Arkadaşımın evliliği ve salak yerine konulmam Sizce ?

Dinleme neyle ovunurse elestir.
Rujlarinimi sergiliyor iyy renkleri igrenc uste para verseler kullanmam de
Neyle ovunurse begenme o egosu bir insin eniste ne is yapar
Bazilarinda boyle sans var dort ayagin ustune duserler
Kocasi fabrikada calisir, kendiside diplomasiz burolarda calisir, zaten kocasini torpille sokmus oraya, baskalarinin hakkini yemisler resmen.. fabrikalarda calisamazmis hanimefendi.. yahu rujlarina laf atardim bazen sakasina derdimki ya eminmisin iste 24 saat cikmiyor bu rujlar filan derdim, aaaaa tabikide eminim ben kotu bisey almam derdi.. halbuki ruju surdu mesela gecen gun, tekrar tazelemek zorunda kaldi, gelde gulme ... olay rujda degil anam, cantasindan tut, herseyle ovunur... arabayla ovunur, yahu benimde var arabam bendemi ovuneyim yani diyesim geliyordu bazen..

Bundan böyle seni arayıp da "yetiş" demedikten sonra ne ara ne sor derim. Beni dövdü, bana vurdu vs vs, yetiş diye ararsa da hem polis gönder, hem sen gerekirse git al onu ama annesine gönder, olmadı annesi babası aynı şehirdeyse onları kendin ara, ama asla bir daha evinde ağırlama, gidip evinde kalma.

Şiddet görüp de yardım için aradığında gerekeni yapma diyemem, vicdanın rahat etsin, sen üzerine düşeni yap yine derim. Ama onu evden çıkmayı başardıktan sonra gerisine karışma. O kendi ailesiyle çözsün bu durumları. Yani ona ablalık, kardeşlik vs yapmaya çalışma o zamanlarda.

Onun dışında o ses etmedikçe ne ara ne sor. Kendi kendine ararsa da sen niye döndün falan hiç muhabbete girme, huzurun yerinde mi, de, yerinde derse, tamam Allah mutlu etsin, de, geç.

Yani zor gününde sırf kendi insanlığından, uzak bir komşu olsa nasıl yardım ederse o kadar et, bu vicdan rahatlığını kaybetme, ötesinde özellerine hiç girme. Normal bir arkadaşlık dostluk da asla sürdürme derim.

Cidden yat-kat sahibi sandim ben,tum hava 5bin tl maas icin mi ,iki kat acidim arkadasiniza su an :/

Boyle basitliklere harcadigi eforu iyi bi meslek sahibi olmak icin harcasaydi kendi alirdi o maasi zaten,zengin koca hayaline gerek kalmazdi ki...

Değişmez artık o canım can çıkar huy çıkmaz. Övünsün dursun he he de geç zaten bence artık onun o durumları yapmasına izin vermeMelisin.

Bi daha sorunu olunca ararsa iphonemin sarji bitmis son model tomofilimin bakimi gelmis,zaten 500 tl ye aldigim rujumda meger hemen cikiyormus moralim bozukk hic gelemicem diyin

sana "kalk kocam geliyo" dedigi gün bencee yüzüne bidaha bakmamaliydin cok ayip etmis.
Ben olsam mesafemi koyardim.
Buna benzer birsey bnimde basima gelmisti sürekli benim basimin etini yiyordu zamanimi aliyordu vs vs. sonra acikca dedim ona madem esine sürekli sans vericeksin neden bize kötülüyorsun adami demekki okadar kötü degilmis. Sonra mesafemi koydum

Evlilik onların evliliği, tavsiye isterse verirsin istemezse kendi bileceği iş, karışmaman gerekir. Tavsiyeni dinlerse dinler, dinlemezse dinlemez. Yetişkin insan sonuçta, her tavsiye vereni dinlese hiçbir yere varamaz. Herkes birilerini dinler ama hep kendisine doğru geleni uygular.
Ama şu konuda haklısın ki seni kullanıyor. İşine geldiğinde can ciğer kuzu sarması, işine gelmezse dış kapının mandalı oluyorsun. Minnet etmiyor aksine nankörlük ediyor.
Evliliğinde naparsa yapsın sen karışma, onu kendi hayatında çok yakın bir yere koyma(çünkü değil), mesafeni koru, her derdine koşma derim ben. Çünkü belli ki senin bir derdin olsa yanında bulacağın kişi de o olmayacak

Ee madem yıllardır böyle ovunmesinden rahatsız olduğunuz bir insan neden arkadasliginizi devam ettirdiniz?

