Arkadaşımın çaresizliği :S

carmentta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2012
425
4
68
İstanbul
Merhaba!
Az önce eski iş yerimden bir arkadaşım aradı ve içinde bulunduğu çıkmazı; çaresizliğini anlattı bana. Nasıl üzüldüğümü dile getirmem imkansız. Ona yardım etmek istiyorum ama benim elimden bir şey gelmiyor. Konu kısaca şöyle :Bu arkadaşım bir adamla beraber. Adam evli olduğunu arkadaşımdan saklamış; hatta çocuğu olduğunu bile. Arkadaşım bunu öğrenince çeşitli tehditlerle (adamın babası bir aşiret reisi ve eski bir milletvekili) kızı bırakmıyor. (Sanırım şu an boşanmış; ama inkar ettiği bir çocuğu var). Arkadaşım adamla evlilik dışı ilişkide bulunmuş ve ailesi bu ilişkiyi öğrenecek diye korkuyor. Adam da arkadaşımı yaşadıklarını ailesine anlatmakla tehdit ediyor. Arkadaşımın da pek çok hatası var tabii. Ama artık öyle bir çıkmazdaki her hata başka bir hataya gebe kalıyor. Bu adam arkadaşıma her türlü hakareti ediyor; ona bir hayat kadını olduğunu söylüyor ve ona o şekilde muamele ediyor. Çalışmıyor ve arkadaşımın rahmetli babasından kalan maaşını ve arkadaşımın alnının teri ile kazandığı parayı yiyor. Dövüyor ve tecavüz ediyor. Esrar kullanıyor. En kötüsü bile bile arkadaşımı hamile bırakıyor. :47::47::47:Bir kez bebeği aldırmak zorunda kaldı. Şimdi arkadaşım işini ve yaşadığı şehri değiştirdi ama adam orada da buldu onu. Kızın yeni tuttuğu evde yaşıyor yine; onun parasını yiyor ve kızı yine hamile bırakmış. Kızın hamile olduğunu öğrenince çekip gitmiş; hem de kızın maaş kartındaki tüm parayı çekip kıza 10 lira bırakarak. Ona ceza vermek için kızı hamile bırakıyormuş. Arkadaşımın psikolojisi öyle bozuk ki tek çözümü adamı öldürmekte ya da intiharda görüyor. Bebeği yine aldıracakmış. Ama mahvoluyor. Bebekleri çok seven biri. Bu ikinci kürtajdan sonra bir daha çocuğu olmayabilirmiş. Ama o adamın çocuğunu asla istemiyor.
ben arkadaşıma yardım etmenin çok yolunu aradım ama bulamadım. Şimdi aklıma tek bir çözüm geliyor. Onun yaşadıklarını bir gazete yazarına anlatacağım. Arkadaşımın da haberi var; yazmam için izin verdi. Sizce yazarsam ona ne gibi bir çözüm bulunabilir ya da ona daha fazla zarar verir miyim?:26:

Son düzenleme:
Arkadaşınız bebekleri aldırabiliyorsa tıbbi imkanlara da erişebiliyor demektir. Spiral kullanması halinde en azından bir daha hamile kalmayacaktır.

Bir de polise gitmeyi neden hiç denememiş? O adam bile bile hamile bırakıyorken arkadaşınız da bile bile mi hiç bir şey yapmamış? Aileden korkmak adına adamla ilişkiye devam etmesi normal değil ki. Aile bir kere kızsın haklarıdır yani. Kızlarının iki kez kürtaj olduğunu öğrendiklerinde daha mı az üzülecekler?

