- 9 Nisan 2016
- 3.948
- 3.612
- 83
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #2.441
Icim rahatladi valla cok sagol canım. Ben de acaba vucudumda bir sey mi eksik diye kafama takmaya baslamistim bu durumu. Gunde en az 2 lt su tuketiyorum canim ben ama gece icemedigimden kaynaklaniyor herhalde cunku sabah kalktigimda iligime kadar kurumus kalkiyorum ve hemen suya kosuyorum gozumu bile acmadan.Canım merhaba. Ben bu şikayetleri beşinci ayımdan beri yaşıyorum. bunun sebebi ödem. tıbbi bir adı var ama hatırlamıyorum. gebelikte ödemin sebep olduğu bir sinir sıkışması. gece de bileğimiz aşağı doğru olduğu için şiddetleniyor. ben gece uykudan uyanıyorum bazen ağrıdan. bol su içiyorum. suyu az içtiğim gün daha şiddetleniyor. doğumdan sonra da geçiyormuş.
Aynen bende cumartesi gidiyorum bende soruyum canım bakalım ne diceklerBasta ters yattığımı düşündüm bir de gece dengemi saglamak icin elimi yataga dayiyorum uykumda ondan herhalde dedim ama neredeyse 1 aydir yaşıyorum ağrıyı.
Bir sey mi eksik acaba tatlım anlamadim ben de. C.tesi randevum var bir sorayim doktoruma canim.
İnsallah canım. Bu arada ozledim minigimi görmek istiyorum artikAynen bende cumartesi gidiyorum bende soruyum canım bakalım ne diceklerönemsizdir inşallah
Bende yaa ama ekrana sigmiyo minikler artik parcaparca bakabiliyorlar ya bende hic anlamiyorum goruntusunu artikİnsallah canım. Bu arada ozledim minigimi görmek istiyorum artik
Bazen cok net görüyorum bazen hic göremiyorum canim ben de. Suratini bir duzgunce gosterse resmini cikarticaz ama hic pas vermiyor benim kızım:)Bende yaa ama ekrana sigmiyo minikler artik parcaparca bakabiliyorlar ya bende hic anlamiyorum goruntusunu artik
Canım hastanene sor en guzeli için rahatlar hem ben sordumDaha önce deneyimli olan annişler bi anlatsanız ya bu doğum yaptığımız gün neler olucak mesela bebeği hemen bize göstericekler mi dikişlerden sonra alıp inşallah gelirse sütümüz emzirebilcekmiyiz? Biz uyurken bebek kimlerin elinde olcak? Yani o ara kontrol bizde mi olcak? Yada bizi neler bekliyo? Bilgilerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevirinimmm
benim kuzen ikisini de normal yaptı. kesinlikle normalden cok memnun normal onerıyor canım. Hiçbir sorunu da olmadı ayaklandı hemen .. bir yakın arkadasım da sezeryan oldu dikşilerden oturu yatıosun bir muddet sezeryanda dogrulman kalkman zormus gercekten ama o da rahat dogum yaptı sezeryandan menun doktorunla alkalaı sanırım bırazDoktor kısmına takilma canim sonuçta senin istegini gerceklestirecek. Ben de diyorum sezaryen daha rahat olur herhalde diye sonra biri çıkıp diyor ki sezaryen ardindan eklampsi oldum ölümden döndüm öteki diyor dikisimin agrisi 40 gun surdu oturup kalkamadım cocuguma bile bakamadim vs vs. Acaba normal mi yapsam diyorum biri çıkıyor simdiki aklim olsa sezaryen olurdum diyor oteki diyor idrar kesem sarkti kalıcı bir çözümü yok surekli toplatiyorum vs vs.
