arkadaşlar bana bir çare nolur......

hayatım anladığım kadarıyla sen bu konuyu ona nası anlatıcam die düşünüyosun,nihayetinde herkesin fikri şu an ortak yani ev üstüne ev olmaz diyor forumdaki hanımlar ki bende bu düşünceye şiddetle katılıyorum.
önermek istediğim şey şu:erkekler genelde empatiden anlarlar.yani varsayalım sen böyle bir öneri getirdin.yani sevgilin sen ve senin ailenle kalma fikrine ne diyecek?evet bizim toplumumuzda "aaa içgüveysi mi?!?"deniyor bu duruma.ama bana göre bunu anlatabilmenin bir yoluda bu..yani konuştun izah etmeye çalıştın,baktın hala anlatamadın derdini böle bişi söle.bakalım tepkisi ne olacak.eğer şiddetle karşı çıkarsa beni anlıyor musun diye sorabilirsin...
şahsen ben içinden çıkamadığım zamanlarda empatiye sığınmışımdır.
nacizhane bir öneri

bence beraber oturma cnm..herkes kirada oturuyor..1 ekmek yerine yarım ekmek ye kirada otur derim ben...çalışmıyorsan sen de bir iş bulmaya bak...ev ev üstüne olmuyor..eskiden bile zar zor insanlar idare ediyormuş şimdi daha zor bence..huzur farklı bişey..

canım benim evet kararı sana bıraktım diyor. Ama biliyorum ki aileside onlarla olmamızı istiyor..durumu tam olarak otourup konuşmuş değiliz. Benim fikrimi biliyor sadece..empati fikri hoş geldi kulağıma tavsiyeni dinleyeceğim canım benim teşkkürler...

CANIM onun evle bizim ev yakın zaten...ayrıca ben evimin altında eczaned eçalşıyorum...keyfim rahatım yerinde..evlendikten sonra kirada olursak eğer iki adım ötede olacağım...dedğin gibi kirada olan onca insan var..oy oy ben aşkımı nasıl ikna edeceğim..yani korkuyorum ailesinin etkisinde kalıp bana baskı yapmasından...nice birliktelikler yıkılıyo evlilik yolunda ben bunu istemiyorummm

canım 2 senede para biriktirmeyle ev alınsaydı ohooooo oooooo
evsiz insan kalmazdı
madem zorlanacağınızı düşünüyor, rahat edeceğiniz zamana kadar uzatın süreyi
o evin dışına çıkmak içine girmekten çok çok zor olur sizin için, öncelikle bunu düşünün
ev ev üstüne zaten olmaz
en iyisi bile olsa k.valide k.validedir
insanız, çok muhabbet zamanla müdehale hakkı verir insana
bu günlük yaşamımızda bile öyledir
sakın sakın bu konuyu düşüneceğinizi bile söylemeyin bence
zaten dışardan da olsa birtakım sorunlar yaşayacaksınız evlendiğinizde
birde bunu endirek yerde yaşamanın ne alemi var
yüzlerce yıkılan yuva var bu nedenlerle

Buna en iyi sen karar verirsin, ev ev üstünde olmaz. Fakat sen çalışan bir bayansan kiraya vereceğim parayı bir köşeye atıyım dersen kısa bir süreliğine kalabilirsiniz. Fakatttt kayınvaliden ve kayınpeterin iyiyse :) aksiyse hiç iyiyken kötü olma derim.

Ben şuna katılmıyorum.. ev alana kadar ertelemek mantıklı değil. Sırf ev için ertelenmemesi gerekiyor bu tür hassas konuların.. Herkes ev alıpmı evleniyor.

Ya biz türk kadınlarında bu var.. herşeyi takıyoruz kafaya yok ev yok eşya.. :umursamaz:
Bu düşüncelerle yıpratıyoruz kendimizi.. yüzümüz kırışıyor:roflol:

Şakasi bir yana kendi yağınla kavrulsan daha iyi, evi küçük tut çok pahalıya kaçma yada dediğim gibi aile mülayim sana yardımcı olacaksa bir süre kalabilirsiniz. Ama balayını uzatın ziraa evde yalnız kalamamak kötü olur yerimseniben:jeyyar:

yani ben de tam böyle düşünüyorum sanırım gerçekleri göremiyorsun.sen eczanede çalışıyorsun maaşın en iyi ihtimalle 1000 lira eşiminde durumu yok diyorsun hadi o da olsun 1000.
eve giren 2000x24 ay=48000
yani hiç bir şey almayıp dışarı adım atmasanız,yemeye içmeye de kuruş katmasanız bile artık nasıl olacaksa bu paraya ev alınmaz.
ayrıca bırak 2000 lirayı ayda 500 kenara atabilirseniz ikinizi de alnınızdan öpeceğim.şimdi neden olmasın diyorsun belki ama evlenince anlarsın.
hayat hiç o planlardaki gibi olmuyor.geçen ay benim abim evlendi.düğündeki takılardan 15000 bekliyordu.tecrübeli bir evli olarak 5000 lira gelirse öpte başına koy demiştim.alay etti peh daha neler dedi.hasılat: 5500 lülülülülülü

