- 12 Nisan 2016
- 1.142
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.994
- 133
Arkadaşınız sizi buradaki insanlardan daha iyi tanıyor. Biz sadece bir olaya bakarak yorum yapıyoruz o sizi tanıyarak hayatınızı bilerek yorum yapıyor. Haklıdır veya değildir onu bilemem ancak arkadaşınızın size göre saldırgan olmasının altında yatan sebebi açıklamaya çalışıyorum arkadaşınıza hak vermiyorum sadece onu hakkında kötü düşünmenizi istemiyorum. Allahım sanki o arkadaş benimkesinlikle arkadaşımın beni kıskansıgını düşünmüyorum. Sadece belki kendi geçmiş yaralarına dokunan bir yanı vardır bu konunun diye bu kadar saldırgan olduğu kanaatindeyim. Keza ben arkadaşımı eşimi sevdiğime de ikna edemiyorum. Ona göre yalnız kalmama fobisiymiş bendeki
O zaman ikinci seçenek diyorum.aslında arkadaşım ile fiili bir münasebetimiz yok. Böyle bir mecrada tanıştık. Haliyle ayrı ülkelerdeyiz. Sosyal medya hesaplarımızda ekliyiz vs... eşimle ilgili güzel yahut üzücü anılarıma bu şekilde ortak oluyor.
Benim çevremdede var öyle bir arkadaşım en küçük bir seyde oda benimle böyle konuşur ona kasten söyledim ama ben düşünüyorum ki böyle ufak bir mevzuda size bu yaklaşımda bulunmasi düşündürür insani başka çözüm yolumu kalmadı ki en son olacak durumu en başta önersin
Hayatınızı övüş şeklinize bakarak yorum yapmam gerekirse bence eşiniz sizden daha mütevazı sorun dediğiniz şey aslında bu :) giyim konusu için demiyorum orada haksız ama sizin genel olarak abartıyı sevdiğinizi düşündürdü konuşmanız. Tabiki bu bir boşanma sebebi değil:)
Aynen hemen boşan. Beklemen hata. Nasıl düşünce sistemleri var insanların ben anlayamıyorum artık... Biraz daha büyük bir sorunla karşılaşsalar napacaklar acaba çok merak ediyorum... İnsan sevgilisinden bile bu kadar kolay vazgeçemiyor.
Arkadaşınız sizi buradaki insanlardan daha iyi tanıyor. Biz sadece bir olaya bakarak yorum yapıyoruz o sizi tanıyarak hayatınızı bilerek yorum yapıyor. Haklıdır veya değildir onu bilemem ancak arkadaşınızın size göre saldırgan olmasının altında yatan sebebi açıklamaya çalışıyorum arkadaşınıza hak vermiyorum sadece onu hakkında kötü düşünmenizi istemiyorum. Allahım sanki o arkadaş benimniye bu kadar savunduysam kızı
O zaman ikinci seçenek diyorum.
Kıskanılacak bir şeyim yok demeyin, her şeyi olan insanlar da bir bakışı, bir kirpiği ya da naif bir karakteri kıskanabilir.
Dikkatli olmanızda fayda var.
teşekkür ederim
Arkadaşınızdan ayrılın.sevgili hanımlar,
Buraya her konu açmaya niyetlendiğimde nasılsa hallolacak, aciz olma diyorum... dayanamayıp açtığımda sonrasında kendimi çok kötü hissediyorum...
Türkiye çoğunluğuna göre iyi sayılabilecek bir hayatım var. Çocuklarım yabancı kolejde eğitim alıyorlar, yatılı yardımcım var, iyi bir evim, görece sosyal hayatım var. yılda iki yahut üç kere yurt dışı tatili imkanım var.
Evlatlarım... Sağlıklı, Allah’a şükür çok da sevimliler. Eşim iyi kariyerli, eli yüzü ve en mühimi ahlakı düzgün biri.
Lakin ben mutsuzum. bu mutsuzluk genele yayılan bir şey değil. Nadiren de olsa boğazıma oturan ve yutkunmadığım bir şey.
sorun eşim ile hayat tarzı farklılığımız ve bunun etkileri.
konu bugün kıyafet üzerine vukuu buldu. Akşam çok önemli, eşli bir iş yemeği vardı. giyeceğim elbiseyi fotoğraf yolladım. Fikrini sorduğumda:
- saç makyaj yaparsan ve elbise giyersen gitmem, götürmem. Giy kot üzerine sweatshirt yoksa götürmem. giyinmeyi bilmiyorsun, abartıyorsun. Diye bir yanıt aldım ve boğazımda bir yumru ile öylece kaldım.
kimse yoğurdunun ekşiliğini kabul etmez ancak sosyo kültürel seviyesi güçlü bir ailede büyüdüm, gerek giyim gerekse tavırlarıma çok dikkat eden biriyim. Eşimle farklılığımız benim özendiğini her şeyin onun için sıradan olması.
misafir gelecek hazırlanan masa abartı.
