• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaş dediğim insanla konuşmak istemiyorum.

Surekli verici olunan ,sizin de zor zamaninizda yaninizda olacaginiza inanmadiginiz biri ne arkadas,ne de dost olur bence.Kisacik dunya hayatinda degmeyecek insanlar icin fedakarliga gerek yok.Dostluk da karsilikli destek olunur ama su zamanda cok zor ya da ben bulamadim.Kaliteli yalnizlik,sahte kalabaliklardan daha iyidir sozunu dustur edindim hayatimda...Tavsiye ederim.En azindan niye deger verdigm diye pismanlik duymuyorum
Ben de yalnız kalmayı seviyorum. İnsanlarla konuşacaksak da, onları çook iyi seçmek gerekiyor.

Anladım. Maddi destek araya girdiğinde neredeyse bütün insan ilişkileri zedeleniyor. Bu da olduğunda haddinden fazla verici kimse ciddiye alınmıyor. Tüm bunlar görülmeyince bir de... Kurtarmışsınız kendinizi.
Ben hiç karşılık beklemedim ondan yaptıklarım için sürekli dertelrini anlatmasına bile sesimi çıkarmadım hep destek oldum şehrin bir ucunda oturmasına rağmen gece kabus görüp ağlayarak beni aradığında soluğu yanında alıyordum bir gece de boğazımda yumurta büyüklüğünde bir şişlik oluştu sonra hastanelerde oraya buraya savruldum Allah kimseye sağlık sorunu vermesin en son biyopsi sonucu geldiğinde doktor anem ve benle uzun uzun konuştu ona da durumu anlattım ama geçmiş olsun dikkat et kendineden sonra hemen kendi konusuna dönmesi benim hastalığımın umrunda olmadığını gösterdi o sandı ki ben ne yaparsam bu kız benim kahrımı çeker en son yazdıklarımdan sonra bir daha yazmamasının sebebi bu zaten direkt anladı durumu

Kk'da biriyle tanışmıştım aynı anlattığınız gibi. Sevgilisi onu bırakıp başkasıyla nişanlanmıştı. Destek olmaya çalıştım ama artık telefonu kapatmak bilmiyordu. Tüm konuşma da kızın çirkin olduğu ve kendisinin çok daha güzel olduğu hakkındaydı. Direkt engeli bastım ve bir daha internette tanıştığım kimseye numaramı vermedim.
Benim kafamı ütüleyen kız da eski nişanlısının yeni sevgilisinin fotolarını sosyal medyadan bulup bulup bana atardı. Bak ne kadar çirkin boyu ne kadar kısa fln derdi. Ben de mutlu olsun fln diye evet sen daha güzelsin fln diyordum. Ama yalannn. Burayı okuyorsan ve benim kim oldugumu anladıysan sana sesleniyorum. Eski nişanlının yeni sevgilisi çok tatlı ve güzel bir kız. Üzgünüm :D

Benim kafamı ütüleyen kız da eski nişanlısının yeni sevgilisinin fotolarını sosyal medyadan bulup bulup bana atardı. Bak ne kadar çirkin boyu ne kadar kısa fln derdi. Ben de mutlu olsun fln diye evet sen daha güzelsin fln diyordum. Ama yalannn. Burayı okuyorsan ve benim kim oldugumu anladıysan sana sesleniyorum. Eski nişanlının yeni sevgilisi çok tatlı ve güzel bir kız. Üzgünüm :D
Ayy vallahi aynısı ya neredeyse. Benimki de kızın resimlerini atardı ve kız çok çirkin derdi. 😳

Bende vardi bir tane. Sevgilisiyle arasi bozulmustu adama atacagi mesaji dahi bana yazdiriyordu. 1 degil 10 degil 100 degil. Cok sıkılmistim. Ariyordu saatlerce taramali tufek gibi konusuyordu.. Ben kendimden konu acacak olsam lafi agzima tikiyordu.

