- 16 Eylül 2015
- 2.110
- 2.285
- 133
- 42
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #2.701
Ben en cok şuna sinir oluyorum dogum yapmıs ustunden 1 sene bile gecmemiş hadi 2 sene bile geçmemiş olsun bebegini pusette tasıyor. Kendi de hamile oldu zorluklar yasadı çekmiş biliyor ama seni hamile gorup arabasını bir hışımla onune sürme derdine giriyor! senden once sıra kapmaya calısıyor....Turkiyede 9 ayini kafayi yemeden dolduran annelere hayatta kalma sertifikasi filan verilmeli zaten.Birine ya benim midem hep bulaniyo desem sen yine iyisin benim senden 10kat kotuydu....iyi biseyimi soylesem benim senden 10kat iyidi..bi rahatsizligimi soylesem ay benim kuzenimde oyleydi onun bebegi 4.ayda öldü 6.ayda kalbi dudrdu erken dogdu....evli bile olmayan insanlar bile senden daha cok biliyo şunu yemelisin şoyle yapmalisin...eger zaten 1 kez dogum yapmissa tamam hem kadin dogum uzmani hem cocuk profesoru oluyolar...cok zor valla...
Benim hastane de epidural yani ağrısız dogum ucretı extradan alınmıor nomrla dogum paketinin içinde var. yani her türlü fix bir fiyat oduyorum. Epiduralsiz doğum hastanenin işine gelir hal boyleyken ancak Dr.um da öneriyor. zaten 4 cme kadar sancısını cekıoruz 4ten 10 cme kadar en fazla etki ediyormus dogum anında hissiyatın yerine geliyormus yani ona gore ayarlanıyormus. Bunda karsı cıkılacak bır yan goremedım ben ama bir çok doktor da oneriyor.. Sen hangi hastaneye gidiyorsun canım?Benim doktorumda kizdi bna sezeryan veya agrisiz dogumu akliniza getirmeyin normal dogum en sagliklisi bi mucize dunyaya geliyo ve siz bebeginiz icin o agridan mi korkuyosunuz bebeginizin saglikli olmasini istiyosan normal dogum sart dedi ki zaten bende normal dogum taraftariyim en fazla bi hafta aci cekicez ama bi omur bi cana sahip olucaz
yaa bu çatı muhabbetini anlayamıyorum benim ki dogum anında bakıcaz zaten dedi ama bir çogununki onceden bakmıs.. Bir arkadasımza da bakılmıstı ama dogum anında ortadaki alan yeterince geniş değil diye sezeryan oldu.. İki ucu gorebiliyorlarmıs çatı kontorlunde ama dogum geldiği zaman sancılarla acılma baslayınca orta kısım da gozukebiliyormuş. Boşuna çatı muayenesi oluyormussunuz gibi gelmeye başladı bana daVajinal ultrason olmadı hiç canım bende. Dediğin gibi yapıcam çok teşekkürler :)
Aynısını ben de yaşıyorum erkekler o konuda daha inceler. Kadınlar bizimle yarışırken eşleri uyarıyor resmen. Kadınların bu davranışlarına anlam vermek zor gerçekten.Ben en cok şuna sinir oluyorum dogum yapmıs ustunden 1 sene bile gecmemiş hadi 2 sene bile geçmemiş olsun bebegini pusette tasıyor. Kendi de hamile oldu zorluklar yasadı çekmiş biliyor ama seni hamile gorup arabasını bir hışımla onune sürme derdine giriyor! senden once sıra kapmaya calısıyor....Bir gün birini pataklayacagım ama dur bakalım ne zaman! Çarpılmadık yerim kalmadı yaa!!
Benim gecen hafta 3200du cnm ben de tontis olacak dıye kokrmaya basladım pekmezi bend e yiyorum ama cok yersen şekerini yukseltir o da iyi birşey değil sabahları iki tatlı kaşıgı yeterli.. Ama esas kilo yapan şey en basındna beri diyorum somon balıgı hem yaglı bır balık hem de cok besleyıcı bir de beyin gelişimi için çok faydalı haftada ıkı kere yıyorum .. Onun dısında her ogun proteın muhakkak alıorum et ve bakliyattan ayrıca bol bol s ut ve yogurt.. Kaçar peyniri ve muz yazan cok oluyor ama ben agzıma surmedım gebelik boyunca oyle diyeyim..Canım daha önce 3.500-3.700 gr civarı doğacak derdi doktorum, şimdi ise 3.200 civarı doğar dedi o yuzden biraz sıkıntı yaptım aslında kendime. İnşallah canım sağlıkla mutlulukla kavuşalım bebeklerimize.
