Arkadaş dediğim insanla konuşmak istemiyorum.

Benimde oyle bir arkadasim vardi mesajina cevap verdigim anda konu erkek arkadasiyla yaptiklarina gelirdi sonuc mesajlarina cevap vermeyi biraktim, bazen tek cumle yazarim . Aramalarinı acmiyorum ve donmuyorum etkili yontemdir deneyin.

Karşınızdaki, besbelli ki bir enerji vampiri.
Evet öyle. Onunla konuşmaya başlamadan önce de sıkıntılarım vardı. Konuşmaya başlayınca daha çok karamsar oldum. Bir de insanların modundan çabuk etkilenen biriyim. Bu saatten sonra yardım hak getire.

Benimde oyle bir arkadasim vardi mesajina cevap verdigim anda konu erkek arkadasiyla yaptiklarina gelirdi sonuc mesajlarina cevap vermeyi biraktim, bazen tek cumle yazarim . Aramalarinı acmiyorum ve donmuyorum etkili yontemdir deneyin.
Ya bir mesajına geç döndüğümde bir daha cevap yazıyor, sanki hayatım insanlardan ibaret. İyi yapmışsınız valla.

Al işte. En azından gerçek yüzünü görmüşsünüz.

Sapıklık yapmış üstüne. Umarım mesaj aracılığıyla küfür yememişsinizdir. Çünkü istediklerine ulaşamayınca kabalaşan insanlar da mevcut.

Benim böyle bir arkadasım var/dı. Ben ömrümce böyle kendince platonik , saplantılı birini tanımadım.2009’dan taaa 2017-2018e kadar istikrarlı olarak sürekli onu terkeden çocuktan dert tanıyordu bana. Bütün enerjimi sömürüyordu ama ben kolay kolay silemedim onu .Beni niye terketti . Ben onu çok seviyordum şöyleydi böyleydi falan filan diyordu hep . Üstelik çok çok az bir süre görüşmüşler ve çocuk 2 yıl önce evlenmiş hiç bir şekilde 2009dan beri de yani ayrılık sonrası bildiğim kadarıyla irtibatları da yoktu .
Misal güzel bir resmimi attım yorum yazıyordu . Beni ya eleştiriyor ya konuyu saplantılı konuya getirip modumu düşüyordu.
En son dayanamadım bastım heryerden engeli . Nasıl rahatladım anlatamam .
9 yıl nasıl izin verdim ben enerjimi emmesine

9 yıl boyunca nasıl katlandınız öyle birine? Arkadaşlık hatrı söz konusu olduğunda, duygular yanlış sonuca götürebiliyor maalesef.

Oda sizi arkadaş olarak görmüyor eger sizin samimiyetinize inansa sizin tavsiyelerinizie kulak verirdi. Aman hayat kısa sizin enerjinizi düşüren insanlarla vaktinizi harcamayın ne mükemmel insanlar var konuştukça konuşmak istediğin boşver.

Böyle pasif-agresif uzaklaşmalar yerine açık açık söylesenize insanların yüzüne. Birkaç defa, ' hiç ilişki muhabbeti çekecek havamda değilim şuan' ya da 'artık eğlenilecek kızlardan olmaya karar verdim ben dert dert içim şişti exten konuşmayacaksak görüşelim' filan diyin. Siz sıkıntınızı ve beklentilerinizi söyleyin karşı tarafa uymuyorsa o uzaklaşsın. Niye sinsi gibi ses çıkartmazsam gider mi tarzı arkadaşlık bitirme planları yapıyorsunuz ki?

Bir de bence de insanın etrafında sürekli kendisi yerli dram dizisinde dertli kadın başrolmuş, karşısındaki de tüm hayatını onun aşk sorunlarını dinlemeye adamış gerizekalı yardımcı karakter kankasıymış gibi yaşayan insanlar olması sıkıcı. Ama arkadaşınız için son görüşmeye başladığımızda benim hayatımdaki sorunları dinleyip bana hep yanındayım dedi filan demişsiniz. Kendi depresif döneminiz bu kızın aşk acısı çektiği dönemle aşağı yukarı aynı süre devam ettiyse bir parça bencil olabilirsiniz. Siz çabuk toparladığınız halde kız bu dönemi gereksiz uzattıysa haklısınız ama en azından yüzüne söyleyin .