Bir gun misafirlerimiz geldi yatili olarak. Cok ilgilenemedim tabi o ara 2-3 gun. Buarada barismislar cocuk cicek yollamis. Bana soyledi bir muddet sonra dedi ki Ali'nin cicek yolladigini soyledigimden beri bir garip davraniyorsun :KK57: kiskandin diye imada bulunuyor .. Ki benim yazdigim mesajlarla yani benim cabam sayesinde baristilar..O an basimdan asagi kaynar sular dokuldu resmen ve nefret ettim ondan. Cok fena cikistim ne demek istiyorsun sen diye. Sonra zaten koparttim baglarimi. Terbiyesiz. Aylarca aradi yazdi cevap vermedim.

Bu tarz insanlar cok tehlikeli oluyor. Ogun bugundur boyle enerjimi emen insanlardan tabiri caizse kose bucak kaciyorum. Ilk firsatta sen de bir bahane bul ve kac derim

Bende vardi bir tane. Sevgilisiyle arasi bozulmustu adama atacagi mesaji dahi bana yazdiriyordu. 1 degil 10 degil 100 degil. Cok sıkılmistim. Ariyordu saatlerce taramali tufek gibi konusuyordu.. Ben kendimden konu acacak olsam lafi agzima tikiyordu.

Bir gun misafirlerimiz geldi yatili olarak. Cok ilgilenemedim tabi o ara 2-3 gun. Buarada barismislar cocuk cicek yollamis. Bana soyledi bir muddet sonra dedi ki Ali'nin cicek yolladigini soyledigimden beri bir garip davraniyorsun :KK57: kiskandin diye imada bulunuyor .. Ki benim yazdigim mesajlarla yani benim cabam sayesinde baristilar..O an basimdan asagi kaynar sular dokuldu resmen ve nefret ettim ondan. Cok fena cikistim ne demek istiyorsun sen diye. Sonra zaten koparttim baglarimi. Terbiyesiz. Aylarca aradi yazdi cevap vermedim.

Bu tarz insanlar cok tehlikeli oluyor. Ogun bugundur boyle enerjimi emen insanlardan tabiri caizse kose bucak kaciyorum. Ilk firsatta sen de bir bahane bul ve kac derim
Öyle kadınları da anlamam. Madem sizin kıskandığınızı düşünmüş, o zaman neden sizi devreye sokuyor adama ulaşmak için? Kaldı ki, erkekler bu şekilde kendileriyle barışmak isteyen kadınlardan kaçar ki. Nerden tutsak bahsettiğiniz kişi baştan ayağa sorunluymuş.
Ben kıza son olarak "senin psikoloğun değilim" dedim. Manevi desteğe herkes ihtiyaç duyar. Acı daha çok yeni ve ciddi olsa ve bu kişi bana bir adım atsa, onu rahatlatmak adına koşarım ya. Bu şekilde yanında olduğum insanlar var. Ama aylar geçen ayrılığın acısı bir yerde bitmeli. Bizde maalesef bitmiyor. Kızımız şiddete meyilli ve egoist olduğunu düşündüğü kişiyi bekleyecekmiş üstelik. Bıraktım ne hali varsa görsün. Ona da açıkça söyledim.

Çok sıkıcı oluyor aynı şeyleri sürekli dinlemek. Benimde vardı başımda bir zamanlar bir cinnete baktı artık sıkılıyordum. Platonik aşık olduğıiu biri vardı 3 sene bıkmadı usanmadı kusana kadar anlattı yetmedi ben bile konustum adamla o istedi diye x senden hoslanıyor vs diye adam istemedi. Sonra artk aralarında ne geçtiyse adam sert bi dille istemediğini belirtti tekrar paparayı ben yedim. En son artk görüsmek istemediğimi söyleyince senin yüzünden böyle oldu dedi :) liseliler daha olgundur herhalde dedm savdım basımdan. Aynı seyi 537382920 kere dinleyince baygınlık geliyor fikir veriyorsun yapmıyor falan

