Arkadas ortaminda hep arka planda olmak

MissFortune

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2011
118
0
46
- Yurtdışı
Kizlar bana yardimci olun. Arkadas ortaminda hep arka planda tutuluyorum
Mesela uniye gidiyordum, ilk evi bir kiz arkadasimla birlikte tuttum. Ikimiz guzel anlasirken eve baska bir kiz arkadas daha aldik cunku fazladan odamiz vardi. Neyse yeni bir kiz bulduk, sonra evdeki 2 kis cok iyi anlasmaya basladilar beni disladilar resmen, tek kaldim.
Diyelimki biriyle tanistim cok iyi arkadasken baska kizlarla da tanistik, sonra hepsi bir oldular ben dislandim. Halbuki hep de derler sen cok iyisin naziksin hossun diye. Biliyorum kotu oldugumdan dislamiyorlar, belki biraz ice kapanigim diye bilemiyorum. Kimle tanissam ice kapanik olmamaya aktif olmaya calisiyorum ama yok yine olmuyor, hep 3. veya 4. sahislar gelince arka planda tutuluyorum. MEsela diyelim bir ortamda 2 kisiyiz, o zaman cok iyi anlasiyoruz. Ama yanimiza 3. kisi geldigi an ben sanki orada yokmusum gibi davraniliyor ve ikisi konusuyor ben de pisirik gibi kaliyorum ortada, ne yapsam etsem muhabbetlerine katilamiyorum. Coklu ortamlarda hele en kosedeki tipimdir. Neden boyle oluyor sizce bana? Niye curuk elma durumuna dusuyorum? Bu durumu yasayan var mi acaba? Ne yapmam lazim sizce?

BU seninle alakali degilki tatlim.
Dert bile etme. Bazi insanlar cok dominanttir. Genelde bu tipler baskalirinin arkadasini yanlarina cekmeyi hoslanirlar.
Surekli dikkat cekmek isterler. Mutluymuslar gibi kahkaha felan atarlar. Halbuki senden benden cok daha fazla dertleri vardir.
Seninle birlikte olmak isteyenler zaten yaninda olurlar merak etme,
Sen iyi olmaktan sasma yeterki.. Ayrica 3lu iliskilerde bu durum cok normal.
Benimde bir kac oyle 3lu dostluklarim vardi. Bi ara onlar birbiriyle iyi, Bir ara sen Ayseyle daha iyisin, bir arada bernala daha iyisin.
Normal yani. kafani takipta kendinde kusur arama.
Gereginden fazlada kimseye deger verme.

Bu biraz ozguvenlede alakali olabilir,
veya diyerlerinin daha fazla ortaknoktasiyla,
belki dertleri aynidir, sorunlari aynidir.
O yuzdende dislaniyor olabilirsin..

Yok anlamadin oyle degil bu, 2si bir olup bana kotu davraniyorlar meselesi degil. Arka planda birakiyorlar beni. Tek bir ortamda olmuyor bu girdigim belki 500 ortamda da boyle oluyor, is okul aile arkadas cevrem hep boyle. Yani mesela 3 kisi oturuyoruz diyelim, hep 2si konusuyor beni takmiyorlar bile. 2 kisi diyorki mesela kalk sinemaya gidelim, hemen kalkip gidiyorlar bana soran yok gelecek misin diye :) ben arkada masada kaliyorum, kendim kalkip gidiyorum bu sefer peslerinden :) Hele 10 kisilik ortamlardan hic bahsetmiyorum, varligimi bile farketmiyorlar, cok sonuk kaliyorum girdigim ortamlarda. Erkek arkadasimla bile hatta esimle bile boyle oluyor. MEsela ben erkek arkadasim ve cok yakin kiz arkadasim 3umuz birlikteyiz diyelim. Erkek arkadasimla kiz arkadasim muhabbetin dibine vuruyorlar beni takmiyorlar. Esim ben annesi beraberiz mesela. Esimle annesi konusur hep beni muhabbete almazlar, muhabbete girmeye calisirim kimse takmaz beni. Veyahut kayinvalidemle gorumceme gideriz, yolda giderken muhabbet ederiz kayinvalidemle hersey superdir, ama gorumceme gittigim an beni kimse takmaz. Ben orada miyim degil miyim bilinmez. Her ortamda boyle bu. Artik biktim

