medyada dizilerde abartı olmassa dikkat çekilmezki...sıradan bi liseye kamera takıp onu koysalar dizi diye kim seyreder zaten..bu ülkede öğretmenini düşük not verdi diye bıçaklayan,sınıfta öğretmenin yanında olmadık hareketler yapıp kameraya çeken,bunuda internete verip alay konusu yapan,kızların okul basıp falçatalarla birbirini bi erkek için doğrayan,bırak sakız çiğnemeyi ,derste sigara içip "hoca bide bira olsa bi şişe ne süper olurdu dimi" diye bayan hocaları ağlatan,köşeye sıkıştıran vs.vs.. ne olaylar izledik gördükk...tıklanma rekorları kırdı bu görüntüler..ahlaksızca iğrenç yorumlar yapıldı o görüntülere..büyük zafer lisesi,gerçek hayattaki çoğu liseden çok daha usturuplu,disiplinli..burdaki liselerde olup bitenleri bi bilseniz şaşarsınız..o gençlerin giyimlerini kuşamlarını,saçlarındaki boyaları,küpeleri,piercingleri,yüzlerindeki makyajları benim diyen magazin showunda göremessiniz..neyse..ben seviyorum bu diziyi..sevmeyenlerede saygı duyuyorum tabi..herkes sevmek zorunda değil..bende yaprak dökümü yada dudaktan kalbe gibi dizileri sevmem mesela..kimin şeyi kimin şeyinde belli değil bana göre..
daha kaç gün oldu,etiler cinayetinin işlenmesi..liseli bi çocuk,kız arkadaşının kafasını ayrı,kollarını bacaklarını ayrı doğrayıp bi gitar kutusuna sıkıştırıp çöp kutusuna attı işte..arka sıradakilerdeki olaylar çayda çıra kalır gerçek hayatın yanında..
bazı şeyler abartılı veriliyor olabilir ma diziyi başından beri izleyenler bilir. dizinin başlarında söz dinlemeyenler kemal hoca sayesinde nasıl yola geldi.
oktay ne kadar asi bir çocuktu. kemal hoca onu yola getirdi. arka sıradakilerin hepsi daha ılımlı olmaya başladı. üniveriste sınavına girmek istemeyenler bile şimdi haftasonu etüdlerine katılıyor.
bence ders veren bir dizi ama almasını bilenlere.
ben hergün işe giderken yürüyorum ve bir lisenin önünden geçiyorum. çocukların hali bu diziden pek kalır halde değil. renki kıyafetler, erkeklerin jöleli dimdik saçları, ellerinde sigara okul kapısı önünde, ağza alınmayacak küfürler, kızların karmakarışık saçları... daha bir sürü örnek. benim yeğenim bile eline cila sürüp uzun tırnaklarla okula gidiyor. gözünde kalem. tabi özel okul olduğu için uyarı alıyor. benimle sık görüştüğünden beri tırnaklarını kesiyor, okula giderken sürdüğü kalemi iyice temizliyor. ve o da bu diziyi seyrediyor. olumlu etklendiğini düşünüyorum.
müdürün, müdür yardımcısı zafer'in bile yola getiremediği dışladığı bir işe yaramaz dediği çocuklar kemal hocanın sayesinde yola geldi.sherek bile matematik üstadı oldu.
anam bi yazdım topik coşmuşdelikafadulden
herkesin görüşüne saygım var ama bişey sormak istiyorum.yayındaki dizilerden hangisi insanları olumlu etkiliyor hangisi gençlere iyi örnek oluyor ve hangisinde herşey hep doğru yapılıyor.
kim kimin karısı kim kimin sevgilisi belli değil,mafya cinayet,entrika,gayrimeşru bebekler v.s. ne kadar pislik varsa hepsi yokmu dizilerde.ee bunların yanında arka sıradakilermi kötü yani.bunu söyleyenler diziyi düzenli izlemeyenler bi iki bölüm izleyip önyargıyla yaklaşıyor bence.