Çok sıkıcı oluyor aynı şeyleri sürekli dinlemek. Benimde vardı başımda bir zamanlar bir cinnete baktı artık sıkılıyordum. Platonik aşık olduğıiu biri vardı 3 sene bıkmadı usanmadı kusana kadar anlattı yetmedi ben bile konustum adamla o istedi diye x senden hoslanıyor vs diye adam istemedi. Sonra artk aralarında ne geçtiyse adam sert bi dille istemediğini belirtti tekrar paparayı ben yedim. En son artk görüsmek istemediğimi söyleyince senin yüzünden böyle oldu dedi :) liseliler daha olgundur herhalde dedm savdım basımdan. Aynı seyi 537382920 kere dinleyince baygınlık geliyor fikir veriyorsun yapmıyor falan
Sürekli aynı şeyleri tekrarlamak da sıkıntı, üstelik söylenenler geçmiş tecrübeler ve gözlemlerden çıkma. Ama dinlemiyorlar. Zaten gerçek aşk bile mantıksızken söz konusu insanların durumu takıntıyı da aşmış. O arkadaş sizi de hoşlandığı erkekle konuşmanızı istemiş ve sonra sizi istenmemekten ötürü sorumlu tutuyorsa, şöyle bir sonuç oluşuyor: Böyle insanlar aslen en önemsiz durumlarda bile acıların çocuğu moduna bürünüyorlar. Günlük işlerini bile başkalarının yardımıyla göğüslediklerine eminim. Böyle ilgi manyakları için aman diyorum.

Merhaba herkese,

Bir kızla ilkokuldan beri tanışıyoruz. Ama dost veya çok yakın arkadaş değiliz, zaten ayda yılda bir kez bir araya geliyoruz. Bunun dışında hep telefonla iletişim kuruyoruz.
Araya birkaç ay girdi, irtibatı kopardık. Sonra o bana yazdı, hayatımın akışını sordu. Benimle konuşmayı özlediğini söyledi falan. Zaten ben de o günlerde umutsuzluk içinde debeleniyordum. Bunları anlattım, benim yanımda olduğunu söyledi. Arkadaşlığımız sürsün dedi. Ben de okeyledim.
Sıkıntı, her günün neredeyse TAMAMINI onun eski erkek arkadaşı ve aşk acısı hakkında konuşmakla başladı. Kız adamın şiddete meyilli olduğunu da biliyor; "özür dilemeyi bilmiyor, beni kıskandırmak için başka bir kızla konuşuyor, yine de onun beni sevdiğini gözlerinden okuyorum" diyor. Ben de ona özetle birbirlerini sevmediklerini, ikisinin de hırs yaptığını söylüyorum; ayrıca kıza o adamın şiddet yanlısı biri olduğunu düşündüğü halde neden onunla barışmak istediğini de soruyorum. Hala onu sevdiğini ve hayatında istediğini söylüyor. Ve ben aynı şeyleri o kıza paragraflar halinde HER GÜN yazmaktan bıktım arkadaşlar.
Dün de fark ettim ki, söylediklerim beş para etmiyor. Enerjimin düştüğünü ilk kez fark ettim. Onun her mesajına cevap vermeyi bıraktım. Yavaş yavaş onun benimle konuşmasını bırakmasını ve bir daha asla bana yazmamasını istiyorum. Zira konuştuğumuz tek şey onun aşk acısı. Oysa daha ağır olayların altından kalkan insanların o kızdan daha güçlü olduklarını bilirim. Kızla zaten ortak spor ve sanat anlayışımız yok. Onun hayatında yaptığı tek şey işe gidip gelmek, her gün "neden bütün kötü şeyler benim başıma gelir" diye sormak ve ortada somut bir sorunu olmadığı halde kendini boş yere üzmek. Bencillikle arkadaşlık sürdürülemez.
Sizden bu konu hakkındaki fikir ve tavsiyelerinizi rica edeceğim. Bağları tamamen koparmak için ne(ler) yapmalıyım? Bencil mi davranıyorum kararımda? Ne dersiniz?
Neden gerçeği söylemiyosunuz?

"Ben dinlemeye katlanamıyorum sen bi de yaşıyosun bu hayatı. Ne kadar boğucu, bunaltıcı, sıkıcı, aynı döngünün içinde sıkışıp kalmış bi hayatın olduğunun farkında değil misin?

Her gün yeni bi olay olsa nolcak, sonuç hiç değişmiyo. Yoruldum, sıkıldım. Neden daha farklı, daha keyifli, daha dolu şeyler yapmıyoruz/konuşmuyoruz?" deseniz mesela.

