- 14 Mart 2016
- 710
- 735
- 23
- 33
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
ilk gebelikte ihtimal yok ama 3. gebelikte var yaniDoktorlarin demesi zaten bagiraak hareketi olacagi.. fetusa donusmeden once ceninken hissetmek imkansiz hareket etmeyen amniyotik sivi icinde yuzen keseye deyemeyecek kadar kucuk yeni yeni kalbi atmaya baslamis bir canliyi nasil hissedwbilirsin? Ihtimali yok.. Oyuzden hissedilenin bilimsel aciklamasi bu.. Ama amniyotik sivin daha azdir bunyen hassastir gobek cevrende cok fazla yaglanma yoktur ozaman bebek hareket etmye basladigiktan sonra belki hissedebilirsin belki...
Anladim cnm ortaya yazdim ben de aslinda :) genel olarak cok konusmaya basladik bu konuyu.. hisseden de iste belli bir evreden sonra durumuna gore hissedebiliyor kimi de karistirabiliyor.. kim nasil mutlu hissediyorsa oyle hissetsinilk gebelikte ihtimal yok ama 3. gebelikte var yanibenim takıldığım nokta o.
Yarın ikili testim var. Sonuç iyi gelirse 3 lü test yaptırmicam. Diğer iki gebeliğimde de sadece ikili yaptırmıştım.Anladim cnm ortaya yazdim ben de aslinda :) genel olarak cok konusmaya basladik bu konuyu.. hisseden de iste belli bir evreden sonra durumuna gore hissedebiliyor kimi de karistirabiliyor.. kim nasil mutlu hissediyorsa oyle hissetsindaha onumuzde 3lu testler var cinsiyet ogrenemeyenlerin merakla bekledigi ultrasonlari var
Misal ben :)
20. Ya da 28. Haftadan sonra tekme sayma durumlari var son aylar esyalar listesi var.. en son sezeryanmi normal dogummu tonla konu var.
Hepsi zamanla
Donem konumuza donelim 16-18
haftalarinda 3lu test yaptiracak olan var mi?
Insallah iyi gelir cnmYarın ikili testim var. Sonuç iyi gelirse 3 lü test yaptırmicam. Diğer iki gebeliğimde de sadece ikili yaptırmıştım.
bende hissetmeye başladım bi iki gündür. ilk hamililelğimde pıt pıt atıyordu. bunda şuan sabaha karşı keseyi hissettim elimi götürdügümde sert bişey geldi elime büyük ihtimalle sırtıydı yavrumun.Ya kizlar ben bizimkilere bebegimi hissediyorum diyorum inanmiyolar onun ayagi falan bile yoktur nasil hissediceksin diye dun moralimi bozdular ya siz hissediyomusunuz
peki cinsiyetler neydi kızlar daha geç hissediliyormuş ya ondan soruyorumCanım ben ilk bebeğimi 20 haftalık flnken hissetmiştim. İkinciyi 13 haftalıkken hissettim hiç kimse inanmadı doktora gittim bu bebeği hissetmemen imkansız olurdu zaten çok hareketli dedi15 haftalıkken dışarıdan görünmeye başladı hareketleri şuan bu bebeğimi 10. Haftada hissetmeye başladım dün akşam eşime gel bak kımıldıyo dedim ve evet eşim de gördü
İlk gebeliklerde nasıl bir his olduğunu bilmediğimizden bağrsak mı bebek mi çok anlayamazsın.sen doktoruna söyle o sana söyler
Kızlar günaydınn gebelik sürecinizde anti toxo , anti Cmv ve anti rubella değerlerinize bakıldımı ? Bunlar sanırım çiğ et , yıkanmamış meyve sebze ve kedi köpek pisliğinden geçen bir bakteri çeşidi imişbana bu hafta baktı 2 si negatif çıktı fakat Anti CMV değerim 1.05 pozitif görünüyor internetten baktım sonuçlarıma henüz gösteremedim bilgisi olan varmı acaba ? Bu arada ikili taramada benim bebişimide kıza benzetti sanırım bu sene prenses senesimi
Rubella kızamıkçıkmış baktım biraz internetten tokso da kedi köpek, meyve vs dediğim gibi cmv de kan idrar tükürükle ve cinsel yolla bulaşan bir cinsmiş hamileliklerde görülmesi normalmiş ama bebeğe geçmemesi gerekiyormuş Allahım daha neler öğrenicez ve sanırım pimpirikliliğim yüzünden çekiyorum hepsiniGuzel bir konuya deginmissin cnm. Tesekkurler. Ilk firsatta neye baktiklarini inceleyecegim ama hatirladigim kadari ile rubellaya ve toksoya bakilmisti cmvyi hatirlamiyorum
Rubella kızamıkçıkmış baktım biraz internetten tokso da kedi köpek, meyve vs dediğim gibi cmv de kan idrar tükürükle ve cinsel yolla bulaşan bir cinsmiş hamileliklerde görülmesi normalmiş ama bebeğe geçmemesi gerekiyormuş Allahım daha neler öğrenicez ve sanırım pimpirikliliğim yüzünden çekiyorum hepsini
Kesinlikle katılıyorum hayatımın en güzel ve en zor duygularını bir arada yaşamakmış hamilelikBu testleri 2. Yarida da tekrarlayacaklar sanirim oyle birsey duymustum. Yok.cnm ne pimpirikligi dikkat etmek lazim zaten .. Ama sakininca daha mi cok basa geliyor bilemiyorum iste onuSaglikli bitirelim de su surecleri baska sey istemiyorum ben de :)
maşallah Allahım hayırlı eylesinKizlar selamlaaaar, bugün 2li test yaptim, ultrason kısmı gayet güzel görünüyor dedi doktor, darısı daha yapmayanlarin başına
Birde cibsiyet büyük olasılık kız dedi, ayyy allahım gönlüme göre verdi galibasaglikla gelsin tabi oncelikle.