Cok sinir oluyorum insanlarin hep kotu orneklerle dolu olmasina. Biri de cikip demiyor ki ben cok iyiydim.
ya bende hıckırık sanıyordum hafif ve ritmik hareketleri gecen hastaneye gittiğimde ultrasonda doktora hıckırıyor sanırım dedim hayır dedi hareket ediyor bacaklarını sallar gibi hızlı hızlı kalp rıtmı seklınde tıtretıordu meger kaslarını acıyormus ..Canim ben hickiriklarindan, aldigim sert tekmelerden ve gerinmesinden anliyorum pozisyonunu :) hickirik hep sol kasigimda oluyor, gerinirken de gogus kafesimin hemen altindan o minicik ayağını oyle bir ittiriyor ki yirtip çıkacak sanıyorum.
benim doktor yapmayacak canım sordum doguma gediğinde yapıcaz dedi germenin hiç anlamı yok onden onden dedi2. Bebegini bekleyenler var mi aramizda vajinal muane nezaman yapiliyor bilginiz var mi artik yaklasti korkuyorum :)
çok bile almımssın canım hastanede hemsireye sordum ne alalım dedim. Kız beli açılmayacak türden 3 kıyafet getirseniz yeter dedi. beli açılınca üşütme ve gaz sorunu yasamasın bebekler dedi. yani atıyorumKizlar iki hastane cikisi set,
Bir tane zibin set
Bir tane tulum set
Iki tane alt ust pijama takimi
3 tane cit citli uzun kollu body
3 tane citcitli kisa kollu bady
3tane penye yelek
Kizlar yeterlimi azmi bu aldiklarim. Cok cabuk buyudukleri icin fazla alma diyolar ama bebek bu kusacak islatacak oyle gun gelecekki gunde 3 defa kiyafet degistirmek zorunda kalacaz. Cok kararsizim ne yapsam. Siz hangisinden kac tane aldiniz
ben hastaneye giderken diye dusundum. yeni dogan için bence yeterli canım ben herseyi 0-3 ay aldım yenı dogan 1 kadıfe 1 penye tulum 2 de hastane cıksı aldım o kadarKizlar iki hastane cikisi set,
Bir tane zibin set
Bir tane tulum set
Iki tane alt ust pijama takimi
3 tane cit citli uzun kollu body
3 tane citcitli kisa kollu bady
3tane penye yelek
Kizlar yeterlimi azmi bu aldiklarim. Cok cabuk buyudukleri icin fazla alma diyolar ama bebek bu kusacak islatacak oyle gun gelecekki gunde 3 defa kiyafet degistirmek zorunda kalacaz. Cok kararsizim ne yapsam. Siz hangisinden kac tane aldiniz
Ben bunyeme pek guvenmiyorum canım. Dikis fena yaraya çevriliyor ve et parcasi oluşuyor yani saglikli insanlarin çektiği acidan agridan 3 kay daha fazlasini cekiyorum. Kanama ve kaşıntı fena oluyor. Esas korktugum kısım bu aslında. Dediğin gibi doktorum daha iyi yonlendirir buyuk ihtimalle doguma dogru. Insallah bizler de rahat dogum yapanlardan oluruzbenim kuzen ikisini de normal yaptı. kesinlikle normalden cok memnun normal onerıyor canım. Hiçbir sorunu da olmadı ayaklandı hemen .. bir yakın arkadasım da sezeryan oldu dikşilerden oturu yatıosun bir muddet sezeryanda dogrulman kalkman zormus gercekten ama o da rahat dogum yaptı sezeryandan menun doktorunla alkalaı sanırım bırazben normal diyorum ama doktorumla da konustum o da normal yanlısı ancak hersey normal de olsa bebek kilolu olursa kafasını cevirme hareketini sağlayamayacak durumdaysa sezeryan dogru olur dedı ama suan iri bebek olma yanı 4.5 kiloo olma riskimiz yok beklenen 3400 3700 civarı o gun karar verecegiz buarada 3-4 cm acılmada epidural yapıyorlar isterseniz normal dogumda yanı sncıyı agrıyı hissetmiyorsun zaten hastaneye vardıgımızda 3 cm acılmıs oluyor
Aaa ama cok sık sık oluyor ve dakikalarca suruyor o hareket. Hıçkırık oldugunu yeni dogum yapan bir arkadasim soylemisti bana da. Ben de bir sorayim doktoruma merak ettim :)ya bende hıckırık sanıyordum hafif ve ritmik hareketleri gecen hastaneye gittiğimde ultrasonda doktora hıckırıyor sanırım dedim hayır dedi hareket ediyor bacaklarını sallar gibi hızlı hızlı kalp rıtmı seklınde tıtretıordu meger kaslarını acıyormus ..
