- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
sende bendensin ben 10 gün sonra gidicem çok merak ediyorum. ne zaman randevun merakla seninkinide bekliyorumİkiside erkek12 ve 13 haftada öğrenmiştim cinsiyetlerini. İnşallah yarın bu miniğimin cinsiyetini de öğrenirim şimdiden heyecan başladı. Bir kızım olmasını çok istiyorum
normal benceMerhaba arkadaslar.ikili test sonucumdaki degerler yas riski 1:500 trisomy 21 1:3189 Trisomy 18 nt 1:10000 ne anlama geliyor yardimci olurmusunuz
Normal cnm benim gibi çıkmış değerlerin 30lu yaslardasın sen de sanırım benim gibi.. Dr.um normal demişti.Merhaba arkadaslar.ikili test sonucumdaki degerler yas riski 1:500 trisomy 21 1:3189 Trisomy 18 nt 1:10000 ne anlama geliyor yardimci olurmusunuz
evet 31 yaşındayım.sizin nasıldı değerler?Normal cnm benim gibi çıkmış değerlerin 30lu yaslardasın sen de sanırım benim gibi.. Dr.um normal demişti.
11. Haftamda yaptırdım ben suan 16.haftamdayım cnm tam sayıları hatırlamıyorum ama yas 500lerdeydi 33 yaşındayım. 1:3700lu bir sayım vardi onbinli değerimde vardı. Görünce cok benzer dedim oyuzdenevet 31 yaşındayım.sizin nasıldı değerler?
evet benim ozel saglik sigortam vargünaydın kızlar özel sigorta yaptıran var mı aranızda?
Doktordan geldim canım.ense kalınlığı normal haftaya tarama sonucu çıkıcak. Cinsiyetini sorunca.. Emin değilim yoksa söylerdim ama çıkıntısı yok göremedim. Kız da diyemem şuan dedisende bendensin ben 10 gün sonra gidicem çok merak ediyorum. ne zaman randevun merakla seninkinide bekliyorum
Hadi bakalim insallah hayirlisiyla kizdir canim.Doktordan geldim canım.ense kalınlığı normal haftaya tarama sonucu çıkıcak. Cinsiyetini sorunca.. Emin değilim yoksa söylerdim ama çıkıntısı yok göremedim. Kız da diyemem şuan dedi
ne kadara yaptırdın canım hangi hastane için??evet benim ozel saglik sigortam var
Benim başlarda pek yoktu son iki haftadır başladı ve bugün elimde poşetle gezmeye başladım. Herkesin bu haftalarda bitet benim yeni başlıyor. Hiç bir şey yemek istemiyorum bu sefer de çok halsiz düşüyorum. Bebeği beslemek için zorla az bişey yiyorumne olucak halimiz
Canım korkma bebekleriniz şuanda depolarımızdan besleniyor. Ama şunu unutma günde 1 meyve ve bol bol su içmen lazım. İyiliğini istiyosan suyu arttır. Ben limonu tuzlayıp yiyorum ara ara mide bulamtıma falan acayip çözüm oldu. Nane limon yapıyorum oda iyi geldi gerçekten çok iyi geldi bunu deneyebilirsin. Soğuk hafif bi meyve örneğin golden elma yediğimdede midem kendime geliyor. Araştırmalarıma göre fazla kilosu olanlarda yada yag şeker oranı yüksek olan hamilelerde bu çok normalmiş. Vücutta ne çok varsa ve gereksizse onu kabul etmiyormuş mide. En sevdiğim şeyleri bile artık yiyemiorm. Annenin vücudunda ne eksiksede canı onu çekermiş benim limon ekşi elma gibi çnkü daha önceden meyve nerdeyse hiç yemiyodum
amerkan hastanesi haric hemen hemen hepsinde geciyor.Esim dahil yapildi toplam 10.942 TL.Ozel muayehanede yuzde yuz karsiliyor.Hastanelerde ise yuzde 80 karsiliyor.Ama dogumu kapsayabilmesi icin iki senelik sigortali olmak gerekiyor.Dogum ve gebelik risk olarak algilanmiyor.Planli gibi dusunuldugunden hem policeler yuksek oluyor Hemde ikinci policede dogum gerceklesmesini istiyorlar.Sigorta yaptirmismiydin?ne kadara yaptırdın canım hangi hastane için??