yaş riskin kaç çıkmıştı canım kaç yaşındasın kiInsallah iyi gelir cnmBen 3lu testi yaptirip yaptirmamak arasinda kaldim biraz yas riskim biraz ortadaydi. Yaptiricam buyuk ihtimalle ama ozellikle amniyosentezi Allah korusun da riskinden oturu yaptirmak istemiyorum. Daha once yaptirmis olan var mi?
Canim soruna cvp veremiyorum malesef ama Muhtemel Dogum tarihlerimiz ayniymisKızlar günaydınn gebelik sürecinizde anti toxo , anti Cmv ve anti rubella değerlerinize bakıldımı ? Bunlar sanırım çiğ et , yıkanmamış meyve sebze ve kedi köpek pisliğinden geçen bir bakteri çeşidi imişbana bu hafta baktı 2 si negatif çıktı fakat Anti CMV değerim 1.05 pozitif görünüyor internetten baktım sonuçlarıma henüz gösteremedim bilgisi olan varmı acaba ? Bu arada ikili taramada benim bebişimide kıza benzetti sanırım bu sene prenses senesimi
Amin canımm inşallah .. hayatım boyunca hep bir kızım olsun istedim Rabbim gönlüme göre verdi darısı sana inşallah güzel gönlüne göre versin AllahımCanim soruna cvp veremiyorum malesef ama Muhtemel Dogum tarihlerimiz ayniymis
Ne güzel sen ögrenmissin bile cinsiyeti. Allahim sagsalim kucagina almayi nasip etsin minik Prensesini insallah.. Darisida bana Allahin izniyle insallah benimde kizim olur. Dua et kuzum bende o güzel haberi aliyim insallah.. Bakarsin ikimizde ayni gün dogum yapariz bide ikiside kiz olursa ooooo harika olur
33 yasimdayim 1/500lu birseydi dusuk rsik bolumunde ama riskli bolum sinirindaydi. Doktorum iyi dedi genel olarak ama 3luyu istedi benden baska bir doktora daha gitmistim o da sonuclarima bakmisti genel muayeneden sonra da amniyosentezden bahsetti siralamayi anlatirken yapmaya niyetli mi bilemiyorum gerci ama ben istekli degilim amniyosenteze. Bildigim kadari ile dusuk de olsa riski var amniyosenezin. Oyuzden 3lude de birsey cikmazsa insallah yapmicam.yaş riskin kaç çıkmıştı canım kaç yaşındasın ki
Sağol Can'ım insallah her anne herşeyi iyi olsun ister ikili test önemli hepimize rahat hamilelik dilerim Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin insMaşallah
Hepimizin iyi çıksın ya inşallah
Toxoplazma bende de çıktı salata malzemelerini 15dk sirkeli suda bekletip yiyeceksin meyveleri iyi yıka falan dedi kedi kopeklerden uzak dur gibi seyler söyledi.bu hastalığa küçükken bağışıklık kazanmadığım icin şimdi de dikkat etmem gerekiyormuş Nasıl bağışıklık kazanmadım orası ayrı konu kedi kopek besledim hayavanlarla dil dibe geçti çocukluğumRubella kızamıkçıkmış baktım biraz internetten tokso da kedi köpek, meyve vs dediğim gibi cmv de kan idrar tükürükle ve cinsel yolla bulaşan bir cinsmiş hamileliklerde görülmesi normalmiş ama bebeğe geçmemesi gerekiyormuş Allahım daha neler öğrenicez ve sanırım pimpirikliliğim yüzünden çekiyorum hepsini
Selamlar Can'ım bende dün yaptırdım ultrason iyi çıktı sonuçlarımız da iyi çıkar ins haftaya belli olacak seninki ne zamanmaşallah Allahım hayırlı eylesin
Evet toxoplazmanın dikkat etmek için çözümleri varda bu CMV De neye dikkat edilecek bilemiyorum hamilelikte tuhaf tuhaf hastalıklar çıkıyor diyorlardı inanmazdım şaşırtıcıToxoplazma bende de çıktı salata malzemelerini 15dk sirkeli suda bekletip yiyeceksin meyveleri iyi yıka falan dedi kedi kopeklerden uzak dur gibi seyler söyledi.bu hastalığa küçükken bağışıklık kazanmadığım icin şimdi de dikkat etmem gerekiyormuş Nasıl bağışıklık kazanmadım orası ayrı konu kedi kopek besledim hayavanlarla dil dibe geçti çocukluğum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?