Aranızda müdür,müdür yardım.var mı? Ya da bu pozisyon için mülakattan geçmiş olanlar?

fulya6118

İcra memuru
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2008
199
1
116
34
merhaba arkadaşlar
geçen hafta kariyer.netten ipekyolu mağazası müdür yardımcılığına başvurdum. bugün aradılar. salı günü için ön görüşmeye çağırıldım. daha önce birçok işte çalıştım ancak ilk kez müdür yard. için başvurdum. acaba aranızda bu poziyonda mülakattan geçen varmı?
ne gibi sorular sorarlar. varmı taktikleriniz, tavsiye edecekleriniz.olumunekankayizsmile
bu iş benim için çok önemli. mağazacılık konusunda kariyer yapmak istiyorum.
şimdiden hepinize teşekkürler:enbuyukkk:

yaşım 21. müdür yard. için önlisans ve lisans mezunu şartı vardır genelde,ki başvurduğum ilanda en az lise mezunu yazıyordu! ayrıca carmelliecim beni aramadan önce yaşımı ve önlisans mezunu olduğumu özgeçmişimden görmüşlerdir mutlaka..

tşkler sevocan.

Yanlış anladınız sanırım, ben kafa bulmak için sormadım. Merak edip baktım profilinizde 90 doğumlu olduğunuz yazıyordu, ona göre yorum yaptım, uydurmadım yani.

Ayrıca mülakatlarda "bu iş yerine ne katabilirsiniz?" "güncel haberleri takip eder misiniz, sevdiğiniz köşe yazarları kimlerdir?" "en güçlü yanınız nedir?" "grup çalışmalarına yatkın mısınızdır?" "beş yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?" gibisinden bir şeyler sorarlar ama lise mezunlarına müdüriyet vadeden bir kurumu bilemeyeceğim, tuhafmış.

Bana yakın zamanda çocuk yapıp yapmayacağımı, bir kuş olsam ilk nereye uçacağımı, strese dayanıklı olup olmadığımı sormuştu çatlak patronum. Akıl oyunlu sorular da sorabilirler.

hmm ipekyol mağazalarını bilirsiniz. basit bir şirket değil. gerçi tecrübe şartı vardı, ancak başvuru formunda baya etkili şeyler yazdım. :) birde ben 13 yaşımdan beri çalışıyorum.çalışma hayatını çok seviyorum.
ingilizcemide yabancı arkadaşlar aracılığıyla oldukça ilerlettim.
sizde müdürmüsünüz?
ayrıca merak ettim bir kuş olsanız nereye uçmak isterdiniz

Yok, ben mimarım. "Sokarım ben böyle düzene!" deyip istifa eden bir hocamla beraber bir ofis açtık çalışıyoruz. Zamanında asistanlığını yapmıştım, mülakat yapmadı sağ olsun kaydirigubbakcemile3

O anlattıklarım daha önceki işime girerken sorulanlardan bazıları. Hemen hemen bütün mülakatlarda sorulan sabit klişe sorular vardır, bir de başvurduğunuz kuruma ve pozisyona veya işvereninizin hayal gücüne bağlı sorular vardır. İkinci kısmı ben pek bilemicem, ama birinci kısımla ilgili bir sürü örnek soruyu kariyer sitelerinde bulabilirsin, bi göz at bence.

Bir kuş olsam şu an anneme uçardım, ama o sırada Vatikan'a uçup bölgeyi kuşbakışı göresim gelmişti, ne alakaysa... Soruya şaşırmıştım ama verdiğim cevaba daha şaşırmıştım.

Ama verdiğin cevaplardan çok davranış şeklin, kendine güvenin, işveren adayınla kurduğun temas önemli, bunu sakın unutma.

Açıkçası ipekyol mağazalarını bildiğim için biraz şaşırdım, hani daha oturmuş kişileri müdür yaparlar diye düşünüyordum ama gençlerin önünü açmışlar, hadi bakalım.