Canım ben çatı muayenesi oldum doktorum tek tek açıkladı 3 tane kemiğin olduğunu ve doğumda 10 cm kadar açıldıklarını söyledi. Benim çatım fazlasıyla dar imiş 10 cm açılma yeterli olmazmış hatta bazen ilişkide de acı oluyor. Farklı bir doktor olsa senin gibi düşünürdüm ben de ama benim doktorum normal doğumdan yana ve hastanede farklı birimde görevli arkadaşlar hayret etti doktorum sezaryen dedi diyince çünkü neredeyse 5-6 aydır hiç sezaryen ameliyatı olmamış doktorumun ki hastanenin en çok hastası olan doktorlarından kendisi.yaa bu çatı muhabbetini anlayamıyorum benim ki dogum anında bakıcaz zaten dedi ama bir çogununki onceden bakmıs.. Bir arkadasımza da bakılmıstı ama dogum anında ortadaki alan yeterince geniş değil diye sezeryan oldu.. İki ucu gorebiliyorlarmıs çatı kontorlunde ama dogum geldiği zaman sancılarla acılma baslayınca orta kısım da gozukebiliyormuş. Boşuna çatı muayenesi oluyormussunuz gibi gelmeye başladı bana daSanki doktorlar zaten dıs tarafı uygun değilse biz önden sezeryanı yapalım kafasındalarmıs gibi gelmeye basladı
yürüyüş iyi geleblir canım ben de yuryuorum bol bol ama bacak arana yastık koy sola donuk yat sırt ustu yatma sakın rahim damarlara bası yaparsa bebeğin oksijensiz kalma durumu söz konusu olabiliyor Allah korusunYaaa tamam kuzucum cok saol yapiyim aksamlari tesekkur ederim cicim
Ayy bu konuya daha sabah internette baktım:) fotoğrafçı da ayarladım birlikte girecek doğuma ama ben bebeğimi görünce kesin ağlarım ve makyaj akar diye düşünüyorum. Yine de çekim olacağı için hafif bir makyaj yaparım kesin.şimdi en önemli soru:)))İNŞALLAH sağlıcakla alalım bebişlerimiz kucağımıza.ben sezeryan yapmaya karar verdim..ve makyajla girmemizde bi sakınca olur mu acaba ..forograf çekimi falan olucak ya ..bilen var mı?
Balık yiyebilsem olacak canım da yer yemez bulantım başlıyor. Süt ve yoğurt elimden geldiğince tüketiyorum ama yetmiyor herhaldeBenim gecen hafta 3200du cnm ben de tontis olacak dıye kokrmaya basladım pekmezi bend e yiyorum ama cok yersen şekerini yukseltir o da iyi birşey değil sabahları iki tatlı kaşıgı yeterli.. Ama esas kilo yapan şey en basındna beri diyorum somon balıgı hem yaglı bır balık hem de cok besleyıcı bir de beyin gelişimi için çok faydalı haftada ıkı kere yıyorum .. Onun dısında her ogun proteın muhakkak alıorum et ve bakliyattan ayrıca bol bol s ut ve yogurt.. Kaçar peyniri ve muz yazan cok oluyor ama ben agzıma surmedım gebelik boyunca oyle diyeyim..
