Aralikk anneleriii !

Kuzucum uzulme bisey olmaz normal yani, benimde 300 gram demisti, meyve sebze et yumurta ye bol bol bide kuruyemis ye

Arkadaşlar siz Soda içiyormusunuz. Ben nerdeyse hergün bir tane Soda içiyorum. Faydalı diye duymuştum. Bilgisi olan var mı?
Ben iki sise iciyorum canim cunku magnezyum ve kalsiyum orani sodada cok yuksek daha dogrusu maden suyu iciyorum beypazari falan... Benim doktorum kalsiyum icin onerdi

Aaa tetenoz vurulmak gerekli miymis acaba ya? Kacinci haftada isteniyor ki?

E ayni makine degil mi onlar kuzum benimkinde ayniydi renkli dedigi bebek ten rengi gozukuyo

kızlar bu arada şeker yüklemesi yapmaktan neden çekiniyorsunuz?
Canim illa seker yuklemesi yapmana gerek yok aslinda doktorlar hastanin takibini duzenli olarak gunlere yayip yapamadigindan hastalarinda cogunu bilinclendirip kendilerini dogru duzgun kontrol etmwlwrini saglayamadiklarindan oturu senin seker direncini anlik yuksek doz yuklemelerle tartiyorlar.. dusuk sekerine bakip biranda gereksiz sekeri vucuduna yukluyorlar ve sekerin 150_ 170lere firliyor. Sekerin biranda firlamasi saglikli birsey degil aslinda onu ictiginde anlarsin.. Ben daha once yaptirmistim seker yuklemesi gebe deilken ozaman bile 1 hafta kendime gelememistim sekerim dusup durdu ardindan 2 gun boyunca haaa saglam bunyelisindir birsey olmaz.
Kolayla da alakasi yok aslinda ictigin sekerin malesefki kolada daha az seker var. Bir kimyager olarak rahatlikla soyleyebilirim.. ama bebekte de bir sorun gozlemlenmemis bugune kadar... tercih meselesi ben zaten kaydimi bilincli bir hasta olarak tutuyorum. Abartarak yedigimde 1 saat sonrasi az yedigimde bir saat sonrasi tokluk sekerlerimi ve yemek oncesi aclik sekerlerimi.. oyuzden gerek bile yok bu defterle gidince.. dr.umda dedi 50gr deneriz diye.. kayot tuttugumu soyleyonce kayidinla gel bakiyim 50ye bile gerek duymayabiliriz dedi..
Baslangicta 50grlik seker denemesi yapilmasinda sorun yok ama orda sorun gormeyip seker yuklemesi de yapalim diyip devam etmek isteyen doktordan suphe ediyorum ben biraz..

Cnm kolesterollerin yuksek cikmis evet ama esas ldl yuksek olmasi kotu sinir degeri kac goremedim ama onu biran evvel dusurmen lazim yag margarin, pogca borek, tatli, kaymak şerbet kesinlikle uzak dur. Hayatindan komple cikar dusurene kadar sadece salatalarin uzerine bir kasik zeytinyagi dok o da zeytinyagi olsun o kadar

Yazdıklarının hiç birini yemiyorum desem :) Ne poğaça, ne tatlı, ne katı yağ.
Hatta hayvansal yağları bile almıyorum çünkü yarı vejeteryanım, hep sebze-meyve ağırlıklı beslenirim kendimi bildim bileli.
Beni şaşırtan bu oldu zaten, internette biraz okudum kolesterol yüksekliğine neden olan şeyleri, hiç biri benim hayatımda yok, kiloluda değilim :) 56 kiloyum,53 kilo ile hamile kalmıştım.
10 gün sonra kontrolüm var, doktora sorucam, yükselmesine bunlar haricinde neler neden olabilir diye.

E ayni makine degil mi onlar kuzum benimkinde ayniydi renkli dedigi bebek ten rengi gozukuyo
Yok canım girdim bende bugün bebeğin hiç ten rengini filan görmedim valla Normal ultrason gibiydi kalp atışlarımıza baktı kan alışverişine baktı kilosu boyu kalbine baktı. Ama hiç nette gördüğüm o renkli ultrasonlar gibi değildi.. Ama çok şükür hiç bi sıkıntısı yokmuş herşey iyi. Sadece benim kalp ritmim bozukmuş onun için yönlendirme yaptı bu kadar

Aa demek ki gerekli o zaman. Ben de hiç bilmediğim için bir an tırstım açıkçası... Çok teşekkürler, içimi çok rahatlattın valla. Allah razı olsun...

Abarti tukettigin birsey var mi ya da porsiyonlarin nasil mesela meyveleri de fazla tukettiginde yapabilir seker icerdigi icin su ne kadar iciyorsun bi de o da onemli gebelikte yazin en az 3 litre diyorlar.. eger herseyi normal tuketiyorsan bir karaciger fonksiyonlarina bakarlar.. gecmis olsun.. belki de test hatalidir tekrarlanir o da olabilir..

Normalde de çok su içen biriydim, şimdi daha çok içiyorum, günlük 3-4 lt içiyorum.
Meyvemi bile abartmadan yerim, olması gereken değer testte 130 yazıyor, benim 146 çıkmış.
Eşim bile şaşırdı, senin gibi düzgün beslenen birinde bile çıkıyorsa kesin başka bir şey vardır diyo.
Doktora kontrole gittiğimde sorucam bakalım.

Meraba kizlar bnde dun detayli ultrasyna grdim kizmn kilosunu faln soylmdi bnda hersyi soylmesi gerekmiyr dun kotulstmde tansynum cikti bayildim insallh bir daha yasmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…