- 9 Nisan 2016
- 3.948
- 3.612
- 83
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #3.521
Bizimki de salı günü canımKizlar merhaba pazartesi asimiz var insallah cok aglatmazlar minigimi... siz rota asisi yaptirmayi dusunuyormusunuz bugun doktorumuz onerdi olmasinda fayda var dedi. 3 aydan sonra yaptiramiyoruz dedi 3. Aya kadar iyi dusunun dedi sizin gorusunuz nedir?
Aynen kuzum 3. Ayi gectikten sonra yapilmiyormus ya yaptirirsan bu virusu kaptiginda evde atlatabilir ama yaptirmazdan hastanede atlatir bir kac gun yatirirlar dediBizimki de salı günü canım
Ben tam yaptırmaya karar verdim bir arkadaşım yaptırmamış çok da gerekli görmediğini anlattı bana kadam karıştı. 3.aydan sonra yapılmıyor muymuş?
Canim oncelikle diyete girmeden once kaka tahlili yaptir. Biz oyle yaptirdik sureci anlatayim sana. Mukuslu ve koyu sari turuncu renk kakasi vardi. Eski saglikli kakayi artik yapmiyordu. Sulu mukuslu ve turuncu renk kaka yapip duruyordu. Doktora goturduk tahlil istedik. Tabi yakin hastane olmali bezini tersten baglayip altina da alt acma pedlerimi serip kaka yapmasini bekliorsun yapar yapmaz hastaneye goturuyorsun bezi 30 dakkayi gecmemesi lazim. Gaitada gizli kan ve lokosit ariyorlar. Bizde ikisi de pozitif cikti bu kez kap verdiler buna yapsin kakada calprotektin bakteri parazot incelemesi yapacagiz dendi. Baya ugrastik kakali bez sorun neyse kaba doldurup gittik sonuc bakteri vs. Yok calprotektin degerimizncok yuksek 600lerde buna bagli olarak alerji icin 2 hafta asiri yogun bir diyet verdi baska doktor o kadar gerek yok dedi diger doktoru aradim sekerim dustu cunku basitlestirdi diyetimi. Ama bu diyetin nedeni calprotektini bidaha olcecckler azalma varmi bakilcak diyet sonrasi yani sen oncesinde olctur sonra diyet yap cunku azalma varsa protein alerjisi bu tamam diyecek. Verdigi diyette sut sut urunleri yok margarin pogaca borek yumutta ve sutle yapilmis tum yemekler kumpir bile yasak margarin kullandiklarindan peynir yogurt yasak dana inek sigir keci hepsinin eti yasak sutu yaak kuruyemisler yasak domates yasak. Makarna yumurtayla yapilmjs olabilir yasak.cikolata pasta agzina surme kesinlikleCanım rica etsem benimle diyetini paylaşır mısın bende kızıma tahlil yaptıracağım çünkü dediğin bütün belirtiler kızım da var bir de şimdi suratımızda kafanızda benekler oldu..
Ben de yaptircaktim ama bagirsaklari alerji sebebi ile sorunlu oldugundan oturu yaptirmadi doktor gelecek aya dediKizlar merhaba pazartesi asimiz var insallah cok aglatmazlar minigimi... siz rota asisi yaptirmayi dusunuyormusunuz bugun doktorumuz onerdi olmasinda fayda var dedi. 3 aydan sonra yaptiramiyoruz dedi 3. Aya kadar iyi dusunun dedi sizin gorusunuz nedir?
