tam bulanti bitti dedim simdi de agrilar başladı. Bana hep zordu sanirim bu surec insallah minigim dogunca rahat ettirecek beni diye teselli ediyorum kendimi
Ayy o reflu beni de bu aralar mahvediyor. Aynen tatlim yeterki onlar saglikli olsun biz saglikla kavusalim miniklerimize gerisi zamanla gececek zatenHadi ya valla bende 4.5 ay surdu şimdi reflüsü var bel ağrısına başladık bakalım aynen doğsun sağlıklı olsunlarda tek... katlanıyoruz tüm zorluklara valla miniklerimiz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?