İyi şanslar.

hahaha alemsiniz:)
peki çok teşekkür ediyorum bilgiler için, açıkçası yaş ve tecrübesiz olmam dolayısiyle bende arayacaklarını ummuyordum, şaşırdım:)
Boş yere başvurmayayım dedim ama hep bu ilanlarda tecrübe şartı arayanlara şöyle bir mesaj atmak istemiştim(attığım mesajda kırmızıyla seçtiğim kısım):) buna nasipmiş.
yazdığım msj:)
merhaba,
2 yıldır kariyer.net te ilanlara bakıyorum.çok güzel iş fırsatları var , ama ne yazıkki bütün ilanlarda aranan başlıca özellik tecrübe. öyle ki, her işveren tecrübeli eleman ararsa bu insanlar nasıl tecrübe sahibi olacaklar?.tecrübesizlerede bir fırsat tanısanız,tecrübeyi sizinle kazansak, belkide birçok tecrübeliden daha iyi işler başarırız .kimbilir?

13 yaşımdan beri her yaz tatilinde çalıştım. kuaförlük,satış elemanlğı,sekreterlik,tanıtım elemanlığı vs birçok işte çalıştım .okul zamanlarında ise internette ürün satarak kendi harçlığımı çıkardım. çalışma hayatını çok seviyorum. kolay öğreniyorum,kolay adapte oluyorum.hırslıyım,kafama koyduğumu yapıyorum. artık düzenli, güzel bir iş istiyorum..

modaya ilgiliyim.son 1 yıldır gittigidiyorda yurtdışından getirttiğim bayan giyim ürünlerini satıyorum.ingilizcemide oldukça ilerlettim bu sayede..
mağazacılıkta kariyer hedefliyorum,kendimi geliştirmek için elimden gelni yapıyorum.bu işte başarılı olacağıma inanıyorum.

kuzenimde bu siteden lcw mağaza müdürlüğüne başvurdu.tecrübesi yoktu,elemeleri geçti ve şimdi 6 ay trabzonda işleyişi görüp , eğitim alıp sonrasında müdür olarak işe başlayacak.bende ondan cesaret bir umutla başvuruyorum, umarım olumlu sonuçlanır..
görüşmek dileğiyle.
Hoşçakalın.
Fulya.

İpekyolun bircok büuüklükte mağazaları vardır..Belki küçük ölçekli bir magazasında oraya yıllarını vermiş ve artık ayak işleri olarak tabir ettiğimiz işleri yapmak istemeyen biri varsa sizin yaslarınızda birini almak isteyebilirler yardımcı olarak.Bu işte kariyer yapmanı önermem.Yazılarından anladığım kadarı ile hırslı ve zekisin kendini farklı alanlarda yetiştir bence.Çünkü mağazacılıkta cok yüksek kariyer artı cok para kazanmak gibi şeyler % 90 a kadar imkansızdır.En fazla genel maas diyebileceğimiz 1000 TL gibi bir kazancın 2 katını alırsın o da cok uzun zaman sonra olur ve 2 kişinin çalışma kapasitesine ulastığında olur.Uzun calısma saatleri , yorucu çalışma prensipleri , az maaş , sürekli kontrol , bitmek bilmeyen üst-ast şikayetleri , paraya gelince kıt kanaat ama mola - yemek saatlerinde askeri düzenle işleyen yerler.....Mağaza müdürlüğü yapmıs biri olarak cok tavsiye etmem..Daha yolun cok gencsiniz diye söylüyorum..Yine de iş hayatında iyi şanslar

en çok tecrübe açısından girmek istiyorum..bu sayede ileride belki kurumsal bir mağazada çalışma imkanı bulabilirim.. lcw , boyner gibi çalışma saatleri daha kısa,çalışanına değer veren , maaşı yüksek bir yerde..

açıkcası şaşırdım bu kadar gençken müdür olablme ihtimaliniz bulunmasına..
öncelikle hayırlısı olsun,gönlünüzden geçen yerde olursunuz umarım..
kendiniz olun.. kendinize güvendiğiniz her hareketinizden belli olsun.. pozitif olun.. gülümseyin..

