- 16 Eylül 2015
- 2.110
- 2.285
- 133
- 42
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #1.561
Bende calisiyorum ozelde valla daha once hic hamile calistigina sahit olmadim hep genc ve cıtıpıtilarla dolu sirket.. Bana da terslenmeler kusur aramalar basladi.. Bana oyle geliyorki 7. 8. Ayimda kovarlar beni doguma cikmadan bir bahane uydurup.. zaten 2 sene calismasammi diye dusunuyorum bebisime bakmak icin sonra krese filan verebilirim de.. Ama issiz de kalmadim hic 5 ay kalmisligim var onda da kafayi yiyecek gibi olmustum ne yapacagimi sasirip sacmalamistim baya28 yaşındayım
Ankara'dayım ilk hamileliğim
53 le başladım 57_58 gidiyor bulanti donemi hic yemedim simdi simdi yiyorum ama cok sukur
Galiba tam net değil ama kız diyolar belli olcak sonra
Çalışıyorum (ozel sektorde) dogum iznim yok cikariyolar direk
ÇIKARMA OLUR MU YAHU HELE HAMİLEYKEN KANUN VAR İNCELE ÇIKARAMAZLAR HAMİLESİN DİYE İŞTENcanım çıkarıyorlar gibi birşey söz konusu olamaz şikayet edersinn doğum iznini vermek zorundalar..
HAMİLEYKEN İŞTEN ÇIKRAMA YAPAMAZLAR KANUNENBende calisiyorum ozelde valla daha once hic hamile calistigina sahit olmadim hep genc ve cıtıpıtilarla dolu sirket.. Bana da terslenmeler kusur aramalar basladi.. Bana oyle geliyorki 7. 8. Ayimda kovarlar beni doguma cikmadan bir bahane uydurup.. zaten 2 sene calismasammi diye dusunuyorum bebisime bakmak icin sonra krese filan verebilirim de.. Ama issiz de kalmadim hic 5 ay kalmisligim var onda da kafayi yiyecek gibi olmustum ne yapacagimi sasirip sacmalamistim bayaAliskin degilim okurken bile calisiyordum cunku.. Bi de koca eline bakmak ayiplarlar diye ese dosta arkadaslara soyleyememek cok canimi sıkıyordu.. 2 sene ara versem aradan sonra da is bulabilirmiyim, ya da o surede kendimi geliatirip kendi isimimi acmayi denerim hic bilmiyorum ama kafamda oturtmaya calisiyorum ben de
Cnm oyle bir cikariolarki 5 sene once calistigim 2 onceki sirketimde usulsuzluk vardi benim benide gece yarilarina kadar calistiriyorlardi haftasonlari da dahil sikayet ederim dedim is bulamazsin sektore kotulerim dedi oylemi dedim bende noterle su su sebeplerle ayrilmak istedigimi yazdim sonuna kadar da hakliydim buarada.. elimde de yazili belgeler vardi ayrica sigortamida eksikten yatiriyordu.. neyse bu ihtarnameyi alinca avukatina muhasebecisine beni arattirip tehdit edip durdu...ben de avukat tuttum kendime mahkeme acmak zorunda kaldim. Sonuc ne mi oldu ben mahkemeyi kazandim ama sektoru gercekten de degistiemek zorunda kaldim cunku kimse hakkini arayan mecbur kalinca yasal yollara basvuran eleman calsitirmak istemiyor iste o 5 aylik issizlik surecim boyle olmustu..ÇIKARMA OLUR MU YAHU HELE HAMİLEYKEN KANUN VAR İNCELE ÇIKARAMAZLAR HAMİLESİN DİYE İŞTEN
Ayni dusuncelerdeyiz kuzucum vallahi bende zamana biraktim suan benlede sorunu var sirketin hic istemiyorlar en cok yogun sezon oldugunda ben gidicem simdi cikarsalar karlilar diye dusunuyorlar ama ben avukata sordum hamileyken isten cikarsam hamilelik tazminati gibi birsey varmis basina gelirse detaylari konusuruz dedi, yani kafalarina gore cikaramiyorlar ama ben dogum izni vermeyecegi icin mecbur cikicam yani devami olmuycak buranin kaldi ki zaten mutsuz oldugum bir sirket o yuzden once bebis dogsunda sonra ilerleyen zamanlarda dusunucem isi gucu artikBende calisiyorum ozelde valla daha once hic hamile calistigina sahit olmadim hep genc ve cıtıpıtilarla dolu sirket.. Bana da terslenmeler kusur aramalar basladi.. Bana oyle geliyorki 7. 8. Ayimda kovarlar beni doguma cikmadan bir bahane uydurup.. zaten 2 sene calismasammi diye dusunuyorum bebisime bakmak icin sonra krese filan verebilirim de.. Ama issiz de kalmadim hic 5 ay kalmisligim var onda da kafayi yiyecek gibi olmustum ne yapacagimi sasirip sacmalamistim bayaAliskin degilim okurken bile calisiyordum cunku.. Bi de koca eline bakmak ayiplarlar diye ese dosta arkadaslara soyleyememek cok canimi sıkıyordu.. 2 sene ara versem aradan sonra da is bulabilirmiyim, ya da o surede kendimi geliatirip kendi isimimi acmayi denerim hic bilmiyorum ama kafamda oturtmaya calisiyorum ben de
Bakalim kuzum haftaya cumartesi gorcem yazarim :)kızlarda genelde olur diyorlar öyle şeyler
Aynen canım isteyince oyle bir kılıfına uyduruyorlar ki sen elinden geldiğince maillerde filan yazılı olarak belgele kendi mailine forwardla çıktı al mobbinglerini bide gebelik bildirimi ile ilgilide yazılı veri olsun elinde ayy biz kilo aldı sanıyorduk bile diyebilirler ne kadar yuzsuzlesebildiklerini gördüm çünkü..Benimde duydugum o yani bu sefer su sekilde tezgah yapiyorlarmis ama bunu da atlamamak lazim, hamileligi bahane etmeyip iste basarisizligi yada eleman ihtiyacinin olmadigini falan yani kilif uyduruyorlarmis hamilelikten degil de sanki zaten cikarcaklarmis gibi yada iste mobbing yapiyorlar yani eger mutlu calistigim bir isyerim olsa ugrasirdim ama burada zaten cok mutsuzum zaten cikmayi dusundugum bir firmadayim.
