Burcu dayaklık ya. Başka açıklaması yok. Ben herkesin anneliği farklı herkesin çocuğu farklı benimle birdaha böyle konuşma derdim. Sanki bara götürdünüz çocuğu.İyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Canım@Nihal Shibuya Arkadaşın iyi niyetli biri değil. Mesafeni koy, uzak dur ondan. İyi niyetli biri bur şekilde tavsiye vermez. Yazdıkları doğru vs diyenlet veya kısmen doğru diyenler olmuş da 2 aylık kendini hala ana karnında hisseden bebeğe nasıl bir uyku eğitimi vermeyi veya uyku düzeni oluşturuyorsunuz hanımlar merak ettim.
Benim bebeğim şuan 2 aylıkken günün çoğu vakti uyuyordu ama uykuları hep bölük pörçük, çok sık uyanıyordu. Akşamları loş ışıklı veya karanlık ortamda tutardım ve kucağıma uzanarak uyurdu. Sürekli emmeye kalkardı. Özellikle akşam 5ten sonra 4-5 saat kesintisiz uyurdu ama sonra kalkar 2-3 saat uyumaz gece 12-1 gibi geri uyurdu. 3 aydan itibaren en erken 21.30 en geç 23.00de uyurdu ama bazen dengesi şaşar 23.00den sonra da uyuduğu zamanları olurdu ama iyi uyurdu.
Uyku eğitimi vereyim bir düzen oluşturayım dedim, çünkü bana da çevremden tepkiler geldi. Başta ablam, geç yatırıyorsun, geç kalkıyor. Erken kaldır ve erken yatırmaya çalış, bir kaç güne düzeni oluşur, benim kızlarım 8.00-8.30 gibi uyuyor diyordu hala da diyor. Eltim de aynı şekilde ben kızları 19.00 20.00 de yatırıyorum diyordu ama biz gittiğimiz zamanlar veya görüntülü aradığımızda 21 22 23 gibi uyanık gördük çocukları. O da aynı ablam gibi erken yatırıp erken kaldırmalısın, benimkiler 7.30 da kalkıyor vs diyordu. Eşimde onlara bakarak başka çocuklar erken yatıp erken kalkıyor sen geç yatıyorsun, çocuğu da geç yatırıyorsun kendi düzenine uyduruyorsun vs diyor ama ben çok denedim, ağlıyor saatlerce uyumuyor ağlasa da uyumuyor. Bu seferde ağlatıyorsun diye laf ediyorlardı.
Bebek dediğin erken yatar erken kalkar vs diyorlar. Ama olmuyor deniyoruz olmuyor. Kaç gün sabah sabag 7.30 8.30 gibi bir kaç gün kaldırıp akşam erken yatırdığımda bir kaç saat içinde uyanıp 2 3 saat uyanık kalıp oynayıp sonra geri yatardı. Ben de bebeğim nasıl mutluysa öyle devam ediyorum. Hayatta her şey yazılı kitaplara genel bilimsel bilgilerle olmuyor.
Her bebeğin yapısı, karakteri, bünyesi faeklı. Uyumuyorsa 1 hafta da denesen uyumuyor.
Şuan en 22. 00 23.30 gibi uyuyoruz 10.30-11.00 gibi de kalkıyoruz. Gün içerisinde normalde 2 uyku yapardık artık 1 uykuya düştü.
Bende hep kendimş yetersiz ve kötü anne gibi hissetttim, öyle hissettirdiler ama burada okuyunca ve bazı arkadaşlarımında benim gibi olduğunu görünce rahatladım.
Bebeğim sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bana bu baskıyı yapanların çocuklarından gelişim olarak da daha önde.
Kadinin teorik bilgileri dogru. Buyume hormonu grce karanlikta salgilaniyor o yuzden ozellikle 22 04 arasi derin uykuda olmasi onemli cocuklarin. Benim ufaklik 4 yasinda hala 20.30 uyku saati. Amaaa cocuk uyumuyorsa eter tutup bayiltacak halinde yok. Zaten 2 aylik bebekte henuz o dongu olusmaz 6. Aydan sonra belki. Gazi boku derken ilk 4 ay gece gunduz birbirine giriyor.İyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü.
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu.