:) müdür yardımcılığına başvurdum ben .
kuzenimde 23 yaşında lcwde müdür .gençlerin önünü açmaya başladılar:)

Fulya iyi şanslar herşeyden evvel =)) Umarım mülakatın iyi geçer ve işe alınırsın. Gerçi mağzacılığa başladıktan sonra farkedeceksindir ama ben yine de kendimi tutamadım yazacağım =)) Ben yaklaşık bir sene belki biraz daha fazla mağazacılık sektöründe çalıştım. Reyon,kasa,satış vs. hemen hemen her alanında görev yaptım. Çalıştığım firmalar senin birkaç mesaj evvel saydıkların gibi tanınmış mağaza zincirlerindendi. Bu sektöre adım atmak istiyorsan şunu bilmelisin ki yönetici de olsan,müdür yardımcısı da olsan çalışma saatlerin son derece esnek olacaktır =)) Çıkış saatine yarım saat kala sevkiyat gelir,ürünleri yerleştirmeden çıkamazsın. Sayım var derler sabaha kadar kalırsın. Kasa açığı çıkar cebinden ödersin. Müşteri sorun çıkarır,haksız da olsa müşteridir saygılı davranmak zorunda kalırsın,hakarete uğrasan bile! Mağaza yöneticisi ya da yönetici yardımcısı da olsan mağazanın bir parçası olduğun için yöneticilik dışında reyon,kasa,lojistik,satış vs. her türlü işle ilgilenirsin. İş tanımı da karışık oluyor malesef mağazan çocuğun gibi oluyor ve her işe el atmak zorunda kalıyorsun. Bir de çalışanına değer veren mağaza diye birşey yok malesef varsa da bana ve tanıdıklarıma denk gelmedi hiç =)) Minimum maaşla maximum performans mantığıyla adam çalıştırır mağazalar. Bu sektör biraz cetin ceviz olmayı gerektiriyor. Ben dayanamadım iki senedir part time bir ofis işinde çalışıyorum. Bunları asla seni soğutmak için yazmadım umarım bunların hiçbiri senin başına gelmez ve çok başarılı bir kariyerin olur. Sadece adım atmak istediğin sektörün içine girip görmüş ve yaşamış biri olarak bunlara hazırlıklı olarak işe başla diye yazmak istedim. yerimseniben Tekrar başarılar umarım işe alınırsın.

İyi şanslar. Böyle bir iş görüşmesi hiç yapmadım ama ilk izlenim her zaman çok önemlidir. kıyafetine, oturuş şekline, gülümseyişine bile dikkat edeceklerdir. Kolay gelsin.

ağzın iyi laf yapıyormu diye ve krize iyi müdahele edebilirmisin ve şubedekileri iyi yönetebilecek birisimisin diye bakarlar bu izlenimi vermen önemli

bnm kızım 15 yaşında lisye başlıcak bu yıl yarın sonuçlar açıklanıyor büro yönetimi ve sekreterlik okumak istiyor ama mülakat varmış 60 kişiden 30 kişiyi mülakatla alacaklarmış mülakat ve beden mülakatı yazıyor bilqisi olan varmı arkadaşlar

19 yaşında,önlisans mezunusunuz ve müdürlük pozisyonu için aradılar sizi
bol şans ne diyeyim...
lisans mezunu olacağım,ingilizcem var,seri şekilde bilgisayar kullanıyorum,
tüm sertifikalar mevcut
ayrıca katıldığım eğitimlerde var
referanslarımda iyi...
buna rağmen müdür yapmıyolarboshayallersmile
kolay mı öyle,kolaysa Trabzon*a geleyim
deneme süresinden geçersiniz
bölüm sorumlusu yaparlar önce
yani öyle kolay müdür olunmuyor:hulya:

yaşımın 19 değil de 21 olduğunu,
müdürlük değilde müdür yardımcılığı için başvurduğumu söyledim önceki msjlarımda..
bende bilgisayar programcılığı mezunuyum. birçok programı rahatlıkla kullanabiliyorum.
ingilizcem çok iyi derecede.
13 yaşımdan beri çalışıyorum . referanslarımda iyi. mazağacılık konusunda tecrübeliyim..
arayıp ön görüşmeye çağırmalarına bunlar etkili olmuştur sanıyorum !..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…