Bence en kısa zamanda ilgili yerlere şikayetini yapsın, koruma talep etsin.

polise gitsin bence artık aileside öğrensin yani ailesinden yiyeceği azar bile o adama katlanmaktan daha iyidir.. hem milletvekili akrabası var ise gidip ona şikayet etsin heralde milletvekili adının böyle bir işe karışmasını istemez

Karçiçeği arkadaşımın değil adamın babası eski milletvekili. Polise gitmesi için yalvardım ama ailesinin duymasından korkuyor. Çok anlattım; sonuçta onla senin ailen; kızarlar ama seni korurlar dedim dinletemedim. arkadaşım yetim; annesi erkek kardeşini ve onu çok zor şartlarda okutmuş. Annesinin ailesine rezil oluruz düşüncesi ile korkuyor. Erkek kardeşim öldürür bu herifi diye katlanıyor. yanlışının o da farkında. Çok söyledim; uyardım korunsun diye. ama korunmamış; hep ertesi gün hapları ile kurtulmaya çalışmış

Sevgicankurt ilk kürtajda adam para bulmuş şimdi ne yapar bilmem. ama çok düzgün bir işte çalışıyor. Ben bu arkadaşıma söz dinletemediğim için aramıza mesafe koymuştum.. çok farklı çünkü hayata bakış açımız. Şimdi gittikçe dibe vurduğunu görünce elimden geleni yapmak istiyorum ama bişey yapamıyorum :S

Bu adamdan korkmuyor da ailesinden mi korkuyor hayat biçimi farklı olabilir kendi tercihinin bedelini ödüyor ama bu kadarda değil gitsin şikayetini versin ne olacaksa olsun yoksa durum daha kötü olacak açık ve net. Seni dinlemiyor ise yine maalesef kendini uzaklaştır yine yok ise sana da sıçrar bu ateş.

Nihali adamdan korkmaz olur mu deli gibi korkuyor. Onunla bir ilişki de istemiyor zaten. elini bile tutmak istemiyorum diyor. Kavga ettikten sonra bile adam kızla zorla beraber oluyor; dövüyormuş. kızın bu muameleye layık olduğunu düşünüyormuş. adamın arkası kuvvetli; kızın bir annesi ve erkek kardeşi var. aslında ailesine zarar gelecek diye korkuyor; kendince onları koruyormuş. Ama dediğin doğru bu iş daha da kötüye gidecek. ben korkmuyorum bana da sıçrar ateş diye. o herif allahın izni ile bana zarar veremez. çok şükür benim kendime, aileme ve eşime veremeyeceğim hesabım yok. arkadaşım da çok hata yaptı ama iyi kız. benim tek dileğim bir an önce bu musibet heriften kurtulması.

Nihali adamdan korkmaz olur mu deli gibi korkuyor. Onunla bir ilişki de istemiyor zaten. elini bile tutmak istemiyorum diyor. Kavga ettikten sonra bile adam kızla zorla beraber oluyor; dövüyormuş. kızın bu muameleye layık olduğunu düşünüyormuş. adamın arkası kuvvetli; kızın bir annesi ve erkek kardeşi var. aslında ailesine zarar gelecek diye korkuyor; kendince onları koruyormuş. Ama dediğin doğru bu iş daha da kötüye gidecek. ben korkmuyorum bana da sıçrar ateş diye. o herif allahın izni ile bana zarar veremez. çok şükür benim kendime, aileme ve eşime veremeyeceğim hesabım yok. arkadaşım da çok hata yaptı ama iyi kız. benim tek dileğim bir an önce bu musibet heriften kurtulması.

Canım özür dilerim yanlış yazmışım, korkuyor da demek istemiştim orada. Arkadaşın hata değil bir çok tercih yapmış ama en son tercihi hayatına bedel olmuş kusura bakma su testisi su yolunda kırılır adama bu düşünceyi de veren kendisi kusura bakmayın lütfen gerçekten. Ne kadar kuvvetli olur ise olsun bu kuvveti yıkmak arkadaşınızın bir adımına bakar ne demek ya ailesine zarar gelecekmiş ? O adama bu gücü vermesin artık hukuki yollara başvursun.

Hiç kimse çaresiz değildir..

Arkadaşında çok hata var ama olmuş bitmiş.

Gitsin ailesi ile konuşsun.

Karşısındaki kimdir yani bu kadar korkuyor saçmalamasın.

Bugün herkes sözüm ona aşiret.

Üniversitede okuyorum ben, bir tane kırocuk musallat oldu.

