- 13 Nisan 2016
- 907
- 653
- 53
- 37
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #2.381
Yani tam olarak nasıl oluyo bilmiyorum ama 31. Haftadayım ben sağ tarafta bi kabarıyor devamlı topak topak acaba neresi hangi organı hep merak ediyorum :)kızlar bu aralar toplanmalarınız fazlalaştı mı...bi tarafta toplanıyo kısa sürüyo ama...korkmuyo değilim bu ay sonu izne ayrılıcam inşallah 37 olmadan yoruldum çünkü artık...
Makinede mi elde mi yikadin canim? Elma sirkesi yumusatiyor mu bilmiyordum tesekkurler paylasimin icin :)Bende dalanin toz sabununu aldim %50 karbonatla karistirip camasirlarini oyle yikadim yumusatici olarakta elma sirkesi.ozellikle elma sirkesini tavsiye ederim hic koku yok camasirlarda hem mikrobu kiriliyo hem deterjandan arindiriyo korktum sirke kokarmi diye kokmuyo toz sabun kokuyo mis gibi:))
Canim benim bazen dakikalarca nabiz gibi ayni yere tekme atiyo ve senin dedigin gibi bazen cok uzun sure resmen horon tepiyor icimde korkuyordum cirpiniyomus gibi geliyordu doktora sordum kaslarini gelistiriyor endiselenme dedi. Nefes daralmasi yuksek nabiz bendede cok oluyor endiselenmeden gecmesini bekliyorum. Bide bende bu ara bayagi dogum sancisi oluyor kisa suruyo 2dakka falan ama belimden diz kapagima kadar uyusuyor adet sancisinin cok siddetlisi gibi oluyor cok fena kivraniyorum 2dakka boyunca.bir anda basliyor bir anda bitiyor. Buda yalanci dogum sancisiymis rahim kendini hazirliyormus. Artik son aylar bunlara alismamiz lazim :)Kizlar minigim sabahtan beri durmadan yilmadan hareket ediyor sanki midemin ustunde tepiniyor gibi midem de cok yaniyor bir yandan bulanti da hissediyorum. Bir de nefes almakta zorlanmaya başladım ciğerlerimi tam dolduramiyorum ama yine de tikaniyorum, uzaninca nefessiz kaliyorum ve gogsume biri oturmus gibi hissediyorum. Siz de yasiyor musunuz ayni seyi? Ben ilk kez bugun yasiyorum bir huzursuzlugu mu var acaba bebegimin?
Canim benim bazen dakikalarca nabiz gibi ayni yere tekme atiyo ve senin dedigin gibi bazen cok uzun sure resmen horon tepiyor icimde korkuyordum cirpiniyomus gibi geliyordu doktora sordum kaslarini gelistiriyor endiselenme dedi. Nefes daralmasi yuksek nabiz bendede cok oluyor endiselenmeden gecmesini bekliyorum. Bide bende bu ara bayagi dogum sancisi oluyor kisa suruyo 2dakka falan ama belimden diz kapagima kadar uyusuyor adet sancisinin cok siddetlisi gibi oluyor cok fena kivraniyorum 2dakka boyunca.bir anda basliyor bir anda bitiyor. Buda yalanci dogum sancisiymis rahim kendini hazirliyormus. Artik son aylar bunlara alismamiz lazim :)
Aaa o tarz agrilari ben de ara ara hissediyorum ama gaz sancısı diyip geciyordum bugun de hissettim hatta aynisini dedim adet olsam bu kadar agrim olmazdi herhalde. Sayende aydınlandım valla cok sagol canımCanim benim bazen dakikalarca nabiz gibi ayni yere tekme atiyo ve senin dedigin gibi bazen cok uzun sure resmen horon tepiyor icimde korkuyordum cirpiniyomus gibi geliyordu doktora sordum kaslarini gelistiriyor endiselenme dedi. Nefes daralmasi yuksek nabiz bendede cok oluyor endiselenmeden gecmesini bekliyorum. Bide bende bu ara bayagi dogum sancisi oluyor kisa suruyo 2dakka falan ama belimden diz kapagima kadar uyusuyor adet sancisinin cok siddetlisi gibi oluyor cok fena kivraniyorum 2dakka boyunca.bir anda basliyor bir anda bitiyor. Buda yalanci dogum sancisiymis rahim kendini hazirliyormus. Artik son aylar bunlara alismamiz lazim :)
Aaaa hickirmayida ben bilmiyordum bak sayende ogrenmis oldum. Oyyy yerim ben onu hickiriyormuymus annesinin kuzusuuu :)) Benimde cok hareketli seninki gibi canim disaridan fark edip sok oluyorlar . Aynen bende bazen ayy diye bagirmak zorunda kaliyorum guclu tekme yiyince :)))) oy bunlar cok buyuduler cok tatli oldular :)))Aaa o tarz agrilari ben de ara ara hissediyorum ama gaz sancısı diyip geciyordum bugun de hissettim hatta aynisini dedim adet olsam bu kadar agrim olmazdi herhalde. Sayende aydınlandım valla cok sagol canım
O nabız gibi vurma hafifse minigin hickirigiymis. Nefes çalışması yapıyorlarmış.
