• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar bi bakarmısınız

narserbeti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2013
216
1
26
İstanbul
kızlar hepinize merhaba benim küçük bi sorunum var umarım anlatabılırım anlatamassam sımdıden kusura bakmayın.dün eşim bı cocukluk arkadası varmıs onla gorusmus telde baska bı arkadasından almıs nosunu ama cok uzn senelerdır de gorusmuyor o yuzden bende tanımam ismini cismini bılmem yanı dun ogrendım neyse o arkadas da evlıymıs dun konusmuslar esımde bana sormadan ıftara davet etmıs tabı banada aksam soyluyo hemde bugun ıcın ve ben calısan bı ınsanım yanı anlıcagınız dusuncesızlık yapmıs bende tabı cok bozuldum soyledım hem bana sormuyorsun dedım hemde tanımadıgım ınsanlar sen bıle senelerdır gormuyosun dedım ınsan bı gelır bana sorar falan fılan derken boyle hafıf bı trıplık olayım oldu :) tabı sonra baska seyden tartıstık tartısma sorun degılde napım kızlar tamam gelsınler dıyımmı?şimdiden yorumlarınız için teşekkürler:)

kızlar hepinize merhaba benim küçük bi sorunum var umarım anlatabılırım anlatamassam sımdıden kusura bakmayın.dün eşim bı cocukluk arkadası varmıs onla gorusmus telde baska bı arkadasından almıs nosunu ama cok uzn senelerdır de gorusmuyor o yuzden bende tanımam ismini cismini bılmem yanı dun ogrendım neyse o arkadas da evlıymıs dun konusmuslar esımde bana sormadan ıftara davet etmıs tabı banada aksam soyluyo hemde bugun ıcın ve ben calısan bı ınsanım yanı anlıcagınız dusuncesızlık yapmıs bende tabı cok bozuldum soyledım hem bana sormuyorsun dedım hemde tanımadıgım ınsanlar sen bıle senelerdır gormuyosun dedım ınsan bı gelır bana sorar falan fılan derken boyle hafıf bı trıplık olayım oldu :) tabı sonra baska seyden tartıstık tartısma sorun degılde napım kızlar tamam gelsınler dıyımmı?şimdiden yorumlarınız için teşekkürler:)

Erkekler böyle düşüncesizlikler çok yapıyor.Benim nişanlımda dahil.. :44: Bu seferlik birşey söyleme,hem yıllardır görüşmüyorlarmış bir tanışmış olursun.Misafirler gidene kadar gülümsemeyi ihmal etme :) Onlar gittikten sonra eşini tatlı sert uyar :)

Erkekler böyle düşüncesizlikler çok yapıyor.Benim nişanlımda dahil.. :44: Bu seferlik birşey söyleme,hem yıllardır görüşmüyorlarmış bir tanışmış olursun.Misafirler gidene kadar gülümsemeyi ihmal etme :) Onlar gittikten sonra eşini tatlı sert uyar :)

çok teşekkür ederım yorumun ıcın:)

bencede bırak gelsinler..
onlar gittikten sonra uygun bi dille söyle eşine...

Allah kismet etmis de kapiniza misafir gelmis.ne guzel iste.sana iki olay anlatayim bununla ilgili bizzat basimizdan gecti.
İlkokul son siniftayim .ogle vakti kapimiz calindi.actik ki yasli,sakalli ustu basi erisan bir dede.babama: oglum ben acim dedi.babam hemen iceri aldi.zaten yuruyecek mecali yok.sehrin gobeginde bes katli daireyi nasil bulup ciktiysa ney

misafir iyidir ancak işin içine temizlik şu bu girince herkes gerilir.olan olmuş artık temizlik yemek işini bir şekilde halletmelisin.onun dışında eşinle konuş bunları

Allah kismet etmis de kapiniza misafir gelmis.ne guzel iste.sana iki olay anlatayim bununla ilgili bizzat basimizdan gecti.
İlkokul son siniftayim .ogle vakti kapimiz calindi.actik ki yasli,sakalli ustu basi erisan bir dede.babama: oglum ben acim dedi.babam hemen iceri aldi.zaten yuruyecek mecali yok.sehrin gobeginde bes katli daireyi nasil bulup ciktiysa ney

doğrudur arkadasım da bu bıraz farklı evıme sureklı mısafır gelırde ben burda eşıme kızdım düşüncesizliğinden saol yorumun için:)

gelsinler insan ,insana gerek buda ne zaman olur belli olmaz, bazı insanlarda lnsanlara meraklı olur ben gençlere yaşlılara merakım yok,acaip sinsi oluyorlar da ondan

Çalışan bir bayanın hafta içi yemeğe misafir alması çok zor olur,hemde böyle emrivaki yaparak çağırılması sinir bozucu.
Ben sizin yerinizde olsam,''şu saatten sonra hazırlık yapamam,yetişmez,mecbur dışarda ağırlıycaz misafirleri derim''
Maddi açıdan zorlarmı,zorlamaz mı hiç düşünmeyin.
Madem o sizin canınızı düşünmüyor,sizde onun cebini düşünmeyin.,
Dışarda kişi başı 30-40 lira versin bakalım iftara bir daha habersiz misafir çağırabiliyor mu?

