- 13 Nisan 2016
- 907
- 653
- 53
- 37
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #1.941
Kuzum benim kiyamam hepimiz ayni durumdayiz korkma annelik ic gudusuyle halledecegiz bence oncelikle ona guven, gerisi tabiki arastiracagiz bizlerde ayni durumdayiz ogrenecegiz hatta birlikte paylasarak ogrenecegiz, ben kitap ogrendikce soylerim, bide bu hastanelerin bazilarinda annelik egitimi veriyorlad ucretsiz ben dogumdan 2 ay once falan katilmayi dusunuyorum diger illerde var mi bilmiyorum ama emzirme ve dogum oncesi ve sonrasi programlari var haftada bi iki gun bana mantikli geldi katildigimda ogrendiklerimi burada paylasirim bendeAyy cok sagol canim bende hemen alayim bunu. Bebek bakimi hakkinda ciddi anlamda cahilim kardesim yok kuzenlerim hep il disindaydi konu komsunun bebegini uzaktan sevmek disinda en ufak bi bilgim yok yanimda buyuk ihtimal annem kayinvalidemde olmayacak cok ihtiyacim var ayrintili bilgi verecek kitaplara. Ornek verecek olursam mesela ben bebegi emzirir oylece yatirirdim ne bileyim ama gecen gun rastladim emzirdikten sonra kusup bogulmamasi icin yan yatirmak arkasina birseylerle destek yapmak gerekiyormus. Dusunun iste bu bile bana ayrinti bilgiymis gibi geliyor cunku bilmiyorumbazen acaba bebegime iyi bakabilecekmiyim diye dusunmeden edemiyorum korkuyorum
Ayni problem ben veKızlaaar umarım herkez iyidirbişi sorucam ben plesantanın aşağıda olmasıyla , bebeğin yerleşim olarak aşağıya yerleşmesi aynı şey mi ? Çok aşağılarda hissediyodum ben kızımı doktorumda ultrasonda bakarken baya aşağıya bakıyo yerleşim olarak aşağıda dedi.riski ne diye sordum ağrın olur dedi arada oluyor ve Allah korusun erken doğum olabilir dedi biraz korktum açıkcası o korkuyla işten felanda rapor aldım evden bile çıkmıyorum dr yat dinlen felanda demedi ama
Okudum hatırlıyorum canımm ama ordaki konu plesantanjn aşağıda olmasıydı o yüzden ikisi aynımı diye sordum kime sorsam oraya yerleştiyse daha çıkmaz diyor endişeliyim umarım acele etmez kuzularımızAyni problem ben veRup arkadasimizdada var canim eski mesajlari okumamissin demekki bayagi konusuldu bu mevzu. Kendini cok fazla yormaman ve bir yerlere uzanip is yapmaman gerekiyor perde takmak gibi baskada yapabilecegimiz pek birsey yok zamanla yukari cikabilirmis plasentamiz bekleyip gorecez
Galiba ikisi ayni sey canim. Ve evet insallah aceleci olmazlar kuzularimiz vaktinde gelirler insallah. Benimde sancim cok oluyor gozum hep camasirimda doktor en ufak kanamada gel dedi. Kanama olursa erken dogum riski daha yuksek olurmus.ilk duydugumda bende cok endiselenmistim ama sonra cok duydum bebek yukari cikiyormus diye o yuzden sende icini ferah tut canim ayakta durup cokta yorma kendini beklemakten baska caremiz yok :)Okudum hatırlıyorum canımm ama ordaki konu plesantanjn aşağıda olmasıydı o yüzden ikisi aynımı diye sordum kime sorsam oraya yerleştiyse daha çıkmaz diyor endişeliyim umarım acele etmez kuzularımız