İş yemeği olacak kıyafetim abartı.
Toplantısı vardır giysisini seçerim, o abartı.
Doğum gününde plan yaparım o abartı. ona kalsa evde yemek yapsam ve yesek... dışarıda planlanan şeyi bile kendim için yapıyorum...
eşimi çok seviyorum. Böylesi anlarda Attila ilhan’ın dediği gibi; felaketim oluyor, ağlıyorum.
bir arkadaşıma anlattım bugün olanları. Kendisi eşimin beni aşağıladığını, hakir gördüğünü, psikolojik şiddet uyguladığını ve boşanmam gerektiğini söyledi.
Ben böyle düşünmediğimi söylediğimde de beni kendimi kandırmakla itham etti.
sizce ben kendimi mi kandırıyorum?
Yani yaratılış olarak kadınlar daha görsel odaklı kadın kadar özenen önem veren erkek bence çok nadir belli bi yerden sonra Allah öyle yaratmış onları da dersek çok dert edilmiyor. Belki yurt dışı tatili yatılı yardımcı falan eşinize yine abartı gösteriş geliyor ama gönlünüz olsun yada rahat yaşayın diye kabul ediyor evlilik bence karşılıklı eksikleri(büyük şeyler yoksa ) tolere edebilmek. Arkadaşınızın abarttığı gibi birşey görmedim ben. Adamın parası vardır ama size imkan sunmuyordur o zaman bu şekilde yorum yapılabilir. Adam demekki gösteriş sevmiyor
eşim her konuya ihtiyaçlar olarak bakar. Başta yatılı yardımcımız yoktu. Temizliğe gelen biri vardı. Ne zaman gerçekten yatılı birinin ihtiyaç olduğunu gördü öyle kabul etti. Para var hemen yapalım saçalım diyen biri değil ha para var mezara götürelim koklama bile diyen biri de değil. İsteklerim yahut yaptıklarım mantık çerçevesindedir kendi ortamıma göre. Bu sebeple birbirimizi dengeleriz. Bizde sorun böyle değişik ve basit şeylerde patlıyor zaman
tek problemleriz bunlar ise böyle durumlarda hep şu yorumu yaparım;
Seni doğuran büyüten annenin yetiştirdiği kardeşinle bile zevklerin bir değilken her konuda aynı fikirde olamazken başka aile de yaşamış büyümüş başka anne babanın süzgecinden geçmiş birisiyle yüzde yüz anlaşma uyum imkansız üç aşağı beş yukarı olur sizdeki de bence o kadar
E bu adam sizinle neden evlendi madem beğenmiyordu gitseydi terlik arası terlik giyen bir kadın bulsaydı cok saçmabenden utanacağı bir eksiğim yok.
eşim eğitim olarak benden üstün olsa da benim aile görgüm ve bu görgünün ait olduğu zümre ona garip ve mübalağalı geliyor.
Ona göre tabağın sunumu değil, yemeğin salçası önemli mesela...
Giyim konusunda da mevzunun çıkış şekli; çok uluslu bir sitede yaşıyorum. Ben eski İstanbul adabı ile büyüdüm. Anneannemi tayyörsüz ömrümde görmedim mesela... benim bu şekilde olmam zaten eşime garipken bir de Amerikalı kanadalı kişilerin her yere parmak arası giymesi yanında ben iyice garipleşiyorum. Ama ben buyum. Öyle olamam.
Eşimin iş yemeğine katilacaksam bende sorardım, bu kıyafet uygunmu diye. Ve genelde eşimin dediğini yapardım. Neticede oraya gelecekleri eşim tanıdığı için ne tarz giyeceklerini bilir. Kot giy dediyse kot giyerdim, kendimi hiç kasmazdim.
Ama kot tişört sizin tarzınız değilmiş, sanırım çok göze batan bir elbise secmissiniz. Kotta olmasın elbise de deyip, ikisinin ortası giyinmeliydiniz. Kumaş bir pantolon üzerine ipek bir gömlek çokta güzel olurdu mesela.