Bugün artık konuştum söyledim telefondan bu dediğinizi. Ona sunabileceğim desteklerin çok kısıtlı olduğunu söyledim. Bana "sen beni anlamıyorsun, kitap okuyorsun olaylara daha geniş bakarsın, o adamla aramızda bir engel var ama bu engelin kalkmasını bekleyeceğim, artık aşkıma karşılık bulmak istiyorum" dedi. Ve dikkatinizi çekerim, o "sana destek olurum" mesajını da sırf benden destek beklediği için yazdığını düşünüyorum. Belki ben paranoyağım. Ama sanki yaşamakta olduğu zor zamanlarda tamamen kendimi ona vermemi bekliyor. Ama benim de hayatım var? Ben iş kaybı yaşadım. Ayrıca cinayet sonucu birkaç akrabamı kaybettim. Ben kimseden günlerce yardım ve destek dilenmedim. Birkaç gün konuştum, sonra modumu buldum yine. Bir şeyler okudum iyileşmiş gibi oldum.
Kaldı ki o kıza daha farklı nasıl bir destek sunabilirim? Söyleyeceğim her şeyi söylemişim, o yine anlamadığımı düşünüyor ve kendi bildiğini okuyacak bunu biliyorum.
Bana dostluğumu kanıtlamamı istiyor da sanırım. Eğer kendisi benim dostum olabilseydi onunla saatlerce konuştuğum gerçeğini de düşünerek kendime ait bir hayatım olduğunu hatırlardı.
Sizin yorumunuz daha farklı olduğu için daha uzun cevap yazma gereği duydum. Lütfen kusura bakmayın.
Bir de şunu belirtmek isterim: Eski sevgilisiyle o, şu an aynı işyerinde çalışmaktalar. Kızın bu döneminin uzamasında onun da payı var. Savunması bu en azından.

Son düzenleme:
Böyle tiplerden çoğumuzin başında var maalesef.Ben yavaş yavaş uzaklasmayi tercih ediyorum.Düzelmiyorlar da asla.Dün benim de böyle uzaklastigim bir arkadasim var beni gene aradı uzun zaman sonra dargin olmadigimdan actim, hic degismemis mesela.Kızı benim oglumun gittigi bir yere gidecekmis de bunu baska bir yere yonlendirmislerde ne kotu bir yermiste ama o inatlasmista illa oraya gidecekmiste...Bir ara dedimki ben ne diye dinliyorum bunu ya bir saat konustu ama sen nasilsin yok veya benim tercihime saygisi da yok nerden bakarsan elinde kaliyor.Bu kisi önceden de hep kocasiyla sorunlarini anlatırdı simdi cocuguyla iletisim gelistrecek.Ben gene o aradiginda bir cvp verirsem üç vermeyecegim ki uzaklassin benden.Sizdw ya dogrudan kesin iletisimi ya da benim yaptigim gibi yavas yavas ama muhakkak kesin kurtulun zaman degerli.

Aynı durumu yaşadım benimki de ilkokul arkadaşıydı okurken aynı kişimi diye düşündüm valla ben en son açık ve net seninle görüşmek istemiyorum dedim annem de kesinlikle görüşmiyceksin diye yemin ettirdi resmen enerjimi emiyordu kız hayatı erkeklerden ibaret hep olumsuz hep mutsuz delircektim bir ara yol verdim gitti çok rahatım valla şu an