en korktuğum şey kanama Allah göstermesin hiç birimize , diyorum ya öğrenir öğrenmez iştem rapor aldım anneme geldim kalmaya çakıldım yatağa resmen ,ayaklarımın altında 3 4 yastık yatıyorumGaliba ikisi ayni sey canim. Ve evet insallah aceleci olmazlar kuzularimiz vaktinde gelirler insallah. Benimde sancim cok oluyor gozum hep camasirimda doktor en ufak kanamada gel dedi. Kanama olursa erken dogum riski daha yuksek olurmus.ilk duydugumda bende cok endiselenmistim ama sonra cok duydum bebek yukari cikiyormus diye o yuzden sende icini ferah tut canim ayakta durup cokta yorma kendini beklemakten baska caremiz yok :)
Aynen oyle ben mecbur calisiyorum ama istede evdede minimum hareket ediyorum bazen yuruyus yaparken bile cok yorulursam birakiyorum yani kendini yorma ve panik olma derim bendeAyni problem ben veRup arkadasimizdada var canim eski mesajlari okumamissin demekki bayagi konusuldu bu mevzu. Kendini cok fazla yormaman ve bir yerlere uzanip is yapmaman gerekiyor perde takmak gibi baskada yapabilecegimiz pek birsey yok zamanla yukari cikabilirmis plasentamiz bekleyip gorecez
Hic korkma canim kimse hic bilemez herkes korkutmayi sever hic korkma panik olcak sey degil bu erkense erken olur yapcak bisey yok ama biz elimizden geleni yapicaz dinlencez yorulmuycaz bu zaten tum hamilelere has bi durum herkes riskli herkes heran erken dogum yapabilirOkudum hatırlıyorum canımm ama ordaki konu plesantanjn aşağıda olmasıydı o yüzden ikisi aynımı diye sordum kime sorsam oraya yerleştiyse daha çıkmaz diyor endişeliyim umarım acele etmez kuzularımız
Aynen benimde kiz :) hayirlisiyla cikarlar sen korkma kendini ve bebegi endiselendirme tatlim bunlar cok gecici seyler benim radyolog beni cok rahatlatti saolsun hergun 10 kisiden 7 sinde olan seylermisen korktuğum şey kanama Allah göstermesin hiç birimize , diyorum ya öğrenir öğrenmez iştem rapor aldım anneme geldim kalmaya çakıldım yatağa resmen ,ayaklarımın altında 3 4 yastık yatıyorumyukarıya çık prensesim artık diye seviyorum kızmıydı seninde çünkü kızlar genelde aşağı yerleşimli olur diyolar ne kadar doğru bilemedim
Oyy Zilloş kızlarımız aşağılarda takılıyo desene :) dua ediyorum canım sürekli hepimiz için inşallah sorunsuz günlerinde doğarlar ki şöyle düşünüyorum aslında benim doktorum fakültede prof ve çok temkinli vara yoğa hastaneye yatırıyo gözümün önünde ol diye bu konuda uyarı bile vermedi çokta ciddiye alınacak bi durum değil demekki dikkat etmek yeterli olucak sanırm dedim dedim ama içim içimi yedi tabiAynen benimde kiz :) hayirlisiyla cikarlar sen korkma kendini ve bebegi endiselendirme tatlim bunlar cok gecici seyler benim radyolog beni cok rahatlatti saolsun hergun 10 kisiden 7 sinde olan seylermis
A bunu bilmiyordum ama evet benimde kizen korktuğum şey kanama Allah göstermesin hiç birimize , diyorum ya öğrenir öğrenmez iştem rapor aldım anneme geldim kalmaya çakıldım yatağa resmen ,ayaklarımın altında 3 4 yastık yatıyorumyukarıya çık prensesim artık diye seviyorum kızmıydı seninde çünkü kızlar genelde aşağı yerleşimli olur diyolar ne kadar doğru bilemedim
A bunu bilmiyordum ama evet benimde kiz
Oyy Zilloş kızlarımız aşağılarda takılıyo desene :) dua ediyorum canım sürekli hepimiz için inşallah sorunsuz günlerinde doğarlar ki şöyle düşünüyorum aslında benim doktorum fakültede prof ve çok temkinli vara yoğa hastaneye yatırıyo gözümün önünde ol diye bu konuda uyarı bile vermedi çokta ciddiye alınacak bi durum değil demekki dikkat etmek yeterli olucak sanırm dedim dedim ama içim içimi yedi tabi
