- 19 Ağustos 2015
- 1.514
- 1.451
- 133
- 39
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #3.121
Anladım canım. En doğrusunu yapmışsınız. bebek de riske girer öyle bir durumda.Canim yazmistim gecen gun cati muayenesinde doktorum catin cok dar dedi. bebek gelir gelir acilma olur ama en son tikanir kalir dedi. hatta oyle bi kesi atarimki sezeryandan farksiz olur dedi ama yinede karari bana birakti. bizde esimle cok dusunduk riske atamadik haftaya sezeryan olacam
Canım gözünüz aydın. Epidurali bugün dr.uma sordum. istersen yaparız ama tansiyon, baş ağrısı olur dedi. migrenim olduğu için yanaşmıyorum ona. genel anestezi olsun eğer sezaryen olacaksa diyorum. bahtı güzel olsun inşallah bebeğinin.Dun 14:19 da melegimi kucagima aldim:) birazdan cikiyoruz hastaneden islemlerimiz yapiliyor.epidural sezeryan oldu her sey iyi guzelde bebegim icimden ciktigi an nefesim kesildi midem bulandi tansiyonum 8 4 e dustu serumlar falan filan...20dk kaldim kendime gelemedim.icimde olusan boslugu anlatamam.tavanda spotlarin gomulu oldugu alanin cercevesi aynaydi o kucucuk aynadan ne gorebildimse deli gibi izledim:) once saclarini gordum sonra doktorun kucaginda ilk pozunu:) agladigi an tamam anneye verin dedi doktorum.getirdiler burnum tikali tabi kokusunu alamadim ama yumusacik yabagini optum hemen saclarima yapisti:) kameraya bakin filan dediler ama bayilmadan bakabildigim kadar kizima baktim optum hic poz filan veremedim:) sonra 20dk yari baygin yattim oksijen verdiler serum verdiler toparlanip gozumu acinca benide odaya indirdiler.
Kayinvalidem eltim filan tum gereksizler 4 te gelip 9 a kadar oturdugu icin fenalik geldi tabi.uyuyo taklidi yaptim ama gitmediler.ilk emzirmede kimse yoktu yanimda kimse gelmeden ebeyi deli gibi tembihlemistim herkesi cikardi o yuzden.o kadar guzel emdiki 5 saat uyudu arada sekerini olctuler 84 cikti evet ac degil uyandirmayin dediler.
Geceyi ayakta gecirdim kayinvaldm ve kuzeni hasta hasta gelip 5 saat mikrop sactiilari iin kizimin burnu tikandi gece guzel meme ememedi acliktan agladi sabah doktor damla verince guzelce emzirdim.
Emzirebilen varmi bilmiyorum ama ben uyandirip emziremedim cunku ac degilken kesinlikle uyanmiyor.2saatte bir uyandirin dediler ama uyandiramadim.sabah emzirdim hala uyuyor 2 kere denedim ama uyanmadi.simdilik durumlar boyle
Teşekkür ederim canım. Allah kimseyi bebeğinden ayırmasın.Çok geçmiş olsun canım.
Hayırlı olsun canımmm :)) 2 saatte bir mutlaka uyandırıp emzir. Bebek sarılık olmaya meyilli ise çok uyurmuş Yenidoğanlar. Topukların ı sıkarak uyandırDun 14:19 da melegimi kucagima aldim:) birazdan cikiyoruz hastaneden islemlerimiz yapiliyor.epidural sezeryan oldu her sey iyi guzelde bebegim icimden ciktigi an nefesim kesildi midem bulandi tansiyonum 8 4 e dustu serumlar falan filan...20dk kaldim kendime gelemedim.icimde olusan boslugu anlatamam.tavanda spotlarin gomulu oldugu alanin cercevesi aynaydi o kucucuk aynadan ne gorebildimse deli gibi izledim:) once saclarini gordum sonra doktorun kucaginda ilk pozunu:) agladigi an tamam anneye verin dedi doktorum.getirdiler burnum tikali tabi kokusunu alamadim ama yumusacik yabagini optum hemen saclarima yapisti:) kameraya bakin filan dediler ama bayilmadan bakabildigim kadar kizima baktim optum hic poz filan veremedim:) sonra 20dk yari baygin yattim oksijen verdiler serum verdiler toparlanip gozumu acinca benide odaya indirdiler.
Kayinvalidem eltim filan tum gereksizler 4 te gelip 9 a kadar oturdugu icin fenalik geldi tabi.uyuyo taklidi yaptim ama gitmediler.ilk emzirmede kimse yoktu yanimda kimse gelmeden ebeyi deli gibi tembihlemistim herkesi cikardi o yuzden.o kadar guzel emdiki 5 saat uyudu arada sekerini olctuler 84 cikti evet ac degil uyandirmayin dediler.