Bence aynı kişinin farklı alt kategorileriyle karşılaşmışız. :) Şunu da anlamam: Bazı insanlar sırf kendilerini dinletebilmek için karşıdaki kişinin hayatıyla ilgileniyormuş gibi gözüküyorlar. Bunu artık öğrendim. Bir de "İyi günde herkes yanımızda, mühim olan kötü günde birbirimizde destek olmaktır." diyorlar. Tamam, olsun. Ama kötü günde birilerinden destek almak, o kişinin başına kakmak mıdır? Günlerce aynı konuyu konuşmak mıdır? Tavsiyeye ihtiyaç duyduğun halde verilen hiçbir tavsiyeye uymayıp kendi bildiğini okumak mıdır? Yoksa karşıdakinin sorunlarını kısaca dinledikten sonra kendi sorunlarını uzun uzadıya açmak mıdır? Benim iki dostum dediğim insan var, birbirimizi bu şekilde asla sıkmadık. Ya dostluk kavramı birileri tarafından suistimal ediliyor, ya da benim doktora falan görünmem gerekiyor.

Neredeyse aynısını yaşadım. Benim enerjimi emen kişi nisan atmıştı. 7/24 nişanlısından konuşup adamın anasına sülalesine beddualar laflar.... Telefonda 2 saat konuştuğunu bilirim. Kuzenimle buluşurdum çat arardı. Sevgilimle buluşurdum çat arardı. Akşam yemeğe oturacağız arardı. En son birini buldu evlendi. Düğün öncesi butun yedigi haltlari bildigim icin beni düğününe cagirmamak için kendi kendine küstü ve böylece kurtuldum.

Sen kitap okuyorsun açıklaması çok iyiymiş yalnız. İstersen sende yapabilirsin ilkokula birlikte gittik okuma-yazma bildiğini biliyorum deseydiniz :) Eski ilişkisine saplantı yapacağına kitap okumak gibi başka şeylerle uğraşsa daha iyi hissederdi zaten.

Sizin de başınız sağolsun. Çok üzücü olaylar yaşamışsınız. Böyle olaylardan sonra insana farklı bir sükunet çöküyor, diğer günlük dertler çok anlamsız ve saçma sapan geliyor. Bu durumda arkadaşınızdan soğumanız çok normal.

Ben yine de hertürlü ilişkide rahatsızlıkların açık açık karşı tarafa söylenmesi taraftarıyım, çünkü böylece karşıya kafamızdaki olumsuz fikirleri giderme ya da doğrulama hakkı vermiş oluyoruz. Mesela sizin durumuzunda arkadaşınıza onunla ilgili rahatsızlığınızı anlattığınızda sizinle sırf onu dinlemeniz için görüşmediğini kanıtlaması/ davranışlarını düzeltmesi ya da reddetmeyip sizden uzaklaşması fırsatını vermiş oluyorsunuz top sizden çıkıyor. Böylece karşı tarafı kırmadan nasıl kendimi geri çekebilirim diye düşünmenize gerek kalmıyor.

Buarada kusura bakmayın ne demek aşkolsun. Farklı görüşleri uzun uzun okumaktan hoşlanmasam zaten forumda ne işim var. :)

Çok haklısın bu insan ben kanser olduğum halde kendi dertlerini benimkinden üstün tutmaya çalışan biri orda bitti benim için zaten kanser derken boğazımdaki bir nodül ama kötü huylu çıktı bi ameliyatla kurtulucam inşallah doktorum bana moralini bozmayacaksın dediği halde sürekli beni eleştirmeye devam etti birde beni eleştiriyor sürekli ve zaten lise terk evlendi boşandı ben okudum devlet memuru oldum kendini kötü hissetmesin diye asla bununla övünmedim ama hayatım belli yani ne yapabilirim istifa edip dibe mi batayım ? benden aslında içten içe nefret ettiğini hastalığımda anladım annem zaten o kız bu eve adım atmıycak sen de ona gitmiyceksin diye yemin ettirdi bir gün telefonda beni öle delirtti ki kapattıktan sonra ağladım annem arayıp ağzına geleni söylemek istedi ama engel oldum onun annesi yok vefat etti diye ama benim de babam yok geçen sene öldü acım daha geçmedi beni düşünmeyeni ben de düşünmem şimdi kafam o kadar rahat ki vicdanım da rahat gerisi umrumda değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…