- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #1.901
Oyy ne tatli oluyor dimi dinlenirken daha cok hissediyorsun valla her gecen gun daha eglenceli olucak heralde bu minikler :) hihihi minnoslarUYuyordur kesın canımAyy tepkiler de vermeye başlamış benimki de vermeye başladı ama buara geceleri hareketlenmeye başladık uyandığımda pıtırtılarını hissediyorum gündüzleri durağan
hadi bakalim hayirlisi dun bi arkadasim doktoru yaptirmasanda olur demis ama yaptirmis dayanamayip bakalim bizim doktorlar ne dicekbenimki de uyarmadı sağlık ocagından aradılar sadece isterseniz olun diye.. Bu hafta sonu benim randevum sorucam o konuyu doktoruma bakalım ne diyecek..
Oluyor oyle kuzum en guzeli ortak renkler almak kaldi ki cok biseyde almamak lazim bedenleri tutturamayabiliriz ben sahsen cok almamaya calisiyorum hediye de gelir zaten hayirlisiyla dogsunlar da kizi erkegi bulunur kiyafetin her turlu :)Amin İnşallah.hepimiz için hayırlı güzel haberler dilerim.
bizim bir de cinsiyet karmaşası durumumuz var. bu zamana kadar kız demişlerdi geçen hafta gittiğimde erkek dedi.karı koca afalladık.sağlıklı haberleriyle birlikte inşallah cinsiyeti de netlik kazanır.
Bakalım ben de merak ediyorum... Her yan kentsel donusum yuzunden inşaat içerisinde çivi, tel vs batacak diye korkuyorum aslında... Onun dışında boşu boşuna vücuduma bakteri yükletmek istemesem de sırf şu inşaatlar yüzünden soru işareti oldu bende dehadi bakalim hayirlisi dun bi arkadasim doktoru yaptirmasanda olur demis ama yaptirmis dayanamayip bakalim bizim doktorlar ne dicek
Sorma canım hissettikçe zaten anne olduğunu anlamaya başlıyorsun.. Hayırlısı ile doğursak da yüzlerini görsek minnoşlarınOyy ne tatli oluyor dimi dinlenirken daha cok hissediyorsun valla her gecen gun daha eglenceli olucak heralde bu minikler :) hihihi minnoslar
ben aldım kızlar ama mağaza bana değişiklik olursa kutularıyla getirin hepsini değiştiririz dedi nolur nolmaz ayrıntılıda kız kesin ama ne bilim insan ya değişirse die düşünmeden edemiyor..Yakınlarımda 6-7 aya kadar erkek deyip sonra kız diyenler olması değil
Bende insalh sagliklidir bebislerimiz..tatlım ben yarın ayrıntılıya gideceğim.
Bakalım ben de merak ediyorum... Her yan kentsel donusum yuzunden inşaat içerisinde çivi, tel vs batacak diye korkuyorum aslında... Onun dışında boşu boşuna vücuduma bakteri yükletmek istemesem de sırf şu inşaatlar yüzünden soru işareti oldu bende de
Canim insaattaki civilerden tellerden bahsediyorum zaten.. ortalama 1 senede bitiyor ve senin de belorttigin gibi toprak ustunde yagmurdu camurdu nemlenip paslanip kufleniyor ne oldugu belli degil.. disarda toprakla zaten temas etmiyorum hayvan dahi sevmiyorum hamileyim diye buna dikat edebilirsin ama insaattaki civi tel ivirdi zivirdi dikkat edemezsin bir sekilde ayakkabini delip senle temas edebiliir.. hastaneler kisiye ozel alet kullanmiyor olabilir ama zaten belli kurallar ve denetim cercevesinde hijyen kurallarina uymak zorundalar oyuzden hijyenine guvenmedigim bir hastaneye zaten gitmiyorum ama uzun lafin kisasi hemfikir oldugumuz gibi nerde ne olacak belli degil oyuzden konusunu acmamis olsalarda doktorlarimiza danismakta fayda varben yaptırdım. daha öncede yazmıştım gerçi ama hatırlatayım.hemşirenin bana söylediği.Sezeryanla doğumda kişiye özel aletler kullanılmadığı için risk olabildiğiydi. internette şöyle bir bilgi var .
