Arayıp yalvarmam mı gerekiyor?

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.547
498
Kızlar malum aşure ayı geldi biz de birkac gun once annemle aşure yaptık, cogu dagıtıldı, evde calısan ablaya da 10 kase ayırmıstık.

Yapıldıgı gun annem tembihledi bana vermeyi unutma diye, ben de o cıkarken tepsiyle verdim. Evi bizim sitenin karsısında uzak bir yer degil yuruyerek karsıya gecıyor sadece. Tepsiye kaseleri dizmistim, ustune de strec film kapattım tozlanmasın dıye, tepsiyi görunce ben böyle göturemem kapaklı kaba koy öyle götururum dedi (ağır degil bu arada kaseler, bildigimiz alüminyum kaplar) Ben de, sayıya gore kaselere koyduk o kadar buyuk saklama kabı olmaz zaten dedim. Ben simdi eve gitmiyorum aksam esim gelir alır dedi. Aksam oldu gelen giden yok.

Dun sabah geldi abla yine, ben bir sey söylemedim o da sormadı. Açıkçası benim aklıma gelmedi sormak cunku önceki geceden beri atesım 39 ve hasta yatıyordum sıfır uyku asure dusunecek halim yoktu konusamıyorum bile. Annem aksam sordu yok dedim unuttum o sordu mu dedi hayır dedim. Yine Kocası da gelmedi. Annem de hayır icin dagıtıyoruz ver yarın mutlaka gunah dedi.

Neyse bugun soyledim yine, benim simdi isim var oglen arası esim alır dedi. Ve yine kimse gelmedi. Aksam da kimse gelmedi. Üstelık kendisi de erken cıktı bızden hani isi erken bitti zaten eve gidip bırakabilirdi. Bizden baska yerde de calısmıyor cunku cıkıp gittigi baska is de yok. Artık asure vermek icin arayıp yalvarmam gerekiyor sanırım. Yani sevmiyorsa da alsın baskasına versin ya da atsın cope ne bileyim kac kere soyledim sonucta nezaketen de olsa alabilirdi sevmiyorsa bile. Annemler de burada degil annemi de arayıp bunun icin rahatsız etmek istemiyorum (kardesinin ameliyatına gitti sehir dısına zor bir ameliyat o durumda arayıp ne yapayım diyemem)

Hani bir konu vardı ya kurban kestik kv dagıtılacak kısmı buzdolabına koymamıs bozulmus falan diye, benimki de öyle oldu. Ne yapayım bilemedim size sorayım dedim sonucta bu ona ayrılmıs onun hakkı veremedim huzursuz oldum

Son düzenleme:
Ya birakin yemesin yemek istese gelir alir ayrica kocasini niye almaya yolluyo sizin eve almasi icin kendi almiyo annenizede almadilar bnde baskasinaverdm diyin

Ben olsam oturup her öğün bir kase yerdim, bozulacağına hastaya şifa olsun. Ablan da gönülsüzmüş demek ki, hiç arama, sanmam da sonradan sorarsa senden ses çıkmayınca dağıttık dersin.

Harbi benimde cekti ustune soyle findk ceviz off

Off diyorum gerçekten. Bildigimiz aşure den bahsediyoruz demi ben kacirmadim olayi.
Bir aşure kafalarda yangın yaratmış.
Ne alaka gunahi bana sevabi anneme felan gibi şeylere.
Isteyene verirsin yer . Istemeyen almaz yemez.
Allah baska dertler vermesin valla buda güzel.

Boşverin Allahaşkına ne günahı, günah filan olmaz ensişelenmeyin..
Oturun yiyin, yedirin.. Belliki gönülsüzmüş kadın.. Unutun gitsin.

1 kişiye 10 kase neden?

Aşure hiç sevmem sürekli gelir gittigim yerde verirler ev dolar.. almamak ayıp bence.. yiyenlere dagitirim ben de..

Ben olsam çıkar sokağa dagitirim esnaf olur yan apartman olur önüme gelene..

İnşaat varsa gider oradaki kalfaya veririm işçilere dagitsin..

bes cocugu var

ayy valla vereyim :) makbule gecer en azından

iyi de kadın elinde götürmek istememiş işte

ilk başta öyle herkes görür bir şekilde taşımak istememiş

evde hiç mi kapaklı kap yok ki anladığım zaten kadın ev işi yapıyor

yani sizin evin kabını kacağını da bilir

koyun bir kaba onlar nasıl bölüşür nasıl yerse yerdi

neden kadınla ilk başta inatlaştınız ki

götür de eline ver neye koyarsa koysun

Olsa da yesek Ben de biri hayrına getirse diye bekliyorum ama yok bizim buralarda
Yemek isteyen de alırdı zaten ne bu naz niyaz pufff

Ben siz abartmissiniz.
Herkes sevmez asureyi.
Bende sevmem mesela.
Hemen kadina " aaa ayip be" demeyelim.
Belkide kadin kara kara dusunuyordur kaciyordur ne yapsamda vermese diye.
Cunku cekiniyordur sevmiyoruz biz demeye.

Ayrica bizde 5 cocuk buyuduk, 10 kase asure diyecek kadar kitliktan cikmadik hic sanirsam. Bence o 10 kaseyi farkli farkli hanelere dagitin. Her haneden ayri ayri dua alirsiniz sevabina.

Estagfurullah, olay kıtlıktan cıkmak degil de daha once de bir seyler verdigimiz zaman bu az iste bize yetmez vs dedigi icin annem bol keseden koydu ama annemin de abarttıgını kabul ediyorum sayı konusunda.

Yani söyle ki dusunmedik basta su suna bu buna su kadar bu kadar gidecek diye, fix bir ölcüde belli sayıda yapıldı. o yuzden kimine buyuk kap kimine sayılı kase olarak bölünmedi. İnatlasmak degil de ilk gun söyledim, kocam alır ben dısarı cıkıyorum dedi tamam, kocası gelmedi, ertesi gun kendisi de bir sey soylemedi, e bugun söyledim tekrar, karsıdan karsıya gececek sadece eve götürmek icin. birinin görüp görmemesini sorun ettigini sanmıyorum.

Estagfurullah, olay kıtlıktan cıkmak degil de daha once de bir seyler verdigimiz zaman bu az iste bize yetmez vs dedigi icin annem bol keseden koydu ama annemin de abarttıgını kabul ediyorum sayı konusunda.

Seni anliyorum red. Evet 10 kase abarti :). Ki zaten kadinin evdekiler sevmiyor bence asureyi. Baskasina dagit sen en guzeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…