Efendim neymiş ferrarisi varmış da bıdı bıdı sanki onun arabasına kaldım.

Görmezden geldikçe ben aşiretim havalarına girmeye başladı.

Bir gün çektim kenara sen aşiretsen ben daha büyük aşirettenim, benim sinirimi bozma, okulu da bana bastırma dedim.

Bir anda aşiret reisimiz kediciğe dönüştü :1:

Karşındaki insana korktuğunu asla belli etmeyeceksin.

Arkadaşın da artık aklını başına toplasın, bugün o adama karşı çıkmazsa her gün eziyet çekecek..

Merhaba!
Az önce eski iş yerimden bir arkadaşım aradı ve içinde bulunduğu çıkmazı; çaresizliğini anlattı bana. Nasıl üzüldüğümü dile getirmem imkansız. Ona yardım etmek istiyorum ama benim elimden bir şey gelmiyor. Konu kısaca şöyle :Bu arkadaşım bir adamla beraber. Adam evli olduğunu arkadaşımdan saklamış; hatta çocuğu olduğunu bile. Arkadaşım bunu öğrenince çeşitli tehditlerle (adamın babası bir aşiret reisi ve eski bir milletvekili) kızı bırakmıyor. (Sanırım şu an boşanmış; ama inkar ettiği bir çocuğu var). Arkadaşım adamla evlilik dışı ilişkide bulunmuş ve ailesi bu ilişkiyi öğrenecek diye korkuyor. Adam da arkadaşımı yaşadıklarını ailesine anlatmakla tehdit ediyor. Arkadaşımın da pek çok hatası var tabii. Ama artık öyle bir çıkmazdaki her hata başka bir hataya gebe kalıyor. Bu adam arkadaşıma her türlü hakareti ediyor; ona bir hayat kadını olduğunu söylüyor ve ona o şekilde muamele ediyor. Çalışmıyor ve arkadaşımın rahmetli babasından kalan maaşını ve arkadaşımın alnının teri ile kazandığı parayı yiyor. Dövüyor ve tecavüz ediyor. Esrar kullanıyor. En kötüsü bile bile arkadaşımı hamile bırakıyor. :47::47::47:Bir kez bebeği aldırmak zorunda kaldı. Şimdi arkadaşım işini ve yaşadığı şehri değiştirdi ama adam orada da buldu onu. Kızın yeni tuttuğu evde yaşıyor yine; onun parasını yiyor ve kızı yine hamile bırakmış. Kızın hamile olduğunu öğrenince çekip gitmiş; hem de kızın maaş kartındaki tüm parayı çekip kıza 10 lira bırakarak. Ona ceza vermek için kızı hamile bırakıyormuş. Arkadaşımın psikolojisi öyle bozuk ki tek çözümü adamı öldürmekte ya da intiharda görüyor. Bebeği yine aldıracakmış. Ama mahvoluyor. Bebekleri çok seven biri. Bu ikinci kürtajdan sonra bir daha çocuğu olmayabilirmiş. Ama o adamın çocuğunu asla istemiyor.
ben arkadaşıma yardım etmenin çok yolunu aradım ama bulamadım. Şimdi aklıma tek bir çözüm geliyor. Onun yaşadıklarını bir gazete yazarına anlatacağım. Arkadaşımın da haberi var; yazmam için izin verdi. Sizce yazarsam ona ne gibi bir çözüm bulunabilir ya da ona daha fazla zarar verir miyim?:26:

yok artık diyorum... ailesinden kokrkuyor diye kaç kez tecavüze uğruyor kaçkez çocuk aldırıyor hamile kalıyor. Bu saatten sonra ne yapılabilir ki. madem öle ozaman sprial tktrsaydı arkdasın, ailesinin azarından korkuyor ama dayak yemek , kürtaj yaptırmak hamile kalmk tecavüz edilmekten korkmuo mu. Allah yardımcınz olsn bence gazeteye yazsanzda faydası olmaz

Hatanın başı en başta yapılmış zaten...

