Aile terapisti ile yani dışarıdan bakan tarafsız bir gözle çözülebilecek bir konu olduğunu düşünüyorum. Yetişme tarzlariniz, aile yapilariniz farklı. Ancak bir uzman eşliğinde orta yol bulunur düşüncesindeyim. Rahat ol ve bi başkasının lafiyla aileni bozma derim.
yaşadığınız güzel hayat için kıskanıyor.. kendisinin hayatı sizinki kadar güzel değilse çekemiyodur..çok teşekkür eder
beni neden kıskansın ki
Siz yorumlarını çok sevdiğim ve hayatımda uygulamaya çalıştığım bu forumdaki nadir insanlardansınız.Yok, gayet uyuyor aslında.
Şimdi nasıl yaşarsanız yaşayın, maddi manevi neye sahip olursanız olun, bununla ilgilenmeyen insanlar vardır.
İlgilenmedikleri gibi, başkalarının ilgileniyor olması da kendileri için oldukça alçalma sebebi olabiliyor.
Kendine güvenen, güzel hazırlanmış bir kadını görünce ‘neden bir kadın güzel olmaya uğraşır boş işler’ üzerine kafa yorup, bunu yanındaki insanda istemiyor.
Ya da o kadar mütevazi bir hayatı yaşıyor ki, gerçekler söylendiğinde bile alçakgönüllükten utanan, kızaran ve ola ki ailesi ile alakalı bir şeyler duyacak, insanların gözüne batacak diye aklı çıkan bir kesim de var.
Hangisi ya da sebebin ne olduğu bilinmez ama bir kadının en saçma hevesini dahi baltalamak çok insafsızca geliyor.
Konu sahibi bu şekilde yaşıyor, bazı kadın binbir emekle tatlı yapar ve nasıl olmuş diye sorar ‘bir şeye benzememiş, sen yorma kendini yapma başka’ diye bir cümle duyar.
Hiçbirinin farkı yok, bunlar mutluluk kaçıran gulyabani cevaplardır ve hayat enerjisi sömürürler.
yaşadığınız güzel hayat için kıskanıyor.. kendisinin hayatı sizinki kadar güzel değilse çekemiyodur..
Çünkü yaşadım beş yıl suudi arabistanda , konu sahibinin daha rahat bir arap ülkesinde olduğundan adım kadar eminim.
Arkadaşın abartmış direk boşanma ama diğer konularda haklı. Psikolojik şiddete maruz kalıyorsun. Terapiste gitseniz iyi olacak. Ayrıca insanlar hayatının belli dönemlerinde gerçekten kötü hisseder, durumu analiz edemez. Yakınlarına anlatsan olmaz, burda konu açarsın. Bu acizlik değildirsevgili hanımlar,
Buraya her konu açmaya niyetlendiğimde nasılsa hallolacak, aciz olma diyorum... dayanamayıp açtığımda sonrasında kendimi çok kötü hissediyorum...
Türkiye çoğunluğuna göre iyi sayılabilecek bir hayatım var. Çocuklarım yabancı kolejde eğitim alıyorlar, yatılı yardımcım var, iyi bir evim, görece sosyal hayatım var. yılda iki yahut üç kere yurt dışı tatili imkanım var.
Evlatlarım... Sağlıklı, Allah’a şükür çok da sevimliler. Eşim iyi kariyerli, eli yüzü ve en mühimi ahlakı düzgün biri.
Lakin ben mutsuzum. bu mutsuzluk genele yayılan bir şey değil. Nadiren de olsa boğazıma oturan ve yutkunmadığım bir şey.
sorun eşim ile hayat tarzı farklılığımız ve bunun etkileri.
konu bugün kıyafet üzerine vukuu buldu. Akşam çok önemli, eşli bir iş yemeği vardı. giyeceğim elbiseyi fotoğraf yolladım. Fikrini sorduğumda:
- saç makyaj yaparsan ve elbise giyersen gitmem, götürmem. Giy kot üzerine sweatshirt yoksa götürmem. giyinmeyi bilmiyorsun, abartıyorsun. Diye bir yanıt aldım ve boğazımda bir yumru ile öylece kaldım.
kimse yoğurdunun ekşiliğini kabul etmez ancak sosyo kültürel seviyesi güçlü bir ailede büyüdüm, gerek giyim gerekse tavırlarıma çok dikkat eden biriyim. Eşimle farklılığımız benim özendiğini her şeyin onun için sıradan olması.
misafir gelecek hazırlanan masa abartı.