Hepimizin kiz ne guzelAynen benimde kiz :) hayirlisiyla cikarlar sen korkma kendini ve bebegi endiselendirme tatlim bunlar cok gecici seyler benim radyolog beni cok rahatlatti saolsun hergun 10 kisiden 7 sinde olan seylermis
Aaay canim benim yerim onu benHepimizin kiz ne guzelkiz annisleri olucaz benimki de asagida duruyor azcik ama asagi yerlesmisti ilk ultrasonlardan beri oyle yani agrim oluyor arada baslarda doktorum kanaman olabilir demisti ama hic olmadi Allaha cok sukur ben de cok dikkatettim gerci dinlendim nefes nefese kalacak seylerden kacindim. Sonra baska bor doktor karpuz gibi yatmanin bir ise yaramadigini soyledi. Sinir etti beni doktoruma sordum kendini cok yormadan sporunu da yap yuruyusunu de yap dedi.. muhim olan rahim agzinin kapali olmasi ve serviks boyuymus onlari sor canim doktoruna normal derseki seninki de bisey dememis belliki normal canim kasma kendini ben yuruyuslerime de basladim oyuzren yoksa kilo alip basini gidiyordu... buarada annisler benimki sevmedigi seslere asiri tepki verir oldu mesela alarmli saat sesine.. saati kurarken ya da caldiginda ses cikardikca basiyor tekmeyi sizde durumlar nasil?
Valla bayildim ben bu videoyaMesela bunu da cok faydali buldum kafama kazidim bu videoyu :)Bebek sakinlestiren bir hareket yapiyor doktor ve bebek hemen sakinlesiyor ben biraz youtube arastirmalarida yapiyorum coronet
Ayyyy kiyamam ona benAaay canim benim yerim onu benbenimkide ben uzaninca basliyor tekmelemeye hatta bayagi ayagini karnima suruyor gozle takip edebiliyorum ayagini karin uzerinde
Canım ölçtürmüştüm rahim ağzınk her kpntrolde ölçmesini istiyorum gayet iyiydi umarkm aşağıda olması kısaltmazHepimizin kiz ne guzelkiz annisleri olucaz benimki de asagida duruyor azcik ama asagi yerlesmisti ilk ultrasonlardan beri oyle yani agrim oluyor arada baslarda doktorum kanaman olabilir demisti ama hic olmadi Allaha cok sukur ben de cok dikkatettim gerci dinlendim nefes nefese kalacak seylerden kacindim. Sonra baska bor doktor karpuz gibi yatmanin bir ise yaramadigini soyledi. Sinir etti beni doktoruma sordum kendini cok yormadan sporunu da yap yuruyusunu de yap dedi.. muhim olan rahim agzinin kapali olmasi ve serviks boyuymus onlari sor canim doktoruna normal derseki seninki de bisey dememis belliki normal canim kasma kendini ben yuruyuslerime de basladim oyuzren yoksa kilo alip basini gidiyordu... buarada annisler benimki sevmedigi seslere asiri tepki verir oldu mesela alarmli saat sesine.. saati kurarken ya da caldiginda ses cikardikca basiyor tekmeyi sizde durumlar nasil?
Aynen insan panik oluyor ister istemez kuzum insallah bende dua ediyorum hepimiz sag salim kavusalim yavrularimiza insallah :)Oyy Zilloş kızlarımız aşağılarda takılıyo desene :) dua ediyorum canım sürekli hepimiz için inşallah sorunsuz günlerinde doğarlar ki şöyle düşünüyorum aslında benim doktorum fakültede prof ve çok temkinli vara yoğa hastaneye yatırıyo gözümün önünde ol diye bu konuda uyarı bile vermedi çokta ciddiye alınacak bi durum değil demekki dikkat etmek yeterli olucak sanırm dedim dedim ama içim içimi yedi tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?