Yani tabi sezeryan islerine geliyor cunku cogumuz ozel hastaneye gidiyoruz ben izmirdeyim hicbirinde kadin dogum acil yok ama onlarin hastasi olunca anlasmalarina gore gece de dogum yapsak haftasonu da yapsak hastaneye gelmeleri gerekiyor ama sezeryani kendi programlarina gore ayarliyorlar pratik oluyor.Burda sadece devlet hastanelerinde var kadin dogum acil.Ege uni.den ben cok memnunum aslinda kontrolede gittim orda ve nerdeyse butun testlerimi orda yaptirdim hastanenin donanimindan cok memnunum ama bi gece acile gittigimde yeni dogum yapan kadini koridora aldiklarini gordum bebegide yanindaki yatakta agliyo kadinin agrisi var kalkamiyo dogrulup bebegi bile goremiyo odaya ne zaman cikicaz diyo gorevli gelince diyolar o kadar uzuldumki kadina anlatamam.iste devlet hastanesinde de hizmet yok o sıkıntı..yaa bu çatı muhabbetini anlayamıyorum benim ki dogum anında bakıcaz zaten dedi ama bir çogununki onceden bakmıs.. Bir arkadasımza da bakılmıstı ama dogum anında ortadaki alan yeterince geniş değil diye sezeryan oldu.. İki ucu gorebiliyorlarmıs çatı kontorlunde ama dogum geldiği zaman sancılarla acılma baslayınca orta kısım da gozukebiliyormuş. Boşuna çatı muayenesi oluyormussunuz gibi gelmeye başladı bana daSanki doktorlar zaten dıs tarafı uygun değilse biz önden sezeryanı yapalım kafasındalarmıs gibi gelmeye basladı
Doktorlar artık rapor yazmak zorunda değil mi canım? Sezaryen nedeniyle ilgili?Yani tabi sezeryan islerine geliyor cunku cogumuz ozel hastaneye gidiyoruz ben izmirdeyim hicbirinde kadin dogum acil yok ama onlarin hastasi olunca anlasmalarina gore gece de dogum yapsak haftasonu da yapsak hastaneye gelmeleri gerekiyor ama sezeryani kendi programlarina gore ayarliyorlar pratik oluyor.Burda sadece devlet hastanelerinde var kadin dogum acil.Ege uni.den ben cok memnunum aslinda kontrolede gittim orda ve nerdeyse butun testlerimi orda yaptirdim hastanenin donanimindan cok memnunum ama bi gece acile gittigimde yeni dogum yapan kadini koridora aldiklarini gordum bebegide yanindaki yatakta agliyo kadinin agrisi var kalkamiyo dogrulup bebegi bile goremiyo odaya ne zaman cikicaz diyo gorevli gelince diyolar o kadar uzuldumki kadina anlatamam.iste devlet hastanesinde de hizmet yok o sıkıntı..
Bence kilifina uyduruyorlar cunku ben medical parka gidiyorum doktorum bana surekli bebegin kilolu 4 kgnin ustunde dogacak normal dogum sansin yok diyo 28.haftadan beri.Ege uni.de kontrole gittigimde bunu sordum 5 kg bile olsa dogurursun sezeryan gerektiren bir durumun yok dedi catin musait bebegin donmus esi yukarda hic hir sorun yok su anda dediDoktorlar artık rapor yazmak zorunda değil mi canım? Sezaryen nedeniyle ilgili?
28.haftada böyle bir şey söylemesi iç gıcıklayıcı haklısın. Madem yönetmelik değişti 1 olur 2 olur ama 10 hastanın 9u sezaryen olunca ne oluyor diye sorarlar, sormalılar bence.Bence kilifina uyduruyorlar cunku ben medical parka gidiyorum doktorum bana surekli bebegin kilolu 4 kgnin ustunde dogacak normal dogum sansin yok diyo 28.haftadan beri.Ege uni.de kontrole gittigimde bunu sordum 5 kg bile olsa dogurursun sezeryan gerektiren bir durumun yok dedi catin musait bebegin donmus esi yukarda hic hir sorun yok su anda dedi
Aynen dogru canimyürüyüş iyi geleblir canım ben de yuryuorum bol bol ama bacak arana yastık koy sola donuk yat sırt ustu yatma sakın rahim damarlara bası yaparsa bebeğin oksijensiz kalma durumu söz konusu olabiliyor Allah korusun
Yok canim gordum zaten takip eden yazilardan gorunebilir alanda da darlik varsa zaten mecbur senin durumunda. En saglukli yontem neyse o olmali zatenCanım ben çatı muayenesi oldum doktorum tek tek açıkladı 3 tane kemiğin olduğunu ve doğumda 10 cm kadar açıldıklarını söyledi. Benim çatım fazlasıyla dar imiş 10 cm açılma yeterli olmazmış hatta bazen ilişkide de acı oluyor. Farklı bir doktor olsa senin gibi düşünürdüm ben de ama benim doktorum normal doğumdan yana ve hastanede farklı birimde görevli arkadaşlar hayret etti doktorum sezaryen dedi diyince çünkü neredeyse 5-6 aydır hiç sezaryen ameliyatı olmamış doktorumun ki hastanenin en çok hastası olan doktorlarından kendisi.