Artık ailede midir suç, yoksa kızda mıdır bilemeyeceğim.
Fakat (Allah korusun) Benim başıma böyle bir mevzu gelme ihtimali olsaydı eğer, direk aileme başvururdum.
Ne olursa olsun, hiç bir yer aile kadar güvenli değildir.
Ayrıca arkadaşının bu kadar sindirilmiş olması da enteresan, bu ülkede bir kanun var (çatlak bir kanun da olsa), Polisi var vs.
Hiç mi bunlardan birine başvurmak aklının ucundan geçmemiş.
Hadi diyelim korktu başvurmadı...

Bir arkadaşın dediği gibi, madem kız farkında adamın onu bile bile hamile bıraktığının, spiral, doğum kontrol hapları, iğneleri vs. var.
Para yetmeyecek derse gülerim, doğum kontrol iğnesi 14 TL eczanelerde yapılıyor ve ayda bir sefer olunuyor.
Bunlar da mı hiç aklına gelmemiş?
Hadi bunları da düşünemedi, o zaman ne diye elin herifi ile bu kadar samimi oluyor...
Sonu düşünülmeden yapılan her hareketin bir bedeli oluyor, bunu kimse inkar edemez.
Hiç bir korkunun da ecele faydası yok, ya bu müsibetten kurtulacak ya da kurtulacak...
Bunu sağlayabilecek tek kişi de kendisi, sen ne kadar müdahale etmek istersen iste, o kurtulmayı kafaya koymadıktan ve bunun için uğraşmadıktan sonra, hiç bir faydan olmaz...

Kadınlar kendilerini bu kadar rahat kullandırtmaya devam ettikçe, bu ülkede böyle davranan (çok afedersiniz) hırbolar bitmez!...
:19: :19:

Son düzenleme:
kusura bakma canım ama arkadaşının anlattıkları bana pek ınandırıcı gelmedı. ne yanı hep mı tecavuz edıyor. 1 gun edıyo tesaduf ogun mu hamıle kalıyo
ustelık babası mılletvekılyse medyadan çok korkar.madem bu kadar gucsuz durumda arkadaşın polise gıtsın medyayı ayağa kaldırsın. ailesini düşünmesin yoksa bu gıdışle battıkça batacak
yok bu işte başka birşey var. arkadaşınızın okadar masum olduğunu sanmıyorum açıkcası

Hiç kimse çaresiz değildir..

Arkadaşında çok hata var ama olmuş bitmiş.

Gitsin ailesi ile konuşsun.

Karşısındaki kimdir yani bu kadar korkuyor saçmalamasın.

Bugün herkes sözüm ona aşiret.

Üniversitede okuyorum ben, bir tane kırocuk musallat oldu.

Efendim neymiş ferrarisi varmış da bıdı bıdı sanki onun arabasına kaldım.

Görmezden geldikçe ben aşiretim havalarına girmeye başladı.

Bir gün çektim kenara sen aşiretsen ben daha büyük aşirettenim, benim sinirimi bozma, okulu da bana bastırma dedim.

Bir anda aşiret reisimiz kediciğe dönüştü :1:

Karşındaki insana korktuğunu asla belli etmeyeceksin.

Arkadaşın da artık aklını başına toplasın, bugün o adama karşı çıkmazsa her gün eziyet çekecek..

çok çok haklısınız. sen kendini korumazsan kimse seni korumaz. kimseye de korkunu belli etmeyeceksin. maşallah bak siz ne güzel sapasağlam durmuşsunuz. pabuç bırakmamışsınız hadsizlere.

