Aralikk anneleriii !

Günde en az 3 litre su içiyorum su konusunda bi sorunum yok artık yemek konusuna dediğin gibi dikkat ederim :) dediklerini dikkate alıcamm :)

Hayırlısı olsun canım sıkma canını önümüzde çok uzun bi zaman var ortak giyilecek şeyler alırsın :)

Reactions: Rup
Aynen kuzucum doğru diyorsun en mantıklısı o galiba valla en doğrusu 20. Haftada gitmek diğer türlü sürekli sürpriz oluyo insana hiç değilse 20. Haftada herşey net oluyor bakalim bende oyle yapmayi dusundum simdilik 1 ay daha izin verdim kendime hic dusunmucem ortak renkli bisey bulup alirim artik :) tesekkur ederim canim

Olsun o da guzel :) kursa gitmistim biara ordan kalma :) Vaktin varsa yazil cnm ya da bir seye yonel youtubeda da guzel videolar oluyor hobilere gore egitici Dayansin eslerimizde birzahmet :) ben de bazan fazla asabi oluyorum. Ters mimiklerim oluyormus.Aslinda hic oyle niyetim de olmuyor yorgun oluyorum genelde.. Benim esim benden de alinganlasiyor ozaman terslemeye basliyor beni ben de aglamaya basliyorum ozaman ya da evin yanindaki parka gidip bir iki tur atiyorum yurumek iyi geliyor hem sporda oluyor. Sakinlesince diyorum ona da bu surecte hormonlari kilosu hayati degisen en cok benim zor bir donemden geciyoruz. Sana yanimda bana destek olmana iihtiyacim var diyorum sacmalayabilirim istemeden birsey yapabilirim bana anlat anlarim ama ofkelenme bazan sana da hersey ustuste geliyor olabilir gereksiz alinabilirsin ozaman da senle dogru iletisim kurma yollari arayip sorunu cozmeye calisiyorum. Burada takimiz karsi taraflarda durmuyoruz oyuzden bana kizma diyorum barisiyoruz
Ilerleyen donemlere de hazirlik oluyor tabi bakalim 3. Trimesterler nasil olacak valla ben de dusunmek istemiorum. Aileler de isin icine girecek annem ortada genelde olmadiigindan kayinvalidem ozellikle cok karismaya baslayacak iyi niyetli de olsa cok bunaltabiliyor.. dusunmek bile istemiyorum acaba bu kez de ben bir yerlere gitsem de doguma yakin mi donsem
Hahahah ay 17. Haftadan sonra nolur bana artık tahmin edemiyorum evde sürekli ağlayan birini eşim nasıl kaldırır acaba ne güzell hobilerin varmışşş bende sadece kitap okuyorum

Ne demek cnm hem onden idman oluyor bize de hangi urun nerde ne kadarmis ne urunler varmis kalitesi neymis oooo bilmedigimiz bisuru sey ogreniyoruz zamani gelince de elimizle koymus gibi kafamiz karismadan aliriz bu surecte farkli

Ne demek cnm hem onden idman oluyor bize de hangi urun nerde ne kadarmis ne urunler varmis kalitesi neymis oooo bilmedigimiz bisuru sey ogreniyoruz zamani gelince de elimizle koymus gibi kafamiz karismadan aliriz bu surecte farkli
Tabi tabi en mantıklısı gidip ihtiyac olmayan şeyleri de almayalım hem, zaten ilk aylar hızlı büyüyecekler bir sürü para dökmeye gerek yok aslında bu arada bunları keşfetmek en mantıklısı :)

Kızlar benim karnımda sertlik ve hafif böyle bi sızlama ağrı var ama öyle çok ağri gibi değil minik sızlama şeklinde sizde de oluyor mu bugün çok sert hissediyorum karnımı :/

