Arkadaşım aç sussuz kalmış..anlayamadığım tavir

Yakin arkadaşım dedigin bu kişi eğer kendini sana yakın hissetseydi mira bi kap yemek yapıp getirir misin durumu biliyorsun derdi yakın arkadaşlar teklif beklemez... trden döndük ve mutfak kurulacak laflarından almanyada yaşadığını tahmin ediyorum, ben de almanyadayim bi eve taşınırken o evde mutfak olmadığını biliyorum, iki ay önce ben de başka bi şehire taşındım eski evdeki mutfağımı taşınmadan bi buçuk ay önce sattım... düşün mutfak lavabom bile yoktu.... bir buçuk ay kimseden bi kap yemek istemedim. Bi göz elektrikli ocagim vardı tost makinem vardı 40 günden fazla hergün bu şekilde yemek yapıp banyoda bulaşık yıkadım.. herkes söyledi yardım edelim şu bu ama istemedim... minnete gerek yok... kv karşı komşumdu ondan bile yemek almadım ki aramız ıyidir... demem o ki mecbur değilsin, ki zaten teklif etmişsin... Arkadaşın da bi zahmet herkesin çevresinde pervane olup kurban olayım sen otur biz senin işini yapalım modundan çıksın paşa kızıysa o ayrı tabi

ııyıde bır telefonla yemek sıparısı verebılır heryer cafe lokanta cıkıp yıyebılır ınsan bır yumurta bıle pısıremezmı
4 aylık bebekle tek basıma koca evı tasıdım sıfır ınsaatdan yenı cıkmıs ınsaat pıslıgıyle eve. hıc aç kalmadık
cocuk 1 bucuk yasındayken yıne tek basıma yıne sıfır ınsaatdan yenı cıkmıs pıslıgıyle eve tasındım yıne ac kalmadık

bır ınsan nasıl ac kalabılır kı bır ekmek alamayacak kadar nasıl aciz olupda arkadasına cemkırebılır kı
zorunda bıle degılsınız ne munasebet ac degıl acıkta degıl yanı
kızkardeslerı annesıde varmıs kız kardesı veya kendısı markete gıdıp bır peynır ekmek demı alamamıs

kendı bılır valla trıp atarsa atsın bence mesafe koymanız ıcın harıka bır fırsat gecmıs elınıze

Böyle kaprisli insanlar zaten ilerde tekrar bu tarz beklenti içine girip bir şekilde sizin sinirlerinizi zıplatacak dereceye getirecektir. Az görüşmek en iyisi.

Lokanta diye bişey var biliyor musun deseydin keşke. Biz de taşındık dışardan yedik o gün. Çok fakirlerse simitte yiyebilirlerdi. Açlıktan ölmüşmüş tövbe ya beynini yesin diyeceğim aç kalır:)

Ay valla eger bukadar kaprisliyse her konuda her firsatta sizi uzecektir. Cocugun 8 aylikken tasindim ayni sokaktaki canciger arkadasim aramadi bile oysaki ben onun herseyine kosup her zor zamaninda yaninda sabahlardim v3 benim yanimda kimse yoktu esyami kendim koliledim bi kolumda yavrum diger elimle topladim yerlestirirkende kendim yaptim cunku esim izin alamadi isyerinden esyalari koydugu gibi eve isine gitti tekrar yemeklerimide yaptim yavrumada baktim bencil bir arkadasmis ben yinede arkadasima laf etmedim demekki musait olamadi dedim arkadasinizin tavri cok yanlis bide ailesi yanindaymis bosverin hatasini anlar gelirse bisi demeyin gulun gecin yok anlamaz bu yavra devam ederse kendi kaybeder sizin gibi dostundan olur

Arkadaşınız ilgi üstüne ilgi isteyen biri. Öyle insanlar vat hayatta reddetse de illa üstüne gidiceksin isteyenler. Siz teklif etmişsiniz zaten o reddetmiş. Ayrıca bu devirde aç kalması çok komik. Doğalgaz açılmasa tost yapıp yesin veya dışardan söylesin ne var yani.

Bizde kıştı taşındığımızda hava çok soğuktu bende teklif bekledim bi kaç insandan ama gelmeyince gittik her akşam dışarda yedik eşimle herşeyi de kendimiz taşıdık. İncilerimiz mi döküldü hayır?

Buna diyecek tek söz kendi düşen ağlamaz. Yakın zamanda bende taşınacam ve bir çok taşınma deneyimim oldu hiç kimseden yardım istemedim . Yemek sipariş etmek yada iki dk bişiler yapmak zor olmamalı.

