Arkadaş dediğim insanla konuşmak istemiyorum.

kakaokafa

battı fishing, yan going. ♐
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
1.234
1.732
133
Merhaba herkese,

Bir kızla ilkokuldan beri tanışıyoruz. Ama dost veya çok yakın arkadaş değiliz, zaten ayda yılda bir kez bir araya geliyoruz. Bunun dışında hep telefonla iletişim kuruyoruz.
Araya birkaç ay girdi, irtibatı kopardık. Sonra o bana yazdı, hayatımın akışını sordu. Benimle konuşmayı özlediğini söyledi falan. Zaten ben de o günlerde umutsuzluk içinde debeleniyordum. Bunları anlattım, benim yanımda olduğunu söyledi. Arkadaşlığımız sürsün dedi. Ben de okeyledim.
Sıkıntı, her günün neredeyse TAMAMINI onun eski erkek arkadaşı ve aşk acısı hakkında konuşmakla başladı. Kız adamın şiddete meyilli olduğunu da biliyor; "özür dilemeyi bilmiyor, beni kıskandırmak için başka bir kızla konuşuyor, yine de onun beni sevdiğini gözlerinden okuyorum" diyor. Ben de ona özetle birbirlerini sevmediklerini, ikisinin de hırs yaptığını söylüyorum; ayrıca kıza o adamın şiddet yanlısı biri olduğunu düşündüğü halde neden onunla barışmak istediğini de soruyorum. Hala onu sevdiğini ve hayatında istediğini söylüyor. Ve ben aynı şeyleri o kıza paragraflar halinde HER GÜN yazmaktan bıktım arkadaşlar.
Dün de fark ettim ki, söylediklerim beş para etmiyor. Enerjimin düştüğünü ilk kez fark ettim. Onun her mesajına cevap vermeyi bıraktım. Yavaş yavaş onun benimle konuşmasını bırakmasını ve bir daha asla bana yazmamasını istiyorum. Zira konuştuğumuz tek şey onun aşk acısı. Oysa daha ağır olayların altından kalkan insanların o kızdan daha güçlü olduklarını bilirim. Kızla zaten ortak spor ve sanat anlayışımız yok. Onun hayatında yaptığı tek şey işe gidip gelmek, her gün "neden bütün kötü şeyler benim başıma gelir" diye sormak ve ortada somut bir sorunu olmadığı halde kendini boş yere üzmek. Bencillikle arkadaşlık sürdürülemez.
Sizden bu konu hakkındaki fikir ve tavsiyelerinizi rica edeceğim. Bağları tamamen koparmak için ne(ler) yapmalıyım? Bencil mi davranıyorum kararımda? Ne dersiniz?

hep kendini dinleten ve beni sıkıntılarıyla boğan bir arkadaşım vardı ona göre dostduk evet ben dost oldum çare çözüm aradım dinledim destek oldum ama o bana arkadaş olamadı nezaman kendimden bahsedecek olsam lafı ağzıma tıkayıp yine kendi dertlerine geçerdi.Açıkça konuştum ve bağları kopardım başka türlü kurtulamazsın konuşup bitirmelisin

O kadar haklısın ki... En basit örneği anlatayım.
Normalde yarın buluşmak üzere anlaşmıştık. Kendisi destek arıyormuş. Sanki hava yastığıyım. Neyse, diyor ki "yarın ağlayacağım, artık dayanamıyorum". Ben de şaka yollu "benim kolesterol değerlerim yükselmiş, ben de onun için ağlayacağım haha" yazdım. Verdiği cevap "hahahah allah başka dert vermesin"... Düşün artık...

Aynısını yaşamış biri olarak size cevap veriyorum, (sürekli eşini şikayet eden arkadaşıma amannn boşa gitsin p..... dedikten sonra asla eşini şikayet etmedi, işine gelmediği için)

Yazdığında cevap vermeyin, aradığında ben dönüş yapıcam sana diyip dönmeyin.
Bir bakıyorsunuz ki vazgeçmiş

benmde hayatımda böyle bri vardı.. enerjimi emiyordu resmen .. bende yavas yavas mesafe koymaya basladım bi gun ne oluyo yaa dedi sen bana çatçat herseyı söylerdin bu sogukluk ne dedi bende dayanamadım tek tek söylemiştim.. yoruldugumu , dayanamadıgımı yeterınce yardımcı oldugumu ve tukendiğimi söyledim benmde hayatım var dedim hayatıma odaklanamıyorum dedim.. benm sayemde tatillere gitti kendini toparlasın diye aldım tatillere götrdum vs vs ama yok yaranamadım ... sürekli bitmek bilmeyen aşk acısı hikayesi .. yardım etmek hoş evet yardımcı olmak yannda olmak yol göstermek öyle bi anda insan sudan çıkmış balığa dönuyor cunku ama insan az da olsa dusunulmek istyor..

yavasca uzaklaşn bakalım fark edecek mi? sorarsa söylersnz..

ahh evet böylelerinin birde bu huyu var tek dertli o sanki seni hiçmi hiç önemsenmiyor maalesef.Direnmek ve sabretmek yerine en güzeli yol vermek onlar ağlayacak omuz bulur kolaylıkla...

ahh evet böylelerinin birde bu huyu var tek dertli o sanki seni hiçmi hiç önemsenmiyor maalesef.Direnmek ve sabretmek yerine en güzeli yol vermek onlar ağlayacak omuz bulur kolaylıkla...

Bence irtibatı koparın.
Değmez.

Hani dediği sorunları çok yeni yaşamış olsa tabii ki vaktimi ayırırım. Sonuçta nasıl atlatacağını bilmiyordur, güç toplaması gerekiyordur. Ama aylar geçti o ayrılığın üzerinden. Yemin ediyorum böyle tipler bir albüm çıkarsa Demet Akalın'dan fazla dinlenir.
Zaten bize kattıkları bir şey yok. Akıl istesek kendilerine bile yetmiyor. Yani, kendini düşünmek gerekiyor böyle durumlarda.

benimde böyle bir arkadaşım olmuştu önce iletişimi yavaş yavaş kopardım sonra engelledim
sonra daha beni hiç arayıp sormadı hani ne oldu neden engelledin vs hiç sormadı bile
gerçek arkadaş olmadığını bu şekilde anlamıştım diyeceğim o ki değmez...

bende vardı aynısından bırgun pat dıye aramasına cıkmadım aramaya devam ettı kac gun ust uste acmadım msj attı cevap vermedım ondan sonra bırdaha aramadı ustunden 3 sene gecmıstır

en guzelı hıc cevap vermemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…