Arka Sıradakiler Fox Tv

evet canım cok dogru demişsinn
böle şeylerde var..öyle liseler var ki..
kaç kız düşük yapmıs okul tuvaletlerinde..
en azından bu dizide cokta büyük bi saygısızılık yok başlarda vardı amaa şimdi herkes gayet saygılı bence

daha kaç gün oldu,etiler cinayetinin işlenmesi..liseli bi çocuk,kız arkadaşının kafasını ayrı,kollarını bacaklarını ayrı doğrayıp bi gitar kutusuna sıkıştırıp çöp kutusuna attı işte..arka sıradakilerdeki olaylar çayda çıra kalır gerçek hayatın yanında..

anammm millette çocuk doğurmayı bir marifet sayıyor.çocuklarına sahip olsunlar bir zahmet..küçük yaşlarda aklı ermez,yada birşey olmaz diye yanlarında sigara içmeler,abuk sabuk gereksiz konuşmalar,korku filmleri izletmeler var.......açıkcası tv de bir programdan önce yayınlanan akıllı işaretler var ya ben onların hiç bir işe yaranmadığını düşünüyorum..neden derseniz , bence başta değilde tüm program boyunca o işaret olmalı..başı kaçırdın mı programı çocukla izleyeyimmi izlemeyeyimmi bilemiyorsun..birde , yerli yerinde kullanılmadığını düşünüyorum..geçerlerde bir korku filmi izliyordum..korku filmi işte,kan falan var içinde,cinayet falan....başta koyduğu akıllı işaret
+7....hadi bakalım 7-8 yaşındaki çocuğa bunu izletebilirmisin? izlerse o çocuk ne düşünür..? ileride nasıl etkilenir,ne yapar...? bence çok yanlış...+13 yada +18 falan olmalıydı işaret......o yüzden bu akıllı işaretler saçmalığına güvenmiyorum ,inanmıyorum
ayrıca o çocukla sevgilisi sevgililer gününde ,sevgililer günü vahşeti mi sevgililer günü cinayetimi ne öyle bir filim varmış onu izlemişler ve arif hocada etkilenmiş olabilir dedi..

evet sevgililer günü katliamı filmini izlemişler daha önce..Lise çağlarındaki gençlere hiçbi işaret sökmezki..alıyolar cd sini izliyolar..hemde herçeşit filmi..sen istediğin kadar iyi yetiştir..arkadaş çevresi çok önemli..e hepsinide kontrol altına alamıyo aileler..aykırı gençlerin hepsi ilgisiz sevgisiz ortamda yetişmiş kişiler değilki..2 arkadaşa patlar onu yoldan çıkarmak..hele o ergenlik döneminde dışlanmak,alay edilmek korkusu yüzünden gençler çok yanlış yollara sapıyolar..ailelerin sürekli takpte olması lazım artık..internet çağındayız..iyi-kötü her bilgiye bi tık uzaktalar..Bende bi anneyim ve şimdiden korkular içindeyim..Allah hepimizin evladını hayırlı insanlarla karşılaştırsın...

valla benim çocuğum yok..böyle konuşuyorum ama umarım iyi yetiştirebilirim,,,

bazı şeyler abartılı veriliyor olabilir ma diziyi başından beri izleyenler bilir. dizinin başlarında söz dinlemeyenler kemal hoca sayesinde nasıl yola geldi.
oktay ne kadar asi bir çocuktu. kemal hoca onu yola getirdi. arka sıradakilerin hepsi daha ılımlı olmaya başladı. üniveriste sınavına girmek istemeyenler bile şimdi haftasonu etüdlerine katılıyor.
bence ders veren bir dizi ama almasını bilenlere.
ben hergün işe giderken yürüyorum ve bir lisenin önünden geçiyorum. çocukların hali bu diziden pek kalır halde değil. renki kıyafetler, erkeklerin jöleli dimdik saçları, ellerinde sigara okul kapısı önünde, ağza alınmayacak küfürler, kızların karmakarışık saçları... daha bir sürü örnek. benim yeğenim bile eline cila sürüp uzun tırnaklarla okula gidiyor. gözünde kalem. tabi özel okul olduğu için uyarı alıyor. benimle sık görüştüğünden beri tırnaklarını kesiyor, okula giderken sürdüğü kalemi iyice temizliyor. ve o da bu diziyi seyrediyor. olumlu etklendiğini düşünüyorum.
müdürün, müdür yardımcısı zafer'in bile yola getiremediği dışladığı bir işe yaramaz dediği çocuklar kemal hocanın sayesinde yola geldi.sherek bile matematik üstadı oldu.

