- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #1.761
doktor bana da hergün 1 tane içebilirsin demişti. hani izin var gibi söyledi ama şart değil ben hergün içmiyorum bu yüzden.
Kuzucum uzulme bisey olmaz normal yani, benimde 300 gram demisti, meyve sebze et yumurta ye bol bol bide kuruyemis yeKizlar merhaba uzun zamandir aranizda yoktum bugun ayrintili ultrasyona girdik ve oglum 280 gr tam yirmi haftalik mis yani zayifmis biraz moralim bozuldu acikcasi boyunuda bilmiyorum soylemedi suyu cok ic dedi ne yemeliyim nasil beslenmeliyim bilmiyorum
Ben iki sise iciyorum canim cunku magnezyum ve kalsiyum orani sodada cok yuksek daha dogrusu maden suyu iciyorum beypazari falan... Benim doktorum kalsiyum icin onerdiArkadaşlar siz Soda içiyormusunuz. Ben nerdeyse hergün bir tane Soda içiyorum. Faydalı diye duymuştum. Bilgisi olan var mı?
Aaa tetenoz vurulmak gerekli miymis acaba ya? Kacinci haftada isteniyor ki?Merhaba Aralık anneleri, yolu yarıladık nerdeyse hepimiz. Ben çok bulantı çektim şimdi biraz rahatladım, daha yeni yeni anlıyorum hamileliğimi :)
Salı günü sağlık ocağı tetanoz aşısı yaptı bana, ben bilmediğimden korktum. Kolum çok az şiş hala ve kızarıklık var. Bu normal mi? 2. doz da vurulacak sanırım, yaptırmasam ne olur?
Hamileliğe başladığım kilodan 2 kilo eksiğim şu an şaka gibi, hiç alacağım da yok kilo sanki... Doktorum önemli değil diyor, alır mıyım acaba? Çok da almak istemem tabi :)
E ayni makine degil mi onlar kuzum benimkinde ayniydi renkli dedigi bebek ten rengi gozukuyoYa bişey söylicemmmmdoktor bana renkli ultrason demişti ama şimdi evraklarımı hazırlamak için kağıtlara baktım renkli ulrason değilmiş obstetrık renkli dopler yazıyo nette araştırdım farklı şeyler sanırım. O zaman doktor bana neden öyle dedi hatta ayrıntılı bakalım kalbine filan dedi konuşurken bu neydi şimdi anlam veremedim
Canim illa seker yuklemesi yapmana gerek yok aslinda doktorlar hastanin takibini duzenli olarak gunlere yayip yapamadigindan hastalarinda cogunu bilinclendirip kendilerini dogru duzgun kontrol etmwlwrini saglayamadiklarindan oturu senin seker direncini anlik yuksek doz yuklemelerle tartiyorlar.. dusuk sekerine bakip biranda gereksiz sekeri vucuduna yukluyorlar ve sekerin 150_ 170lere firliyor. Sekerin biranda firlamasi saglikli birsey degil aslinda onu ictiginde anlarsin.. Ben daha once yaptirmistim seker yuklemesi gebe deilken ozaman bile 1 hafta kendime gelememistim sekerim dusup durdu ardindan 2 gun boyunca haaa saglam bunyelisindir birsey olmaz.kızlar bu arada şeker yüklemesi yapmaktan neden çekiniyorsunuz?
Cnm kolesterollerin yuksek cikmis evet ama esas ldl yuksek olmasi kotu sinir degeri kac goremedim ama onu biran evvel dusurmen lazim yag margarin, pogca borek, tatli, kaymak şerbet kesinlikle uzak dur. Hayatindan komple cikar dusurene kadar sadece salatalarin uzerine bir kasik zeytinyagi dok o da zeytinyagi olsun o kadarKızlar 3 lü tarama test sonuçlarıma bi bakar mısınız, ben pek anlamıyorum, doktorun asistanı sonra arayacaklarını söyledi.
Bir de sağlık ocağında kan testi yaptırmıştım, kolesterol değerleri hep yüksek çıkmış normal midir, doktora gittiğimde göstericem ama 10 gün var kontrolüme merak ettim.
