Aralikk anneleriii !

Zaten şu günlerde bir sabırsızlık var ki günler geçmiyo sanki bende bazen bi an önce olsun diyom da sonra diyorum ki sağlıklı olsun da zamanı gelince olsun :)
Cok merak ediyorum ben minigimi. Acaba kime benziyor? Nasil bir mizaci olacak? Bizim iliskimiz nasil olacak? Dogdugunda sutum yetecek mi? Vs vs
Aslinda cok cok az kaldi 40 hafta kavramina gore ben bugunler gelecek mi acaba diye dusunuyordum gebeligimin başlarında.

Reactions: Rup
çantalarınız hazırmı kızlar? neler koydunuz? ben daha hazırlamadım bu hafta hazırlıyacağım kısmetse
Ben ne olur ne olmaz diye hazirladim eksikler var icinde ama genel olarak onceden alinmasi gereken seyleri koydum valizime 15 gune tekrar acip eksiklerimi de tamamlicam.
Valize koyduklarim:
1 kisa kollu lohusa gecelik 1 lohusa pijama
Lohusa kilodu
Emzirme sütyeni
Yumusak terlikler
4 adet hastane çıkışı
Ağız bezi
Biri penye biri yumusak 2 adet battaniye
3 adet bebek çorabı
Emzik
Biberon
Alt acma ortusu
Alt acma bezi

Eksiklerim:
Kendime çorap
Sabahlik ve lohusa bandım
Islak mendil ( kendim icin)
Pamuk (bebegimin altini temizlerken pamuk ve ilik su kullanacagim)
Kantaron yagi (en guzel ve dogal pisik kremi imiş ama yetmezse bepanthen bebek pisik kremi almayi düşünüyorum)
Yenidoğan bezi
Silikon meme ucu
Saf Zeytinyagi ( gogus kremi yerine zeytinyagi kullanacagim)

Bir de nar ve sogan almayi düşünüyorum. Bebegim dogdugunda bir damla nar suyu damlatmayi dusunuyorum, koligi engelliyormuş; ne kadar dogru bilmiyorum ama birkac bebekte sahit oldum ise yaradığına. Sogan da emzirmeden once goguslere sürülür temizlenirmis ki sonrasinda gogusler yara olmasin.

Aklima gelmeyen ya da bilmedigim birkac sey varsa paylaşalım kizlar

merhaba kızlar bende yine kabızlık boy gösterdi yaa barsaklara baskıdan sanırımm lavman mı yapsam acaba ?

merhaba kızlar bende yine kabızlık boy gösterdi yaa barsaklara baskıdan sanırımm lavman mı yapsam acaba ?
Hemen eczaneye git ve israrla osmolak ya da duphalac al
Ben gebeligimin basindan beri sıkıntılıyım. Once lavman kullaniyordum sonra doktorum duphalac verdi ama tadi midemi bulandirdi bu sefer osmolak verdi şimdi 2 gun wcye çıkmadığımı fark eder etmez osmolak icmeye başlıyorum hatta oyle ki eve zula yaptim :)

Tatlım bana bir tek bebek için havlu eksik gibi geldi.ben bir de hırka yada yelek koyacağım.

bende alayım ozaman hemen çok sıkıntılıyım ya oturamıyorum o derece...peki ishal mi yapıyor burtonaddict??Benim şuan wc ye çıkamamaktan çok çok afedersin barsakta çıkmak üzere olanı yumuşatmam gerekiyor

Lavman bir kismini yumusatiyor ama bu suruplar bagirsaktaki tum dışkıyı yumusatiyor yani basur sıkıntısı da birkac gune geciyor cok zorlanmadigi icin. Ishal yaptgini soyleyemem ama ben tuvalete ciktigimda artik icmeyi birakiyorum cunku 2-3 gun rahatlik sagliyor bende sonra baktim gordum yine sıkıntı yasicam hemen tekrar başlıyorum. Uzun zamandir cikamadiysan en kotu ihtimal yarin sabah çıkarsın. 2-3 gundur çıkamadıysan aksama rahatlarsın canım. Sabah ogle aksam bir yemek kaşığı iciyorum ben. Bir de doktorum bu suruplarin emilimi olmadigi icin kullanmakta ve dozunda rahat olabilirsin demisti.

ben ciddi kabızlık yaşamadım ama basur oldu bende doğumdan sonra geçer bunlar herhalde değil mi?

Ayni hislere bende kapiliyorum bazen :) hayirlisiyla saglikla gelsinlerde kuzucum valla insan hasret kaliyormus yavrusuna simdiden Allah hic ayirmasin hic bir anneyi evladindan

Ayni hislere bende kapiliyorum bazen :) hayirlisiyla saglikla gelsinlerde kuzucum valla insan hasret kaliyormus yavrusuna simdiden Allah hic ayirmasin hic bir anneyi evladindan
Aynen canim benim Allah ayirmasin kimseyi annesinden de yavrusundan da.
Miniginin hareketleri nasil tatlim bu aralar? Benimki normalden fazla hareketlenmeye başladı iyice canı mi sıkıldı acaba

Mide yanmasindan delirmek uzereyim o kadar cok yaniyorki hic bir sey fayda etmiyor.sonunda cikariyorum dislerim kamasiyor asitten.bu hafta 1 kilo vermisim sonlara yaklasiyoruz ama korkunc durumdayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…