haklısın canım..verilmek istenen mesajda buydu zaten..çocuk denilicek yaştaki o itilen,hor görülen,herkezin aşağıladığı,umudunu kestiği ,asi,saygısız,ilgisiz gençlerin Kemal hoca gibi örnekler sayesinde topluma yeniden kazandırılabiliceği gerçeğiydi...

melodi
haklısın okullarda bazı çocuklar biraz asi olabiliyor ve kıyafetleride tabii ki ama öğretmenlerede görev düşüyor..öğretmenlerde biraz boşver geçsin modunda..bence öyle yani...sıkı bir denetim olsa böyle şeyler olmaz..öğretmenlerde pek sıkmıyor..

newlife
sonunda anlayan birileri görmek ne güzel. verilen measj bu. bir öğretmenin öğrencilerini tatlı dille tekrardan nasıl kazandığı anlatılıyor. keşke kemal hocalar çoğalsa!
nesrin 111
şimdi okullarda disiplin çok eksik. ben 32 yaşındayım lisedeyken ne saçımızı açardık, ne okul kıyafeti dışında birşey giyerdik. makyajmış, cilaymış 18 yaşından sonra tanıştım bunlarla. öğretmene cevap vermek mi? müdürü görünce hazırol da beklerdik.
şimdi bile öğretmenlere karşı okulda öğrendiğim gibi hep saygıyla yaklaşırım.

melodi
bazı ebebeynler maalesef öğretmenler hakkında çocuklarının yanında olumsuz konuşuyor ve çocuklar öğretmene saygı duymuyor...anne babası öğretmenle ilgili çocuğun yanında olumsuz bir sürü şey derse o zaman o çocuk öğretmene saygı duymaz ki..bende 26 yaşındayım valla dediğin gibi hazırolda beklerdik..öğretmene cevap bile verilmezdi..hatta bir müzik öğretmenimiz vardı..kadının sınıfta susun dediğini hatırlamıyorum..hiç konuşmazdı desem yeridir.)) mecbur olunca konuşurdu,daha çok kafa sallardı.)) ama kimse konuşmazdı onun dersinde....öğretmenden biraz korkulmalı bunu da ebebeynler aşılamalı bence çocuklarına....

bu diziyi bende sevmiyorum..
ve bende kötü örnek olduğu taraftarıyım..
sizlerde farkındasınız bu tarz olayların olduğunun..
madem öyle neden hala bu taraz diziler çekilerek hem de daha abartısı millete daha çok gaz veriyorlar anlamış değilim...
herkesin görüşüne saygım var fakat bu dizi benim adeta sinirimi bozuyor..
lise öğrencisi değil bunlar adeta eşkiya..
öğretmenelere saygı yok birkere..
okul da bir edep bir adap yok..
böyle olaylar oluyor evet ama bukadarı da pes dedirtecek cinsten..

