Arayışım bitmiyor

Sunshine11111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2022
360
128
53
Merhaba,

Eski yazılarımdan da göreceğiniz üzere, hayatım hep bir arayış içinde. Sanki bulamıyorum.

İşim var ama çok yüksek maaşlı değil, yine de yetiyor şükür. Birikim yapıp ev araba aldırmaz ama olsun. Şükrediyorum. Sağlığım yerinde. Şükür. Ailem iyi şükür. 30’lara yaklaşıyorum ama ne yaptığımı ben de bilmiyorum. Psikologa gittim o anlık iyi geldi ama sonsuz çare değil. Sürekli kendimi gezmelerle oyalıyorum. Türkiye içinde yılda birkaç kez farklı şehre gidiyorum. Ama sanki yine eksik.
İnstagramda bakıyorum herkes adım adım bir şeyler yaşıyor. Ben sadece işe gidip gelip bir şehre gidip gelip duruyorum. Çıkmaz bir döngü içindeyim. Kurs bakıyorum kendime uygun bulamıyorum oraya o kadar para da vermek istemiyorum. Tek başıma kalkar sinemaya giderim, arkadaşlarımla arada bir bir kahve içerim dışarda.
Ne bileyim. Aşksızlıktan mı bu bıkkınlık bilmiyorum.

Avrupaya gidip gezmek istiyorum ama hep gidelim diyen insanlar hadi diyince gelmiyor. Tek hissediyorum hep. Tek başıma kalkıp gitmeye cesaretim yok. Bir sürü para dökmek lazım vize sorunları vesaire.
Bakıyorum yaşıtlarım eşleriyle gidiyor geziyor. Özeniyorum.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu döngü sonsuza kadar sürerse nasıl geçecek ömür?

Derdinizi kucumsemek istemem ama bu yazdıklarınızın çoğu dert değil.
İşiniz varsa, biraz birikiminiz varsa çok rahat gezersiniz. Eğer korkuyorsanız önce yakın ülkelere gidin, sonra başka yerlere geçersiniz. Vize sorunu olmayan pek çok ulke var. Aileden varsa kardeş, kuzen vs. deneyin. Aşk bir gün çıkacak karşınıza nasibinizde varsa. Kimsenin hayatını baz alarak kendinizi üzmeyin, sizde bir yerden başlayın.

Belkide gezmeyi sevdiğiniz için değil gezmeniz gerektiğini düşündüğünüz için geziyorsunuz. Yaptığınız diğer şeylerdende öyle bir his aldım. Diğerlerinin yaptığına bakarak, yaptığını yaparak hayatta anlam arıyorsanız bir görev halini alır bu.
Ama belki sizin anlam anlayışınız başka birşeydir. O yüzden tat alamıyor olabilirsiniz.

Sosyal medyada çok takılıp insanların yaşamına göre kendi hayatınızı kıyaslıyorsanız eksik hissedersiniz. Ve büyük ihtimalle de bunu yapıyorsunuz.
Yaşamınız yazdıklarınıza bakılırsa oldukça kaliteli ama siz yaşamayı bilmiyor gibisiniz.
İşiniz var, yaşınız genç, gezme tozma hatta hobilerinize bile vakit ayırma lüksünüz varken siz eksiklerinize kafanızı yoruyorsunuz.

Nasıl bulacağım peki onu

Nasıl bulacağım peki onu
Birileri yapıyor bende yapayım demeyecek, herkes yaparken çok mutlu ben değilim demeyerek ,sürekli insanın gözüne sokulan sahte hayatları izlemeyerek ,gerçekten iç sesini dinleyerek....Aç çok sevdiğin bir melodiyi kapa gözünü nerede ne yaparken bu müziği duymak istersin kendi içine dön sor eğer sadece pencere kenarında kahve içerken hayal ettiysen onu yap,bir sahil kenarında duymak istersen onu dene zorlama değil basit bir şeyse mutlu eden seni ona devam et....

Yazmak istediklerimi yazan kadın

Ne yapmam lazım peki nasıl tat alacağım
aslında yapmaya çalışıyorum hatta çok yapıyorum da ama kendimi kandırıyor gibi geliyorum. Basit şeylerle çocuk oyalar gibi hissediyorum

Ne yapmam lazım peki nasıl tat alacağım

aslında yapmaya çalışıyorum hatta çok yapıyorum da ama kendimi kandırıyor gibi geliyorum. Basit şeylerle çocuk oyalar gibi hissediyorum
O zaman biraz risk alın adrenali yüksek sporlar deneyin belki birşeyleri tetikler ve ne istediğinizi anlarsınız...

Hepimizin hayatında gelişmelerin durduğu, “bu ne lan dünün aynısı” dediği dönemler oluyor. Sizin de elbet bir değişiklik olur aşk olsun, işle ilgili olsun. Rutin dönemlere de çok kurulmayın kötü değişiklik olmadığı sürece mistir onlarda.