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Benimki de öyleydi hatta bazen 10 dk uyur kalkardı geri uyumazdı. Ağız dolusu kusma olmadı bizde eğer çok yedirirsem öyle oluyordu ama gazlıydı, gazdan çok ağlardı. İlk haftalardan beri gaz damlası kullandım, sab Simplexden başka damla iyi gelmiyordu. Günde 3 4 defa diyordu ama ben her emzirmeden önce 3 4 damla verirdim. Bize de infantil kolik demişti. Çok şükür 3 4 aydan sonra bu gaz sorunumuz geçti. Rahatladık. Sende rahatlarsın zamanla. Sen yetersiz bir anne değilsin kendi bebeğin için en iyi annesin. Bebeğine göre ayarlarsın kendini. Birde kucağında yüz üstü yatırıp öyle uyumayı dene, çok güzel oluyor ve uykusu için de iyi oluyor, hemen uyuyorlar orada. Ben birde beyaz gürültü dinletirdim ikimizde öyle uyuyakalırdık.CanımBortecineee benim kIzda gün içerisinde bölük pörcük uyuyor. 45 dk-1 saat. Tam uykuya geçemiyor. Reflüsü vardı. Ağız dolusu kusuyordu. Çok şükür doktorumuzun yaptığı tedavi ile o geçti. Bir ara gazı vardı. Damlalar kullandık. 10 gün önce çok huysuzdu. Bir kaç gün fitil kullandık. O da geçti. 2-3 gündür çok şükür daha rahat. Devam ederse kolik olabilir dedi doktor. Takipteyiz.
Bizde inşAllah bundan sonra daha sistemli bir düzen kurabiliriz.
Arkadasınız çocuk doktoru mu çocuk gelişimcisi mi? Eğer bunlardan biriyse bile siz ondan tavsiye istemedikçe böyle şeyler söylemeye hakkı yok.tavırlarını gereksiz bir ciddiyette belirtmiş. Gazı olan bebeğin uyku saatlerini ayarlayabilmek mümkün değil zaten. Kendinizi yetersiz hissetmeyinİyi akşamlar arkadaşlar.
Eskiden günde iki kere öğlen uykusu yaptırırdım 10 aylık olana kadar, şuan 11 aylık genelde günde 1 kere öğlen uykusu yapıyor bazen 1 saat bazen 2 3 saat uyuyor ama 1 saat uyursa 1 uyku daha yapmak istiyor, o zaman dengemiz şaşıyor geç yatıyor.Kesinlikle,hicbir anne kendini kotu anne hissetmesin,siz de.
Insan ne emekler veriyor kapali kapilar ardinda.
Cocugunuz kac yasinda,gunduz uykusunun bire inmesi gece uykusunu kolaylastiriyor.
Oyle boyle ortak bir paydada bulusuluyor cocukla.
"Cocuga ragmen cocuk icin" cocukla cebellesmek, savasmakta dogru degil.
Uc cocugumun ucu de birbirinden farkli karakterde,iletisimi,okul basarisi vs.
Birbiriyle kiyaslamadan,sadece kendisiyle kiyaslayarak desteklemeye caba gosteriyorum,belki yanlislarim da oluyordur.
Fakat ana kriterleri tutturmakta kendimi basarili buluyorum,eh oyleyse iyi sayilirim.
Her emek takdire deger,elbette iyi annesiniz siz de,sadece "isler nasil daha iyi olabilir",bunlarin fikir alisverisleri bu yazismalar❤
Ben zaten uyansa da uyumasada o ortamdan çıkarmıyorum ama eğer 2 saat geçmesine rağmen uyumuyorsa odadan çıkarıp biraz oyunlar oynayıp oyalayıp odaya geri götürüyorum bu sefer uyuyor. Ama şey deneyeceğim uyuma saatine yakın evdeki tüm ışıkları kapatıp loş ışıklı ortam oluşturacağım ki uykusu erken gelsin bakalım biraz daha erkene çekmekte etkisi olacak mı, uykusu olsa bile erken uyumuyor çok uğraşıyoruz ama çok ağlıyor.Uyumasa bile o los ortamda bulunmali,rutini yavas yavas oturmali bence.
Tabii ki kolay degil,kolay olsa bunca anne daralip yorulup konu acarmiydi?
Anne uykusuzlugu en zor sey,insan gece biraz olsun uyuyabildiyse gunduz ki herseye dayanabiliyor.
Bu konular,fikirler buna biraz olsun katki yapabilmek icin..