anam bi yazdım topik coşmuşdelikafadulden

herkesin görüşüne saygım var ama bişey sormak istiyorum.yayındaki dizilerden hangisi insanları olumlu etkiliyor hangisi gençlere iyi örnek oluyor ve hangisinde herşey hep doğru yapılıyor.
kim kimin karısı kim kimin sevgilisi belli değil,mafya cinayet,entrika,gayrimeşru bebekler v.s. ne kadar pislik varsa hepsi yokmu dizilerde.ee bunların yanında arka sıradakilermi kötü yani.bunu söyleyenler diziyi düzenli izlemeyenler bi iki bölüm izleyip önyargıyla yaklaşıyor bence.
dizinin ana fikri bir öğretmenin itilmiş,fakir,geleceğe dair bi umut taşımayan bi nevi diziyede ismini vermiş olan"arka sıradakiler"i topluma kazandırmak adına vermiş olduğu mücadeleyi anlatıyor.dizide kötü şeyler var tabiki ama hepsinin sonunda bir ders çıkartılıyor ve ne kadar yanlış olduğu altı çizilerek belirtiliyor.

İşte budur a.s.:1hug:

evet canım haklısın. arka sırada yalnız itilmiş öğrencilerin topluma kazandırılması amaç.
sanki dizide hep kötü şeylere aferin deniyor gibi yorum yazılıyor. beğenmeyen izlemez o ayrı. kemal hocanın konuşmaları çok güzel. bundan sadece öğrenciler değil bizlerde ders çıkarıp uygulayabiliriz. Bu arada Hamdi Alkan'a teşekkür ediyorum. geçen hafta bölüm tekrarı vardı. yeni bölüm yarın akşam. heyecanla bekliyorum.

canım belki senin yaşadığın şehirde okulda bu tarz olaylar olmuyordur. ama bu yaşananların çoğu gerçek. benim kuzenim lise de öğretmendi. öğrencilerin neler yaptıklarını anlatıyordu.
dizide kolejdeki zengin çocuklarının davranılarını birebir görüp yaşıyorum.
devlet okulları desen daha beter.
bunlar ve daha fazlası hayatın bir gerçeği.

biz diziyi beğenenlere neden beğeniyorsunuz diye bir yargı getirmedik..
kalkıpta beğenmeyen izlemesin diyenleri nedense çok cahil ve itici buluyorum ben ya..
işte böyle insanlar beyni ömürcek ağıyla bağlanmış başka görüşlere açık olmayan insanlar..
başka görüşlere saygıyı bırakın bari farkli düşüncelere saygılı olun..
beğenmeyeb izlemesin...nasıl bir cümledir bu ya...

demek istediğimizi anlatamadık biz sanırım..
biraz düşünürseniz umarım anlarsınız..

ben böyle şeyler yaşanmıyor demiyorum zaten..
tabiikide yaşanıyor..
yaşanması bunların bu şekilde gençlere sunulmasını gerektirmez..
gençleri resmen bu tür maceralara özendiriyorlar teşvik ediyorlar ,

Son düzenleme:

Kesinlikle katılıyorum sana canım.. Çok doğru söylemişsin harfi harfine...

Bende beğenerek izliyorum diziyi çokda seviyorum...

hayatım zaten bunları sunmanın amacı alın böyle yapın demek değil. liseli gençerin yaptığı hatalar ve sonuçları. bunlardan çıkarılabilcek dersler var. sedece lise yaşamı için değil günlük hayatta olabilen şeyler de var. kurlar vadisi çok mu iyi örnekti ya da izlenme rekorları kıran recep ivedik. arka sıradakileri örnek alıp kötü davranan öğrenci göremiyorum ama kurtlar vadisindekileri taklit eden ivedik filmindeki argo sözleri konuşan çok öğrenci var.

Her öğrencinin karşısına bir kemal öğretmen çıkmıyor ne yazıkki..
Bu dizideki olaylar bence çook çook abartı..
Her öğretmen öğrencisiyle bir kemal öğretmen gibi ilgilendirmiyor..
Yada her öğrenci mükemmel çıkmıyor..
Yada yaptıklarından ders almıyor..
Dünki bölümde eda , ali ve barışlı sahneler çook abartıydı..
Ne saçmaydı o taraf öyle
Bu şekildemi itiraf ettiriliyormuş acaba..:bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…