Aralikk anneleriii !

Ben en cok şuna sinir oluyorum dogum yapmıs ustunden 1 sene bile gecmemiş hadi 2 sene bile geçmemiş olsun bebegini pusette tasıyor. Kendi de hamile oldu zorluklar yasadı çekmiş biliyor ama seni hamile gorup arabasını bir hışımla onune sürme derdine giriyor! senden once sıra kapmaya calısıyor.... Bir gün birini pataklayacagım ama dur bakalım ne zaman! Çarpılmadık yerim kalmadı yaa!!

Benim hastane de epidural yani ağrısız dogum ucretı extradan alınmıor nomrla dogum paketinin içinde var. yani her türlü fix bir fiyat oduyorum. Epiduralsiz doğum hastanenin işine gelir hal boyleyken ancak Dr.um da öneriyor. zaten 4 cme kadar sancısını cekıoruz 4ten 10 cme kadar en fazla etki ediyormus dogum anında hissiyatın yerine geliyormus yani ona gore ayarlanıyormus. Bunda karsı cıkılacak bır yan goremedım ben ama bir çok doktor da oneriyor.. Sen hangi hastaneye gidiyorsun canım?

Vajinal ultrason olmadı hiç canım bende. Dediğin gibi yapıcam çok teşekkürler :)
yaa bu çatı muhabbetini anlayamıyorum benim ki dogum anında bakıcaz zaten dedi ama bir çogununki onceden bakmıs.. Bir arkadasımza da bakılmıstı ama dogum anında ortadaki alan yeterince geniş değil diye sezeryan oldu.. İki ucu gorebiliyorlarmıs çatı kontorlunde ama dogum geldiği zaman sancılarla acılma baslayınca orta kısım da gozukebiliyormuş. Boşuna çatı muayenesi oluyormussunuz gibi gelmeye başladı bana da Sanki doktorlar zaten dıs tarafı uygun değilse biz önden sezeryanı yapalım kafasındalarmıs gibi gelmeye basladı

Reactions: Rup
şimdi en önemli soru:)))İNŞALLAH sağlıcakla alalım bebişlerimiz kucağımıza.ben sezeryan yapmaya karar verdim..ve makyajla girmemizde bi sakınca olur mu acaba ..forograf çekimi falan olucak ya ..bilen var mı?

Aynısını ben de yaşıyorum erkekler o konuda daha inceler. Kadınlar bizimle yarışırken eşleri uyarıyor resmen. Kadınların bu davranışlarına anlam vermek zor gerçekten.

Benim gecen hafta 3200du cnm ben de tontis olacak dıye kokrmaya basladım pekmezi bend e yiyorum ama cok yersen şekerini yukseltir o da iyi birşey değil sabahları iki tatlı kaşıgı yeterli.. Ama esas kilo yapan şey en basındna beri diyorum somon balıgı hem yaglı bır balık hem de cok besleyıcı bir de beyin gelişimi için çok faydalı haftada ıkı kere yıyorum .. Onun dısında her ogun proteın muhakkak alıorum et ve bakliyattan ayrıca bol bol s ut ve yogurt.. Kaçar peyniri ve muz yazan cok oluyor ama ben agzıma surmedım gebelik boyunca oyle diyeyim..

Canım ben çatı muayenesi oldum doktorum tek tek açıkladı 3 tane kemiğin olduğunu ve doğumda 10 cm kadar açıldıklarını söyledi. Benim çatım fazlasıyla dar imiş 10 cm açılma yeterli olmazmış hatta bazen ilişkide de acı oluyor. Farklı bir doktor olsa senin gibi düşünürdüm ben de ama benim doktorum normal doğumdan yana ve hastanede farklı birimde görevli arkadaşlar hayret etti doktorum sezaryen dedi diyince çünkü neredeyse 5-6 aydır hiç sezaryen ameliyatı olmamış doktorumun ki hastanenin en çok hastası olan doktorlarından kendisi.

Yaaa tamam kuzucum cok saol yapiyim aksamlari tesekkur ederim cicim
yürüyüş iyi geleblir canım ben de yuryuorum bol bol ama bacak arana yastık koy sola donuk yat sırt ustu yatma sakın rahim damarlara bası yaparsa bebeğin oksijensiz kalma durumu söz konusu olabiliyor Allah korusun

şimdi en önemli soru:)))İNŞALLAH sağlıcakla alalım bebişlerimiz kucağımıza.ben sezeryan yapmaya karar verdim..ve makyajla girmemizde bi sakınca olur mu acaba ..forograf çekimi falan olucak ya ..bilen var mı?
Ayy bu konuya daha sabah internette baktım:) fotoğrafçı da ayarladım birlikte girecek doğuma ama ben bebeğimi görünce kesin ağlarım ve makyaj akar diye düşünüyorum. Yine de çekim olacağı için hafif bir makyaj yaparım kesin.