dizinin ana fikri bir öğretmenin itilmiş,fakir,geleceğe dair bi umut taşımayan bi nevi diziyede ismini vermiş olan"arka sıradakiler"i topluma kazandırmak adına vermiş olduğu mücadeleyi anlatıyor.dizide kötü şeyler var tabiki ama hepsinin sonunda bir ders çıkartılıyor ve ne kadar yanlış olduğu altı çizilerek belirtiliyor.
anam bi yazdım topik coşmuşdelikafadulden
herkesin görüşüne saygım var ama bişey sormak istiyorum.yayındaki dizilerden hangisi insanları olumlu etkiliyor hangisi gençlere iyi örnek oluyor ve hangisinde herşey hep doğru yapılıyor.
kim kimin karısı kim kimin sevgilisi belli değil,mafya cinayet,entrika,gayrimeşru bebekler v.s. ne kadar pislik varsa hepsi yokmu dizilerde.ee bunların yanında arka sıradakilermi kötü yani.bunu söyleyenler diziyi düzenli izlemeyenler bi iki bölüm izleyip önyargıyla yaklaşıyor bence.
dizinin ana fikri bir öğretmenin itilmiş,fakir,geleceğe dair bi umut taşımayan bi nevi diziyede ismini vermiş olan"arka sıradakiler"i topluma kazandırmak adına vermiş olduğu mücadeleyi anlatıyor.dizide kötü şeyler var tabiki ama hepsinin sonunda bir ders çıkartılıyor ve ne kadar yanlış olduğu altı çizilerek belirtiliyor.
bu diziyi bende sevmiyorum..
ve bende kötü örnek olduğu taraftarıyım..
sizlerde farkındasınız bu tarz olayların olduğunun..
madem öyle neden hala bu taraz diziler çekilerek hem de daha abartısı millete daha çok gaz veriyorlar anlamış değilim...
herkesin görüşüne saygım var fakat bu dizi benim adeta sinirimi bozuyor..
lise öğrencisi değil bunlar adeta eşkiya..
öğretmenelere saygı yok birkere..
okul da bir edep bir adap yok..
böyle olaylar oluyor evet ama bukadarı da pes dedirtecek cinsten..
canım belki senin yaşadığın şehirde okulda bu tarz olaylar olmuyordur. ama bu yaşananların çoğu gerçek. benim kuzenim lise de öğretmendi. öğrencilerin neler yaptıklarını anlatıyordu.
dizide kolejdeki zengin çocuklarının davranılarını birebir görüp yaşıyorum.
devlet okulları desen daha beter.
bunlar ve daha fazlası hayatın bir gerçeği.
bazı şeyler abartılı veriliyor olabilir ma diziyi başından beri izleyenler bilir. dizinin başlarında söz dinlemeyenler kemal hoca sayesinde nasıl yola geldi.
oktay ne kadar asi bir çocuktu. kemal hoca onu yola getirdi. arka sıradakilerin hepsi daha ılımlı olmaya başladı. üniveriste sınavına girmek istemeyenler bile şimdi haftasonu etüdlerine katılıyor.
bence ders veren bir dizi ama almasını bilenlere.
ben hergün işe giderken yürüyorum ve bir lisenin önünden geçiyorum. çocukların hali bu diziden pek kalır halde değil. renki kıyafetler, erkeklerin jöleli dimdik saçları, ellerinde sigara okul kapısı önünde, ağza alınmayacak küfürler, kızların karmakarışık saçları... daha bir sürü örnek. benim yeğenim bile eline cila sürüp uzun tırnaklarla okula gidiyor. gözünde kalem. tabi özel okul olduğu için uyarı alıyor. benimle sık görüştüğünden beri tırnaklarını kesiyor, okula giderken sürdüğü kalemi iyice temizliyor. ve o da bu diziyi seyrediyor. olumlu etklendiğini düşünüyorum.
müdürün, müdür yardımcısı zafer'in bile yola getiremediği dışladığı bir işe yaramaz dediği çocuklar kemal hocanın sayesinde yola geldi.sherek bile matematik üstadı oldu.
ben böyle şeyler yaşanmıyor demiyorum zaten..
tabiikide yaşanıyor..
yaşanması bunların bu şekilde gençlere sunulmasını gerektirmez..
gençleri resmen bu tür maceralara özendiriyorlar teşvik ediyorlar ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?