Siz gösterisi fazla seviyorsunuz, eşiniz mütevaziligi. Kendinizle ilgili şeyler de istediğinizi yapın, istediğiniz gibi giyinin. Ama eşinizle ilgili olan konular da eşinizin isteklerine önem verin.
Su bardağının altına tabak koymak, süslü sofralarda, mum ışığında yemek yemek vs bende sevmiyorum. Yaptıklarınız kadın olmama rağmen bana da fazla geldi. Orta yolu bulmak lazım.
Arkadaşınızın dediklerine katılmıyorum. Kendisi evli mi ? Zira evli olsa böyle küçücük bir mesele yüzünden boşan diyemezdi.
Evlilik sen, ben kavgasına donusmemeli. Bazen siz bazen eşiniz alttan alıp idare etmeyi, orta yolu bulmayı bilmeli.
Arkadaşınızı takmayın kafanıza, herkesin karakteri de hayatı da farklı. Siz kendi dogrularinizi bulun.
Sizi 2016 Temmuz annelerinden hatırlıyorum daha o zamanlar okuyordum ama üye olmamıştım uzun zamandır görmemiştim sizi buralarda
Her zaman aklı başında ne yaptığını bilen dik bir duruşunuz vardı
Esiniz sizi kıyafet konusunda kıskanıyor olabilir
Ailesinden böyle görüp yetişmiştir ama bu boşanmayı gerektirecek bir durum değil bence
E bu adam sizinle neden evlendi madem beğenmiyordu gitseydi terlik arası terlik giyen bir kadın bulsaydı cok saçma
Ben arkadaşınızı iyi niyetli görmedim. Ben ki kaç yıllık avukatım aldatma ve şiddet olayları dışında hemen vekaleti açıp davayı açmıyor, müvekkilime süre tanıyorum. Arkadaşlık yapıcı olmaktır. Arkadaşınız eğer eşinizin bu davranışını eleştirip, sana dik durmanzı, yardım almanızı tavsiye etse iyi niyetli bulabilirdim. Ama şimdi seni kıskanıyor gibi bir intiba bıraktı bende. Bakın evlilik herşeyde aynı olmak değildir. Birbirini idare edebilmektir. Kaldı ki herşeyiniz aynı ve denk olsa bile aranızda sevgi ve aşk olmazsa da evlilik yürümez. Madem eşiniz rahat, sizde onun vesilesi ile girdiğiniz, onun çevresi olan ortamlarda ona uyacaksınız, o da sizin çevrenizin olduğu ortamlarda size uyum sağlayacak bu böyle, bunlar taviz değildir. Kendini ezdirmemek, eşine boyun etmemek , eşinin her söylediğine muhalif olup diretmek değildir. Anladığım kadarı ile ikinizde eğitimli insanlarsınız, bu konuda danışmandan destek alabilirsiniz.
Eşim bana yatılı yardımcı tutsa iş yemeklerinde şalvar bile giyerim
Edit: Arkadaşınız hiç haklı değil.
Bazı erkekler yanındakinin silik görünmesini ister. Eşiniz de her konuda sıradan olmanızı istiyor demek ki. Arkadaşınızın sizi kesinlikle kıskandığını düşünüyorum. O kişiden fazla emin olmayın. Boşanmak fazla uç olmuş ancak eşinizle, iletişime açık ve hoşgörülü olduğu bir zamanda bu konuşmayı kendisiyle yapmalısınız bence.
Teşekkür ederimSiz tam bir istanbul hanimefendisisiniz esinizin de sosyoekonomik yapisi sizden cok farkli.Siz aileden gördügünüz, bildiginiz gibi yasamaya devam etmek istiyorsunuz esiniz de kendi ailesinden gördügü gibi.Esinizin sizi hic degistirmeye calismadigini söylemissiniz , siz de onun yasam sekline saygi duymalisiniz.Birbirinizden farkli bakis acilariniz var bu sizi mutsuz ediyorsa bunu esinize anlatin ama onun hayata bakis acisina müdahale etmeniz haksizlik olur.Karsilikli anlayis ve toleransla halletmeye calisin.Esinizi cok sevdiginizi söylüyorsunuz o zaman esinizi kabullenip hayati kendiniz icin zorlastirmayin bence.Arkadasinizin ifade seklini ben de abartili buldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?