Bir de lütfen seyahat etmek için kimsenin keyfini beklemeyin yurtdışı planları genelde yapılıp yapılıp kalıyor sevgili vs olmadığı için. Ben en son Eeh yeter milletle ayarlama yapamadım diye ben istediğim yerleri göremeyecek miyim deyip kendim çıkmaya başlamıştım. Ha ama şu var üstte bir üye de demiş gerçekten istiyor musunuz gezmek, yoksa herkes gidiyor Instagrama foto atıyor ben de gitmeliyim gibi mi hissediyorsunuz? Çünkü son yıllarda ikinci dediğim gibi olan insan çok fazla. Neler sizi mutlu eder bunu irdeleyin.

Benim her günüm dünün aynısı o sıkıyor beni. Hayatımda hiçbir şey olmuyor ben zorla yapmadıkça. Zorlamaktan da sıkıldım.

Tek başınıza helal olsun vallahi :) zor, vize nasıl alınıyor onu bile çözemedim. Kredi kartım bile yok çıkartmam lazım. Sevgili ile gitmek imkansız zaten benim hayatımda hiç sevgilim bile olmadı onu bekleyemem :)
Akrabam var bir tane o da gelmiyor gelirim gelirim diyordu hadi diyince ortadan kayboldu. Maliyetli şeyler bir de, boşa da gidebilir paralarım.

İnstagram konusuna gelicne, ister istemez geride kalmış hissediyorum. Millet sevgili edindi ayrıldı edindi evlendi çocuğu oldu gezmelere gitti, benim her günüm dede gibi birbirinin aynı. Boş yaşıyorum hissi geliyor. Sevdiğim, beni reddeden erkekler bakıyorum yurtdışlarında evlenmiş mutlular, sanki hayat onlara gülmüş de beni itmiş gibi. Sanki hepsi ‘ bak iyi ki de seni sevmedik hayatımız çok güzel sen de böyle yapayalnız ve sıkıcı hayatınla yaşa’ diyor gibi.

Kaç yaşındasınız? Kredi kartınızın bile olmaması, vize işlemlerine bile üşenmeniz bana biraz sosyal açıdan geri kalmışsınız gibi lütfen yanlış anlamayın ama. Baskıcı aile ile mi yetiştiniz? Akrabayla gezme mi olur ben yurtdışında akrabayla denk gelicem diye bile korktum gittiğimi haber vermedim ahah. Ama siz bence şu gezme işini bi bırakın, hiçbir gerçek seyahatsever boşa para olarak bakmaz gezmeye. Kendinize başka hobiler bulun.

İnstagrama çok takılmışsınız. İnsanlar tabi ki hayatlarındaki gelişmeleri koyacak. Evde sıkıla sıkıla reels kaydırırken neden paylaşım yapsınlar. Hem diyelim hayatlarında sürekli güzel gelişme oluyor. Ee size ne? Sizden iyisi, şanslısı, zengini bitmez , tamam kıskançlık insani bir duygu bir doz hepimizde var ama fazlası bize zarar. Siz kendi olabileceğinizin en iyi versiyonu olun.

27 yaşındayım. Ailemde kredi kartı kullanılmaz o yüzden hiç bilmiyorum nasıl kullanıldığını. Arkadaşlarım evlendi benimle gelmiyor, tek bekar akrabam var, hiç erkek erkadaşım da olmadı yurtdışına kiminle gideyim ki başka yoldaş istiyorum ama bulamıyorum.
Vize çıkmazsa boşa para diyorum. Yoksa gezmeye gitme parası boşa değil.

Umarım bir an önce bir sevgili bulursunuz:) az çıkın dışarda boy gösterin oturduğunuz yerden gelmez.

Umarım bir an önce bir sevgili bulursunuz:) az çıkın dışarda boy gösterin oturduğunuz yerden gelmez.
Gezen sosyalleşen de biriyim. İnsanlarla iletişimim iyidir. İşyerinde çevrem var, iş dışında çevrem var ama doğru insan da gelmiyor. Hep sapıklar mesaj atıyor onları da engelliyorum:) bilemiyorum pek ümidim yok
Sağ olun yine de iyi dilekleriniz için.

Anneme dedim olmadı tanımadığım biriyle gidicem yurtdışına. Telegramda gruplardan gidelim yazan çok başıma bir şey gelirse nasip

Şu saçma düşünceyi bi bırakın niye sizi reddeden erkekler yıllar sonra sizinle ilgili böyle düşünsün.Siz red ettiğiniz adamları sürekli aklınızda tutup kıyas yapıyor musunuz? Birilerini takip etmeyi bırakın...

Ben de en az onlar kadar mutlu olmayı istiyorum. Beni düşünürler demiyorum düşünmezler zaten ama ben de reddedilmiş biri olarak bir taraftan hayatın bunu telafi etmesini istiyorum

Ben de en az onlar kadar mutlu olmayı istiyorum. Beni düşünürler demiyorum düşünmezler zaten ama ben de reddedilmiş biri olarak bir taraftan hayatın bunu telafi etmesini istiyorum
Yanlış insanlarla bağ kurmak istiyor olabilirsiniz.Tercihleriniz hep hatalı olabilir.Kendinize dönüp önce kendinizi çözmeniz lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…