• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın Nişanı

Arkadaşın kuzum.

Akrabana da düğünden sonra ev oturmasına gidersin. Ben de en yakın arkadaşıma göre nişan tarihi ayarlasam ve sonradan gelemese belli etmesem de çok bozulur ve kırılırım.

Bikaç gün önceden arkadaşının yanına gitmen daha daha güzel olur :)
Arkadaşın kuzum.

Akrabana da düğünden sonra ev oturmasına gidersin. Ben de en yakın arkadaşıma göre nişan tarihi ayarlasam ve sonradan gelemese belli etmesem de çok bozulur ve kırılırım.
Konunun üstüne merak ettim senin yakın arkadaşının düğünü de vardı oldu mu düğün gittin mi

Tabi ki nişan anne ve babanız varken siz arayıp tebriklerinizi iletirsiniz. Arkadaş çok önemli nasıl günüm aydınlanmıştı arkadaşlarımı kınam,nişanım ve düğünümde görünce

Sizin aileden temsilen annen gidiyo zaten akraba dugunune. Hem arkadasin da sana gore ayarlamis. Arkadasina git derim.

Evet ben de öyle düşünüyorum ama anneme laf anlatamıyorum. Bi nişanı mi var bu kızın düğüne gidersin diyor. Galiba bileti alıp ben gidiyorum demem gerek şu aşamadan sonra. Arkadaşım da çok ilimli karşıladı ama sesi buruldu Kıyamam ki.
Sonuçta akraba düğününe senin evinden ailen gidecek. Nişan günü ertelemek öyle küçük bişey değil. Benim için bu yapan arkadaşa giderim muhakkak

Evet gitme kararı aldım suan. Arkadaşımın nişanı çok daha önemli. Anneme göre onun nişanının evde yapılacak olması durumun önem derecesini azaltıyor ama öyle değil. Zaten çok kişi olmayacak yanında ben olayım bari.

Peki ne takmam gerekir? Gitmeseydim diğer yakın arkadaşımla birlikte bir bileklik alıp göndermeyi düşünmüştüm ama şimdi yol masrafım da olacak ve ailemden para almıyorum ben de öğrenciyim sonuçta. Gram altın falan alsam 100 lira gibi bir şeydi o, garip mi kaçar? Para takmak istemiyorum takı töreni nasıl olur aile kültürü nedir bilmediğimden. Bizde evde yapılan törende yakınlar altın takar sadece, onlarda da öyle olabilir.

Senin için tarih değiştirilmiş, bunu yaptğına göre seni gerçekten önemsiyor. Kesinlikle nişana git

akraba kim? eğer çok yakın kuzenin vs değilse arkadaşınınkine git. sonuçta akraba düğününe ailen gidecek. illa senin gitmene gerek yok.
Akrabam uzaktan bir akrabanın kızı ama yakınız birbirimize görüşüyoruz da. Çeyiz sermaye falan çağırmıştı beni ama bugün başka bir arkadaşımın daha nişanı olduğu için gidemiyorum.

Durdum bir düşündüm, bütün arkadaşlarim evleniyor ben sadece onların peşine koşuyorum yeter be :KK70:

Senin için tarih değiştirilmiş, bunu yaptğına göre seni gerçekten önemsiyor. Kesinlikle nişana git
Tarihi değiştirmedi aslında ay başı ya da ortası olacaktı o ay başı olsun diye düşünürken baktık benim sınavlarım var ortası olsun o zaman dedi ama evet önemsiyor elbette. Gidicem :KK37:

Akraba dediğiniz uzak akraba sanırım.
Bence arkadaşınızın nişanına gidin. Sonuçta size göre ayarlamış kendini.
Ben olsam üzülürdüm öyle bir şey olunca.

Yakın ve sürekli görüştüğün bir akraban değilse kuzen gibi yani arkadaşını yalnız bırakma.
Sonuçta kızcağız senin için gün değiştirmiş belli ki değer verdiği birisin. Ki trip atmak yerine gönül koymam demesi de hoş. Kırma böyle samimi ve iyi niyetli arkadaşını.
Ki ben öyle yakın akraba düğünü değilse gitmedim bugüne kadar ailem tek gitti. Ailen gittikten sonra senin gitmemen önemli değil ki..

Bir şey takmana gerek yok nişana gitmen yeterli. Genelde iki ailenin de büyükleri takar.
Elin boş gitmek istemiyorsan benim arkadaşım gümüş sonsuzluk kolyesi hediye etmişti güzel bir hatıra oldu, o tip bütçe yormayan bir hediyeyi günün hatırası olarak alabilirsin bence. Kendini zorlama sakın nişanda hele ev nişanında takı olmaz

Yakın ve sürekli görüştüğün bir akraban değilse kuzen gibi yani arkadaşını yalnız bırakma.
Sonuçta kızcağız senin için gün değiştirmiş belli ki değer verdiği birisin. Ki trip atmak yerine gönül koymam demesi de hoş. Kırma böyle samimi ve iyi niyetli arkadaşını.
Ki ben öyle yakın akraba düğünü değilse gitmedim bugüne kadar ailem tek gitti. Ailen gittikten sonra senin gitmemen önemli değil ki..
Haklısınız gitmem en doğrusu olacak. :) Akraba dediğim kişi de aynı zamanda arkadaşım olunca ikilemde kaldım sadece acaba gerçekten ayıp mi olur diye. Ama yapacak çok bir şeyim yok artık ailem gitsin kutlasın söylediğiniz gibi.

Takı da şöyle arkadaşımın maddi durumu pek iyi değil şu aralar, destek de olmuş olurum diye düşündüm ama bu defa ben sıkıntıya giricem zaten giderken ciddi masraf olacak benim için. Gümüş kolye iyi bir fikir ben de öyle yapayım en iyisi :))

Çok teşekkür ederim hepinize kızlar. Hızır gibisiniz valla

Evet gitme kararı aldım suan. Arkadaşımın nişanı çok daha önemli. Anneme göre onun nişanının evde yapılacak olması durumun önem derecesini azaltıyor ama öyle değil. Zaten çok kişi olmayacak yanında ben olayım bari.

Peki ne takmam gerekir? Gitmeseydim diğer yakın arkadaşımla birlikte bir bileklik alıp göndermeyi düşünmüştüm ama şimdi yol masrafım da olacak ve ailemden para almıyorum ben de öğrenciyim sonuçta. Gram altın falan alsam 100 lira gibi bir şeydi o, garip mi kaçar? Para takmak istemiyorum takı töreni nasıl olur aile kültürü nedir bilmediğimden. Bizde evde yapılan törende yakınlar altın takar sadece, onlarda da öyle olabilir.
Küçük altın ben bütün arkadaşlarıma küçük altın takıyorum

Back
X