Geceyi ayakta gecirdim kayinvaldm ve kuzeni hasta hasta gelip 5 saat mikrop sactiilari iin kizimin burnu tikandi gece guzel meme ememedi acliktan agladi sabah doktor damla verince guzelce emzirdim.
Emzirebilen varmi bilmiyorum ama ben uyandirip emziremedim cunku ac degilken kesinlikle uyanmiyor.2saatte bir uyandirin dediler ama uyandiramadim.sabah emzirdim hala uyuyor 2 kere denedim ama uyanmadi.simdilik durumlar boyle
Ay coo gecmis olsun yaCanım uyandır zorla da olsa emzir. Biraz zorlanıyorlar ilk zaman meme tutmakta ama ne yap et emzir. Ben de senin gibi düşündüm ac degil herhalde dedim sonuç sarılık oldu ve küvözde yattı bebeğim. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. Bugün bizim 10.günümüz ama şu 10 gün 10 yıl gibi geçti bana. Allaha şükür şimdi sarılık derecesi düştü ve değerler normale döndü.
Teşekkürler canım. Biz atlattık sonunda ama bende travma oluştu şu 40 günü atlatana kadar endişem dinmeyecekAy coo gecmis olsun ya
Gözün aydın annesi:) Allah sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin.Kizlar merhaba oncelikle dogum yapan arkadaslari tebrik ederim gule gule buyutun bende pazartesi oglen suyum geldi gece onbirde dogum yaptim oglumu kucagima aldim normal dogum oldu cok giremiyorum rabbim yardimciniz olsun suan ewe geldik allaha sukur sikintimiz yok
Hayirli olsun canim Allah anali babali buyutsunKizlar merhaba oncelikle dogum yapan arkadaslari tebrik ederim gule gule buyutun bende pazartesi oglen suyum geldi gece onbirde dogum yaptim oglumu kucagima aldim normal dogum oldu cok giremiyorum rabbim yardimciniz olsun suan ewe geldik allaha sukur sikintimiz yok
Ayni gun dogum yapmisizKizlar merhaba oncelikle dogum yapan arkadaslari tebrik ederim gule gule buyutun bende pazartesi oglen suyum geldi gece onbirde dogum yaptim oglumu kucagima aldim normal dogum oldu cok giremiyorum rabbim yardimciniz olsun suan ewe geldik allaha sukur sikintimiz yok
Canım gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.Kizlar merhaba oncelikle dogum yapan arkadaslari tebrik ederim gule gule buyutun bende pazartesi oglen suyum geldi gece onbirde dogum yaptim oglumu kucagima aldim normal dogum oldu cok giremiyorum rabbim yardimciniz olsun suan ewe geldik allaha sukur sikintimiz yok
Ben bu msji yeni okudum pardon.ben cok ciddi sorun yasamadim.bebegim ciktigi an muthis bir bosluk olustu icimde ve nefes alamadim hemen oksijen maskesi taktilar sakin ol nefes aliyorsun dediler birde biraz tansiyonum dustu o da oksijenden sanirim bebegimi opup kokladiktan sonra 15 20 dk kadar dinlendirdiler ameythanede sonra odaya alindim.2 3 saat bacaklarimi hissetmedim sonra yavas yavas his geldi dogumdan 6 saat sonra ayaklanip yurudum.sabahta ciktik zaten hatta kipaya gidip evin alisverisini yaptikCanım gözünüz aydın. Epidurali bugün dr.uma sordum. istersen yaparız ama tansiyon, baş ağrısı olur dedi. migrenim olduğu için yanaşmıyorum ona. genel anestezi olsun eğer sezaryen olacaksa diyorum. bahtı güzel olsun inşallah bebeğinin.