Kızlar benim karnımda sertlik ve hafif böyle bi sızlama ağrı var ama öyle çok ağri gibi değil minik sızlama şeklinde sizde de oluyor mu bugün çok sert hissediyorum karnımı :/
Normal cnm rahimlerimiz genişliyor. Ben geçenlerde dahiliyeye gittim. Ama benim çok şiddetli sağ kasığımda ağrı oluyordu. Uykumdan uyandırıyordu sonra da zonkluyordu.. Bu tip durumlarda genelde ultrason idrar yolu enfeksiyonu var mı diye idrar kültürü bir de kan tahliline bakıyorlar. Senin hafif diyorsun Dr.un daha doğrusunu der muhtemelen rahmin genişlediği içindir. Benim kadın doğum doktorum bir tek kramp girerse söyle bana kalsiyum yazalım demişti. Geçen günkü yaşadığım farklı birşey diye dahiliyeye gittim böbrekte buyume cıktı. Gbeeliğe bağlı oluyormuş. Yine gebeliğe bağlı olabilen kanda iltihap çıktı onu inceleyecek doktorum. Başka tetkikler istedi. Bir enfeksiyon varsa bulalım yoksa gebeliğe bağlı bir değerdir dedi. idrar yollarım temiz çıktı. Sen idrarına bak koyu renkte değilse yaparken yanmalı sızılı bir durum yoksa muhtemelen rahim genişlemesidir cnm Ama soyle sen yine de doktoruna muayeneye gittiğinde belki idrar tahlili ister

Benim bulunduğum yerde malesef kurslar çok uzak hava sıcak olunca malum evde pineklemek zorunda kalıyorum. Bende hamilelikten önce uykuya hiç düşkünlüğüm yoktu şimdi nerde boş yer bulsam oraya yatıyorum haliyle eşim tuhaf karşılıyo erken yatmak istiyorum oda beraber vakit geçirmek istiyo o zaman aramızda anlaşmazlık olabiliyo :/ ama onun dışında eşim çok sabırlı sonradan fark edip saçma sapan attığım triplere bile ses etmiyo ağlayınca filan çok ilgileniyo galiba sorun bende herşeyi fazla abartıyoruz duygusal olarak bide ben kendimi çirkin bulmaya başladım sizdede oluyo mu

Olmaz mı cnm kilo aldım ben 7 kilo kadar ilk uc ayda yatmaktan ve bulantımı bastırmaya çalışmaktan 5 kilo aldım biraz abartı oldu.. Herne kadar son 6 haftada normal bir şekilde iki kilo almış olsam da başta aldığım 5 kilo kötü oldu.. Kıyafetelr tuhaf geliyor hiçbir şeyi yakıştıramıyorum artık diyorum dogumdan sonraya kadar aynaya bakmıım madem dogumdan sonra 6 ay kadar diyet yapamam da 6 ay sonrası sporla diyete başlarım artık diye ..

Ayy kuzucum çok teşekkür ederim içim rahatladı şimdi çok teşekkür ederiim sanada geçmiş olsun dikkat et kendine sende, idrarda sıkıntı yok şuan ama bu karnımın üstü ve karnımda ince bi sızı var bakalım belkide gaz var akşama kadar geçer inşallah tatlım

Rica ederim canm. Deneyimledigim ve doktora danistigim icin rahat rahat paylasiyorum bilgimi

Cnm bende cok ymek yiyemiyorum bu yuzden kuru uzum badem ceviz yogurt domates ve bol bol su icmeye calisiyorum bildigim kadariyla bu saydiklarim cok faydali

Cnm bende cok ymek yiyemiyorum bu yuzden kuru uzum badem ceviz yogurt domates ve bol bol su icmeye calisiyorum bildigim kadariyla bu saydiklarim cok faydali
Cnm doktorum özellikle sebze ve en cok da proteinle beslenmen lazım dedi. Saydıkların güzel ancak atıstırmalık olarak bol bol su içmen güzel cnm ama protein ve sebzesiz beslenmek bebeğin kas gelişimi ve normal gelişimi için yetersiz

Dediklerinde sonuna kadar haklisin canim ama yiyememek herseyden tiksinmek cok kotu birsey gercekten yasamayan bilemez ve rabbim kimseye yasatmasin.bak az once zorla bir cay bardagi sut ictim onuda cikarmamak icin suan kivraniyorum midem ates topuna donmus durumda. Cocugumun beslenmesi gerekliligini bilip agzina aldigini yutamamak varya.... Allah kimseye yasatmasin. Mesela alti ustu bir cay bardagi ama eger ben bu sutu cikarmadan uyursam dunyalar benim oluyor.

