Arkadaşımın beni “Yetersiz Anne” hissettirmesi

Burcu dayaklık ya. Başka açıklaması yok. Ben herkesin anneliği farklı herkesin çocuğu farklı benimle birdaha böyle konuşma derdim. Sanki bara götürdünüz çocuğu.

Canım Bortecineee benim kIzda gün içerisinde bölük pörcük uyuyor. 45 dk-1 saat. Tam uykuya geçemiyor. Reflüsü vardı. Ağız dolusu kusuyordu. Çok şükür doktorumuzun yaptığı tedavi ile o geçti. Bir ara gazı vardı. Damlalar kullandık. 10 gün önce çok huysuzdu. Bir kaç gün fitil kullandık. O da geçti. 2-3 gündür çok şükür daha rahat. Devam ederse kolik olabilir dedi doktor. Takipteyiz.
Bizde inşAllah bundan sonra daha sistemli bir düzen kurabiliriz.

Kadinin teorik bilgileri dogru. Buyume hormonu grce karanlikta salgilaniyor o yuzden ozellikle 22 04 arasi derin uykuda olmasi onemli cocuklarin. Benim ufaklik 4 yasinda hala 20.30 uyku saati. Amaaa cocuk uyumuyorsa eter tutup bayiltacak halinde yok. Zaten 2 aylik bebekte henuz o dongu olusmaz 6. Aydan sonra belki. Gazi boku derken ilk 4 ay gece gunduz birbirine giriyor.
5. Aydan sonra bir uyku rutini olusturur ona gore uykuyu duzene koyarsiniz. Simdilik 3 ay daha hayatta kalmaya calisin kafi.

B
Benimki de öyleydi hatta bazen 10 dk uyur kalkardı geri uyumazdı. Ağız dolusu kusma olmadı bizde eğer çok yedirirsem öyle oluyordu ama gazlıydı, gazdan çok ağlardı. İlk haftalardan beri gaz damlası kullandım, sab Simplexden başka damla iyi gelmiyordu. Günde 3 4 defa diyordu ama ben her emzirmeden önce 3 4 damla verirdim. Bize de infantil kolik demişti. Çok şükür 3 4 aydan sonra bu gaz sorunumuz geçti. Rahatladık. Sende rahatlarsın zamanla. Sen yetersiz bir anne değilsin kendi bebeğin için en iyi annesin. Bebeğine göre ayarlarsın kendini. Birde kucağında yüz üstü yatırıp öyle uyumayı dene, çok güzel oluyor ve uykusu için de iyi oluyor, hemen uyuyorlar orada. Ben birde beyaz gürültü dinletirdim ikimizde öyle uyuyakalırdık. Hiç kucağımdan düşürmezdim bende öyle uyurdum.

Daha 2 aylık bebek istedigi saatte uyur uyanir...hatta saatlerce uyumayadabilir.bu sosyal medya çıktı çıkalı insanlar her şeyi bilir oldu. Benimki ilk 6 aydan sonra ancak arkadaşınızın söylediği gibi bir düzene girdi. Ondan öncesi gazdi,suydu buydu zaten gece gündüz karışık oliyor

Burcu aslında yardımcı olmak istemiş ama üslübu çok çok yanlış. Ben de geçen hafta seminere katılmıştım . Çocukların en az 10 12 saat uyuması gerektiği ve akşam 22:00 de uyumuş olmaları gerekiyormuş , melatonin hormonunun da ışıkta kaybolduğunu söylemişlerdi.

Arkadasınız çocuk doktoru mu çocuk gelişimcisi mi? Eğer bunlardan biriyse bile siz ondan tavsiye istemedikçe böyle şeyler söylemeye hakkı yok.tavırlarını gereksiz bir ciddiyette belirtmiş. Gazı olan bebeğin uyku saatlerini ayarlayabilmek mümkün değil zaten. Kendinizi yetersiz hissetmeyin

Eskiden günde iki kere öğlen uykusu yaptırırdım 10 aylık olana kadar, şuan 11 aylık genelde günde 1 kere öğlen uykusu yapıyor bazen 1 saat bazen 2 3 saat uyuyor ama 1 saat uyursa 1 uyku daha yapmak istiyor, o zaman dengemiz şaşıyor geç yatıyor.

Herkes kendi çocuğunun melatoninine baksın, başkasının çocuğuna burnunu sokmasin bı zahmet. Cokbilmis arkadaşınız gelsin o uyutsun o zaman bebeği. Sanki çok kolay biseymis gibi. Benim kızım 10 aylık, akşam 22.00 den önce kesinlikle uyumuyor ve aylardir sadece pikede sallanarak uyuyor. Duyan akıl veriyor, ayy öyle alistirmayin cart curt. Herkese konuşması kolay. Ben artık omurga agrilarimi falan geçtim, yeter ki uyusun diyorum. Bebeklerde uyku emzirme beslenme konularında kimse annelere ahkam kesmesin bence. Çünkü yeterince kaygı dolu ve stresliyiz.

Konu sahibi, size kızdım ben açıkçası. Arkadaşınız densizin teki o ayrı da. Neden size böyle saçma sapan bir müdahale yapacak kadar yüz verdiniz ki? Dilerim haddini bildirmişsinizdir. Kadın tek bir bilgi öğrenerek, pedagojide uzman ilân etmiş sanki kendini.

