- 16 Eylül 2015
- 2.110
- 2.285
- 133
- 42
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
Aynen tok alman lazim diyebiliyorum cnm ac karna aliyorsan cok daha kotu yaparCok berbat bisey ya ac karnina iciyorum oda daha beter yapiyo migdemi
Bana kimse söylemedi iyot değerine bakılması gerektiğiniçok üzücü...eğer öyle bir durum varsa doktoruma gittiğimde çatarım..yani ben her gittiğimde be gerekiyorsa yapılsın ı özellikle vurguluyorum..Allah esirgesin..tsh in yüksek olması zihinsel engellilik yapıyor biliyordum ben demek ki iyot düşüklüğü yapıyormuş.,,
Ahahhahahahah kiyamam cidden cok garip yahu bebek aklimizida aliyor basimizdan hahahahaBaslamaz mi yeterince beslenmiyor muyum acaba diye dusunmeye basladim.. gecen pazar disarida acikbufee yemek yiyoruz ailemle tabagima da kilo almayayim diye herseyden birer tane ko
ydum. Yemegi yerken agzima attigim seyi unuttum eksi desen degil guzelmis neydi bu diye dusunuyorym abartmiyorum herkesin tabagina caktirmadan tek tek baktim ne yemis olabilirim diye
Teşekkürler aydınlattığınız için.Çok da önemli bir vei olmayacak o zaman bizim açımızdan.Merhaba
2Li test bebeginizde herhangi bir anomali var midir diye bakmak icin yapilan bir test. Olumsuz bir sonucta tedavisi yok diye biliyorum sadece varsa bebekteki sendrom belirleniyor ve gebelige devam edip etmemek size kalıyor. Ben yaptirdim testi ama pek de umursamadim cunku bir tanidigima bu testler sonucu yaklasik 6 doktordan down sendromu teshisi konulmus ama suan kendisinin sapasaglam dunyalar guzeli bir kizi var.
Aynen canim bakalim ileriki donemlerimiz nasil olacak ne komik malzemeler cikacak sonrasinda anlatacakAhahhahahahah kiyamam cidden cok garip yahu bebek aklimizida aliyor basimizdan hahahaha
Kizlar valla bu gebelikte yasadiklarimi kitap yazsam faydali olur. Allah beterinden saklasin ama birsuru de sey geldi basima.. az once dolgum kirildi dis hekimine gittim dis sizlamasi ile 14+3um buarada. Dis hekimim 3. Ayi gectin sorun olmaz dedi oturttu beni koltuga aklinizda olsun 4, 6ve 8. Aylarda dis tedavisi yapiliyormus. 3. Aydan sonraki Cift aylarda dedi dishekimim.. yinede allahtan anestezi gerekmedi dolgu duser dusmez beklemeden yani disimin curumesine sebep olmadan gittigim icin sadece ilac surup dolguyla kapatti . Yani yeni dolgu yaptirdim. Soru isareti ister istemez olusuyor akilda ama sizde de disle ulgili bir sıkinti olursa aklinzda bulunsun ilerlemeden dis curumeden aninda mudehale icin gozukun doktora istemezseniz islem yaptirtmayin yine ama gosterin en azindan bakin ne diyecek diye.. Malum son aylarda iyice kotulesiyormus dislerin durumu..[/Q
Aynen canim gecmis olsun cok, ya bende kalsiyum eksik etmeyin yoksa disleriniz gider ve karniniz catlar diye duydum, ibrahim saracoglu oyle bisey soylemistiKizlar valla bu gebelikte yasadiklarimi kitap yazsam faydali olur. Allah beterinden saklasin ama birsuru de sey geldi basima.. az once dolgum kirildi dis hekimine gittim dis sizlamasi ile 14+3um buarada. Dis hekimim 3. Ayi gectin sorun olmaz dedi oturttu beni koltuga aklinizda olsun 4, 6ve 8. Aylarda dis tedavisi yapiliyormus. 3. Aydan sonraki Cift aylarda dedi dishekimim.. yinede allahtan anestezi gerekmedi dolgu duser dusmez beklemeden yani disimin curumesine sebep olmadan gittigim icin sadece ilac surup dolguyla kapatti . Yani yeni dolgu yaptirdim. Soru isareti ister istemez olusuyor akilda ama sizde de disle ulgili bir sıkinti olursa aklinzda bulunsun ilerlemeden dis curumeden aninda mudehale icin gozukun doktora istemezseniz islem yaptirtmayin yine ama gosterin en azindan bakin ne diyecek diye.. Malum son aylarda iyice kotulesiyormus dislerin durumu..