kusura bakma canım ama arkadaşının anlattıkları bana pek ınandırıcı gelmedı. ne yanı hep mı tecavuz edıyor. 1 gun edıyo tesaduf ogun mu hamıle kalıyo
ustelık babası mılletvekılyse medyadan çok korkar.madem bu kadar gucsuz durumda arkadaşın polise gıtsın medyayı ayağa kaldırsın. ailesini düşünmesin yoksa bu gıdışle battıkça batacak
yok bu işte başka birşey var. arkadaşınızın okadar masum olduğunu sanmıyorum açıkcası

arkadaşım masum değil ki zaten. hata üzerine hata yaptı; ben uyardıkça aksini yaptı. battıkça da battı tabii. ben aramıza mesafe koydum. dedim ya iş arkadaşımdı diye. aynı ofisi kullanıyorduk; yaşadığı rezalete daha fazla şahit olmamak ,çin ve artık çok rahatsız olduğum için odamı değiştirdim. ama geçen akşam yeni doğan bebeğimi tebrik etmek için aradığında anlattı bunları; içim el vermedi. o yüzden gazeteye yazmak istedim. bir diğer amacımda "bakın ülkemizde üniversite okumuş kendi ayakları üzerinde durmasına rağmen hala kendini ezdiren kadınlar var" demek

Hatanın başı en başta yapılmış zaten...

Artık ailede midir suç, yoksa kızda mıdır bilemeyeceğim.
Fakat (Allah korusun) Benim başıma böyle bir mevzu gelme ihtimali olsaydı eğer, direk aileme başvururdum.
Ne olursa olsun, hiç bir yer aile kadar güvenli değildir.
Ayrıca arkadaşının bu kadar sindirilmiş olması da enteresan, bu ülkede bir kanun var (çatlak bir kanun da olsa), Polisi var vs.
Hiç mi bunlardan birine başvurmak aklının ucundan geçmemiş.
Hadi diyelim korktu başvurmadı...

Bir arkadaşın dediği gibi, madem kız farkında adamın onu bile bile hamile bıraktığının, spiral, doğum kontrol hapları, iğneleri vs. var.
Para yetmeyecek derse gülerim, doğum kontrol iğnesi 14 TL eczanelerde yapılıyor ve ayda bir sefer olunuyor.
Bunlar da mı hiç aklına gelmemiş?
Hadi bunları da düşünemedi, o zaman ne diye elin herifi ile bu kadar samimi oluyor...
Sonu düşünülmeden yapılan her hareketin bir bedeli oluyor, bunu kimse inkar edemez.
Hiç bir korkunun da ecele faydası yok, ya bu müsibetten kurtulacak ya da kurtulacak...
Bunu sağlayabilecek tek kişi de kendisi, sen ne kadar müdahale etmek istersen iste, o kurtulmayı kafaya koymadıktan ve bunun için uğraşmadıktan sonra, hiç bir faydan olmaz...

Kadınlar kendilerini bu kadar rahat kullandırtmaya devam ettikçe, bu ülkede böyle davranan (çok afedersiniz) hırbolar bitmez!...
:19: :19:

ya ben dinletemedim zaten. çok dil döktüm. ailen bir kızar; iki kızar ama yine seni bağrına basar dedim ama yok. sanırım o eğer anlatacak olursa eskisi gibi başına buyruk yaşayamayacağından korkuyor. Ancak neden korunmadığını anlamadım ben de. bu son telefonunda spiral taktır dedim. yani bilmiyor; düşünmüyor olamaz. biraz rahat bir kızdır gerçii. ama bu konuda da rahat olunur mu ki?:26::26:
evet haklısınız ben yardım edemedim; faydam olmadı. ama anlamıyorum gerçekten nasıl olur da Türkiyenin seçkin üniversitelerinden birinden mezun olmuş; bu kadar güzel bir eğitim almış kişinin kendisine bunları yaptırır? gazeteyede bu yüzden yazmak istedim. aynen sizin yazdığınız gibi kadınlar nasıl kendilerini böylesine kullandırır?:41::41::41:

ya ben dinletemedim zaten. çok dil döktüm. ailen bir kızar; iki kızar ama yine seni bağrına basar dedim ama yok. sanırım o eğer anlatacak olursa eskisi gibi başına buyruk yaşayamayacağından korkuyor. Ancak neden korunmadığını anlamadım ben de. bu son telefonunda spiral taktır dedim. yani bilmiyor; düşünmüyor olamaz. biraz rahat bir kızdır gerçii. ama bu konuda da rahat olunur mu ki?:26::26:
evet haklısınız ben yardım edemedim; faydam olmadı. ama anlamıyorum gerçekten nasıl olur da Türkiyenin seçkin üniversitelerinden birinden mezun olmuş; bu kadar güzel bir eğitim almış kişinin kendisine bunları yaptırır? gazeteyede bu yüzden yazmak istedim. aynen sizin yazdığınız gibi kadınlar nasıl kendilerini böylesine kullandırır?:41::41::41:

