- 23 Ocak 2012
- 309
- 91
- 68
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
bende 1-2 Kilo Kadar verdim.Folik asidi bıraktırdı onun yerine folik asit+demir+b12 barındıran bir ilaç Verdi.ben 1-2 kilo verdim .ama göbeğim biraz çıktı:)..bir de d vitaminim düşüktü baya oyüzden 2 defa d vitamini iğnesini ekmeğin üstüne döküp yedim.çok acayipti inşallah yükselmiştir.bakalım ayın 15 inde ikili testim vardı.bir de cinsiyet için erken değilmi nasıl %90 dediler .Acaba ben de 13.hafta da öğrenebilirmiyim
Erkek bebekler icin yanilma payi cok dusuk canim kiz icin genelde yanilma oluyor erkek net belli ediyor diye biliyorum bana da erkege benziyor genelde cok yaniltmaz erkek dedi doktorumbende 1-2 Kilo Kadar verdim.Folik asidi bıraktırdı onun yerine folik asit+demir+b12 barındıran bir ilaç Verdi.
valla elleri ayakları bacak arasını falan kapatmıyordu.biz sormadan yüzde 90 erkek dedi.
Biz yanılmıştır falan diye başka doktora bile gittik oda erkek dedi.yanılma payı ne acaba ciddi merak ediyoruz aslında
hayırlısı Allah'tan :) birde 12+1 günlükken ölçümlerde 12+6 günlük çıktı.Erkek bebekler icin yanilma payi cok dusuk canim kiz icin genelde yanilma oluyor erkek net belli ediyor diye biliyorum bana da erkege benziyor genelde cok yaniltmaz erkek dedi doktorum
ben 1-2 kilo verdim .ama göbeğim biraz çıktı:)..bir de d vitaminim düşüktü baya oyüzden 2 defa d vitamini iğnesini ekmeğin üstüne döküp yedim.çok acayipti inşallah yükselmiştir.bakalım ayın 15 inde ikili testim vardı.bir de cinsiyet için erken değilmi nasıl %90 dediler .Acaba ben de 13.hafta da öğrenebilirmiyim[/QUOT erkekse cinsiyet erken anlasiliyor eger erkekse belki senin doktorun da soyler
Tsh da yapiyor canim ancak iyot da beyin gelisimi icin ilk sirada yer alan faktorlerden biri.. Ben de soyleyip duruyorum her seferinde gittigim kadindogumcularib ikisine de belirttim tiroid hastasiyim son 1 senede 18 kilo verdim degerlerim dusuk olabilir iyot degerim de gebelik oncesi sinirdaydi dedim ustunde durmadilar keseye bebege bakip gonderdiler hep bir de su rutin gereksiz tam kansayimi yaptilqr.. aksine endokrin doktorum surekli iyotlu tuzu arttirmam gerektigini soyluyordu. Toplamda 4.5 kilo aldim diye Kadindogumcum tuzu kes odem kilo istemedigimiz seyler dedi ama ne iyot ilaci verdi nebirsey yapti.Ben de normal.olculerde tuketmeye basladim ne de olsa kadindogumcum dedi diye.. Endokrin doktoruma 3 hafta snraki gorusmemde durumumu soyledim hemen iyota bakalim dedi 10gun sonra sonuc cikiyor yani 1 ayim belirsiz degerim 5lere dusmus acil iyot ilacina baslatti beni ama sans eseri oldu yani endokrin doktoruma soylemesem bakacaklari yok anca gereksiz bir tam kansayimi yapiliyor icinde hicbirsey yok.. Karatayin da dedigi gibi bombos bir sey ama gerekli degerlere bakilmiyor.. Cok sinir bozucu..Bana kimse söylemedi iyot değerine bakılması gerektiğiniçok üzücü...eğer öyle bir durum varsa doktoruma gittiğimde çatarım..yani ben her gittiğimde be gerekiyorsa yapılsın ı özellikle vurguluyorum..Allah esirgesin..tsh in yüksek olması zihinsel engellilik yapıyor biliyordum ben demek ki iyot düşüklüğü yapıyormuş.,,
Masallah canim benim e hadi hayirlisiyla alalim yavruslari kucagimiza insallah :)hayırlısı Allah'tan :) birde 12+1 günlükken ölçümlerde 12+6 günlük çıktı.
Doktora sorun olurmu dedim normal sağlıklı dedi.