Ağır gelebilir canım. Ben de bir an önce kararımı vereyim. Olmazsa haftaya yaptırırım. Yormayalım tatlım miniklerimizi zaten aşıdan sonra ateşlenmesin diye şimdiden dua etmeye başladımAynen kuzum 3. Ayi gectikten sonra yapilmiyormus ya yaptirirsan bu virusu kaptiginda evde atlatabilir ama yaptirmazdan hastanede atlatir bir kac gun yatirirlar dedikorkumdan yaptirmaya karar vericek gibiyim ama pzartesi de diger asilar var hepsi ayni haftaya toplanmasin diye bekliyip iyice dusunup karar vericem :/
Aynen kuzum yaaa sorma bende... doktor eger ates olursa calpol ver yarim olcek dedi :/Ağır gelebilir canım. Ben de bir an önce kararımı vereyim. Olmazsa haftaya yaptırırım. Yormayalım tatlım miniklerimizi zaten aşıdan sonra ateşlenmesin diye şimdiden dua etmeye başladım
Ben de calpolu el altında tutuyorum. Çok yükselecek olursa kuzumu araba atar doktora giderim. Gerçi az önce bebeği 1.5 yaşında bir arkadaş vardı ilk aşıda bir şey olmadıysa diğerlerinde de olmuyor hiç sıkma canını dedi. İnşallah öyle olur.Aynen kuzum yaaa sorma bende... doktor eger ates olursa calpol ver yarim olcek dedi :/
Sma kullanan çok ama bir ara sma hakkında olumsuz bir şeyler duydum, doğru mudur bilemem ama benim içim gıcıklandığı için tercih etmedim. Ben evolvia kullanıyorum bebeğim de seviyor.Kizlar aranizda mama kullana varmi varsa adi ne ben 3 gundur veriyorum adi sma bebek mamasi en iyisi bu dediler
Canım ben yaptırdım rota aşı gibi düşünme ağızdan içiriyorlar ben hepsini aynı anda yaptırdım hiç ateşte olmadı korkma hakikaten aşılar artık ateş yapmıyorAynen kuzum yaaa sorma bende... doktor eger ates olursa calpol ver yarim olcek dedi :/
Aynen kuzum insallah ya :)Ben de calpolu el altında tutuyorum. Çok yükselecek olursa kuzumu araba atar doktora giderim. Gerçi az önce bebeği 1.5 yaşında bir arkadaş vardı ilk aşıda bir şey olmadıysa diğerlerinde de olmuyor hiç sıkma canını dedi. İnşallah öyle olur.
Aynen sen cok rahatlattin zaten kuzum icimi sagolasin bakalim cok saol canim benim rotayida iki hafta sonra getir dedi konustuk doktorla oyle yapim bakalim :) saol tatlimCanım ben yaptırdım rota aşı gibi düşünme ağızdan içiriyorlar ben hepsini aynı anda yaptırdım hiç ateşte olmadı korkma hakikaten aşılar artık ateş yapmıyor
Canım yaptırdın mı aşısını küçüğün?Aynen sen cok rahatlattin zaten kuzum icimi sagolasin bakalim cok saol canim benim rotayida iki hafta sonra getir dedi konustuk doktorla oyle yapim bakalim :) saol tatlim
Kuzum yaa sorma saglik ocagi diyoki biz carsambalari toplu yapiyoruz butun bebekleri cagirip o yuzden bugun yapamayiz asiyi ozel olarak acamayiz carsamba gelin dedilerCanım yaptırdın mı aşısını küçüğün?
Bizi de 26sında tam 2 aylık olmasına rağmen 7sine kadar bekleyin dediler aynı durumdan ötürü. Olsun tatlış çarşamba gidersin bir hava almışsınız işte ne güzelKuzum yaa sorma saglik ocagi diyoki biz carsambalari toplu yapiyoruz butun bebekleri cagirip o yuzden bugun yapamayiz asiyi ozel olarak acamayiz carsamba gelin dediler
Hadi ya baya bekletmisler kuzum sizideBizi de 26sında tam 2 aylık olmasına rağmen 7sine kadar bekleyin dediler aynı durumdan ötürü. Olsun tatlış çarşamba gidersin bir hava almışsınız işte ne güzel
Aynen vankm 1.ay aşısı da öyleydi. bir de buranın pazarı var bugün, ilçeye bağlı tüm köylerden gelen oluyor çok kalabalık oluyor. İnşallah çok bekletmezlerHadi ya baya bekletmisler kuzum sizidetabi bi hava aldik dedigin gibi kuzucum ay minnoslari topluyolarmis oyle yapiyolarmis demekki asilari :)
Insallah kuzum tuh miniklerimizi korusun Allah.Aynen vankm 1.ay aşısı da öyleydi. bir de buranın pazarı var bugün, ilçeye bağlı tüm köylerden gelen oluyor çok kalabalık oluyor. İnşallah çok bekletmezler
Yok canim sadece sut emiyor benim bebek ama hastanede ilk gun doktorlar sutum gelneyince evolia gibi bi ismi vardi sanirim onu ver demislerdiKizlar aranizda mama kullana varmi varsa adi ne ben 3 gundur veriyorum adi sma bebek mamasi en iyisi bu dediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?