Anladim.
o zaman sen 2 kisi basbasa kalinca mecbur muhabbet etmek zorunda hissettigin icin konusuyorsun.
Kalabaliklasinca kendini arka planda birakiyorsun. Peki 3lu dialoglarda seni susturan sey ne?

utangaclik olabilir mi? yani 2li diyaloglarda cok iyiyim. zaten kimsenin benim hakkinda kotu dusundugunden dislanmiyorum, nebileyim arkada kaliyorum. 2li muhabbetlerde cok iyiyim. Gelen 3. kisi benim cok samimi arkadasim da olsa ben arka planda kaliyorum. Bir arkadas ozguven eksikligi demis. Olabilir mi acaba onu dusunuyorum simdi.

O arkadas benim. Yani ayni kisi,
iki mesaj yazdim, cunku sonradan aklima gelebilcek sebepleri vardi.
Dediginiz gibi utangaclik, ve ozguven eksikliginden kaynaklaniyor olabilir.
Ama ozunuzdede sessiz biriyseniz eger bu cok dogal.
Neticede 2 kisi oldugunuz zaman, kendinizi mecburen konusmak zorunda hissettiginiz icin diyalog halinde olabilirsiniz.
Yaninizdaki birsey dedigi zaman mecbursunuz cevap vermeye, ama sizin haricinizde bir kisi daha varsa
kendinizi geri cekiyor olabilirsiniz, cunku her soruya cevap vermek zorunda degilsiniz.
Bir de yaninizdaki 2 kisilere bakin, karekter olarak nasillar? Ozguvenleri nasil?
Baskin karakterlermi? Gevezeligi severlermi. Bazi insanlar sirf konusmak icin bos bos konusadabilirler.
Belki siz sadece yerinde konusmasini seviyosunuzdur..

Farketmedim pardon ya gece gece uyku basti galiba. Baskin karakter demissiniz, iste o yok bende. Yani ortamda baskin olamiyorum, bir de alcak sesli konusurum belki bu da bir negatiftir. Napsam ozguven eksikligi, iletisim kurma hakkinda kitaplar mi okusam... Cozmem lazim bu sorunu.

O kitaplarin sana mutlaka faydasi olabilir.
Keske ayni sehirde yasasakda seninle biraz roloyunu oynasak.
En cok bunun faydasi olur, ve mumkunse kendisini video ya cekmeye calisin.
Eksilerinizi yazin, ve onlari duzeltmeye calisin.
Gercekten calisa calisa bu konuda cok ilerleme kayit edebilirsiniz.
Benim coook asiri sessiz bir arkadasim vardi lisede.
Uni de pedagoji okuduk beraber,
ve bu teknikle arkadasim cook acildi.
Tabi bizim en buyuk avantajimizi ogrenmenlerimizdi,
onlarda saolsun eksilerimizi gosterip bizi diyaloglar icinde daha baskin bir karekter olabilmemizi sagladi.
Ama bu sadece oyle olmak istedigin anlarda gerceklesir. Daha dogrusu olmak zorunda oldugun anlarda.
Calistigimiz ortamlarda mesela. Ama normalde genelde o yinede cok sessizdir, karekterinde var sessizlik.
Kardeside oyle. Genetik yapisi bu.

Sizden ogrenecegim cok sey var gibi gorunuyor yuppiii
Dediklerinizi dikkate alacagim, ben yurtdisindayim malesef uzagiz, ama bir gun konusalim mutlaka. Su baskin karakter olabilme konusunda ogrendiklerinizi bilmek isterdim. Bu aralar kisisel gelisim kitaplarinda iletisimle ilgili kitaplara takmis durumdayim. Cunku ben hayir diyemeyen biriyim, bu konuyla ilgili 8 kitap aldim onlari okuyorum su an. Yenmek lazim bazi seyleri, yoksa olmuyor boyle cidden insan bir yerde tikaniyor mutlu olamiyor.

Ben Hollandada yasiyorum,
Sen nerde yasiyorsun?
Bu arada ciddi anlamda bu bolumu okurken hayir demekde neymis,
Resmen bazi derslerde karsimizdakiyle kavga etmek zorundaydik, yani illa benim dedigim olacak.
Ben kolay kolay ortayolu bulan biriyimdir. Oldukca zorlanmistim Hey gidi gunler heyyy..