Zira bu arkadaş boş hayatını o üzüntüyle anlamlandırmaya çalışmıyosa, amaçsız saatleeini bu yersiz aksiyonla doldurmuyosa, bu dramdan gizlice keyif almıyosa ben de hicbi sey bilmiyorum.

Nasıl yaşayacağını, hayatına neyle anlam katacağını, nelere vakit ayırmaktan keyif aldığını bilmeyen kişiler insan ilişkilerine karşı saplantılı bi tutum geliştiriyolar.

O nedenle gerçekten arkadaşlık etmek istiyorsanız ona boş, anlamsız ve sıkıcı bi hayatının olduğunu ve bunu değiştirmek yerine saçmasapan bi herifle haftaiçi her gün yayınlanan dandik gün ortası kuşağı dizisi çekmenin ona bi faydası olmayacağını söyleyin.

Sonra şanslıysanız sizinle bi daha konuşmaz siz de rahat edersiniz, ha o şanslıysa bi şeyler kafasına dank eder siz de biraz daha arkadaşlık ve fedakarlık etmek durumunda kalırsınız ama belki günün sonunda daha gerçek ve anlamlı bi paylaşım yakalarsınız.

Neden gerçeği söylemiyosunuz?

"Ben dinlemeye katlanamıyorum sen bi de yaşıyosun bu hayatı. Ne kadar boğucu, bunaltıcı, sıkıcı, aynı döngünün içinde sıkışıp kalmış bi hayatın olduğunun farkında değil misin?

Her gün yeni bi olay olsa nolcak, sonuç hiç değişmiyo. Yoruldum, sıkıldım. Neden daha farklı, daha keyifli, daha dolu şeyler yapmıyoruz/konuşmuyoruz?" deseniz mesela.

Zira bu arkadaş boş hayatını o üzüntüyle anlamlandırmaya çalışmıyosa, amaçsız saatleeini bu yersiz aksiyonla doldurmuyosa, bu dramdan gizlice keyif almıyosa ben de hicbi sey bilmiyorum.

Nasıl yaşayacağını, hayatına neyle anlam katacağını, nelere vakit ayırmaktan keyif aldığını bilmeyen kişiler insan ilişkilerine karşı saplantılı bi tutum geliştiriyolar.

O nedenle gerçekten arkadaşlık etmek istiyorsanız ona boş, anlamsız ve sıkıcı bi hayatının olduğunu ve bunu değiştirmek yerine saçmasapan bi herifle haftaiçi her gün yayınlanan dandik gün ortası kuşağı dizisi çekmenin ona bi faydası olmayacağını söyleyin.

Sonra şanslıysanız sizinle bi daha konuşmaz siz de rahat edersiniz, ha o şanslıysa bi şeyler kafasına dank eder siz de biraz daha arkadaşlık ve fedakarlık etmek durumunda kalırsınız ama belki günün sonunda daha gerçek ve anlamlı bi paylaşım yakalarsınız.
Merhaba, ona dün her şeyi söyledim zaten. En çok çıktığı kişiyle yaşadıkları ve bunu bana sürekli anlattığı için kızdım ona. Sonra baktım ki duygularını dengeli ve kontrolde tutamıyor. Bunu da söyledim kendisine. Eğer kız kültür sanata ilgi gösteren biri olsaydı, onunla oturup muhabbet etmekten zevk alırdım. İlkokuldan da tanıyorum, maalesef ortak zevklere sahip olabileceğimiz biri değil. Zaten daha önce yazmış olmalıyım, onun erkek arkadaşı yaptığımız bütün diyalogların büyük bir kısmını oluşturuyor. Misal, şu filmi izledin mi diye soruyorum hayır. Şu kitabı okudun mu cevap hayır. Şu filmde şöyle bir tema işleniyor, o ne anlama geliyor biliyor musun, hayır. Ben bu profile sahip bir insana isterse dünya kadar bilgi veririm; ama bunun sonu asla gelmeyecek. Ona şans vermemin kaynağında geçmişten gelen hatır ve belkiler vardı. Şimdiki durumda ise hayatımdaki varlığı ve yokluğu bende aynı gibi duruyor.

Back
X