Tabiki tek bir olaydan yola çıkarak yargılamamak lazim muhtemelen öncesi de vardır, ağır geldiğine göre size. Insan ilklerde olabilir insaniz , dilimiz sürcüyor,hem her şeyin en iyisini ben mi biliyorum iste arkadaşım da bana mantıklı seyler söylüyor , demekki perspektifimden çıkamıyorum daha geniş bakmalıyım diye düşündüğü için eleştirileri de iyi niyetli bulup kabullenebiliyoruz elbet.Sevgili @Khomyuk Teşekkür ederim, Allah razı olsunNot alma fikri güzel. Böylelikle takibini kolayca yapabilirim. Rutin oluşturmayı okumuştum. Aklımdaydı ama zamanlaması için uğraşıyordum. Kızım son bir kaç gündür daha adapte oldu. Bundan önce gaz ve reflü problemleri ile uğraştık. Ağlama krizine giriyordu. Doktorumuz fitil verdi. İşe yaramadı. Beni istiyor. Emziriyorum. Sallıyorum. Sakinleşiyor. Kolik olabilir, takip edeceğiz dedi.
Ben tecrübesiz bir anneyim ama her çocuğun kendine özel olduğunu biliyorum. Doktorumuz bile kesin bir yargıda bulunmuyor. Beni tenkit etmiyor. Arkadaşımın bunu bana yapması beni çok incitti.
K kendimidurduracakdegilim Bende dünden beri arkadaşlığımızı gözden geçirdim. Fark ettim ki bizim arkadaşlığımız Burcu’nun kendini başkalarından üstün görmesi, herşeyin en iyisinin kendisinin bildiğini düşünmesi ve benim senelerdir alttan almam üzerine kurulu. Mesela başka bir örnek vereyim. Sınıfımızın en çalışkan kızı vardı Çağla. Sonrasında akademik olarak çok başarılı oldu. Stanford Üniversitesinde yüKsek lisans ve doktora yaptı. Döndü Odtü inşaat mühendisliğinde öğretim görevlisi oldu. Ama Burcu için Çağla’nın en belirgin özelliği boyunun 1.50 olması. Ben hayranlık duyduğu, takdir ettiği biri olduğunu görmedim.
O hata yaptığının farkında bile değildir. Bizim arkadaşlığımız 30 sene önce güzeldi. Şimdi hayat perspektifimiz, karakterlerimiz hiç birbirine yakın değil. O yüzden ben konuşmama kararı aldım.
Gunduz uykulari da zorsa karartma perdesi denemenizi tavsiye ederim.Ben zaten uyansa da uyumasada o ortamdan çıkarmıyorum ama eğer 2 saat geçmesine rağmen uyumuyorsa odadan çıkarıp biraz oyunlar oynayıp oyalayıp odaya geri götürüyorum bu sefer uyuyor. Ama şey deneyeceğim uyuma saatine yakın evdeki tüm ışıkları kapatıp loş ışıklı ortam oluşturacağım ki uykusu erken gelsin bakalım biraz daha erkene çekmekte etkisi olacak mı, uykusu olsa bile erken uyumuyor çok uğraşıyoruz ama çok ağlıyor.
Nihalcim sana birsey soyleyeyim mi,insanlari kolay silme taraftari degilim.Sevgili @Khomyuk Teşekkür ederim, Allah razı olsunNot alma fikri güzel. Böylelikle takibini kolayca yapabilirim. Rutin oluşturmayı okumuştum. Aklımdaydı ama zamanlaması için uğraşıyordum. Kızım son bir kaç gündür daha adapte oldu. Bundan önce gaz ve reflü problemleri ile uğraştık. Ağlama krizine giriyordu. Doktorumuz fitil verdi. İşe yaramadı. Beni istiyor. Emziriyorum. Sallıyorum. Sakinleşiyor. Kolik olabilir, takip edeceğiz dedi.
Ben tecrübesiz bir anneyim ama her çocuğun kendine özel olduğunu biliyorum. Doktorumuz bile kesin bir yargıda bulunmuyor. Beni tenkit etmiyor. Arkadaşımın bunu bana yapması beni çok incitti.