Biliyorum cnm. Gayet iyi anlıyorum çünkü ben de aynı dertten muzdarıbım sebze reyonundayken bile midem kalkıyor son bir aydır ama zorlaya zorlaya yiyorum. Mesela bamya ile ilgili çocukluk travması gibi bir derdim var çocukken de çıkarırdım bamya yedıkce ama sağlıklı dıye gebeliğim boyunca 5kez zorlayarak yedım. Kusacak da olsam o yemek benim için mideden içeri girmeli bilemiyorum belki ben fazla disiplinli olmaya başladım bu konuda.. Ama doktorum kilo artışımı kontrole almam ve sağlıklı beslenmeye zorlamam konusunda ısrarcıydı ben de oyle yapıyorum. Ilk 12 haftamda 5kilo aldım bunun nedeni sağlıklı beslenmemkti çünkü sebzeden et kokusundan cidden midem kalkıyordu onun yerine ekmek peynir yağsız hamur işi zorluyordum kendimi bebeğe enerji olsun ben de kusmayım midemi tutsun diye.. Ama son 6 haftamda sağlıklı kilo alışına dondüm bu da doktorumun zorlamaları ile oldu.. Yapamıyorsam keyifli hale getirmenin bir yolunu arıyorum hep ya da hiç yiyemeyeceğim birşeyse de tadını bastıracak başka birşeyle tüketiyorum ya da blenderdan geçirip şeklini değiştiriyorum sevdiğim ya da tüketebildiğim başka tadlar ekliyorum içine ve düşünmemek için de zorluyorum kendimi size tavsiyem siz de bu yöntemi deneyin. Ayrıca 3saati geçtiğim anda mide bulantısı tutunca devamı geliyor oyuzden yemek alarmları kurdum kendime kesinlikle geçmiyorum 3 saati. öğün atlama geciktirme unutma gibi durumların gebelik boyunca bulantıya yol açtığı biliniyor.. Sütü aç karna tüketme cnm midede gaz oluşmasına sebebi vereceği için yanma ve bulantı yapabilir hassas midelerde bende de yapıyor ben genelde ara atıstırmalıklarımla beraber bazan içine muz blenderdan geçirerek içiyorum. Muz midemi bulandırmıyor diye sen de kendine göre bir meyve seçebilirsin ya da biraz çikolata eritip kat bi de oyle dene cnm Başka türlü olmuyor gerçekten.. Hepimize kolay gelsin

Kiz bebek bekleyen annelere bir sorum olucak hamilelik başından itibaren akintiniz oldumu bnm iki oğlum da hiç olmamıştı ama bunda çok oluyo dr normal dedi ama bn merak ettim

Kiz bebek bekleyen annelere bir sorum olucak hamilelik başından itibaren akintiniz oldumu bnm iki oğlum da hiç olmamıştı ama bunda çok oluyo dr normal dedi ama bn merak ettim
Cinsiyete gore akinti oluyor mu ben akintiyi genel olarak bakterilere karsi fetusu korunak amacli savunma mekanizmasi geregi olarak biliyordum Dr.uma sorayim bunu. Kiz gibi demislerdi bana ama kesinlessin diye ayrintiliyi bekliyorum cok akintim yok son iki gundur isyerimdekiler soguk klimayi actiklari icin usuyorum biraz ozaman beyaz kokusuz akintim oluyor azcik ama Ben klimaya bagliyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…