ikili tarama testi 11 ila 14. haftalar arasi yapiliyor.Ikili tarama testi denmesinin sebebi ultrasonda burun kemigi izleniyor(olculebilirse uzunluguda olculuyor) ense kalinligi olculuyor ve ultrasona girilen gun kann tahlili yapiliyor.Ultrason tarihi ile kann verilen tarih ayni olmak zorunda.olculen degerler ile tahlil sonuclari bilgisayara giriliyor ve program hesaplamayi yapip risk oranlarini cikartiyor.Risk degerleri cut off denen sinir degerlerinin uzerindeyse endise etmeye gerek yok deniyor.Altinda yani riskli kisimda olursa baska testler yapilmasi isteniyor.Sonuc ne cikarsa ciksin yuzde yuzluk garantisi yoktur.Sadece riskin boyutu olculmek icin yapiliyor.Kesin tani amniyosentez ile yapilabiliyor ama oda dusuk riskini beraberinde getiriyor.Bide bi sorum olcak 2 hafta önce doktor bi kagıt verdi gebelikte yapılması gereken testler ay ay yazılmış. Bunu al saglık ocagına git 21 haziranda dedi. İlk maddede gebeliğin ilk 3 ayında rutin kontroller yazıyor. İkinci maddede 11-14. Hafta arasında yapılması gereken ikili test vs yazıyor.
ben 21 haziranda 9 haftalık oluyorum 9+3 ikili test 9 haftada yapılıyomu. Aşağı yukarı burdaki herkesin hamileliği çok yakın birbirine. Bi fikri olan varmı?
11-14 hafta arasın da ikili test yapılıyor canım.Bide bi sorum olcak 2 hafta önce doktor bi kagıt verdi gebelikte yapılması gereken testler ay ay yazılmış. Bunu al saglık ocagına git 21 haziranda dedi. İlk maddede gebeliğin ilk 3 ayında rutin kontroller yazıyor. İkinci maddede 11-14. Hafta arasında yapılması gereken ikili test vs yazıyor.
ben 21 haziranda 9 haftalık oluyorum 9+3 ikili test 9 haftada yapılıyomu. Aşağı yukarı burdaki herkesin hamileliği çok yakın birbirine. Bi fikri olan varmı?
Doktor da öyle söyledi erkekler kendini çabuk belli ediyor ama şuan kesin diyemem emin değilim ama çıkıntısı yok dediiiiHadi bakalim insallah hayirlisiyla kizdir canim.
Erkek olsaydi bence büyük bi ihtimal gözükürdü
ikili tarama testi 11 ila 14. haftalar arasi yapiliyor.Ikili tarama testi denmesinin sebebi ultrasonda burun kemigi izleniyor(olculebilirse uzunluguda olculuyor) ense kalinligi olculuyor ve ultrasona girilen gun kann tahlili yapiliyor.Ultrason tarihi ile kann verilen tarih ayni olmak zorunda.olculen degerler ile tahlil sonuclari bilgisayara giriliyor ve program hesaplamayi yapip risk oranlarini cikartiyor.Risk degerleri cut off denen sinir degerlerinin uzerindeyse endise etmeye gerek yok deniyor.Altinda yani riskli kisimda olursa baska testler yapilmasi isteniyor.Sonuc ne cikarsa ciksin yuzde yuzluk garantisi yoktur.Sadece riskin boyutu olculmek icin yapiliyor.Kesin tani amniyosentez ile yapilabiliyor ama oda dusuk riskini beraberinde getiriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?