- 16 Eylül 2015
- 2.110
- 2.285
- 133
- 42
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #2.561
ben defalarca sordum canım versinler diye ama bana vermediler hıcKızlar buarada bana doktor Omega hapı verdi yeni çıkmış havyar yumurtasındanmış sizede verdi mi bu haftalarda :/
Valla kuzum bende balık ve deniz ürünleri yiyemediğim için verdi galiba :)ben defalarca sordum canım versinler diye ama bana vermediler hıcen son kullansam dediğimde daha cok gergin ve sinirli ise onlara veriyoruz takvıye amaclı dedı. Benim kadar gergini de yoktur ama niyeyse yazdıramadım ben de eczaneden almıstım hamileilkte kullanılan ama kullanamadım çekindim
Muhtemelen canim ben de balik tuketemiorum deseydim keske ama salak gibi en basinda ele verdim kendimi haftada iki somon yiyorum dedimValla kuzum bende balık ve deniz ürünleri yiyemediğim için verdi galiba :)
maşallah ya ne kadar tedariklisin. benim ikinci cocuğum ama bu kadar kapsamlı düüşünmemiştim :)Ben ne olur ne olmaz diye hazirladim eksikler var icinde ama genel olarak onceden alinmasi gereken seyleri koydum valizime 15 gune tekrar acip eksiklerimi de tamamlicam.
Valize koyduklarim:
1 kisa kollu lohusa gecelik 1 lohusa pijama
Lohusa kilodu
Emzirme sütyeni
Yumusak terlikler
4 adet hastane çıkışı
Ağız bezi
Biri penye biri yumusak 2 adet battaniye
3 adet bebek çorabı
Emzik
Biberon
Alt acma ortusu
Alt acma bezi
Eksiklerim:
Kendime çorap
Sabahlik ve lohusa bandım
Islak mendil ( kendim icin)
Pamuk (bebegimin altini temizlerken pamuk ve ilik su kullanacagim)
Kantaron yagi (en guzel ve dogal pisik kremi imiş ama yetmezse bepanthen bebek pisik kremi almayi düşünüyorum)
Yenidoğan bezi
Silikon meme ucu
Saf Zeytinyagi ( gogus kremi yerine zeytinyagi kullanacagim)
Bir de nar ve sogan almayi düşünüyorum. Bebegim dogdugunda bir damla nar suyu damlatmayi dusunuyorum, koligi engelliyormuş; ne kadar dogru bilmiyorum ama birkac bebekte sahit oldum ise yaradığına. Sogan da emzirmeden once goguslere sürülür temizlenirmis ki sonrasinda gogusler yara olmasin.
Aklima gelmeyen ya da bilmedigim birkac sey varsa paylaşalım kizlar
bende de var canım o bak çantam bile hazır değil daha. ve evin bi ton işi var hiç bişey yapamıyorumBunlar normal cnm dogum zamani yaklastikca annede bu tarz seyler olurmus herkeste farklilik gostere bilir
Tesekkurler canim. Biraz panik bir insan olunca ne olur ne olmaz diye her seyim hazir olsun istiyorummaşallah ya ne kadar tedariklisin. benim ikinci cocuğum ama bu kadar kapsamlı düüşünmemiştim :)
Canim bende tam bu konuda yazacaktim bendede asiri bir artis var karnimin bir tarafinda toplaniyor bebek, sanci hissetmiyorum ama cildim gerginlesiyor birde sertlesmeye bagli agri hissediyorum bir iki dakika sonra aciliyor bebek rahatliyorum ama sonra yine oluyor. Internette aradim boraz erken dogum falan diyor korktum acikcasi.kızlar toplanmalarınızda artma var mı??Bende özellikle akşamları çok olmaya başladı..ağrı sızı yok ama ..
