Aralikk anneleriii !

Icim rahatladi valla cok sagol canım. Ben de acaba vucudumda bir sey mi eksik diye kafama takmaya baslamistim bu durumu. Gunde en az 2 lt su tuketiyorum canim ben ama gece icemedigimden kaynaklaniyor herhalde cunku sabah kalktigimda iligime kadar kurumus kalkiyorum ve hemen suya kosuyorum gozumu bile acmadan.

Aynen bende cumartesi gidiyorum bende soruyum canım bakalım ne dicekler önemsizdir inşallah

Canım hastanene sor en guzeli için rahatlar hem ben sordum Bana anlatılanı ve dogum katına cıkıp gördüğümü anlatayım size. Öncelikle bebeişin bir muddet baygın değilsen sana veriliyor dogum anında ilk kucagına orda alıyorsun. Baygınsan dogrudan yıkamaya alınıyormus ve ilk baba kucaklıyormus bebeği sen ayılıp odaya gidene kadar ya da dikişlerin alınıp hazırlanıp odaya tasınana kadar bebeğin tum temiziği gıyımı vs si yapılıyor ve senın odana senın yanına konuyor. Eşine tembihle canım bebeğin yanında gıtsın yıkamaya vsye goturulurken ben tembihledim bide kimseye elletme dedim annemler annenler kimse ellemicek ilk gun bebek beni ve seni tanısın ayrıca hastane ortamı hernekadar ellerımızı yıkıyoruz deseler de mikropla ilk gunlerınde tanısmasın dedim

benim kuzen ikisini de normal yaptı. kesinlikle normalden cok memnun normal onerıyor canım. Hiçbir sorunu da olmadı ayaklandı hemen .. bir yakın arkadasım da sezeryan oldu dikşilerden oturu yatıosun bir muddet sezeryanda dogrulman kalkman zormus gercekten ama o da rahat dogum yaptı sezeryandan menun doktorunla alkalaı sanırım bıraz ben normal diyorum ama doktorumla da konustum o da normal yanlısı ancak hersey normal de olsa bebek kilolu olursa kafasını cevirme hareketini sağlayamayacak durumdaysa sezeryan dogru olur dedı ama suan iri bebek olma yanı 4.5 kiloo olma riskimiz yok beklenen 3400 3700 civarı o gun karar verecegiz buarada 3-4 cm acılmada epidural yapıyorlar isterseniz normal dogumda yanı sncıyı agrıyı hissetmiyorsun zaten hastaneye vardıgımızda 3 cm acılmıs oluyor

ya bende hıckırık sanıyordum hafif ve ritmik hareketleri gecen hastaneye gittiğimde ultrasonda doktora hıckırıyor sanırım dedim hayır dedi hareket ediyor bacaklarını sallar gibi hızlı hızlı kalp rıtmı seklınde tıtretıordu meger kaslarını acıyormus ..

çok bile almımssın canım hastanede hemsireye sordum ne alalım dedim. Kız beli açılmayacak türden 3 kıyafet getirseniz yeter dedi. beli açılınca üşütme ve gaz sorunu yasamasın bebekler dedi. yani atıyorum
bir iç zıbın+tulum +sapka +onluk eldiven ve patik
bir cıtcıtlıbody +ayaklı pantalon+ hırka +sapka eldiven onluk
ve yedek bir takım daha +dısarıda usumesın dıye kalın battanıye ya da astranot gibi bişey yterli
ayrıca ıslak mendıl,bebek bezi ve agız sılme bezlerınden de almak lazım. sampuan vs hastaneden bizim ekstrabısey almayın dediler. sor canım sende hastanene bir sonraki randevunda dogum katına cıkıp bebek hemsiresine danıs hem yatacagın yerı de gormus olursun

