- Konu Sahibi MissFortune
-
Valla hersey senin elinde tatlim.
huylu huyundan vazgecmez lafina inanma.
Insan istersen huyunu guzellestirebilirr, kendini gelistirerek.
Ben yatiyorum. Allah rahatlik versin canim.
Baska bir zaman ins bu konu hakkinda bildiklerimi paylasmaya calisirim.
Ama burda en onemli sey roloyunudur.
açıkça söyliyim hoş sohbet değilsindir
kendimden biliyorum
bendede çekingenlik var bu roloyunu dediğiniz şey nasıl bişey biraz açarmsınız merak ettim
merhba bende de özgüven problemi var.çekingenlik.bende yenmek istiyorum.bu roloyununu biraz daha açarmısınız.bide bu konuda okuyabileceğim kitap isimleri.varsa bildiğiniz çok sevinirim.çünkü bende bu durumdan çok rahatsız oluyorum.
Ben de ozguven ve cekingenlik problemi icin epeyce kitap arastirmistim, 2 hafta once Dale Carnegie- Ozguven Kazanma Yollari 1 ve 2 kitaplarini cok tavsiye edilmesi uzerine aldim. Diger kitaplardan henuz sira gelmedi, istersen sen de bu kitabi bir arastir derim. Okursam da sana yazarim nasil buldugumu.
evet galiba ondanherkes bicir bicir konusuyor ne guzel, ben laf bulamiyorum ya da buldugum laf 2 dk sonra geliyor aklima, konu da gecmis oluyor zaten :s
daha bugun bir arkadas ortamina girdim tekrar, herkes kus gibi sakiyor sakalasiyor, ben de konusmaya calistim ama yok yetisemiyorum onlara :)
bir kiz vardi fazla konusmuyordu, ona dedim sen de benim gibisin sessiz pek konusmuyorsun. basim agriyor ondan dedi :s offf napicam bilmiyorum.
lütfen alınma ama bu kısma çok güldüm
kişisel gelişim okuma boşver. bi dış gücün size direktif vermesi işe yaramaz. zira insan kendi eksiklerinin farkına varınca kendi beynine yeterince direktif verir zaten. bu kişisel gelimişim kitaplarının tek numarası 'kendine güven, kendinin özel olduğunu fark et, kendini sev, kendine saygı duy, özgüveni yüksek ol' vesaire vesaire. başkalarının verdiği direktifler kimin hayatına merhem olmuş ki. bırakın kişisel gelişim gibi saçmalıkları okumayı kaldırın çöpe atın, algı dünyanızı geliştirecek daha ciddi yazarlar okuyun. sinema kültürü edinin, gündem takip edin, klasikler okuyun. yani sohbetinizi güzelleştirin. kültür seviyeniz yükselirken, sıkıcı kişiliğiz sizi terk edecektir. zira söyleyecek bişeyleriniz olacak hayata dair.
Aynı seyden bende cok sikayet ettim durdum..
Lise' de hic unutmam 6-7 kisilik gruptuk heeyy gidi günler heeeyy :)
Bir arkadasım vardı, en baskın oydu. Hadi sunu yapalım derdi herkes onu yapardı.
Hani biriyle konusmaya calısırsınız, sürekli yanınızda olsun istersiniz aynen öyle bir kızdı.
O zaman insan anlayamıyor ama simdi düsündügümde, o kızın kendine güveni tam'dı, cekingen bir yapıya sahip degildi.
Sınıf temsilcisiydi cıkardı sınıfın ortasına sunu konustuk, ben sınıfım icin bunları söyledim, söyle dedim, sizden ricam su diye anlatırdı.
Ben yapamazdım mesela. :))
Kalabalık gruplarda sevmedigim bir diger sey; digelim ki, xxxx gelmedi arkasından bir ton laaff..
Yüzüne gelince de canım, cicim, bebegiim..
Bu yüzden 3'lü, 5'li arkadaslıklar icine pek girmiyorum kendimi rahat hissedemiyorum, karsımdakine güvenemiyorum, samimiyetine inanmıyorum..
Tabularımı yıkmak istiyorum aslında..
Cevremi genisletmek istiyorum ama önce bu kuruntularımdan kurtulmam gerekicek herhalde..
kişisel gelişim okuma boşver. bi dış gücün size direktif vermesi işe yaramaz. zira insan kendi eksiklerinin farkına varınca kendi beynine yeterince direktif verir zaten. bu kişisel gelimişim kitaplarının tek numarası 'kendine güven, kendinin özel olduğunu fark et, kendini sev, kendine saygı duy, özgüveni yüksek ol' vesaire vesaire. başkalarının verdiği direktifler kimin hayatına merhem olmuş ki. bırakın kişisel gelişim gibi saçmalıkları okumayı kaldırın çöpe atın, algı dünyanızı geliştirecek daha ciddi yazarlar okuyun. sinema kültürü edinin, gündem takip edin, klasikler okuyun. yani sohbetinizi güzelleştirin. kültür seviyeniz yükselirken, sıkıcı kişiliğiz sizi terk edecektir. zira söyleyecek bişeyleriniz olacak hayata dair.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?