Ben zaten uyansa da uyumasada o ortamdan çıkarmıyorum ama eğer 2 saat geçmesine rağmen uyumuyorsa odadan çıkarıp biraz oyunlar oynayıp oyalayıp odaya geri götürüyorum bu sefer uyuyor. Ama şey deneyeceğim uyuma saatine yakın evdeki tüm ışıkları kapatıp loş ışıklı ortam oluşturacağım ki uykusu erken gelsin bakalım biraz daha erkene çekmekte etkisi olacak mı, uykusu olsa bile erken uyumuyor çok uğraşıyoruz ama çok ağlıyor.

Tabiki tek bir olaydan yola çıkarak yargılamamak lazim muhtemelen öncesi de vardır, ağır geldiğine göre size. Insan ilklerde olabilir insaniz , dilimiz sürcüyor,hem her şeyin en iyisini ben mi biliyorum iste arkadaşım da bana mantıklı seyler söylüyor , demekki perspektifimden çıkamıyorum daha geniş bakmalıyım diye düşündüğü için eleştirileri de iyi niyetli bulup kabullenebiliyoruz elbet.
Ne biz meleğiz ne arkadaşımız. Kimsenin saklı kanatları yok. Beşerim yanlışa düşebilirim , ne guzel beni dogrultacak bana dürüst davranan arkadaşlarım var diye bakıyoruz. Ama sanırım kantarin topuzunu kaçırdığımız nokta onunda beşer olduğunu unutmak. Her zaman beni düzeltecek meziyette olamayacağını unutmak ve surekli elestriye izin vermek , iyi niyeti yeterli görmek.
Bu tarz yaklaştığım hicbir ilişkim yürümedi. Ama kime cevap verip sınır çizebildiysem o arkadaşlıklarım devam etti hep.
Evet elestrilelim ama acımasızca değil. Ben öyle eleştirmiyorsam, sırf dostum olduğu için o hukuku korumaya çalışıyorsam karşımdanda bunu beklerim bu çıkar değil , karşılıklı fedakarliktir. Karşılıklı olmayınca feda etmek oluyor sadece.
Kararınız hayirli olsun elbet siz bilirsiniz ben içimde kalmaması için sonuna kadar konuşmayı tercih ederdim ki değip değmeyeceğini daha net anlayabileyim.
Çünkü dediğim gibi benimde hatam varsa böyle konusabilmesinde en azindan tavrımı değiştirip görmek isterim gerçek bir değer var mi diye.
Belki siz bu kadarına bile değmeyeceğini düşünüyorsunuzdur.

Herkes fikrini kendine saklasın.2 aylık bebekte neyin dogrusunu yanlışını arıyor bu arkadaş.Rahat serbest buyumeli çocuk,katı kurallarla değil.yas ilerleyince zaten düzene giriyor.

Gunduz uykulari da zorsa karartma perdesi denemenizi tavsiye ederim.
Ablam ondan cok faydalandi.Gece ortami olusturuyordu odada.

Nihalcim sana birsey soyleyeyim mi,insanlari kolay silme taraftari degilim.
Fakat 5inci,6nci yilda boyle dusunupte alakami kesmedigim insanla 20 yil sonra engellemeli silmeli ayirdim yollarimi.
Yani oldurayim desen de olmuyor bir yerden sonra.
Birden kesemeyebilirsin,zoruna gitti bilgisizligi vs diye dusunebilir.
Benden sana tavsiye soguk duvar yap.
Konusmuyor cevap vermiyor olma ama kendinden emin ve soguk cevaplar ver, ne oldugunu anlayamasin.
Evet bilgi aliriz istedigimiz ve ihtiyac duydugumuz zaman,fakat su icecegiz diye de baraj kapaklarini acmasin kimse.

Nemesis canımm, aynen dediğin gibi. 3 ay daha hayatta kalalım. Doktorumun en zorun ilk ay olduğunu söylemişti. Kızım Gün be gün dünyaya adapte oluyor, birbirimize alışıyoruz. Daha kolaylaşıyor. İnşAllah bizde sistemimizi bir an evvel kurarız.
Aynen dediğiniz gibi. Ben ona hayatıma bu denli müdahele yapacak izni verdim. Ama dersimi aldım. Kesinlikle konuşmayacağım çünkü kendimi doğumdan beri hiç bu kadar kötü hissetmemiştim.
IcimdekiSonsuzDeniz benim kızımın herşeyden önce onunla 7 gün 24 saat ilgilenecek bir anneye ihtiyacı var. Burcu beni demorilize ederek modumu düşürdü, enerjimi çaldı. Buna kimsenin sebep olmasına izin vermeyeceğim.

Evet aynen oyle.
Kararliysan en temizi

Ben her iki çocuğumdada hastaneden eve geldiğimiz günden başlayarak 20:30 gibi uyku rutinlerini yapıp en geç 21:00 gibi yatış durumuna geçirdim. Tabi ki uyku düzenleri olmadığı için uyumadılar ama ışık hep 21’de kapandı,göz teması ve konuşma kesildi. Uyumasa bile uyutmaya çabaladık. İnan kolay değil ama bu düzeni bozmadan yaparsan oluyor. Şimdi ikiside saat 9 olmadan uyumuş olurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…