Arkadaşımla olan tartışmamda ben mi haksızım?

killerbeauty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2020
357
240
33
30
Arkadaşım bana sana bir şey anlatacağım ama beni yargılamayacaksan dedi. Ben de tabi ki neden yargılayayım dinliyorum dedim. 18 yaşında iken kendisinden 22 yaş büyük evli bir adamla sevgili ilişkisi olmuş.Evlilikleri de çok uzun süreliymiş adam ve eşinin. Bunu gülerek söyledi ben de neyse bir dinleyeyim içimden diyorum. Bu sefer benimle evlenmek istedi ben istemedim isteseydim benimle evlenirdi dedi. İlişkimizin 1.yılında öğrendim evli olduğunu dedi yani adam bundan saklamış.Ben de senden sakladı ise bu eşi ile aynı anda seni oyalamış sen kuzenlerine bile sorarak öğrenmişsin evli olduğunu kendisi söylememiş bile sana dedim.

Hiç samimi gelmedi seven adam da eşini bile aldatmadan sana bile daha açılmadan eğer bir başkasına gönlü kaydı ise bunu eşi ile konuşur ve boşanırdı öyle sevgilisi olurdu dedim. Kaldı ki sen adamdan çok çok küçüksün yarın öteki gün seni bir genç kız için bırakmayacağı ne malum dedim. Bana o beni aldatmazdı bana tapıyordu ama ben ona kazık attım pişmanım bana dokunmadı hiç asla dedi. Ben de içimden sabır çekiyorum hani insan bir pişman olur genç kızdım hata yaptım diye düşünür dedim içimden. Neyse sonra ilişkimiz 8 yıl sürdü dedi şimdi düşman gibiyiz ama ben hakettim dedi. Ben de öğrendikten sonra ne tepkin oldu peki ben kadına çok üzüldüm şu anda dedim.

Ben de işleri koparan cümlesi ise şu oldu : Kadın beni ilgilendirmez bana ne kadını kocası düşünsün dedi. Ben de sinirlendim ve ne demek o yuva o adam yüzünden yıkıldı ise senin yüzünden de yıkıldı bir hemcinsine bunu yaparken hiç üzülmedin mi çok bencilsin dedim o da evet ben kadını düşünmek zorunda değilim dedi. Ben de umarım bir gün başına gelir de anlarsın dedim ve daha fazla seninle konuşmak istemiyorum deyip engelledim. Bu sefer bana başka yerden ulaştı ne kadar önyargılı bir insanmışsın tamamını duymadan kestirip attın dedi. Neyi daha duymama gerek kaldı ki bu son cümlesinden sonra? Sizce çok fevri mi davranmışım dinlemeli miydim yoksa kestirip atmak ile iyi mi yaptım?

Son düzenleme:
Kirmizi rengi duzeltip, paragraflara ayirirsan astigmatli bireylere iyilik etmis olursun.

Aci cekiyorum su an, 10.satirda falan biraktim.
Sanirim konu eskiden evli bi adamla iliski yasayan kiz arkadas.

Alasını yaşar yaşayacak. Şimdi boşuna sağa sola sarıyor

Hukuki olarak dedigi dogru, sadakat yükümlülüğü eşlerdedir, 3.şahsın adamın karisina karsi hicbir yükümlülüğü yok.
Ama etik ve ahlak olarak derseniz kesinlikle bir kadın bir kadina bunu yapmamalı.
Yargılamadan yeterince dinlemişsiniz zaten ama arkadasiniz belli bir süre sonra konuşmaya pişkince devam etmiş ve siz de sinirlenmişsiniz. Bence devamını dinlemenize gerek yok, sizi rahatsız ettiyse konuyu kapatmanız iyi olmuş.

Konunun sonunu ben merak ettim sen etmedin mi ne anlatacakti acaba

Teşekkür ederim tavsiye verdiğiniz için. Ama onun bunu derken hukuki açıdan düşündüğünü sanmıyorum maalesef

Teşekkür ederim tavsiye verdiğiniz için. Ama onun bunu derken hukuki açıdan düşündüğünü sanmıyorum maalesef
O zaman boşverin, o bundan hicap duymuyor demek ki. Bu da sizi rahatsız ediyorsa ortak bir paydada buluşmanız imkansız gibi. Üzülmeyin, herkes istediği hayatı yaşar

Hem linc istiyorsunuz hem konunun sonu yok cik cik cik

Neyse, evlilikte sadakat yukumlulugu eslerdedir. Arkadasin o detayda haksiz degil, ama ahlaken de etik olarak da bir hemcinsine yaptigi cok yanlis.

Yasattiginla sinanirsin olaylarina inanmam, hayatimin icine edip benden kat kat iyi yasayan onlarca tanidigim insan var, geciyorum bu detayi o yuzden.

Ha insallah sinanirlar ama ben sahit olmayacaksan ne anlami var bilmiyorum.

Arkadasiniz 18 yasinda bir hata yapmis, ogrenmis 19 yasinda da geri duramamis anladigim kadariyla. O yaslarda hata yapmak, bu hataya sıkı sıkıya yapismak cok dogal.

Ama artik eriskin, akli basinda bir birey olup bu moku hala savunmasi pes dogrusu. Iyi ki bitirmissiniz arkadasliginizi ama keske soyle okkali bi agzinin payini verseydiniz once.

Anlatmasinin sebebi gunah cikarmak ya da vicdan azabi degilde adami ozlemis sana anlatmak istemis gibi geldi
Yok ben kazik attim falan. Ayrica evli bi adamla 8 yil boyunca bulusup burger mi yediler yani? Yok bana dokunmadi falan. Kim inanir buna.

Ay g*t*m deseydin.

Yüzsüzlükte yeni moda oldu. Bayılıyorum bu sevgilisi/eşi olduğunu bile bile o adamlarla görüşen kadınlara, birde utanmadan diğer kadını bile bile mutsuz, huzursuz etmeye neden oluyorlar. Terbiyesizler.

Aklı başında hiçbir kadın, kendisini bu duruma düşürmez. Evet kandırılmıştır, ama hem kandırılmış ve hem ikinci kadın olmayı kabul eden kadının kendisine sevgisi, saygısı yoktur. Yok eşiyle sevgilisi ile arası bozukmuş, ayrılacakmış vs hepsi boş bahaneler.

O kadar nefret ettim ki anında engelledim. Bu arada ilahi adalet gerçekten var hem ben yaşadım hem de başkalarının yaşadıklarını da gördüm. İsterseniz 80 yaşında olun yaşattığını yaşamadan ölmüyorsun. Mesela ben de yaşadım ama haksızlık ettiğim kişiler bunu bilirler mi asla bilemezler. Bu arada arkadaşım şu anda 30 yaşında. Ve bu evli adamla ayrıldıktan sonra çok kötü birisi çıkmış karşısına yani detay veremeyeceğim ama çok kötü raddelere gelmiş psikolojik olarak da ama bunu bile evli adama kazık attığı için olduğunu düşünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…