İş yemeği olacak kıyafetim abartı.
Toplantısı vardır giysisini seçerim, o abartı.
Doğum gününde plan yaparım o abartı. ona kalsa evde yemek yapsam ve yesek... dışarıda planlanan şeyi bile kendim için yapıyorum...
eşimi çok seviyorum. Böylesi anlarda Attila ilhan’ın dediği gibi; felaketim oluyor, ağlıyorum.
bir arkadaşıma anlattım bugün olanları. Kendisi eşimin beni aşağıladığını, hakir gördüğünü, psikolojik şiddet uyguladığını ve boşanmam gerektiğini söyledi.
Ben böyle düşünmediğimi söylediğimde de beni kendimi kandırmakla itham etti.
sizce ben kendimi mi kandırıyorum?
Arkadaşın abartmış direk boşanma ama diğer konularda haklı. Psikolojik şiddete maruz kalıyorsun. Terapiste gitseniz iyi olacak. Ayrıca insanlar hayatının belli dönemlerinde gerçekten kötü hisseder, durumu analiz edemez. Yakınlarına anlatsan olmaz, burda konu açarsın. Bu acizlik değildir
Aslında kararlarını kendi alan biriyim ve genelde evde hep benim isteklerim gerçekleşir.
Sorun eşimin daha mütevazı benim ise daha görsel odaklı olmam. Ona göre gazete kağıdında da yenir maksat muhabbet olsun, bana göre ise su bardağı altında tabak olmadan servis edilemez...
İnanılmaz mahçup ettiniz, iltifatınızla onore oldum, teşekkür ederim.Siz yorumlarını çok sevdiğim ve hayatımda uygulamaya çalıştığım bu forumdaki nadir insanlardansınız.
O yüzden size hak vermekle birlikte konu sahibi arap ülkesi dedi ise benim için konu farklı bir boyut almıştır.
Çünkü yaşadım beş yıl suudi arabistanda , konu sahibinin daha rahat bir arap ülkesinde olduğundan adım kadar eminim.
Size iyi geceler dilerim.
Lütfen arkadaşınızın sizi kıskandığını boşanmanızı istediğini düşünmeyin. Konunun başında ne kadar iyi imkanlara sahip olduğunuzu eşinizin iyi bir insan olduğunu mutlu olduğunuzu yani özenilecek bir hayatınızın olduğunu sıralamışsınız evet Türkiye’nin durumu düşünülürse özenilecek bir hayata sahipsiniz ancak buna rağmen eşinizle aynı problemi sürekli yaşadığınız ve çözüm de bulamadığınız için mutsuz olduğunuzu bunu da arkadaşınızla paylaştığınızı söylüyorsunuz. Bir kere anlatmayla kimse direkt boşanın demez. Yakın arkadaşınızda ve problemlerinizi anlatıp dertleştiğiniz biriyse uzun zamandır çözemediğinizi görünce boşanmayı da bir seçenek olarak sunmuş olabilir. Vakti zamanında bana da evliliğiyle ilgili dert yanan bir arkadaşıma ben de boşanmayı da düşünmesi gerektiğini söylemiştim ki çok ciddi problemleri vardı şiddet aldatma gibi. Arkadaşım boşanmadı ama şimdi düşünüyorum o zaman benim onu düşünerek verdiğim tavsiye için onu kıskandığımı düşünseydi çok çok üzülürdüm. Burdan öğreniyorum ki kimseye gerçekçi yorumlar yapmayacaksın duymak istediklerini söyleyeceksin. Arkadaşın seni kıskanmış sen harikasın sakın ona kulak asma desek daha hoş gelir zannımca ama neyseki burda anonim olarak istediğimizi yazabiliyoruz. Sen de aslında arkadaşının seni kıskandığını düşünüyorsun ve buradan teyit almak istiyosun. Neyse çok uzattım evliliğine gelirsek gerçekten boşanmayı gerektirecek bir durum olarak gözükmüyor. Okula giden çocuğunuz da olduğuna göre uzun zamandır evlisiniz bu problemin bu denli kronikleşmemesi gerekirdi. İki tarafta birbirini esneterek çözüme kavuşabilir.maalesef bilemiyorum. Ben arkadaşlarımı kendim gibi sanıyorum hep