Aynen oyle bende inanirim kaldiki bugun tazminat isteyen bir calisan icin "ben onun gorevi i degistirdim begenmedi kendisi gitti ben cikarmadim bide tazminat mi odeyecegim?!" Seklinde ifadesine sahit oldum o yuzden nefret ediyorum bu ozel sektorden maalesef boyle bu isler...Aynen canım isteyince oyle bir kılıfına uyduruyorlar ki sen elinden geldiğince maillerde filan yazılı olarak belgele kendi mailine forwardla çıktı al mobbinglerini bide gebelik bildirimi ile ilgilide yazılı veri olsun elinde ayy biz kilo aldı sanıyorduk bile diyebilirler ne kadar yuzsuzlesebildiklerini gördüm çünkü..
bende rentıpta Songül hanıma gidiyorum. ilk doğumumda Esentepe gittim bende o zamanlar tıp merkeziydi. ilk başladığımda hastane olucak dediler ama ben doğum yaptıktan sonra hastane oldu. sezeryan oldu ve sıkıntılıydı tıp merkezlerinin sezeryan yapması sakıncalıydı Anadolu hastanesinde doğum gerçekleşti orası da berbattı. kötü bi deneyim oldu benim için. zübeydede muayne oldum ben nuri yağcıya varya inan şuan Songül hanımdan daha çok ilgilendi test yaptı. zübeydeyi genel olarak sevmiyorum. hoşlanmıyorum. yoksa nuri beyi kesinlikle tercih ederdim. mesala hiper trioidim varmış. nuri beyin yaptığı bir sürü test sayesinde ortaya çıktı.Aaa ne güzel Bursa'daymışsın ben Osmangazi tarafında oturuyorum. Esentepe tıp merkezinde neşe hanıma gidiyodum ama sonradan istediğim gibi bi doktor olmadığına karar verdim. Çarşamba günü ilk defa zübeyde hanım kadın doğum hastanesinde Mutat Kadıoğlu na gittim çok memnun kaldım. Eğer bi sorun olmazsa orda devam edicem özele gitmek istemememin sebebi sezeryan malesef kesilmek biçilmek istemiyorumNormal doğum istediğim için devlette devam edicem heralde.. Sen hangi doktora gidiyosun?
aynen canım uykusuz ve hüzünlü herşey Allah korusun bende çok korktum çarpıntı yaptı üzüntü, Allah yardımcımız olsun.Kizlar aksamki darbe olaylari beni cok uzdu o kadar korktum heyecanlandimki bebegime birsey olacak sandim. Sabaha kadar uyumadim. Allah vatanimizi milletimizi korusun. Evlatlarimizi hayirli gunlere koysun
Yaa kıyamam canım benim ya geçmiş olsun vardır bir hayır demekten başka bişey yok, iyi misin biraz dahaValla bugun ayrintoli ultrasonum vardi ve asiri da kabizlik sorunum var az once ölüyordum agridan ikibuklum yatiyorum suan ama bu olaylar yuzunden kopruler kapatildigindan doktorum karsidan gelemedine ayrintiliya girebildim ne ilac yazdirabildim.. Kalakaldim boyle
Yok canim neerdeeeeeYaa kıyamam canım benim ya geçmiş olsun vardır bir hayır demekten başka bişey yok, iyi misin biraz daha
Anladım kuzum yani yulaf ezmesi falan tüket yada incir falan tüketmeye çalış çok zor kabızlık biliyorum ama bu tip lifli şeyler yemeyince de yumuşamıyor umarım hemen geçerYok canim neerdeeeeesaliyi bekliyorum artik ilerleyen donemlerde daha da kotu olacak sanirim eti kestim mecbur sebze corba tuketiyorum saliya kadar
Dogru diyorsun canim aslinda cok tuketiyorum lifli besinler sebze meyve tahil ama bebegin gelisimi icin 2 haftadir proteine abanmistim. Bi de stres de var.. o da etkiledi sanirimAnladım kuzum yani yulaf ezmesi falan tüket yada incir falan tüketmeye çalış çok zor kabızlık biliyorum ama bu tip lifli şeyler yemeyince de yumuşamıyor umarım hemen geçer
Aynen kuzum o şekilde beslen bir de bakalımDogru diyorsun canim aslinda cok tuketiyorum lifli besinler sebze meyve tahil ama bebegin gelisimi icin 2 haftadir proteine abanmistim. Bi de stres de var.. o da etkiledi sanirimoyuzden bugun proteini kestim birtek yogurt tuketiyorum. Onun disinda dedigin gibi tahil meyve sebze canim bol bol da su.. bakalim insallah yumusar da rahatlarim cok sagol canim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?