Balık yiyebilsem olacak canım da yer yemez bulantım başlıyor. Süt ve yoğurt elimden geldiğince tüketiyorum ama yetmiyor herhalde gün aşırı et yiyorum ama verilen takviyeleri almıyorum almak da istemiyorum. Pekmez yemeğe başladım Bakalım haftaya kontrolüm var pekmez işimize yarayacak mı görücez.

Yani tabi sezeryan islerine geliyor cunku cogumuz ozel hastaneye gidiyoruz ben izmirdeyim hicbirinde kadin dogum acil yok ama onlarin hastasi olunca anlasmalarina gore gece de dogum yapsak haftasonu da yapsak hastaneye gelmeleri gerekiyor ama sezeryani kendi programlarina gore ayarliyorlar pratik oluyor.Burda sadece devlet hastanelerinde var kadin dogum acil.Ege uni.den ben cok memnunum aslinda kontrolede gittim orda ve nerdeyse butun testlerimi orda yaptirdim hastanenin donanimindan cok memnunum ama bi gece acile gittigimde yeni dogum yapan kadini koridora aldiklarini gordum bebegide yanindaki yatakta agliyo kadinin agrisi var kalkamiyo dogrulup bebegi bile goremiyo odaya ne zaman cikicaz diyo gorevli gelince diyolar o kadar uzuldumki kadina anlatamam.iste devlet hastanesinde de hizmet yok o sıkıntı..

Doktorlar artık rapor yazmak zorunda değil mi canım? Sezaryen nedeniyle ilgili?

Doktorlar artık rapor yazmak zorunda değil mi canım? Sezaryen nedeniyle ilgili?
Bence kilifina uyduruyorlar cunku ben medical parka gidiyorum doktorum bana surekli bebegin kilolu 4 kgnin ustunde dogacak normal dogum sansin yok diyo 28.haftadan beri.Ege uni.de kontrole gittigimde bunu sordum 5 kg bile olsa dogurursun sezeryan gerektiren bir durumun yok dedi catin musait bebegin donmus esi yukarda hic hir sorun yok su anda dedi

28.haftada böyle bir şey söylemesi iç gıcıklayıcı haklısın. Madem yönetmelik değişti 1 olur 2 olur ama 10 hastanın 9u sezaryen olunca ne oluyor diye sorarlar, sormalılar bence.

Yok canim gordum zaten takip eden yazilardan gorunebilir alanda da darlik varsa zaten mecbur senin durumunda. En saglukli yontem neyse o olmali zaten ee peki dogumu nasil yapacaksin canim? Suyun gelince mi oncesinde hafta belirleyerek mi?

Dedigim gibi cok abartmadan ye canim hele ki annende anneannedne seker hastaligi varsa.. ya o ilac takviyeleri cok muhim aslinda canim bak ben sabahlari 1 bardak sut iciyorum ara ogunlerde de iciyorum yogurt da en az gunde bir kase yiyorum ustelik multivitaminimde kalsiyum var ve ayrica kalsiyum ilaci aliyorum her gun bir tane kalsiyum miktarimin iyi cikmasi lazim deil mi? Ama gecen tahlil sonucumda degerim dusuk cikmis bunye ve emilim meselesi biraz da.. takviyeleri almaya calis canim mide yanamsi filan mi yapiyor?

Yok canim gordum zaten takip eden yazilardan gorunebilir alanda da darlik varsa zaten mecbur senin durumunda. En saglukli yontem neyse o olmali zaten ee peki dogumu nasil yapacaksin canim? Suyun gelince mi oncesinde hafta belirleyerek mi?
Suyumun gelmesini beklicem canım 40.haftaya kadar o zamana kadar gelmezse de gün alırım diyorum zaten doktorum da bu yönde olmasından yana. Hayırlısı bakalım hanımefendinin keyfini beklicem

Annemde şeker var haklısın canım daha çok dikkat etmem lazım aslında.
8.aya kadar testlerimde hiçbir eksiğim yoktu o yüzden de imom dışında hiç takviye kullanmamıştım zaten onu da düzenli almıyordum ve 7.ayda bıraktım. 8.ayda kan ve folik asit seviyem azalmaya başladı ama öyle aman aman değil tam sınırdayım. 7ay kustuğum için karbonhidrat ve et dışında doğru düzgün bir şey yiyemedim sağlam depo yapmışım kendime diye gülüyordum:)
Hamilelikten önce de ilaç kullanmaktan ve hastaneye gitmekten nefret ederdim hala sevmiyorum. Aslında nefretten öte travmam vardı bu konuda ilaç kullanmak panik atak krizine yol açıyordu terapiye gittim ve en aza indirgedik bu durumu ama yine de nadiren de olsa tutuyor bazen. Şimdi demir şurubunu günde 1 kere almak bile benim için çok büyük bir şey aslında

Ben ankara tip hastanesine gidiyorum cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…