Gobegim sekilden sekile giriyor. Arkadaslar bile fark ediyor kipir kipir seninki yine diyorlar. Benim kız baya güçlü olacak herhalde bazen bir vuruyor istemsizce bağırıyorum acıtıyor. Hele bir de gerinmeleri yok mu ayagi resmen delip cikacak gobegimden tutup iceri dogru hafifçe itiyorum.
Evet valla masallah buyudu kuzucuklarimiz :) her seye ragmen o hareketi hissetmek cok cok guzel bir sey :) simdi karnimizda enerjilerini atsinlar da dogduklarinda uslu uslu otursunlar insallah :)Aaaa hickirmayida ben bilmiyordum bak sayende ogrenmis oldum. Oyyy yerim ben onu hickiriyormuymus annesinin kuzusuuu :)) Benimde cok hareketli seninki gibi canim disaridan fark edip sok oluyorlar . Aynen bende bazen ayy diye bagirmak zorunda kaliyorum guclu tekme yiyince :)))) oy bunlar cok buyuduler cok tatli oldular :)))
Canım çok teşekkür ederim paylaştığın için :)Sezeryan olmuş biri olarak şöyle söylebilirim ameliyattan uyanınca bi süre kendimize gelmemiz bekleniyor. O sırada bebek, bebek odasına götürülüp yıkanıp giydiriliyor. Tam anımsamasamda işitme testi gerekli iğneler yapılıp geliyor. (iğneler sonra olabilir tam emin değilim)siz yatar pozisyondayken bebeğiniz getiriliyor hastane önlüğü içindesiniz, yan çeviriyorlar azıcık emziriyorsunuz. Sonra 5 -6 saat sonra sizi giydirip ayağa kaldırıyorlar.(bebeğiniz yanınızda kalıyor artık gidene kadar) İnsan ilk kalkarken çok korkuyor bişi olacakmı diye bacağını bile kımıldatmak istemiyor.sonra sizi yürütüyorlar.artık kendi işinizi kendiniz görüyorsunuz. Afedersiniz gaz çıkarıp wc işiniz halloldumu rahatsınız taburcu işiniz çok kolay.ağrı birazcık oluyor özellikle gülüp, öksürünce ki o kadar çok normal.benim dr bir hafta sonra kesi yerinin kontrolü için çağırdı bi sprey sıktı artık duş alabilirsin dedi ki her dr farklı hemen duşa izin verenlerde var.ben ilk 3 ay evde bebğimin nefesini takip etmekten doğru dürüst uyuyamadım.tabi bir de kolikti kızım akşam 5 ten saat 9 a kadar durmadan ağlama krizleri benim ağlama krizlerim öyle böyle geçtti 4 yaşını geçti kızım.herşey geçiyor merak etmeyin. Allah sağlık versin yeter.