Buarada aklima geldi demin demir ilaclarindan bahsediyorduk.. doktorun bir kac hafta sonra sana multivitamin verecek icinde demir ilaci olacak. Ben tiroid ilaci olarak eutyrox kullaniyorum endokrin doktorum demir ilaci tiroid ilaclarinin etkisini azaltir oyuzden aralarinda en az 3 saat olmasina dikkat et demisti ben de ona gore kullaniyorum. Sabah 6.20de eutyroxumu 9.30da da vitaminimi aliyorum. Fazla doz zaten carpinti yapiyor diyorsun bi de vitaminle daha da dozu arttirmak zorunda kalma. Oyuzden sana yazdiginda doktorunla, diger tiroidinle ilgilenen doktorlarinla da konus cnm oyle basla
Aaa karin catlamasi da kalsiyumdan mi oluyormus :O Benimde doktorum kilo aldigim goguslerim de fazla buyudugu 12. Haftamda takti bana sen simdi sut de iciyorsundur dedi diye azaltmistim sutu yogurdu valla dinlemicem ben bu kadindogumcumu cok biliyor o :) gerci bu verdikleri.multivitaminde Kalsiyum var ama gunde bir bardak abartmadan sut icicem yine de sagol cnm.guzel bilgi oldu bu da :)Aynen canim gecmis olsun cok, ya bende kalsiyum eksik etmeyin yoksa disleriniz gider ve karniniz catlar diye duydum, ibrahim saracoglu oyle bisey soylemisti
Ne demek canim ayni dertten muzdaribiz. Birbirimizden birseyler ogreniyoruz sonucta bebisler saglikli olsun daCanımmm çok iyisin gerçekten evet Demir ilacına başlayacağız demişti son gittiğimdeki doktorum şüphe roldü bunu duyduğum da emilimini azaltıyor demek ki...yine de danışırım tabii...
Valla bana ac alicaksin dedi yemekle arada iki saat olmaliymisAynen tok alman lazim diyebiliyorum cnm ac karna aliyorsan cok daha kotu yaparprospektusunde ne yaziyor nasil alinmasi gerektigi yaziyor? Doktorunla konus cnm uzun sure alcaz bu ilaclari eger illa ac karna alman lazimsa mideni korumasi icin asit duzenleyici gibi birsey iste doktorundan cnm
Evet 2 saat sonra almak lazımmış.. İlaç almadan önceki öğünü daha az asit yapacak gıdalarla tüketmeye çalış cnm mide bulantısı kötü çünkü..Valla bana ac alicaksin dedi yemekle arada iki saat olmaliymis
Merhaba benim de 4aralık. Ultrasondaki tarihe göre ıse 2 Aralık :)Merhaba benim de muhtemel doğum 4 aralık çok heyecanlıyım
:) Cinsiyet belli miMerhaba benim de 4aralık. Ultrasondaki tarihe göre ıse 2 Aralık :)
Yok cnm bu cts degil bor sonraki cts gidicem cinsiyet icin. Doktorum 16.haftadan sonra bakilcak dedi:) Cinsiyet belli mi
Aynen canim bebegin en cok bizden aldigi sey kalsiyummus videolari var ibrahim saracoglunun bencede kesme kalsiyumu cok onemli valla :) doktorlara ibrahim saracoglu bile diyemiyorum adami 9 koyden kovuyolar ya halbuki cok dogru kemik gelisimini kalsiyumla yapiyo cocuk napsin :) sen ye tatlim yogurdunu sutunuAaa karin catlamasi da kalsiyumdan mi oluyormus :O Benimde doktorum kilo aldigim goguslerim de fazla buyudugu 12. Haftamda takti bana sen simdi sut de iciyorsundur dedi diye azaltmistim sutu yogurdu valla dinlemicem ben bu kadindogumcumu cok biliyor o :) gerci bu verdikleri.multivitaminde Kalsiyum var ama gunde bir bardak abartmadan sut icicem yine de sagol cnm.guzel bilgi oldu bu da :)
benimde 2 aralık beraber gidiyoruzMerhaba benim de muhtemel doğum 4 aralık çok heyecanlıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?