Cnm benim de mesane baskisi vardi normal dogum yaptim 3400 ve 52 cm catim dardi bebek 1 kere vakumdan firladi kafasi cikamadi ikinci kere vakumlandi baya ikindim cok yorucuydu gercekten.. 17 gunmu ne oldu dogurali normal dogumunen basindan beri ben istedim doktorum da destekledi.. Gwrci dogurabildim sonucnitibaro ile ama zorlayiciydi biraz yarin urolojiye gidicem mesane baskisi hala devam ediyor diye bir bakulsin isteyecegim bakalim ne diyecek doktor?Valla canim ne yapayim ben kararsizlik yasiyorum biraz dusunceliyimvajina girisinde elime bi et parcasi gelmisti ya iste doktora gittim doktor varis degil bebek baskisindan idrar torban asagiya inmis dedi. hazir catala yatmisken cati muayeneside yapti catin cok dar bebek 3.300 gram ustu olursa normal dogumun cok zor dedi. ama karar senin kararliysan normal doguma birsey demem dedi. bebegim 36. haftada 3000 gr e daha onumde zaman var yani 3500 olur galiba e ne yapacam normal dogum sancisi cekip cekip doguramayip sezeryana girmek istemiyorum cok yipratici olur. bastan sezeryanmi secmeliyim bilemiyorum coook kararsizim ve endiseliyim
O normalmis canim oksijensiz kaldim bende bana maske vermediler ama bilincim bir gitti yarim dakka kadar. Basta tansiyonum dusuyor galiba dddim doktorum normal olur normal dogumda korkma dedi sonrasi kayipBen bu msji yeni okudum pardon.ben cok ciddi sorun yasamadim.bebegim ciktigi an muthis bir bosluk olustu icimde ve nefes alamadim hemen oksijen maskesi taktilar sakin ol nefes aliyorsun dediler birde biraz tansiyonum dustu o da oksijenden sanirim bebegimi opup kokladiktan sonra 15 20 dk kadar dinlendirdiler ameythanede sonra odaya alindim.2 3 saat bacaklarimi hissetmedim sonra yavas yavas his geldi dogumdan 6 saat sonra ayaklanip yurudum.sabahta ciktik zaten hatta kipaya gidip evin alisverisini yaptik
Dpgurdun muncanim daha son mesajlara gelmedim ama korkma bana da cati muayenesi yapulmadi suyun geldiginde doktorun gelip bakiyor zaten ve konusuyorsunuz butun bunlari endise etme canimYapmadilar sanci tutup gitsem ne olur bilmiyorum hayirlisi
O tedirginlik jamilelik boyunca bende de vardi ama hastanede sanciydi kotnroldu derken endiseler gidiyor dusunecek vaktin olmuuor peksancıyla gittiğinde açılmayı kontrol edecekler ya o esnada da aslında çatını kontrol etmiş olacaklar.hepimiz için hayırlısı çok stresli anlar bunlar yaa.insanın ne yaşayacağını bilmemesi beni çok tedirgin ediyor açıkçası
Canim suyun geliyorsa illaki doguma aliniuorsun benim acilmamyoktu ama suyum gelmsiti. Dogum icin yatirildim acilma olmayinca suni verdiler suniye ragmen acilma olmadi saatlerce 10 saat sora acilma olmaya basladi ve epidural vurulabildim aslinda o kadar saat epiduralsiz dayandim vurdurmasam da olurmusHayırlısıyla gelsin yavrucuğun canım. Yakındır senin doğum bence. Kaç cm'lik açılmadan sonra çağırıyorlar acaba?
Gozun aydin canim cooooook swvindim Allah anali babali saglikla buyutmeyi nasp etsinKizlar ben dogum yaptim oglen korkmayin sezeryandan sizi seviyorum belki nete cok bakamam ama haber veriyim dedim korkmayin hic hepinize Allah yardim etsin
Gozun aydin xanim bir girdim tek tek dogumlar baslamis :) Allah saglikla anali babali buyuymeuo nasip etsin canim.. emzir canim muhalkkak ihmal.etme uyanmiorsa da uyandir cenesine bastir topuguna sertce vur uyansin oyle emzir Allah korusun benimki sarilik gecirdi beslenmeue bagli olmadi gerci ama yenidoganlarda cok gozukuyor canim ozellile de beslenmeue bagli sarilik ama xabuk atlatiliyor.. benkmki alt grup kan uyusmazligi nedeni ile oldugundan biraz uzun suruyor iyilesmemiz bu cts kontrolumuz var bakalim henuz yuzu hala sari ama gececek insalahDun 14:19 da melegimi kucagima aldim:) birazdan cikiyoruz hastaneden islemlerimiz yapiliyor.epidural sezeryan oldu her sey iyi guzelde bebegim icimden ciktigi an nefesim kesildi midem bulandi tansiyonum 8 4 e dustu serumlar falan filan...20dk kaldim kendime gelemedim.icimde olusan boslugu anlatamam.tavanda spotlarin gomulu oldugu alanin cercevesi aynaydi o kucucuk aynadan ne gorebildimse deli gibi izledim:) once saclarini gordum sonra doktorun kucaginda ilk pozunu:) agladigi an tamam anneye verin dedi doktorum.getirdiler burnum tikali tabi kokusunu alamadim ama yumusacik yabagini optum hemen saclarima yapisti:) kameraya bakin filan dediler ama bayilmadan bakabildigim kadar kizima baktim optum hic poz filan veremedim:) sonra 20dk yari baygin yattim oksijen verdiler serum verdiler toparlanip gozumu acinca benide odaya indirdiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?