Çok iyi demişsin kuzum ama ben eminim bizimkiler alır öper hemen uyarsam daha çok yapcaklarından eminim ama uyaracağım yinede mecburCanım hastanene sor en guzeli için rahatlar hem ben sordumBana anlatılanı ve dogum katına cıkıp gördüğümü anlatayım size. Öncelikle bebeişin bir muddet baygın değilsen sana veriliyor dogum anında ilk kucagına orda alıyorsun. Baygınsan dogrudan yıkamaya alınıyormus ve ilk baba kucaklıyormus bebeği sen ayılıp odaya gidene kadar ya da dikişlerin alınıp hazırlanıp odaya tasınana kadar bebeğin tum temiziği gıyımı vs si yapılıyor ve senın odana senın yanına konuyor. Eşine tembihle canım bebeğin yanında gıtsın yıkamaya vsye goturulurken ben tembihledim bide kimseye elletme dedim annemler annenler kimse ellemicek ilk gun bebek beni ve seni tanısın ayrıca hastane ortamı hernekadar ellerımızı yıkıyoruz deseler de mikropla ilk gunlerınde tanısmasın dedim
Ben de eşime ve kardesime vericem o görevi canım. Esim kendi tarafini alikoysun kardesim bizim tarafi alikoysun ki bebegi bizden kıskanıyorlar denmesin :)Çok iyi demişsin kuzum ama ben eminim bizimkiler alır öper hemen uyarsam daha çok yapcaklarından eminim ama uyaracağım yinede mecburumarım öyle çok baygın kalmadan alırız kucağımıza bebişlerimizi bizimle güvende olurlar inşallah
aynen ben de sasırdım bacaklarını oyle sistematik bir şekilde salladıgını gorunce benim de suruyor baya 3 4 dakka boyunca doktora da emın bır sekılde hıckırıyor dedım hatta adam monıtoru cevırdı bak hıckırmıyor dıyeAaa ama cok sık sık oluyor ve dakikalarca suruyor o hareket. Hıçkırık oldugunu yeni dogum yapan bir arkadasim soylemisti bana da. Ben de bir sorayim doktoruma merak ettim :)
amin canım valla en cok da buyuzden biran once toparlanmak ıstedıgım ıcın normal ıstıyorum dogum seklınıÇok iyi demişsin kuzum ama ben eminim bizimkiler alır öper hemen uyarsam daha çok yapcaklarından eminim ama uyaracağım yinede mecburumarım öyle çok baygın kalmadan alırız kucağımıza bebişlerimizi bizimle güvende olurlar inşallah
ayy ben kardesime dedim benim tarafı toparla ben nasıl yapıım dedi delirtti beni bişey yapmıcak anlasılan sinir edecek beni ordaBen de eşime ve kardesime vericem o görevi canım. Esim kendi tarafini alikoysun kardesim bizim tarafi alikoysun ki bebegi bizden kıskanıyorlar denmesin :)
Aaa cok degisik valla bakalim daha ne kadar şaşırtacak bu minnoslar biziaynen ben de sasırdım bacaklarını oyle sistematik bir şekilde salladıgını gorunce benim de suruyor baya 3 4 dakka boyunca doktora da emın bır sekılde hıckırıyor dedım hatta adam monıtoru cevırdı bak hıckırmıyor dıye
Sagolsun benim kardeşim o konuda serttir baya, kendisi psikolog oldugu icin de herkesi damarindan yakalar tatli tatli verip veristirir hatta esimden cok ona güveniyorumayy ben kardesime dedim benim tarafı toparla ben nasıl yapıım dedi delirtti beni bişey yapmıcak anlasılan sinir edecek beni ordadugunumde de oyleydi anca cok ıs yapmıs gıbı soylenıp durur yok sekerım hayır yok kımseden en guzeli eşim kendininkilere ben kendiminkilere yapacak bişey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?