• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın düğünü

Aldığınız alkol kaç saat içinde süte geçecek ve o sütü nasıl belirleyip bebeğin emmesine engel olacaksınız ki? Bir yazı da okumuştum,yediğimiz gıdalar 12 saat sonraydı galiba süte geçiyordu,belli bir süre sağıp dökmeniz gerekebilir,o arada bebek nasıl beslenecek? Baya karmaşık durum bence..

bıde ben sagdıgım sutlerı saklamak ıcın kab almıstım bebek magazalarından agzı kapaklı
gun ıcınde de her beslenme cc ne uygun sagıp sagıp koyuyordum
sagdıkca sutum artıyordu dısarı cıkarken de muthıs rahatlık
kısın hıc termosa koymaya gerek yok dısarda 2-3 saat kalabılır
yazın termos destegı sart

bıde ben sagdıgım sutlerı saklamak ıcın kab almıstım bebek magazalarından agzı kapaklı
gun ıcınde de her beslenme cc ne uygun sagıp sagıp koyuyordum
sagdıkca sutum artıyordu dısarı cıkarken de muthıs rahatlık
kısın hıc termosa koymaya gerek yok dısarda 2-3 saat kalabılır
yazın termos destegı sart

O kapların fotoğrafını atabilir misiniz?

Soguk tutan cantayla goturun.
Ama ya biberon almazsa yada alkol atilana kadar o sutler yetmezse bunlari hesaplayarak onceden deneme yapin.

Biberonla su vermeyi deneyeceğim evde. Hiç biberon deneyimi yok. Mecbur alacak sünnette de biberon verecekler çünkü. Dolapta da bırakacağım eve gelince onlardan veririm diye düşündüm.

O kapların fotoğrafını atabilir misiniz?
Oyuncak_1412969.webp

joker e bebek mothercare gıbı magazalar da bulabılırsınız
bıberon ısıtıcım da vardı benım dırek bunnla ısıtıyordum
buzluga da konulabılıyor

anne sutunu kestık bunları artık dısarı cıkarken kızıma meyve kuru yemıs atıstırmalıkları koyup kullanıyorum 6 tanesı 50 tl gıbı bı ucretı var bunların cook cesıtlerı var

Biberonla su vermeyi deneyeceğim evde. Hiç biberon deneyimi yok. Mecbur alacak sünnette de biberon verecekler çünkü. Dolapta da bırakacağım eve gelince onlardan veririm diye düşündüm.
su ıcmeyebılır bu kez bıberon ıstemedı yanılması yasayabılırsınız
bence bıkac gun gunde 1 kere sagıp verın
bebek hem bıberona hem emmeye alıssa guzel olur ben ıkısıne de alıstırdım ozellıkle
kızım ılk 7 ay asla su ıcmedı nefret ederdı sudan ... oyuzden oyle dedım

Sut verin biberonla o kadar su icmez bebek.
Sunnetle biberonun alakasi ne onu anlamadim.

su ıcmeyebılır bu kez bıberon ıstemedı yanılması yasayabılırsınız
bence bıkac gun gunde 1 kere sagıp verın
bebek hem bıberona hem emmeye alıssa guzel olur ben ıkısıne de alıstırdım ozellıkle
kızım ılk 7 ay asla su ıcmedı nefret ederdı sudan ... oyuzden oyle dedım

Benim bebeğim kaşıkla su içiyor ama emzikten midesi bulanıyor mesela. Biberonla süt içerse meme almaz bir daha dedi büyüklerimiz :) sizce doğruluk payı var mı

Sut verin biberonla o kadar su icmez bebek.
Sunnetle biberonun alakasi ne onu anlamadim.

Sünnete aç gidecek, anne sütü içiyorsa anne sütü, mama alıyorsa mama konacak biberona. Sünnet esnasında hemşire yedirecek. Amaç bir nebze de olsa hareketsiz durması. Hiçbirini almazsa şekerli su vereceklermiş :( ben de biberonla süt vereceğim İnşallah becerebilirsem.

Bebeğinizin emmesinden daha mi önemli ki bu kadar dusunuyorsunuz.?
içmeden de düğün oluyor bir şekilde.
Ben olsam asla ihtimal bile vermezdim hic bi yiyecek yada içecek bebeğimden daha önemli olamaz. Emzirdigim için kola bile içmiyor hazır gıdalar tuketmemeye çalışıyorum.