Lütfen arkadaşınızın sizi kıskandığını boşanmanızı istediğini düşünmeyin. Konunun başında ne kadar iyi imkanlara sahip olduğunuzu eşinizin iyi bir insan olduğunu mutlu olduğunuzu yani özenilecek bir hayatınızın olduğunu sıralamışsınız evet Türkiye’nin durumu düşünülürse özenilecek bir hayata sahipsiniz ancak buna rağmen eşinizle aynı problemi sürekli yaşadığınız ve çözüm de bulamadığınız için mutsuz olduğunuzu bunu da arkadaşınızla paylaştığınızı söylüyorsunuz. Bir kere anlatmayla kimse direkt boşanın demez. Yakın arkadaşınızda ve problemlerinizi anlatıp dertleştiğiniz biriyse uzun zamandır çözemediğinizi görünce boşanmayı da bir seçenek olarak sunmuş olabilir. Vakti zamanında bana da evliliğiyle ilgili dert yanan bir arkadaşıma ben de boşanmayı da düşünmesi gerektiğini söylemiştim ki çok ciddi problemleri vardı şiddet aldatma gibi. Arkadaşım boşanmadı ama şimdi düşünüyorum o zaman benim onu düşünerek verdiğim tavsiye için onu kıskandığımı düşünseydi çok çok üzülürdüm. Burdan öğreniyorum ki kimseye gerçekçi yorumlar yapmayacaksın duymak istediklerini söyleyeceksin. Arkadaşın seni kıskanmış sen harikasın sakın ona kulak asma desek daha hoş gelir zannımca ama neyseki burda anonim olarak istediğimizi yazabiliyoruz. Sen de aslında arkadaşının seni kıskandığını düşünüyorsun ve buradan teyit almak istiyosun. Neyse çok uzattım evliliğine gelirsek gerçekten boşanmayı gerektirecek bir durum olarak gözükmüyor. Okula giden çocuğunuz da olduğuna göre uzun zamandır evlisiniz bu problemin bu denli kronikleşmemesi gerekirdi. İki tarafta birbirini esneterek çözüme kavuşabilir.
arkadaşınız da sizin gibi mi?
ben abartmış bile diyemedim.
öldürmüş resmen.
kıyafetinize bir şey diyemem. her ortamın uygunu var. belki patlama yaşamıştır.
ama şu suyu tabakla servis etmek falan çok kurallı bir ev hayatınız var imajı verdi.
sizin için normali olsa bile mesela bana bile buradan çok yorucu geldiniz.
Bu söylediğiniz başka bir duruma giriyor.kesinlikle arkadaşımın beni kıskansıgını düşünmüyorum. Sadece belki kendi geçmiş yaralarına dokunan bir yanı vardır bu konunun diye bu kadar saldırgan olduğu kanaatindeyim. Keza ben arkadaşımı eşimi sevdiğime de ikna edemiyorum. Ona göre yalnız kalmama fobisiymiş bendeki
Bence arkadaşınız sizi kıskanmış dikkat edinen ufak böyle bir konuda bunu dalgayla söylemesi lazim ciddiyse benim iyiliğim için konuştuğunu düşünmem şahsen eşinizde gelirsek o sizin yetiştiğimiz gibi yetişmemiş olabilir sizi normal gelen ona abarti olabilir zamanla çözülecek bir durum bana kalırsa arkadaşınız hiç iyi niyetli gelmedi bu arada
Bu söylediğiniz başka bir duruma giriyor.
Ya arkadaşınız size karşı aşırı sevgi besliyor ve eşinizden haz etmediği için, sizi üzdüğü durumları bildiğinden kendince hınç besliyor ya da gerçekten içten içe size bir hayranlık ve bunu kötü bir kıskançlıkla beslediği duygular barındırıyor.
Benim çevremdede var öyle bir arkadaşım en küçük bir seyde oda benimle böyle konuşur ona kasten söyledim ama ben düşünüyorum ki böyle ufak bir mevzuda size bu yaklaşımda bulunmasi düşündürür insani başka çözüm yolumu kalmadı ki en son olacak durumu en başta önersinarkadaşım beni kıskanıyor diyemem ama ısrarla saldırgan bir üslup kullanması bana. Garip geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?