Arkadaşımın beni “Yetersiz Anne” hissettirmesi

Kadinin dedigi yanlis degil zaten.Onda hemfikiriz.
Uslubu ve araya sikistirdigi yorumlari irrite edici fazlasiyla.

İstersem hiç uyutmam sana ne lan gt lalesi - derdim ben olsam
Bilmiş insana, sürekli akıl vermeye çalışan insana assslaa tahammül edemiyorum ya valla gözlerim devriliyor otomatik olarak

Allah askina arkadasiniza neymis sizin cocugunuzdan. İyiliginiz icin falan da soylemiyor bilmislik yapiyor hepsi bu. Fazla taviz vermissiniz ki sanki sizi azarlar gibi konusma tarzina sahip kendileri. Bu insanlari hayatinizdan uzak tutmalisiniz bu surecte. Cunku cocuk buyuturken bebekler degil de en cok bu tip insanlar bizi yoruyor bilginiz olsun

Evet bi de o aylarda gece gündüz algısı yok. Herkesin dediğini boşver, sen doktorun dediğine bak kuzum.

Bebeklerin ilk 3 ay uyku düzeni çok zor oturur zaten bunu düzene sokmak hem bebeğe, hem anneye işkence. Bebek mutsuz anne mutsuz oluyor. Zamanla bebek hayatın akışına alışıyor, biz de bebeğimize. Benim kızım da gece saatlerce ağlardı, ışığı kapatıp emzirir, akşam yanında ses çıkarmazdım. Yine bildiğini okurdu:) Bir de Fransa'nın çok ünlü bir bebek vitamini markası var Pediakid. Bu markayı getirtiyordum ben, uykuya rahatça dalması için Pediakid Summeil Nuit, kolik ve gazlı bebeklerin bağırsaklarını düzene sokmak için Pediakid Bebegaz. İkisinin de çok faydasını gördüm doktorunuza da danışın, bitkisel içerikli olduğu için bize önerdi. Artık Türkiye'de de satılıyor.

İnanamıyorum bebeği nasıl 20:00 den sonra oyun oynatabilirsiniz.
Gerekirse döveceksiniz, hırpalayacaksınız, sevmeyeceksiniz ama kesinlikle 20:00 de uykuda olacak.
Beşiğine bırakın çabuk uyu burada deyip çıkın odadan. Hatta evden gidin. Yok olun.
Tebrikler! harika annesiniz.

N naturelmom bizde de gazı için ve bağırsak düzenleyici damlalar var. Doğumundan beri kullanıyoruz. Epey faydalarını görüyoruz. Dediğiniz markaya da bakacağım.
Pazartesi günü 2. Ay aşısını oldu kızım. Gece ateşlendi. Calpol verdik. Islak havlu koyduk bedenine. Sabahı zor yaptım. Pek çok anne defalarca yaşamıştır bu durumları.
İçimde yaptığım muhasebe sonucu Burcu’nun telefonunu sildim. O ararsa da mesafeli davranacağım.
Benim çocuğumun herşeyden önce bana ihtiyacı var. Belki yetersiz kalabilirim ama kimsenin benim psikolojimi bozmasına izin vermeyeceğim. Önceden olsa buna göz yumabilirdim ama bebeğimin hiç bir şekilde etkilenmesini istemiyorum.
İlgilenip cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Çok güzel ve güçlü bir annesiniz bence çocuğunuzun iyiliği için kendi konfor alanınızdan, alışkanlıklarınızdan belki muhabbet ihtiyacinizdan vazgecebiliyorsunuz.
Yakınınız olması belki sizi zorlayacak. Zaman zaman özlersiniz ama bence akışa bırakın. Hâlâ bi umut belki hatasını anlar diyorum
Aranızdaki dostluk samimiyse bir şekilde yine devam edebilir. Hatasız insan zaten yok önemli olan fark edip dikkat edebilecek mi artik.
Değilse tamamen kestirip atarsınız. Özleyince soyle düşünmeye çalışın , muhabbet etsem de iyi gelmeyecekti. Belki kendimi daha çok sorgulayıp yetersiz hissedecektim.
Ve onurlu ama yalnız kalisinizin belki de kendinize dostluk göstermeniz gibi anlamları vardır. Biz çoğu zaman yakınlarımıza gösterdiğimiz anlayışı şefkati kendimize göstermiyoruz ne yazikki. Belki öz şefkatiniz gelişir ve böylece eleştiride kendinizi kötü hissetmeden sınır koymayı öğrenirsiniz.