Ben Fransa'dayim.
Ben hayir diyemem de kavga edemem de imkani yok :) Sizden ben bu taktikleri almam lazim mutlaka :)))
Baskin olmam lazim. Hakkimi savunmam lazim. Ortamlarda baskin olmak istiyorum birazcik, sanki 5 yasindaki cocukmusum gibi beni takan yok icerliyor insan.

Valla hersey senin elinde tatlim.
huylu huyundan vazgecmez lafina inanma.
Insan istersen huyunu guzellestirebilirr, kendini gelistirerek.
Ben yatiyorum. Allah rahatlik versin canim.
Baska bir zaman ins bu konu hakkinda bildiklerimi paylasmaya calisirim.
Ama burda en onemli sey roloyunudur.

iyi geceler herkese.

bence sorun açtığın başlık. bu tamamen senin kendine çektiğin bi inanış. kelimeler vücut bulur. sürekli siz böyle düşünüp böyle olacak gibi yaklaşırsanız zaten olur. başka çare bırakmıyorsunuz ki. eskiler hep der bir şeyi 40 kere söylersen olur. bunu şimdiki anlamıyla evrene bir mesaj gibi algıla. bu fikri tamamen ortadan kaldır at. çözüm arama bu sorunu çöpe fırlat at. bir masaya oturduğunda senin ışığının azlığı çokluğu senin elinde.
atıyorum;aa masaya biri geldi konuşayım edeyim dediğin an her şey bitti demektir. o ışığı yakmadan söndürdün.
masaya biri mi geldi gelmişse gelmiş hoşgelmiş..

iyi geceler arkadasim, iyi uykular. evet mutlaka konusalim denk gelirsek tekrar.

Iyi geceler hosgeldin, dogru seyler demissin. Ozellikle son cumlene bayildim.
Pozitif dusunmem lazim o zaman. Belkide ergenlikte simdi hatirlamadigim kotu bir olay yasadim belki arkadas cevremle ilgi. Sonra boyle ortamlarda kendime cok fazla dikkat ettim kastim bir nevi. Karsi tarafada garip izlenim vermisimdir. Belki de insanlari fazla onemsiyorum, daha hafife alayim di mi yani... Ay fena taktim konuya gece gece :) Cozmem lazim, a$mam lazim benim bu sorunumu...

sorun mu ne sorunu neyden bahsediyorsun pardon canım ?

önce kendine değer ver. bırak insanları herkes kendi dünyasında yaşasın. kimse senden üstün değil. ama sende öyle..

ne yaparsan yap ama önce kendin için. birine gülümsüyor musun kendin için olsun

yolda bir yaşlıya yardım mı ettin bunu kendin için yaptın

kalkıp eşine kahvaltımı hazırladın kendin için..

önce kendi içinde bir bütün olabil ki parçalarından dağıtabil. ama 2 verip 5 katarak.

hayat güzel

Cesur ol sende konuş dinleyici olma ben dinleyici insanlardan uzak dururum, sesini iyi ayarla ve konuş samimi ve sıcak ol ayrıca 3 kişilik arkadaş ortamında 1kişi mutlaka dışlanır mümkünse gruba gir bu arkadaş ortamları zor bilirim kızımdan 2 yıldır okulda onu dışladılar bu yıl şükür grubun içinde son çare olarak okulunu değiştirdim bazen çoğunluk kötü insanlarla dolu oradan kaçacaksın şükür bu yıl kızım okula koşa ,koşa gidiyor

bende hemen hemen bu durumdayım canım fazla konuşkan değilim belki ondandır ama biri benimle konuştuğunda güzel sohbet ederim sıcak davranırım ama yine de bir toplulukta geri planda kalıyorum farkındayım.çok takmıyorum ben herkesin karakteri farklı sonuçtakimi çok konuşur esprilidir ağzı iyi laf yapar öyleleri daha çok tutulur kimi de benim gibi az ve öz konuşmayı severyine de eğer çok rahatsız oluyorsan biraz daha girişken olmaya çalış çok pasif durma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…