kendim için de dusa girersem diye pilastık terlik +havlu+minik sampuan duş jeli+diş fırcası+macun +tarak +makyaj malzemeleri
1 pijama 1 gecelik 1 polar 1 de ince uzun sabahlık rahat edebilmek için uzun body ve tayt cıkısta da gıyerım +terlik +3 lohusa kulodu +2 emzireme sudyeni+10 adet gogus pedi + krem + mesane pedi 6 7 tane (kanamam cok olursa dıye)
yedek bir gecelik daha alıcam sanırım tam emin değilim

eşim için de : pijama +fotograf makinesi +şarj aletleri + okuyacak oyalanacak bıseyler +kagıt havlu

eksiklerim var mı bilmiyorum ama yeterli gibi gozuktu gozume

Son düzenleme:
ben hastaneye giderken diye dusundum. yeni dogan için bence yeterli canım ben herseyi 0-3 ay aldım yenı dogan 1 kadıfe 1 penye tulum 2 de hastane cıksı aldım o kadar bol bol bez al canım agız ebzı battanıye bi de

Ben bunyeme pek guvenmiyorum canım. Dikis fena yaraya çevriliyor ve et parcasi oluşuyor yani saglikli insanlarin çektiği acidan agridan 3 kay daha fazlasini cekiyorum. Kanama ve kaşıntı fena oluyor. Esas korktugum kısım bu aslında. Dediğin gibi doktorum daha iyi yonlendirir buyuk ihtimalle doguma dogru. Insallah bizler de rahat dogum yapanlardan oluruz

Aaa ama cok sık sık oluyor ve dakikalarca suruyor o hareket. Hıçkırık oldugunu yeni dogum yapan bir arkadasim soylemisti bana da. Ben de bir sorayim doktoruma merak ettim :)

Çok iyi demişsin kuzum ama ben eminim bizimkiler alır öper hemen uyarsam daha çok yapcaklarından eminim ama uyaracağım yinede mecbur umarım öyle çok baygın kalmadan alırız kucağımıza bebişlerimizi bizimle güvende olurlar inşallah

Ben de eşime ve kardesime vericem o görevi canım. Esim kendi tarafini alikoysun kardesim bizim tarafi alikoysun ki bebegi bizden kıskanıyorlar denmesin :)

Aaa ama cok sık sık oluyor ve dakikalarca suruyor o hareket. Hıçkırık oldugunu yeni dogum yapan bir arkadasim soylemisti bana da. Ben de bir sorayim doktoruma merak ettim :)
aynen ben de sasırdım bacaklarını oyle sistematik bir şekilde salladıgını gorunce benim de suruyor baya 3 4 dakka boyunca doktora da emın bır sekılde hıckırıyor dedım hatta adam monıtoru cevırdı bak hıckırmıyor dıye

amin canım valla en cok da buyuzden biran once toparlanmak ıstedıgım ıcın normal ıstıyorum dogum seklını inşallah nasıl dogum yapacaksak yapalım toparlanrız bıran once

Ben de eşime ve kardesime vericem o görevi canım. Esim kendi tarafini alikoysun kardesim bizim tarafi alikoysun ki bebegi bizden kıskanıyorlar denmesin :)
ayy ben kardesime dedim benim tarafı toparla ben nasıl yapıım dedi delirtti beni bişey yapmıcak anlasılan sinir edecek beni orda dugunumde de oyleydi anca cok ıs yapmıs gıbı soylenıp durur yok sekerım hayır yok kımseden en guzeli eşim kendininkilere ben kendiminkilere yapacak bişey yok

Aaa cok degisik valla bakalim daha ne kadar şaşırtacak bu minnoslar bizi

Sagolsun benim kardeşim o konuda serttir baya, kendisi psikolog oldugu icin de herkesi damarindan yakalar tatli tatli verip veristirir hatta esimden cok ona güveniyorum. Eşim annesine pek ses edemez. Annesinin her yanlışında yazik o yaşlı ne kadar daha yasicak kirmam ben annemi der. Ayyy bak hatirladim sinir oldum yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…