Cehalet okumakla, üniversite bitirmekle gitmiyor malesef, biraz da karakter ile ilgili.
Sizin anlattıklarınız ve paylaştıklarınızdan sonra insan ne diyeceğini şaşırıyor.
Allah akıl fikir ihsan etsin ne diyebilirim ki.
Yazık...
:19:

Son düzenleme:
Okurken bile iğrendim adamdam. Aslında adam bile demek iltifat yerine geçer böylelerine. Allah ından bulacak elbet ama insanın zoruna gidiyor. Hayatı veren o adam olmadığından çocuğunu aldırmak doğru olmaz. Aklıma gelen Çözüm önerimse, aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile bir an önce irtibata geçip olayları tüm çıplaklığı ile anlatması olacaktır. Allah yar ve yardımcısı olsun. İntihar etmemiş olması bile güçlü bir kadın olduğunun işaretidir helal olsun

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı |

Son düzenleme:
Okurken bile iğrendim adamdam. Aslında adam bile demek iltifat yerine geçer böylelerine. Allah ından bulacak elbet ama insanın zoruna gidiyor. Hayatı veren o adam olmadığından çocuğunu aldırmak doğru olmaz. Aklıma gelen Çözüm önerimse, aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile bir an önce irtibata geçip olayları tüm çıplaklığı ile anlatması olacaktır. Allah yar ve yardımcısı olsun. İntihar etmemiş olması bile güçlü bir kadın olduğunun işaretidir helal olsun

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı |

Cantek iğrenç bir mahlukat zaten. çalıştığımız ofise gelip benim yanımda güya inançlı bi insan gibi konuşup dinden imandan bahsediyordu. inançlı bir adam bile bile ve isteye isteye nasıl kıyar Allah'ın verdiği cana. Çözüm önerinizi değerlendireyim;oraya da yazayım ben. arkadaşımdan da yazmasını isterdim ancak adam arkadaşımın tüm şifrelerini biliyor; tüm maillerini ve mesajlarını okuyormuş. buna inanırım çünkü bir keresinde benimle face üzerinden arkadaşım gibi konuşmuş ve mesaj atmıştı.
Evet, ben de her seferinde sabır diliyorum kendisine. çok hata yaptı; bedelini de en ağır şekilde ödüyor. yarın bir gün ondan kötü bir haber almamak için bir şeyler yapmak istiyorum ben de. Çünkü bir insan o psikoloji ile daha fazla dayanmaz.

Arkadaşım üniversite ile ne alakası var kişinin karakteri okumuş olsa ne olacak kadınlarımız uyanık sanıyor kendini ama bu ülkede ezilmemiz de kendimizden.Kadın kullandığını sanıyor sonra bir bakıyor kullanılan yani kullanma iki taraflı tek değil. Üniversite bitince diktiren diktirene yada evlenme zamanı senin arkadaşın bayağı geniş biri sanırım onun korkusu ailesinin ona o rahatlığı vermemesi ve direk evlendirirler beni düşüncesindedir siz elinizden geleni yaptınız bence bir şey yapamaz demeyin uzak durun arkadaşınızdan bu tipler anında satışta yapar dikkat edin ummadığınız taş baş yarar.

Canım bak başka bir arkadaş daha bahsetmiş inandırıcı değil diye.

Açıkcası ben de anlam veremedim pek.

Belki de bu arkadaşın o adamla kendi isteği ile beraber ama adam evli veya başka sebepten evlenemiyorsa böyle bir kılıf uydurmuş olabilir mi ?

Back
X