Dedigim gibi cok abartmadan ye canim hele ki annende anneannedne seker hastaligi varsa.. ya o ilac takviyeleri cok muhim aslinda canim bak ben sabahlari 1 bardak sut iciyorum ara ogunlerde de iciyorum yogurt da en az gunde bir kase yiyorum ustelik multivitaminimde kalsiyum var ve ayrica kalsiyum ilaci aliyorum her gun bir tane kalsiyum miktarimin iyi cikmasi lazim deil mi? Ama gecen tahlil sonucumda degerim dusuk cikmisAyy bu konuya daha sabah internette baktım:) fotoğrafçı da ayarladım birlikte girecek doğuma ama ben bebeğimi görünce kesin ağlarım ve makyaj akar diye düşünüyorum. Yine de çekim olacağı için hafif bir makyaj yaparım kesin.
Balık yiyebilsem olacak canım da yer yemez bulantım başlıyor. Süt ve yoğurt elimden geldiğince tüketiyorum ama yetmiyor herhaldegün aşırı et yiyorum ama verilen takviyeleri almıyorum almak da istemiyorum. Pekmez yemeğe başladım Bakalım haftaya kontrolüm var pekmez işimize yarayacak mı görücez.
Suyumun gelmesini beklicem canım 40.haftaya kadar o zamana kadar gelmezse de gün alırım diyorum zaten doktorum da bu yönde olmasından yana. Hayırlısı bakalım hanımefendinin keyfini beklicemYok canim gordum zaten takip eden yazilardan gorunebilir alanda da darlik varsa zaten mecbur senin durumunda. En saglukli yontem neyse o olmali zatenee peki dogumu nasil yapacaksin canim? Suyun gelince mi oncesinde hafta belirleyerek mi?
Annemde şeker var haklısın canım daha çok dikkat etmem lazım aslında.Dedigim gibi cok abartmadan ye canim hele ki annende anneannedne seker hastaligi varsa.. ya o ilac takviyeleri cok muhim aslinda canim bak ben sabahlari 1 bardak sut iciyorum ara ogunlerde de iciyorum yogurt da en az gunde bir kase yiyorum ustelik multivitaminimde kalsiyum var ve ayrica kalsiyum ilaci aliyorum her gun bir tane kalsiyum miktarimin iyi cikmasi lazim deil mi? Ama gecen tahlil sonucumda degerim dusuk cikmisbunye ve emilim meselesi biraz da.. takviyeleri almaya calis canim mide yanamsi filan mi yapiyor?
Ben ankara tip hastanesine gidiyorum cnmBenim hastane de epidural yani ağrısız dogum ucretı extradan alınmıor nomrla dogum paketinin içinde var. yani her türlü fix bir fiyat oduyorum. Epiduralsiz doğum hastanenin işine gelir hal boyleyken ancak Dr.um da öneriyor. zaten 4 cme kadar sancısını cekıoruz 4ten 10 cme kadar en fazla etki ediyormus dogum anında hissiyatın yerine geliyormus yani ona gore ayarlanıyormus. Bunda karsı cıkılacak bır yan goremedım ben ama bir çok doktor da oneriyor.. Sen hangi hastaneye gidiyorsun canım?
Çatlıyor olabilirsin canım bol bol nemlendir karnını. Benim çatlağım henüz yok -inşallah olmaz - ama hindistan cevizi yağı kullanıyorum ben.KizLar karnimin yanindan itibaren kirmizi bi cizgi olustu.catliyomuyum yoksane yapmam gerek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?