bence her iki tarafın ailesinden ne kadar uzak o kadar iyi. gerekirse kuru ekmek yiyin kafanız rahat olsun. en iyisi kira bence canım iki kişisiniz 2+1 bir ev size fazla bile gelir. unutma uzak olunca daha tatlı olursun. ne kadar yakın ne kadar samimi olursan o kadar başın ağrır.

evi sağlam tutan temelidir.Siz ilk yıllarında evliliğinizin ilk temellerini atacaksınız.Eşinizin ailesi yanında siz ne kadar kendiniz olacaksınız yada eşiniz ne kadar kendisi olacak.sarılıp başbaşa kalacağınız mumlar eşliğinde yemekler yiyip dvdde filmler seyredeceğiniz cilveleşeceğiniz kendinize ait bir yuvanız olsun bu çok önemli.aynı ortamda aileler muhakkak mudahale ediyorlar söz söylemeseler bile suratlarından anlıyorsunuz.

bir evin iki hanımı olmaz derler.ne kadar doğru bilemem.bence birikim yapmaya çalışıp ev almanız çok uzun sürebilir.şimdi şu tokiler var ya aslında ona yazılsanız olur kanımca.yine uzun süre kiracı gibi oluyorsunuz ama en azından bu süre zarfında kaynananla oturmak zorunda kalmazsınız.çevremdeki insanlardan görüyorum gerçekten problem oluyor aynı evde oturmak.

Son düzenleme:
İzah edemeyecek bişiy yok. Evlenmeyi düşünüyorsanız açık ve dobra olmayı da bileceksiniz.
Söyleyin istemediğinizi, endişelerinizi anlatın, olayın onun ailesiyle ilgili olmadığını, kendi ailenizle de yaşayamayacağınızı falan söyleyin.

kızlar iyi ki varsınız sizden aldğım destekle kararımın sonuna kadar arkasında olacağım..artık uygun dille ikna edeceğimi düşünüyorum..zaten mantıklı ve doğru olan bu çok zorlanacağımı sanmıyorum... tek tek teşekkür ediyorum hepinize

sanki herkes anasının karnından ev alıp cıkıyor bi bize ras gelenler evsiz:mymeka::mymeka:

sinir oluyorum sinir oluyorum

1-2 sene oturalım ev alır cıkarız...
oldu beni mezara yollar hemen alcan karıyla cıkarsın yeni bi eve:mymeka::mymeka:

bizimkide aynı demişti...
ve ben kabul edene kadar hep actı konuyu hep:mymeka:
en sonunda sinirlendim tamam dedim
neyse annem devreye girer kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

uygun bi dille anlatmaya calışmıştım ama olmadı
illa 1-2 sene oturalım ev alalım...
yeni evli oluruz onlara ugramadan cıkamam yukarı her gün her gün sıkılırım dedim.
belki ben senle agız tadıyla kavga etmek isterim dedim:mymeka:
sesimi cıkaramam dedim...
ha birde benim ailem yanıma gelmez bunuda iyi bil dedim.
tanıyorum babamı ve adım gibide eminim
kaynanın evinde oturum gelmezler pek:gitme::gitme:
gelirler ama lebilim işte biraz mahcuplu falan lı filanlı işte
sinir oluyorum heee birde ortada fol yok yumurta yok
evliliğe dair şeylerin konuşulmasına... nişanlılık dönemi niye var:umursamaz:

ay ben bu gün sinir küpüyüm anlaşıldı-tatlicadiarzu-

ulaaaa herkesin evi barkı olsa kim para kazancak
herkesin kendi işi gücü olsa yine kim kazancak para:mymeka::mymeka:

bence kesin dille konuş.
karşı karşıya gelin... aklından gecenleri rahatsız oldugun ve kafana uymayan şeyleri söyle
ve en sonundada ekle beni kendi yerine koy birde öyle düşün devereliniortak

bence evi para biriktirip ilerde alın aynı evde oturma düşüncesi hiç mantıklı değil biz aynı sitede oturuyoruz yeni doğum yaptım torunlarını sevmek için geliyolar inan boğuluyorum kayınvaldemde kayınbabamda çok iyi insanlar ama inan özel hayat diye bişi kalmıyor ki aynı evde oturursanız hiçbişi kalmaz ayrıca cicim aylarını hiç bi zaman bi daha yaşayamazsınız pişman olma derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…