- Konu Sahibi redvelvetcake
-
Yani söyle ki dusunmedik basta su suna bu buna su kadar bu kadar gidecek diye, fix bir ölcüde belli sayıda yapıldı. o yuzden kimine buyuk kap kimine sayılı kase olarak bölünmedi. İnatlasmak degil de ilk gun söyledim, kocam alır ben dısarı cıkıyorum dedi tamam, kocası gelmedi, ertesi gun kendisi de bir sey soylemedi, e bugun söyledim tekrar, karsıdan karsıya gececek sadece eve götürmek icin. birinin görüp görmemesini sorun ettigini sanmıyorum.
Ya birakin yemesin yemek istese gelir alir ayrica kocasini niye almaya yolluyo sizin eve almasi icin kendi almiyo annenizede almadilar bnde baskasinaverdm diyin
Amaaaaaaan alan alır , almayan almaz boşver takma.
Çok lazımdıysa aşure bi şekilde alırlardı ya da iletişime geçerlerdi.
Ben olsam dağıtabiliyosam başkalarına dağıtırdım.
Aşureyide ne severim yacanım çekti şincik, yakın olaydım ben alırdım azcıkk
Ne günahı yahu. Siz elli kere al al al demişsiniz zaten karsi taraf almak istemiyorsa zorlamanın bir alemi yok günah filanda olmaz. Oturun yiyin. Cok buyumus asure olayi.
Ben olsam oturup her öğün bir kase yerdim, bozulacağına hastaya şifa olsun. Ablan da gönülsüzmüş demek ki, hiç arama, sanmam da sonradan sorarsa senden ses çıkmayınca dağıttık dersin.
Harbi benimde cekti ustune soyle findk ceviz off
Off diyorum gerçekten. Bildigimiz aşure den bahsediyoruz demi ben kacirmadim olayi.
Bir aşure kafalarda yangın yaratmış.
Ne alaka gunahi bana sevabi anneme felan gibi şeylere.
Isteyene verirsin yer . Istemeyen almaz yemez.
Allah baska dertler vermesin valla buda güzel.
Boşverin Allahaşkına ne günahı, günah filan olmaz ensişelenmeyin..
Oturun yiyin, yedirin.. Belliki gönülsüzmüş kadın.. Unutun gitsin.
annem mutlaka ver diye tembihledi diye uzuldum veremedigim icin yoksa kadın cok da umrumda degil acıkcası.Almazsa almasın ya neden bu kadar üzüldünüz anlamadım
Olsa da yesekBen de biri hayrına getirse diye bekliyorum ama yok bizim buralarda
Yemek isteyen de alırdı zaten ne bu naz niyaz pufff
ama nasıl olacak ki o zaten jöle gibi bir sey hepsini kaselerden cıkarıp baska kaba koyacak vıcık bir sey olacak:/ ya bir de benim hosuma gitmeyen sey onun tavrı hani Allah rızası icin yapıyoruz ama o kadar sımarıkca ben böyle göturemem kapaklı kaba koy dedi ki, ondan rahatsız oldum. bir kere sokakta bir cocuk yanıma gelip abla ekmek alır mısın cok acım demisti ekmek almıstım ben de verince beyaz ekmem yemem yalnız kepekli olsun diyetteyim demisti sinirim zıplamıstı bu da o hesap oldu sinirlendim yani.ama işte o anda o sana kapaklı kap demiş
eee tamam abla geç içerden koy desen bitecek
biz kaseye koyduk böyle götür diyen sensin
zaten onların 10 kasesi bir tepside imiş, başkasına nasıl gittiğinin ne önemi var ki
nasıl isterse koysaydı
yani bana kase ile getirmişsiniz almışım yemişim sıkıntı değil de kadın öyle olmasın demiş
ayyy cok sevindim ne guzel bir sey soylediniz. yarın bir kaseyi de kuslar icin koyacagım. yazık onların daha cok ihtiyacı var.Asure ,herkes tarafindan farkli yapiliyor ,
Seven var ,sevmeyen var ,
Onun icin onemli degil belki ama siz icin onemli ,
Biz pisirdigimizde bir kasede balkona kuslara koyuyoruz sizde oyle yapin
Onlar daha cok dua ediyor
ama nasıl olacak ki o zaten jöle gibi bir sey hepsini kaselerden cıkarıp baska kaba koyacak vıcık bir sey olacak:/ ya bir de benim hosuma gitmeyen sey onun tavrı hani Allah rızası icin yapıyoruz ama o kadar sımarıkca ben böyle göturemem kapaklı kaba koy dedi ki, ondan rahatsız oldum. bir kere sokakta bir cocuk yanıma gelip abla ekmek alır mısın cok acım demisti ekmek almıstım ben de verince beyaz ekmem yemem yalnız kepekli olsun diyetteyim demisti sinirim zıplamıstı bu da o hesap oldu sinirlendim yani.
Bosver isteyen yer kismetini o kendi tepiyo senlik durum yok zaten yapman gerekeni yapmissinannem mutlaka ver diye tembihledi diye uzuldum veremedigim icin yoksa kadın cok da umrumda degil acıkcası.
evet yarın alır alır almazsa eger yan komsuya verecegim kalanı da arkadasıma verecegim o da tek yasıyor anne asuresi olur ona dabaska bir sey gelmedi aklıma almazsa almasın. kadın umrumda degil de iste annem istedi vermedim diye huzursuz oldum.
bes cocugu var
Yok yok öyle anlamadı zaten. Yani aramızda konuşma gecti coçuklar sever mı vs Diye. On tane dediğime bakmayın hafif zaten bahsettigim kaplar. Kocası gelecekti sözde o da gelmedı. Ben onun böyle alumınyum kaba burun kıvırıp bana su kapta koy dıye kapris yapacagını dusunemedım acıkcası, kımsenın keyfıne gore de paylaştırmıyorum kiiyide kadın bu şekilde taşıyamam dediğinde dağıtılmaz ki öyle demişsiniz.. siz yesin diye verdiyseniz dediği gibi saklama kabında verseydiniz o kadar çok aşureyi..
bana kalırsa kadın kendilerine değil dağıtsın diye ona verdiğinizi düşünmüş .. bende olsam sallardım almazdım..