Yahu ilk kızımı doğurdum. İlk 15 gün annem yanımdaydı, sonra gitti tek kaldım. Yemin ederim bebeğim uyku uyumaz, koyduğun yerde durmaz bir bebekti. Kahvaltı yapamadığımı bilirim. Eşim benim telefonumdan kendi yemek sepeti hesabını açıp kahvaltı, yemek ne istiyorsan söyle demişti. Ev yemekleri yapan bir yer vardı neredeyse 4 ay her gün oradan yemek söyledik durduk. Ne komşuma zahmet ederim, ne eltime ne kayınvalideme -ki bu insanlar olsa olsa iki öğün sipariş verirler. Sen de ne beceriksizmişsin diyenler olacak ama ablamın üç çocuğuna doğdukları andan itibaren baktım. Hatta ilk bebeği doğduğunda bir aylıkken bebeği bana bırakmıştı ben 8 yaşındaydım düşünebiliyor musunuz? Kendime sucuklu yumurta kırmış, çay yapmıştım. Yiğenime de mama hazırlamıştım. Annem çalıştığı için ister istemez küçük yaşta öğreniyorsun. İlk kızım öyle zordu ki vallahi tuvalete dahi gidemiyordum. İkincisi var şimdi 4.5 aylık çok rahat doğduğu andan beri ama ilki... felaketti. Gerçi hala aynı sağolsun minik yaramazım benim. Düşünün ikinci kızımız oldu ilk bir ayı atlattık eşimle bebeğin başında dikilmiş fısıldaşıyoruz, adam diyor ki, "Uyuyor bu. Acaba bir şey mi var? Niye uyuyor?" İki gün önce de gelmiş ana kucağının tepesine dikilmiş, "Enteresan, bu bebekse Gamze neydi," diyor yani boşver. Sen elinden geleni yapmışsın. Sana dert olmasın.

Biraz çocukça davranmış

ne taşınmaymış arkadaş. ben kendim taşındım kimseden yardım almadım. acıkınca dışardan söyledik. hasta olsa anlarım. ayrıca sen söylemişsin. sallama sakın. hiç sevmem böyle insanları

Nazı geçiyorsa size stresini böyle göstermiş olabilir, belki de direkt sormadan bir şeyler yapmanızı bekledi kendisi de böyle biriyse özellikle ama yemek götürecekmişsiniz onlar başka yere gitmiş bu da var, bir de sizin de işleriniz falan varmış. Meselenin tam olarak açlık falan olduğunu düşünmedim pek açıkçası, nazlanmak istemiş gibi geldi.
Ama siz tanıyorsunuz tabi, içinize sinmiyorsa tavırları iletişimi kesin.

Son düzenleme:
Aynen oyle...hayir kadin bir de o kadar sormus bir ihtiyaciniz var mi yemek ister misiniz diye.Daha ne yapmasi lazimdi acaba hanimefendi memnun olsun!
İnsanlari anlamak cidden imkansiz.

Bi lahmacun bi pide söyleselermiş eve bi zahmet ele muhtac olmak niye laf sokmak niye

Hiççç iplemeyin sormussunuz yardıma ihtiyac varmı diye daha canınızımı vereceksiniz

O taşınma stresiyle söylenmiş sana boşver takma

Geçenyıl taşındım ne aç kaldım ne birine muhtaç oldum üstelik ben 1 hafta içinde ev aldım temizledim boyattım derz tadilat tekrar temizledim taşındım 7gün içinde

Anlamıyorum birinin yemek getirmesine mi ihtiyaç var ben ilk mutfağı yerleştirdim ocağı bağlatınca bi sorun olmuyo zaten hem en acil önemli olan mutfak odalarda öyle zor bişey olmuyo yani

Arkadaşında sitem etcek yer arıyo onun küçük çocuğu varsa senin de var hem peynir ekmek yenir aç kalınmaz
Bence üstüne bile alınma

Siz konu sahibinin taşınan arkadaşısınız galiba.

Bu ne hiddet bu ne celal ayol, neden etik tartışmasına giriyorsunuz?

Doğru bulmadığım şeyleri ifade etmek için konu sahibinin arkadaşı olmam gerekmiyor.
Benim asıl takıldığım nokta, yakın arkadaş olarak tanımlanan kişinin burada hatalarının, eksiklerinin lanse edilmesi.
İkinci husus da, insan sevdiklerinden ve yakın gördüklerinden beklenti içinde olur. Beklemiş ki kırılmış. Ha, konuya yaptığım ilk yorumda zaten karşı tarafın üslubuna değinmiştim. Bu kırgınlık başka bir üslupla dile getirilebilirdi, onun dışında ben karşı tarafı pek hatalı bulamadım.

Valla elindeki teknolojiyi size laf sokmak icin kullanacagina,yemek siparisi icin kullansaymis ac kalmazmis. Sizde yeni donmussunuz kendinize gore isiniz var ki yinede sornussunuz. Diyelim ki sormadiniz ve hic ilgilenmediniz.Ben olsam asla tenezul etmem. Cok ilginc.

ya cnm senin derdin seni yemis zaten.bir uc yasinda ikicocukla ugrasmak birde ev cekip cevirmek kolaymi...aha ben saat 03:50 16 aylik kizimi emzirip uyuttum ucbucuk yasindaki de yanimda uyuyor.yeni oturabildim bir saat olmadi.kaldi ki baskasina yardim etmek mumkun mu.anlamadigim arkadasinin anne abla teyze hala gibi hic kimsesi yok mu..yani sacma birsey beklenti icinde olmasi ve sana laf sokmasi..
vallahi acliktan olsem kimseden birsey istemem elim ayagim tutuyor girer hazirlarim kahvalti bir corba makarna.olmadi dag basinda yasamiyor ya lahmacun pide yani secenek cok.sizs guvenerek mi tasindi yuz vermeyin sizde resti cekin ammada simarmis arkadasiniz.benim fikrim boyle bilemedim vallahi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…