Meraktan ediyordum.insan küçücük bi can olunca hep heyecanlanıyor.allaha şükür bi sıkıntımız olmadıCanım çok teşekkür ederim paylaştığın için :)maşallah bebeklerine ve sana uzun ömürler versin Allah, neden nefesini kontrol ediyordun normal genel bir korkumuydu yoksa doktor mu istemişti :/
Anladım canım bizdede olcaktır ozaman kesin :) maşallah Allah hepimizin evladını korusunMeraktan ediyordum.insan küçücük bi can olunca hep heyecanlanıyor.allaha şükür bi sıkıntımız olmadı
Vallahi aynen bende benim korkum bebegim haftasina gore kilolu, iri bi bebek sonucta normal yaparsam 6 ay kendime gelemem heralde en iyi ihtimalle.. kaldiki cok korkuyorum normalden, riske girmek istemiyorum normal diye gidip sezaryen olma ihtimalide oldugu icin ben her turlu kendimi sezaryene hazirliyorum ve doktoruda nasil ikna ederim bilmiyorum hemen kiziyolar cunku... yaklastikca korku sariyor yaKizlar dogum kısmı hala kafamı karistiriyor. Az bir zaman kaldi muhtemelen sonlara dogru doktorum da yonlendirecektir ama ben kesin kararımı nasil vericem bilmiyorum. Herkes farklı bir hikaye anlatıyor
Doktor kısmına takilma canim sonuçta senin istegini gerceklestirecek. Ben de diyorum sezaryen daha rahat olur herhalde diye sonra biri çıkıp diyor ki sezaryen ardindan eklampsi oldum ölümden döndüm öteki diyor dikisimin agrisi 40 gun surdu oturup kalkamadım cocuguma bile bakamadim vs vs. Acaba normal mi yapsam diyorum biri çıkıyor simdiki aklim olsa sezaryen olurdum diyor oteki diyor idrar kesem sarkti kalıcı bir çözümü yok surekli toplatiyorum vs vs.Vallahi aynen bende benim korkum bebegim haftasina gore kilolu, iri bi bebek sonucta normal yaparsam 6 ay kendime gelemem heralde en iyi ihtimalle.. kaldiki cok korkuyorum normalden, riske girmek istemiyorum normal diye gidip sezaryen olma ihtimalide oldugu icin ben her turlu kendimi sezaryene hazirliyorum ve doktoruda nasil ikna ederim bilmiyorum hemen kiziyolar cunku... yaklastikca korku sariyor ya
Aynen oyle canim herkes korkutuyor hep bir kotu ornek var napalim icimizde mi tutalim cocugu valla kuzum benim yakin zamanda bi arkadasim sezaryen yapti bir sorun olmadi 10 gune topladi dikisleri falan bence o kisiden kisiye doktordan doktora degisiyor, Allah korusun yani o kotu ornekler cok nadir goruluyor ama iste illa bi suphe sokuyorlar insanlar malesefDoktor kısmına takilma canim sonuçta senin istegini gerceklestirecek. Ben de diyorum sezaryen daha rahat olur herhalde diye sonra biri çıkıp diyor ki sezaryen ardindan eklampsi oldum ölümden döndüm öteki diyor dikisimin agrisi 40 gun surdu oturup kalkamadım cocuguma bile bakamadim vs vs. Acaba normal mi yapsam diyorum biri çıkıyor simdiki aklim olsa sezaryen olurdum diyor oteki diyor idrar kesem sarkti kalıcı bir çözümü yok surekli toplatiyorum vs vs.
Cok sinir oluyorum insanlarin hep kotu orneklerle dolu olmasina. Biri de cikip demiyor ki ben cok iyiydim.
Haklisin canim bunyeye göre degisiyor muhtemelen. Biz de gorucez bakalım ne kadar narin ya da guclu oldugumuzu.Aynen oyle canim herkes korkutuyor hep bir kotu ornek var napalim icimizde mi tutalim cocugu valla kuzum benim yakin zamanda bi arkadasim sezaryen yapti bir sorun olmadi 10 gune topladi dikisleri falan bence o kisiden kisiye doktordan doktora degisiyor, Allah korusun yani o kotu ornekler cok nadir goruluyor ama iste illa bi suphe sokuyorlar insanlar malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?