Yakın olmadığınız birine bu fedakarlık neden

Ay kiz birde polislere benim bosanmis oldugumuda soylemis.. polisler iste benim adresimi filan aldilar evimde kalacak diye ama neden polislere oda bosandi diyorsunki, ozel hayatimi isfa ediyorsun degilmi yani .... mesela ben kendisine kalbimdekileri anlattigimda uffffff diyo surekli.. gecen gunde iste kocasiyla arasi bozukken, bana gelmek istiyordu, bende dedimki iftara misafirler cagirdim dedim, kardesim - esi, yigenim - nisanlisi ve ablamlar var dedim, onlar gidince sana haber veririm dedim... yemegimi bitirene kadar mesaj ustune mesaj, eee sordunmu sizdemi kalacaklar bu gece, eeee bana haber ver tamammi, bende tmm cnm dedim, musayit oldugumda haber veririm dedim... sonra aradi tam konusurken ya uffffff kapat kapat geliyorum dedi, tamam gelsin basimin ustunde yeri var ama bu sekilde gelmesi, birde bana saygisizca davranip tamam geliyorum ben uffff demesi ohaaaaa ya dedim... bizde o gun ailece oturuyoduk filan bizimkiler sahura kaldi, arkadasimda gece dorde kadarda bizde kaldi.. masaya gel diyorum gelmiyor, aksama kadar kotu olursun gel suradan azcik biseyler ye diyorum yok, yemek yememesi ablam ve benim moralimi bozmaya yetti zaten..

Sizin bu aradaş modelinden bende de vardı ama bonus olarak haset ve çekememezliği vardı. Nişanlandım hasetinden patlayıp kustu sanki galler prensiyle evlenecekmişim gibi neyse ebediyyen iplerimiz koptu tabi sonra.

Ee madem yıllardır böyle ovunmesinden rahatsız olduğunuz bir insan neden arkadasliginizi devam ettirdiniz?

Yakın olmadığınız birine bu fedakarlık neden
Cnm zaten oncedende tanisiyoruz ama lise yillarinda dahada bir yakinlastik bu kizla, o donemler bu kadar ovuncek degildi, Evlendikten sonra zaten kendisinden haber alamadim bir sure, daha sonra kendisi ulasti bana.. kizin 100% ovuncek oldugunu evlendikten sonra anladim ben... Basladi evliligini anlatmaya, iste ev aldik, sunu aldik bunu aldik cart curt demeye.. zaman gectikce artik bikkinlik geldi ovunmelerinden.. salaklik bende iste ... aslinda son zamanlarda uzak durmaya calistim kendisinden, mesajlarina cvp vermek istemedim.. ama iste son olayda benden yardim istedi vs derken simdide kayboldu .. artik kocasiyla mutlumu olur, sac basami girer benden cikti bu konu.. artik gelsede eskisi gibi olamam ona karsi..

Karismakla hata yapmamissin da...
O esine geri de donebilir kendi secimi..Kizabilirsin buna haklisin.Ama arkadaskik bitirecek konu bu degil.O gun evden apar topar gondermesi..O gun bitirecektin..Kiyamadin belki zor gunu diye cunku ben de boyle yufka yurekliyim..Isi dustugunde arayip sonra aramaz olmasiyla son noktayi koymanin vakti gelmis geciyor..Cok bencil bir insan belli ki..Bencil birinden asla arkadas olmaz ,benim basima da gelmisti tam iki fefa affettim ayni sonuc vuku buldu.Ucuncuye yine beni buldu zor gununde ama baktim ayni abuklukta devam ediyor..Gonlumden sildim..Arar belki konusurum ayda yilda bir ama hesaba almam..Degismiyor bencil insanlar..Ama su var sen de az degilmissin.Alttan alttan giciklanmissin ovunmelerine.Giciklandigin insanla nasil gonullu arksdas oldun ki.Ben olamam sahsen.Gonulden seviyorsam kotu yonleri kalbimi kurcalamaz.Adeta kusursuzdur gozumde.Giciklanirsam da samimiyetim kalmaz..Bir arkadas vardi mesela gonul bagim yoktu kiz kendi yanasiyordu.Cok konusup kafami yoran bir kizdi.Ben de zor gunu ayip olur diye yaninda oluyordum.Bir darbe de ben vurmuyordum guya.Sonra o bana darbeyi vurdu ama.Yani dedigim iki kisi de bana bencil ,hayati degil kisiligi sorunlu ;vefasiz kisilerin hesaba alinmamasi ,arkadas dahi olunmamasi gerektigini ogretti..

Son düzenleme:

Onun evinde kaldığın gün evden kovmuş gibi olmuş neredeyse ama diğer konularda bir tuhaflık görmedim. Onun kocası onun kararı

Hayat onun hayatı ama seni de deşarz olmak için kullanıyor. Bir daha problemleri yüzünden ararsa onu bastırırcasına kendi olan(olmayan) problemlerini can havliyle anlat. Emin ol 2 dakika dinlemez. Ekstra bişey yapmana da gerek kalmaz. Belli ki birbirinizi beslediğiniz birşey var, onu hayatından çıkardığında oluşacak boşluğun yerine daha anlamlı bişeyler koyuver

Yıllardır gıcık oluyormuşsun zaten kıza. Neden o kadar dahil oldun meselelerine. Kimseye ayrıl deme sen kötü olursun. Mutluluğumu kıskandı olur. Millet dayak yiyor yine oturuyor. Asla boşan deme kimseye. Ben olsam bu arkadaşımla arkadaşlığımı bitirirdim. Nedeni evden beni kovması olurdu. Kocası gelse ne olur ki. Benimle kalıyor diyebilirdi. Bencillik etmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…