"Ele yada ayağa çivi batması tetanoz yapar mı?
Paslı bir bıçakla vücudun herhangi bir yerinin kesilmesi tetanoz hastalığına sebep olur mu?
Hayır, maalesef bu konuda yaygın bir yanlış inanış var. Tetanoza neden olan bakteri toprakta yaşar ve toprakla ilgili yaralanmalarda veya nemli küflü ortamlarda gerçekleşen yaralanmalarda tetanoz ihtimali daha yüksektir.
Fakat örneğin bir çivinin paslı olması tetanoz riskini tek başına arttırmaz. Paslı yüzeyler sadece etkenlerden biridir. Ama tetanoz tehlikesi her yaralanmada vardır. Bu nedenle aşılama gerekir.
Toprakta yaşayan Clostridium tetani, derideki bir yara, çizik vb (portantre) aracılığıyla organizmaya girmesinden kaynaklanan hastalıkta, giriş noktasında üreyen basilin çıkardığı toksinlerin organizmanın her yanına dağılması sonucunda 8-16 gün süren kuluçka döneminin ardından, önce çene kaslarında görülen ağrılı kas kasılmaları (çene kilitlenmesi) bütün vücuda yayılır. Tedavi edilmezse çok ağrılı kasılma nöbetleriyle sürer ve ölümle sonuçlanır".
Aynen katiliyorum bende canim :) bakalim doktorlarimiz bir oneride bulunur elbetCanim insaattaki civilerden tellerden bahsediyorum zaten.. ortalama 1 senede bitiyor ve senin de belorttigin gibi toprak ustunde yagmurdu camurdu nemlenip paslanip kufleniyor ne oldugu belli degil.. disarda toprakla zaten temas etmiyorum hayvan dahi sevmiyorum hamileyim diye buna dikat edebilirsin ama insaattaki civi tel ivirdi zivirdi dikkat edemezsin bir sekilde ayakkabini delip senle temas edebiliir.. hastaneler kisiye ozel alet kullanmiyor olabilir ama zaten belli kurallar ve denetim cercevesinde hijyen kurallarina uymak zorundalar oyuzden hijyenine guvenmedigim bir hastaneye zaten gitmiyorum ama uzun lafin kisasi hemfikir oldugumuz gibi nerde ne olacak belli degil oyuzden konusunu acmamis olsalarda doktorlarimiza danismakta fayda var
Evett biz cuma ayrıntılı ultrasona giricezHaftasonu kontrole gidecekler var mi ya da bu hafta? Nasil genel durumlar kizlar? Var mi sıkıntı sorun? Ya da guzel seyler
Kizlar kilolar ne durumda? son 3 ayda komtrollu bir sekilde toplamda 4 kilo almis olsam da ilk uc ayimda yatip bulantidan etkilenen dusuk seker ve tansiyonumu duzeltmek icin yedigimden 5 kilo almistim toplamda 9 oldu malesef
Kizlar kilolar ne durumda? son 3 ayda komtrollu bir sekilde toplamda 4 kilo almis olsam da ilk uc ayimda yatip bulantidan etkilenen dusuk seker ve tansiyonumu duzeltmek icin yedigimden 5 kilo almistim toplamda 9 oldu malesef
Benimki de oynatmaya basladi 2 gundur hareketi pek yok ama hareketlenince tam hareketleniyor disardan videoya kaydettim ben de sen de oyle yap hatira kalir elindeEvett biz cuma ayrıntılı ultrasona giricez
Çok merak ediyorum bebisimi insallah herşey iyidir
Güzel seyler oluyor evet bugün oğlum çok güzel hareket ediyordu karnımı oynattı kerata resmen çok güzeldi
oyle iste
Valla kuzum ben şimdide 61 ya ben çok hızlı alıyorum iki haftada 3 kilo falan aldım çok hızlı alıyorum ve öyle çok yemiyorum kalorilide yemiyorum ama nasıl alıyorum bilmiyorumKizlar kilolar ne durumda? son 3 ayda komtrollu bir sekilde toplamda 4 kilo almis olsam da ilk uc ayimda yatip bulantidan etkilenen dusuk seker ve tansiyonumu duzeltmek icin yedigimden 5 kilo almistim toplamda 9 oldu malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?