Bende de aynısı oluyo canım bi yana toplanıyo geriliyo derim hatta bazen sağ alt kasık tarafına dokunuyo canım yanıyo saniyelik bir sızı yapıyor sonra geri çekiyor elini ayağını ama sürekli bi toplanma halinde o toplandığı yer sırtı dedi doktorum, sırtın yukarısında yumuşakta kalan kısım popo dedi :)Bende de bir seyler oluyor ama toplanma mi yoksa bebegim geriniyor mu anlayamiyorum cunku biranda gobegimin bir kismi kalkıyor aciyor ve elledigimde bebegimin ayaklari elime geliyor sonra iceri dogru ittiriyorum hafifçe. Gun boyu ayaklarini yapistiriyor gobegimin sag yanina yani dışarıdan bakinca bile belli oluyor. Dun esime soyledim o da dokundu ve ayaklari oldugunu onayladi.
Ya toplanma bende olmuyor ya da ben fark etmiyorum.
Sormadim ben doktoruma canım ama benimki hep sag tarafta gogus kafesimin hemen altinda oluyor. Ultrasonla baktığımızda ayaklari genellikle orada oluyor. Minicik ayaklari da hissediyorum ve aci veriyor:) acısı bile guzel bebeklerimizin.Bende de aynısı oluyo canım bi yana toplanıyo geriliyo derim hatta bazen sağ alt kasık tarafına dokunuyo canım yanıyo saniyelik bir sızı yapıyor sonra geri çekiyor elini ayağını ama sürekli bi toplanma halinde o toplandığı yer sırtı dedi doktorum, sırtın yukarısında yumuşakta kalan kısım popo dedi :)
Aynen o acı bile çok tatlı geliyor benim bazen miniğim karnımı titretiyor senin minnoşta yapıyor mu hızlı hızlı titretiyo sallıyo beni :)Sormadim ben doktoruma canım ama benimki hep sag tarafta gogus kafesimin hemen altinda oluyor. Ultrasonla baktığımızda ayaklari genellikle orada oluyor. Minicik ayaklari da hissediyorum ve aci veriyor:) acısı bile guzel bebeklerimizin.
Benimki de yapıyor genellikle uzandigim zamanlarda :) dün bir arkadasimin duasina gittim karnimda dort dondu rahat vermedi. Benim kız ya dinine cok duskun olacak ya da hic dini yerlere gelemicek:)Aynen o acı bile çok tatlı geliyor benim bazen miniğim karnımı titretiyor senin minnoşta yapıyor mu hızlı hızlı titretiyo sallıyo beni :)
Benimde hazir degil daha ins hazirliycam cantami ewin iside her gun yapabildigimi yapiyorum az azbende de var canım o bak çantam bile hazır değil daha. ve evin bi ton işi var hiç bişey yapamıyorum
Ben astronot aldim fakat biraz buyuk aldim 4-6 aylik, muhtemelen icinde kaybolacak dogdugunda :) basta pek disari cikarmayi düşünmüyorum ama doktor ziyaretlerimizde falan astronotumuzu deneriz olmazsa pusetine battaniye ile cozumlerim diyorum.Kızlar benim kafama takıldı.şimdi bebeklerimiz kışın doğucak ya siz mont gibi kalın polar tulum gibi bişiler alıcakmısınız yoksa hani fermuarlı battaniyeler var ya sadece onu mu kullanıcaksınız.
Ben bide ev tasidim hala ev ayakta yavas yavas yerlestiriyorum kızımın odasini daha almadik valla nasil olcak bende artik bilmiyorumBenimde hazir degil daha ins hazirliycam cantami ewin iside her gun yapabildigimi yapiyorum az az
Ben bebeğimi kalcamda tasiyorum gibi duruyor. Gobegim değil kalcam büyüdü. Bu hurafelere canını sıkma tatlım. Eskilerin istatistikleri bunlar.Kız anneleri kalçadan hiç kilo aldınız mı?off canımı sıkıolar kalçadan almamışım burnum büyümemiş onlara gore erkekmiş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?