Arkadaşa borç

Eşim de zamanında bir arkadaşına 5 bin lira verdi. Bir ay sonrasında ödeme alacakti ve bize geri odeyecekti. Çok samimi arkadaş diye verdik tabi

Aradan 3 yıl geçti, eşim zaman zaman hatırlattı ama hep bi bahane... Biz üç kurussuz kaldik yeri geldi. Ama o arkadaşı o paranın lafını bile etmedi. Hatta istediğimiz için biz suçlu olduk.
Şimdi arkadaşından da oldu paradan da. Ikisi de gitti.

Arkadaşıma borç verdim az ama almak istiyorum istememiyorum vermeyecek biri de değil unuttu nasıl isteyebilirim
Öncelikle şunu net herkes bilsin kimse borcunu unutmaz eğer onu hibe gibi görmemişse tabi.
Direkt konuşun ben şuan sıkışığım ve şu kadar paraya ihtiyacım var eğer sen uygunsan diye aklıma geldi değilsen ben borca giricem diyin. En kibar şekilde böyle olabilir diye düşündüm

Bir arkadasima üniversite döneminde bir aylık öğrenim kredimi göndermiştim. Çok sıkısık olduğu bir dönemde. Bir sürü dua etmişti.
Sonra çok sıkısık olduğum bir zamanda bende ondan borç istemistim nasıl olsa bende ona gonderdim diyerekten. Su sebepten şu kadar paraya ihtiyacım var demistim. Kendisi o esnada müsait olmadigindan gonderirim yada gondermem demedi. Aradan birkaç gün gectikten sonra tabi bundan ses soluk çıkmayınca ben mesaj attım ben hala o parayı bulamadim ne yapacağım sende birşey demedin gibisinden. Saniyesinde beni aradı paranin üstüne yatmam merak etme onun için istiyorsan birseyi bahane etmene gerek yok vs baya saydirdi ki benim gerçekten acil paraya ihtiyacım vardı. Bende ne o parayı ne de onun arkadasligini istemedigimi belirttim o gün bugundur konusmuyorum kendisiyle. Aslında aramız çoook iyidi ama o gün tersinden mi kalkti anlamadim. Velhasıl kelam bir arkadaş silinip gitti. E parada gitti tabi. Önemli değil canı sagolsun ne diyeyim
Geride yollamadi mi?.Bu insanların gamsizligida beni öldürecek

Canım 150 TL azmis yine tabiki durumunu bilemem şu an...benim akıllı eşim 2.500 TL borç verdi arkadasina 4 ay oldu hala ses yok ve bu borç 1 hafta için alinmisti...arada soruyorum eşime ne oldu diye yok ödemedi diyor...ve doğuma az kaldi ..oğlum krese basladi ..paraya ihtiyac var ama eşim söyleyemiyor...ve borc alan arkadasi esiyle sürekli dışarda resim atiyor
Azıcık az ye,az gez borcunu öde değil mi?.İnsanlarında gunahina girme!

Ne kadar verdiniz?
Ne zaman öderim dedi?
Ne kadar gecikti?

Cevaplara göre değişir.. :KK48:

Back
X