Benim bebeğim kaşıkla su içiyor ama emzikten midesi bulanıyor mesela. Biberonla süt içerse meme almaz bir daha dedi büyüklerimiz :) sizce doğruluk payı var mı
banada oyle dedıler ama hıc oyle olmadı
ama ben bıtek gece son beslenmesınde yatarken saat 12 gıbı bıberonla boolcaa sut verıyordum sabaha kadar delıksız uyuyordu
emınce yorulup az sut ıcıyor sureklı acıkıyor 2 saatde bı yarım saat emzırmek gerekıyor buda bebek sureklı kucakta demek ne yemek ne tuvalet ne banyo ne temızlık hak getıre
dedım barı gecem benım olsun :)
gece uyumadan once verdım bıberonla sut 1 yasına kadar
memeyıde bırakmadı bıberonuda tuttu bı sorun yasamadım

bana oyle dıyen buyuklere ben sunu dedım hep
hasta olsam bı terslık olsa bırıne cocugu emanet etmek zorunda kalsam kım emzırecek ? mecbur bıberon olacak . bıberonu tutmazsa ne olacak ? el ele tutusup mama sut duasına cıkarsınız artık dıyordum susuyorlardı

Sünnete aç gidecek, anne sütü içiyorsa anne sütü, mama alıyorsa mama konacak biberona. Sünnet esnasında hemşire yedirecek. Amaç bir nebze de olsa hareketsiz durması. Hiçbirini almazsa şekerli su vereceklermiş :KK43: ben de biberonla süt vereceğim İnşallah becerebilirsem.
Ilk defa duydum boyle yaptiklarini.Simdiden gecmis olsun.
Biberonla sute alissa daha iyi olur cok acsa ayirmaz diye dusunuyorum.

Anne sütü derin dondurucu da da saklanıyor malum yaz ayı dondurucuya koyup gidene kadar eriyebilir.

Bebeğinizin emmesinden daha mi önemli ki bu kadar dusunuyorsunuz.?
içmeden de düğün oluyor bir şekilde.
Ben olsam asla ihtimal bile vermezdim hic bi yiyecek yada içecek bebeğimden daha önemli olamaz. Emzirdigim için kola bile içmiyor hazır gıdalar tuketmemeye çalışıyorum.

Ne alaka şimdi kendinizi anlatıyorsunuz? Sorduk mu siz nasıl besleniyorsunuz diye? Süt saklama ile ilgili fikriniz varsa verin, yoksa başka düşünceleriniz bana yardımcı olmuyor, kendi annelik show'unuzu başka yerde yapın.

Ilk defa duydum boyle yaptiklarini.Simdiden gecmis olsun.
Biberonla sute alissa daha iyi olur cok acsa ayirmaz diye dusunuyorum.

Çok teşekkür ederim, yani bu bilgi sırf düğün için değil sünnet için de lazım aslında. Hastane şehrin bir ucunda. 1.5-2 saat mesafe var yani ameliyathaneye vereceğim sütün de bozulmaması lazım.

Ne alaka şimdi kendinizi anlatıyorsunuz? Sorduk mu siz nasıl besleniyorsunuz diye? Süt saklama ile ilgili fikriniz varsa verin, yoksa başka düşünceleriniz bana yardımcı olmuyor, kendi annelik show'unuzu başka yerde yapın.
Neden gerginsiniz bu kadar?
Olabilir o sizin düşünceniz diyebilirsiniz mesela...

herkese selam,

Ağustosta arkadaşımın düğünü var ve bu tarihte bebeğim üç aylık olmuş olacak. Sadece anne sütü ile besleniyor mama yok. Arkadaşımın düğününde bir iki kadeh bir şey içmek için heveslendim. Bu nedenle aynı gün önceden sağdığım sütleri dondurmadan iki ayrı biberona koyup yanıma alsam sizce mantıklı mı? Bebeğim 2-3 saat aralıkla emiyor. Doktorumuz bir iki kadehten bir şey olmaz ama için rahat edecekse 2 saat geçsin en azından dedi. Ne anne sütünün bozulup bebeğimi rahatsız etmesini istiyorum ne de riske atıp bebeğimi alkol aldıktan sonra emzirmek istiyorum. Çare bulamazsam oturup meyve suyu içeceğim tabi ama eskisi gibi bir düğüne gidip eğleneceğim diye çok heveslenmiştim. Şu an araştırıyorum anne sütü dışarda 3-4 saat dayanır diyor. Moralim bozuldu, ondan konuyu buraya açtım.
ay kiiiiiz icmeyiver be :) vucudundan cok cok sonra atiliyirsa bebisin emerken onada gecer . ne alaka bilmiyom amaa hani haberlerde cikiyir ya bebisler bagimli doguyor diye aklima o geldi :KK43: k.bakma.. :/

Back
X