Cnm kolesterollerin yuksek cikmis evet ama esas ldl yuksek olmasi kotu sinir degeri kac goremedim ama onu biran evvel dusurmen lazim yag margarin, pogca borek, tatli, kaymak şerbet kesinlikle uzak dur. Hayatindan komple cikar dusurene kadar sadece salatalarin uzerine bir kasik zeytinyagi dok o da zeytinyagi olsun o kadar
Yok canım girdim bende bugün bebeğin hiç ten rengini filan görmedim valla Normal ultrason gibiydi kalp atışlarımıza baktı kan alışverişine baktı kilosu boyu kalbine baktı. Ama hiç nette gördüğüm o renkli ultrasonlar gibi değildi.. Ama çok şükür hiç bi sıkıntısı yokmuş herşey iyi.E ayni makine degil mi onlar kuzum benimkinde ayniydi renkli dedigi bebek ten rengi gozukuyo
Aaa tetenoz vurulmak gerekli miymis acaba ya? Kacinci haftada isteniyor ki?
Günaydın Tatlım;
Ben de çarşamba günü sağlık ocağında aşı oldum.daha öncede olmuştum bu aşının ağrısı yaklaşık bir hafta sürüyor.zaten sağlık ocağında sana da söylemişlerdir.neden bu aşıyı yapıyorsunuz diye sordum. sezeryande kullanılan malzemeler sana özel değil herkese kullandıkları malzemelerle ameliyatları yapıyorlar bundan dolayı sıkıntı yaşanmaması için dedi. Tetanoz kasları etkiliyor çok nadir görülebiliyor, görüldüğünde de sonucu ölüm dedi.
Sagol cnm yiyicem bol bol bugunde doktordaydim kilosu normal dedi aklim karistiKuzucum uzulme bisey olmaz normal yani, benimde 300 gram demisti, meyve sebze et yumurta ye bol bol bide kuruyemis ye
Abarti tukettigin birsey var mi ya da porsiyonlarin nasil mesela meyveleri de fazla tukettiginde yapabilir seker icerdigi icinYazdıklarının hiç birini yemiyorum desem :) Ne poğaça, ne tatlı, ne katı yağ.
Hatta hayvansal yağları bile almıyorum çünkü yarı vejeteryanım, hep sebze-meyve ağırlıklı beslenirim kendimi bildim bileli.
Beni şaşırtan bu oldu zaten, internette biraz okudum kolesterol yüksekliğine neden olan şeyleri, hiç biri benim hayatımda yok, kiloluda değilim :) 56 kiloyum,53 kilo ile hamile kalmıştım.
10 gün sonra kontrolüm var, doktora sorucam, yükselmesine bunlar haricinde neler neden olabilir diye.
kuzum çok sağol önerin için ama sanırım bu cevap E Esrakarakaya idi.ben de önerini dikkate alacağım ancak doktorum bana kesinlikle pastörize ürün tüketmelisin evde yapılan peynir yoğurt yememelisin demişti.ismira_35 bebişin kilo alması için bol bol bulgur pilavı yeşil mercimek ve ev yoğurdu yemelisin... :)
Abarti tukettigin birsey var mi ya da porsiyonlarin nasil mesela meyveleri de fazla tukettiginde yapabilir seker icerdigi icinsu ne kadar iciyorsun bi de o da onemli gebelikte yazin en az 3 litre diyorlar.. eger herseyi normal tuketiyorsan bir karaciger fonksiyonlarina bakarlar.. gecmis olsun.. belki de test hatalidir tekrarlanir o da olabilir..
Meraba kizlar bnde dun detayli ultrasyna grdim kizmn kilosunu faln soylmdi bnda hersyi soylmesi gerekmiyr dun kotulstmde tansynum cikti bayildim insallh bir daha yasmm
gecmis olsun cnm dikkat etMeraba kizlar bnde dun detayli ultrasyna grdim kizmn kilosunu faln soylmdi bnda hersyi soylmesi gerekmiyr dun kotulstmde tansynum cikti bayildim insallh bir daha yasmm
Neden zararimi var kikuzum çok sağol önerin için ama sanırım bu cevap E Esrakarakaya idi.ben de önerini dikkate alacağım ancak doktorum bana kesinlikle pastörize ürün tüketmelisin evde yapılan peynir yoğurt yememelisin demişti.
Çok geçmiş olsun üzüldüm.heyecan yaptın heralde sakin olmamız gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?