K kendimidurduracakdegilim Bende dünden beri arkadaşlığımızı gözden geçirdim. Fark ettim ki bizim arkadaşlığımız Burcu’nun kendini başkalarından üstün görmesi, herşeyin en iyisinin kendisinin bildiğini düşünmesi ve benim senelerdir alttan almam üzerine kurulu. Mesela başka bir örnek vereyim. Sınıfımızın en çalışkan kızı vardı Çağla. Sonrasında akademik olarak çok başarılı oldu. Stanford Üniversitesinde yüKsek lisans ve doktora yaptı. Döndü Odtü inşaat mühendisliğinde öğretim görevlisi oldu. Ama Burcu için Çağla’nın en belirgin özelliği boyunun 1.50 olması. Ben hayranlık duyduğu, takdir ettiği biri olduğunu görmedim.
O hata yaptığının farkında bile değildir. Bizim arkadaşlığımız 30 sene önce güzeldi. Şimdi hayat perspektifimiz, karakterlerimiz hiç birbirine yakın değil. O yüzden ben konuşmama kararı aldım.
Nemesis canımm, aynen dediğin gibi. 3 ay daha hayatta kalalım. Doktorumun en zorun ilk ay olduğunu söylemişti. Kızım Gün be gün dünyaya adapte oluyor, birbirimize alışıyoruz. Daha kolaylaşıyor. İnşAllah bizde sistemimizi bir an evvel kurarız.Kadinin teorik bilgileri dogru. Buyume hormonu grce karanlikta salgilaniyor o yuzden ozellikle 22 04 arasi derin uykuda olmasi onemli cocuklarin. Benim ufaklik 4 yasinda hala 20.30 uyku saati. Amaaa cocuk uyumuyorsa eter tutup bayiltacak halinde yok. Zaten 2 aylik bebekte henuz o dongu olusmaz 6. Aydan sonra belki. Gazi boku derken ilk 4 ay gece gunduz birbirine giriyor.
5. Aydan sonra bir uyku rutini olusturur ona gore uykuyu duzene koyarsiniz. Simdilik 3 ay daha hayatta kalmaya calisin kafi.
Aynen dediğiniz gibi. Ben ona hayatıma bu denli müdahele yapacak izni verdim. Ama dersimi aldım. Kesinlikle konuşmayacağım çünkü kendimi doğumdan beri hiç bu kadar kötü hissetmemiştim.Konu sahibi, size kızdım ben açıkçası. Arkadaşınız densizin teki o ayrı da. Neden size böyle saçma sapan bir müdahale yapacak kadar yüz verdiniz ki? Dilerim haddini bildirmişsinizdir. Kadın tek bir bilgi öğrenerek, pedagojide uzman ilân etmiş sanki kendini.
Nihalcim sana birsey soyleyeyim mi,insanlari kolay silme taraftari degilim.
Fakat 5inci,6nci yilda boyle dusunupte alakami kesmedigim insanla 20 yil sonra engellemeli silmeli ayirdim yollarimi.
Yani oldurayim desen de olmuyor bir yerden sonra.
Birden kesemeyebilirsin,zoruna gitti bilgisizligi vs diye dusunebilir.
Benden sana tavsiye soguk duvar yap.
Konusmuyor cevap vermiyor olma ama kendinden emin ve soguk cevaplar ver, ne oldugunu anlayamasin.
Evet bilgi aliriz istedigimiz ve ihtiyac duydugumuz zaman,fakat su icecegiz diye de baraj kapaklarini acmasin kimse.
Evet aynen oyle.Nemesis canımm, aynen dediğin gibi. 3 ay daha hayatta kalalım. Doktorumun en zorun ilk ay olduğunu söylemişti. Kızım Gün be gün dünyaya adapte oluyor, birbirimize alışıyoruz. Daha kolaylaşıyor. İnşAllah bizde sistemimizi bir an evvel kurarız.
Aynen dediğiniz gibi. Ben ona hayatıma bu denli müdahele yapacak izni verdim. Ama dersimi aldım. Kesinlikle konuşmayacağım çünkü kendimi doğumdan beri hiç bu kadar kötü hissetmemiştim.
IcimdekiSonsuzDeniz benim kızımın herşeyden önce onunla 7 gün 24 saat ilgilenecek bir anneye ihtiyacı var. Burcu beni demorilize ederek modumu düşürdü, enerjimi çaldı. Buna kimsenin sebep olmasına izin vermeyeceğim.
Emiyor tabiiGece yedide uyuyup sabah beste uyuyan bebe gece emiyordur herhalde,yoksa sekeri dustugunden bayilip kaliyor olmasin kuzu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?