Kızlar malum aşure ayı geldi biz de birkac gun once annemle aşure yaptık, cogu dagıtıldı, evde calısan ablaya da 10 kase ayırmıstık.
Yapıldıgı gun annem tembihledi bana vermeyi unutma diye, ben de o cıkarken tepsiyle verdim. Evi bizim sitenin karsısında uzak bir yer degil yuruyerek karsıya gecıyor sadece. Tepsiye kaseleri dizmistim, ustune de strec film kapattım tozlanmasın dıye, tepsiyi görunce ben böyle göturemem kapaklı kaba koy öyle götururum dedi (ağır degil bu arada kaseler, bildigimiz alüminyum kaplar) Ben de, sayıya gore kaselere koyduk o kadar buyuk saklama kabında dağıtılmaz zaten dedim. Ben simdi eve gitmiyorum aksam esim gelir alır dedi. Aksam oldu gelen giden yok.
Dun sabah geldi abla yine, ben bir sey söylemedim o da sormadı. Açıkçası benim aklıma gelmedi sormak cunku önceki geceden beri atesım 39 ve hasta yatıyordum sıfır uyku asure dusunecek halim yoktu konusamıyorum bile. Annem aksam sordu yok dedim unuttum o sordu mu dedi hayır dedim. Yine Kocası da gelmedi. Annem de hayır icin dagıtıyoruz ver yarın mutlaka gunah dedi.
Neyse bugun soyledim yine, benim simdi isim var oglen arası esim alır dedi. Ve yine kimse gelmedi. Aksam da kimse gelmedi. Üstelık kendisi de erken cıktı bızden hani isi erken bitti zaten eve gidip bırakabilirdi. Bizden baska yerde de calısmıyor cunku cıkıp gittigi baska is de yok. Artık asure vermek icin arayıp yalvarmam gerekiyor sanırım. Yani sevmiyorsa da alsın baskasına versin ya da atsın cope ne bileyim kac kere soyledim sonucta. Annemler de burada degil annemi de arayıp bunun icin rahatsız etmek istemiyorum (kardesinin ameliyatına gitti sehir dısına zor bir ameliyat o durumda arayıp ne yapayım diyemem)
Sevabı da bana degil anneme, vermezsem de gunahı benim boynuma da iste bizde asure onemlidir yani o yuzden bir huzursuz oldum. Hani bir konu vardı ya kurban kestik kv dagıtılacak kısmı buzdolabına koymamıs bozulmus falan diye, benimki de öyle oldu. Ne yapayım bilemedim size sorayım dedim
Verirsen sevap ama vermezsen günah değil. Aşureyi vermemenin günahı yok.Kızlar malum aşure ayı geldi biz de birkac gun once annemle aşure yaptık, cogu dagıtıldı, evde calısan ablaya da 10 kase ayırmıstık.
Yapıldıgı gun annem tembihledi bana vermeyi unutma diye, ben de o cıkarken tepsiyle verdim. Evi bizim sitenin karsısında uzak bir yer degil yuruyerek karsıya gecıyor sadece. Tepsiye kaseleri dizmistim, ustune de strec film kapattım tozlanmasın dıye, tepsiyi görunce ben böyle göturemem kapaklı kaba koy öyle götururum dedi (ağır degil bu arada kaseler, bildigimiz alüminyum kaplar) Ben de, sayıya gore kaselere koyduk o kadar buyuk saklama kabında dağıtılmaz zaten dedim. Ben simdi eve gitmiyorum aksam esim gelir alır dedi. Aksam oldu gelen giden yok.
Dun sabah geldi abla yine, ben bir sey söylemedim o da sormadı. Açıkçası benim aklıma gelmedi sormak cunku önceki geceden beri atesım 39 ve hasta yatıyordum sıfır uyku asure dusunecek halim yoktu konusamıyorum bile. Annem aksam sordu yok dedim unuttum o sordu mu dedi hayır dedim. Yine Kocası da gelmedi. Annem de hayır icin dagıtıyoruz ver yarın mutlaka gunah dedi.
Neyse bugun soyledim yine, benim simdi isim var oglen arası esim alır dedi. Ve yine kimse gelmedi. Aksam da kimse gelmedi. Üstelık kendisi de erken cıktı bızden hani isi erken bitti zaten eve gidip bırakabilirdi. Bizden baska yerde de calısmıyor cunku cıkıp gittigi baska is de yok. Artık asure vermek icin arayıp yalvarmam gerekiyor sanırım. Yani sevmiyorsa da alsın baskasına versin ya da atsın cope ne bileyim kac kere soyledim sonucta. Annemler de burada degil annemi de arayıp bunun icin rahatsız etmek istemiyorum (kardesinin ameliyatına gitti sehir dısına zor bir ameliyat o durumda arayıp ne yapayım diyemem)
Sevabı da bana degil anneme, vermezsem de gunahı benim boynuma da iste bizde asure onemlidir yani o yuzden bir huzursuz oldum. Hani bir konu vardı ya kurban kestik kv dagıtılacak kısmı buzdolabına koymamıs bozulmus falan diye, benimki de öyle oldu. Ne yapayım bilemedim size sorayım dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?