Amin inşallah :)Masallah canim benim e hadi hayirlisiyla alalim yavruslari kucagimiza insallah :)
Ben kucuk olmasina ragmen hissediyorum sankikızlar ben bazen hissediyorum bebeğimi sizde hissediyomusunuz karnımın içinde kelebek kanat çırpıyor gibi oluyor?böyle hisseden var mı??
Bende hissediyorum aradakızlar ben bazen hissediyorum bebeğimi sizde hissediyomusunuz karnımın içinde kelebek kanat çırpıyor gibi oluyor?böyle hisseden var mı??
Tsh da yapiyor canim ancak iyot da beyin gelisimi icin ilk sirada yer alan faktorlerden biri.. Ben de soyleyip duruyorum her seferinde gittigim kadindogumcularib ikisine de belirttim tiroid hastasiyim son 1 senede 18 kilo verdim degerlerim dusuk olabilir iyot degerim de gebelik oncesi sinirdaydi dedim ustunde durmadilar keseye bebege bakip gonderdiler hep bir de su rutin gereksiz tam kansayimi yaptilqr.. aksine endokrin doktorum surekli iyotlu tuzu arttirmam gerektigini soyluyordu. Toplamda 4.5 kilo aldim diye Kadindogumcum tuzu kes odem kilo istemedigimiz seyler dedi ama ne iyot ilaci verdi nebirsey yapti.Ben de normal.olculerde tuketmeye basladim ne de olsa kadindogumcum dedi diye.. Endokrin doktoruma 3 hafta snraki gorusmemde durumumu soyledim hemen iyota bakalim dedi 10gun sonra sonuc cikiyor yani 1 ayim belirsiz degerim 5lere dusmus acil iyot ilacina baslatti beni ama sans eseri oldu yani endokrin doktoruma soylemesem bakacaklari yok anca gereksiz bir tam kansayimi yapiliyor icinde hicbirsey yok.. Karatayin da dedigi gibi bombos bir sey ama gerekli degerlere bakilmiyor.. Cok sinir bozucu..
Valla stres daha kotu diye simdilik icimi elimden geldigince rahat tutmaya calisiyorum 1.5 hafta var kadindogumcumla gorusmeme. ozamana kadar sakin olmaya calisacagim.. Ornek olsun durumum canim muhakkak iste doktorundan kontrol edilmesini. Ben bu kotu suprizlere bir son vermesi ve ne yapabilirizi konusacagim..
Soyle canim baksinlar. Degerlerin benim aksime umarim iyi cikar canim. ne olur ne olmaz kontrol etmek de fayda var. Rica ederim.Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için bu eğer biliniyor da yapılmıyorsa şansa kadere bırakılıyorsa çok ama çok kötü birşeyaynen öyle saçma sapan her gittiğimizde bir ton tahlil veriyoruz bir de beni aynı anda 3 doktor takip ediyor...endokrinoloji,nükleer tıp ve kadın doğum çok yazık gerçekten bende ayın 19.unda gideceğim 2'li tarama ve tsh ölçümü için bunj da muhakkak söyleyeceğim...
Baslamaz mi yeterince beslenmiyor muyum acaba diye dusunmeye basladim.. gecen pazar disarida acikbufee yemek yiyoruz ailemle tabagima da kilo almayayim diye herseyden birer tane koKizlar sizde de unutkanlik basladi mi boyle tam birine bisey soylicem aaa ne dicektim ben diye dusunuyorum bazen :)
Demir ilaclarinin genel sorunu cnm ben decavit multivitamin aliyorum ama icinde bol miktarda demir var o da karnimi bir tuhaf yapiyor. Hassassa da yapin normal.. bulantiyi en aza indorgemek ve mideni korumak icin bu tip ilaclari yemekten sonra alman gerek doktorun demistir gerci ama asidi gidermesi icin ekmekli birseyler yedikten sonra al cnmKizlar demir ilaci olarak gyno ferro sanol kullanan varmi ben bunu kullaniyorum ictigim zaman migde bulantisi yapiyo
Cok berbat bisey ya ac karnina iciyorum oda daha beter yapiyo migdemiDemir ilaclarinin genel sorunu cnm ben decavit multivitamin aliyorum ama icinde bol miktarda demir var o da karnimi bir tuhaf yapiyor. Hassassa da yapin normal..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?