- 16 Eylül 2015
- 2.110
- 2.285
- 133
- 42
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #1.921
Al benden de o kadar tiroid sorunum var ondan oturu herhalde diyorum ama surekli de sis hissediyorumValla kuzum ben şimdide 61 ya ben çok hızlı alıyorum iki haftada 3 kilo falan aldım çok hızlı alıyorum ve öyle çok yemiyorum kalorilide yemiyorum ama nasıl alıyorum bilmiyorum
Aynen öyle canım yapcak çok bişey yok mümkün olduğunca şekerli hiç bişey yemiyorum hamurlu da... Bakalım umuyorum ki bunlar kilo değil sudurAl benden de o kadar tiroid sorunum var ondan oturu herhalde diyorum ama surekli de sis hissediyorumvalla hergun 5 km tempolu yuruyorum yurumesem bide demekki iyice balon gibi olacam
Sadece 1kilo aldim doktorum bebekte hersey yolunda kilosu boyu 21.haftaya gore uyumlu sorun yok seninde fazla kilo almana gerek yok diyor ama harbi hic hamile gibi durmuyorum agridan dolayi paytak yurumek disindaKizlar kilolar ne durumda? son 3 ayda komtrollu bir sekilde toplamda 4 kilo almis olsam da ilk uc ayimda yatip bulantidan etkilenen dusuk seker ve tansiyonumu duzeltmek icin yedigimden 5 kilo almistim toplamda 9 oldu malesef
Ama sen zaten ilk uc ayinda kilo vermistin o verdigin kilolarin uzerine ekle o 1 kiloyu canimSadece 1kilo aldim doktorum bebekte hersey yolunda kilosu boyu 21.haftaya gore uyumlu sorun yok seninde fazla kilo almana gerek yok diyor ama harbi hic hamile gibi durmuyorum agridan dolayi paytak yurumek disinda
Kizlar tetenoz asisi oldunuz mu ben gittigimde doktora sorucam cunku bugune kadar hic uyarmadi :/
bende tek doz oldum ikinciyi bendemi olmasam acaba hiç yaptırasım yokben 21.haftada oldum .ikinci dozu doktorum onermedı gerek yok dedı.yaptırmayı düşünmüyorum.ama seker yuklemesını kesınlıkle yaptır dıyor.bugün 23. haftamıza gırdık.
Ben ekim ayinda tek doz olmustum hamile kalmadan once.. ozaman 5 yil korumasi var demislerdi hamile kalinca saglik ocagindan arandim ordaki hemsire ilk doz sizin ikinci doz bebek icin dedi ama bana da ne yalan diyim sacma geliyor anlayamadimbende tek doz oldum ikinciyi bendemi olmasam acaba hiç yaptırasım yok
Evet canim oyle zaten 52den 47ye dusmustum simdi 48im iste bakalim ilerleyen zamanlarda ne olacak :)Ama sen zaten ilk uc ayinda kilo vermistin o verdigin kilolarin uzerine ekle o 1 kiloyu canimozaman normaldir tabi zayiflayip kilo aldigin icin kaslarinda zayiflamistir o bel agrisi icin guclendirici hareketler var hamileler icin 4.aydan sonra yapabiliyoruz saglikla ilgili bir sorun yoksa doktoruna danisip belini guclendir canim hem dogumda da saglikli olur dogum oncesi yapilmis egzersizler
canım sonrada şu şemayı buldum ilk doz hiç bi işe yaramıo gibiBen ekim ayinda tek doz olmustum hamile kalmadan once.. ozaman 5 yil korumasi var demislerdi hamile kalinca saglik ocagindan arandim ordaki hemsire ilk doz sizin ikinci doz bebek icin dedi ama bana da ne yalan diyim sacma geliyor anlayamadim
Evet canim biliyorum o semayi benim aklima takilan kisim zaten anne vucudu daha once asi olmus ve bu bakteriye karsi belli bir sureligine bagisiklik kazanmissa bebislerimiz de kanimizla beslendigine gore onda da ayni bagisiklik olmasi gerekmiyor mu? Onu bilemiyorumcanım sonrada şu şemayı buldum ilk doz hiç bi işe yaramıo gibi
Hahahha kızlar valla insanın beyni duruyor hayırlısı inşallah hiç ihtiyac duymayız kazasız atlatırız inşallah hepimizEvet canim biliyorum o semayi benim aklima takilan kisim zaten anne vucudu daha once asi olmus ve bu bakteriye karsi belli bir sureligine bagisiklik kazanmissa bebislerimiz de kanimizla beslendigine gore onda da ayni bagisiklik olmasi gerekmiyor mu? Onu bilemiyorumbi de ben ekim ayinda hamile kalmadan once tetanoz asisi olmustum bir doz ozaman bana 5 yil korumasi var demislerdi, madem korumasi yok neden 5 yil korur deniyor? Anlicagin aklimda deli sorular
Hadi insallah guzel haberlerle gel canimBen 4 sene önceki hamileliğimde vurulmuştum 2 tane sonra doğumdan sonra 3 sene senede birer tane olarak vuruldum ömür boyu kalıcı dediler ikinci hamilelikte gerek yok dediler. Şimdi bi arkadaşın dediği mantıklı aslında kendimiz vurulunca 5 sene diyorlar ama çocuk için ayrıca vurmak lazım demiş ebe.ben şimdi ikinci hamilelikte vurulmayacağım. Mantık hatası var bu işte ama neyse Dr umuza güvenmekten başka çaremiz yok asla.
Bu arada ben bugün ayrıntılı ultrasona gidicem öğleden sonra çok heyecanlıyım.dua edin bana da kızlar
Hadi insallah guzel haberlerle gel canim
Canım ben aldım ve öneririm çok faydasını gören 3 çocuklu pedagog bir annenin tavsiyesiyle aldım "mahallenin en mutlu bebeği" Yazar; Dr. Harvey Karp kitapta bebekleri sakinleştirmenin uyutmanın yolları yazıyor diğer kitapları da varmış ama ben şimdilik buna başladım, yine tavsiyeler üzerine aldıkça size yazıp paylaşırım paylaşan arkadaşlar olursa da çok sevinirim :)Kizlar siz bebek bakim kitabi aldinizmi tavsiye edeceginiz yazar kitap varmi ?
Ayy cok sagol canim bende hemen alayim bunu. Bebek bakimi hakkinda ciddi anlamda cahilim kardesim yok kuzenlerim hep il disindaydi konu komsunun bebegini uzaktan sevmek disinda en ufak bi bilgim yok yanimda buyuk ihtimal annem kayinvalidemde olmayacak cok ihtiyacim var ayrintili bilgi verecek kitaplara. Ornek verecek olursam mesela ben bebegi emzirir oylece yatirirdim ne bileyim ama gecen gun rastladim emzirdikten sonra kusup bogulmamasi icin yan yatirmak arkasina birseylerle destek yapmak gerekiyormus. Dusunun iste bu bile bana ayrinti bilgiymis gibi geliyor cunku bilmiyorumCanım ben aldım ve öneririm çok faydasını gören 3 çocuklu pedagog bir annenin tavsiyesiyle aldım "mahallenin en mutlu bebeği" Yazar; Dr. Harvey Karp kitapta bebekleri sakinleştirmenin uyutmanın yolları yazıyor diğer kitapları da varmış ama ben şimdilik buna başladım, yine tavsiyeler üzerine aldıkça size yazıp paylaşırım paylaşan arkadaşlar olursa da çok sevinirim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?