İnanın kızım olduğundan beri hiç kimseye ihtiyaç duymuyorum. Hele büyüceği zamanı düşünüyorum. Kızım benim en yakın arkadaşım, kardeşim olacak.
2 kişilik bir dünyamız var. Babası dahil içine kimse giremiyor. Kızım gözleriyle her dakika beni takip ediyor. Ben markete dahi gitsem alel acele eve dönüyorum. Anne-çocuk aşkı çok başka bir şeymiş. Rabbim isteyen herkese yaşatsın.

Bu arkadaş değil bu düşman haset çekememezlik... Benim 5 tane dost bildiğim arkadaşım var gece uyumadı dediğimde böyle çok bilmişlik yerine sabah gelir biri kahvaltı soframa yardım eder biri evde pişirdiği yemekten taşırdı gelemeyenler dayan geçecek bir gün uyur bir gün uyumaz bebek bu herkes işini yapıyor derlerdi sadece nacizane önerim evet 40.günden sonra bebekelr gece gündüz ayrımı yapmaya başlıyorlar o saat aralığında uyuması hem size hem bebeğe faydalı ama çok büyük bir hata bir yanlış yok ortada her bebek ayni deildir benim çocuğum uyur seninki uyumaya bilir çok normal bu kişi size arkadaş dgeil silin gitsin hayatınızdan tamamen cikarin..Ben zor zamanlarımda beni böyle geren insanlara tahammül edemiyorum hep çıkardım hayatımdan hıc pişman değilim yoklukları belli bile olmadı çocuğumuda huzurla büyüt tüm

Konu baya uzamış aralarda ne konuşuldu bilmiyorum ama ya arkadaşının çocuğu yok yeğenlerinden duyduğu kulak bilgilerini sana geçiyor bilmiş bilmiş ya da 2 aylık çocuk rutinini unutmuş. Her halükarda söylemi dost tavsiyesinden ziyade düşman ezikler gibi ben olsam cevabını verir bir daha ağzını düzgün açmasını sağlardım.

2 aylik bebegin uyku duzeni olmaz ki...

Ustelik bazi bebekler aksam 7de uyur, bazisi 10da... erken uyuyan sabah erken kalkar, öbürü daha gec kalkar. Yani her bebek farklidir. Bu tür arkadas gorunumlu cok bilmisler dunyadaki her cocugu kendininki gibi sanar.

Kırılmasın diyorsan tesekkur ederim ben cocugum icin en iyisini yapmaya calisiyorum, fikrini merak edersem sorarim gibi bir cevap ver. Daha lohusaligi yeni bitmis bir anneye yapilmayacak bir konusma olmus

Senin totonu yesin demismiydim
Canımmm
Bir kaç gün içimde muhasebe yaptım ve sildim numarasını. Benim kızımın en çok bana ihtiyacı var. Benimse bu dönemde en çok morale ihtiyacım var. Bu sebeple benim modumu düşüren birini hayatımda istemediğime karar verdim.
Kendinin 5 yaşında kızı var. Kızını aşırı mükemmel ve bilinçli yetiştirdiğini düşünüyor. Ben bir cevap vermedim. Sessizce hayatımdan çıkarmaya karar verdim.

Kendinin 5 yaşında kızı var. Kızını aşırı mükemmel ve bilinçli yetiştirdiğini düşünüyor. Ben bir cevap vermedim. Sessizce hayatımdan çıkarmaya karar verdim.
En doğrusuna karar vermişsiniz sizin adınıza çok sevindim Arkadaşınızın kızı adına da endişeliyim umarım kızı robota çevirmiyordur mükemmelliyetçilik adına. Çocuklar çocukluğunu yaşayabilmeli. Tabi ki zamanı gelince onlara uygun olanı göstermek bizim görevimiz ama uygun zamanı da kendimiz bilebiliriz

Ona neymiş Allah aşkına.. Herkes çocuğunu istediği gibi büyütür. Gerçi benim kocam da senin arkadaşın gibi kendimi annelik konusunda yetersiz hissettiriyor. Takılmamaya çalışıyorum. Çıkar hayatından gitsin..

Bilakis şımarık bir çocuğa benziyordu. Koltuktan atlarken videosunu yollamış. Ama ben görmedim onun kızını doğalıdan beri. Farklı şehirlerde yaşıyoruz.
Biz ortaokuldan beri arkadaşız. Dediğiniz gibi o yıllarda da beni sindirirdi. Bende o zamanda da ses çıkarmazdım. Görünen o ki, Burcu hala ergenliği üzerinden atamamış.
Sevgili Serendipity- çıkardım hayatımdan. Annem, eşim benim anneliğimi eleştirmiyor. Hatta tek başıma büyütme çabamı takdir ediyorlar. Şimdi kızım 2 aylık oldu. Geçen haftaki aşılarımız ateş ve huzursızluk yaptı. Ama gün be gün kolaylıyoruz çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…