Canım , benım esım de bır kere yapmıstı bunu ...

Isten ızın aldım erken cıktım yaptım yemeklerı mısafırler gıdınce dedım kı ,

''Bır daha eve mısafır cagırman konusunda bırlıkte karar verelım cunku cok zorlandım'' ...

''Tamam askım bır daha olmaz'' dedı :16:

Artık yapmıyor oyle seyler ve bırını ıftara falan cagırmak ıstedıgınde arar sorar karar verırız ...

Sızde oyle yapın :34:

İlkokul son siniftayim .ogle vakti kapimiz calindi.actik ki yasli,sakalli ustu basi erisan bir dede.babama: oglum ben acim dedi.babam hemen iceri aldi.zaten yuruyecek mecali yok.sehrin gobeginde bes katli daireyi nasil bulup ciktiysa neyse.cok iyi hatirliyorum.salonda kanepenin kenarina urkek korkak oturdu.annem hemeen evde ne varsa buldu bulusturdu koydu onune.karnini doyurdu.musade istedi cikti kapiyi kapadik.kostuk cama.bir iki saniye bile olmadi.bekle bekle yok.dede assagi kapidan hic cikmadi.....sizce o kimdi?
İkincisi,
Lise zamanindayim.babam yakin sayilacak ahbaplarimizi iftara cagiriyor,bunu da anneme soylemeyi unutuyor,kendi de unutup baska biryere gidiyor.eeee iftara anacimla bana ancak yetecek corba pilav ekmek.iyi biz hazirlaniyoruz kendimizce.15 dk kala kapi caldi bu saatte kim ki derken anaaaaa misafirler.saskinlik icinde buyur ettik.yok gidelim biz vs deselerde birakilir mi hic.birakilmaz da napilir.yemek yok ekmek yok.
Ustelik misafirlerin de hali vakti yerinde.onlara gittigimizde bi kus sutu eksik olur ama iyi kalpli mutevazi insanlar.
Neyse annemle biz delirmis arilar gibi biseyler cikarmaya calisiyoruz.cay,kahvaltilik,corba ivir zivir derken soframiz doldu tasti.firinci komsumuz da iki tane yumurtali pide yollamasin mi sicacik.
Heyecanla muhabbetle mukemmel bir iftar yaptik.giderken soyledikleri hrseye degdi;hayatimizda yaptigimiz en guzl en samimi iftardi Allah razi olsun.
Bu zaman da hele ki bu mubarek ayda,evinize iftara yolu dusmus insanlari geri cevirmek hic dogru degil.tani tanima ne farkeder.calisiyorsun tamam ama bi mercimek corbasi bir pilav zor mu.yanina da tavuk kizartirsin.pastaneden de tatli.ohhh ne guzel.
Eve gelen hem de ilk kez gelen misafir icin esini kirmak neden.

Çalışan bir bayanın hafta içi yemeğe misafir alması çok zor olur,hemde böyle emrivaki yaparak çağırılması sinir bozucu.
Ben sizin yerinizde olsam,''şu saatten sonra hazırlık yapamam,yetişmez,mecbur dışarda ağırlıycaz misafirleri derim''
Maddi açıdan zorlarmı,zorlamaz mı hiç düşünmeyin.
Madem o sizin canınızı düşünmüyor,sizde onun cebini düşünmeyin.,
Dışarda kişi başı 30-40 lira versin bakalım iftara bir daha habersiz misafir çağırabiliyor mu?

aslında o aklıma geldi de acaba karsı tarafa ayıp olurmu dıye düşündüm ondan vazgectım

Benim eşimde yapar bu tür emrivakiler yetişirmi müsaitmiyiz düşünmez..
Olan olmuş bundan sonra size danışması konusunda eşinizi uyarın..çalışan için haftasonu misafi ağırlılamak zahmetli..
İşten izin alıp evdeki işlerinizi ancak yetiştirebilirsiniz..yada Allah ne verdiyse koyacaksınız ortaya..
Akşamdan hazırlık yapabildiniz mi:56:

Eşiniz düşüncesizlik yapmış.O an ki samimi ortamın,ya da uzun süre görüşmemenin verdiği heyecanla yapmıştır bunu.Eğer siz de misafirperverseniz,eşiniz de bunu biliyorsa bir an da birşey demez diye boş bulunmuştur.Yanlışını da kavgalarınızda anlamıştır umarım.Zaten çağırmış,bu saatten sonra da yok gelme demek olmaz.Eşinizi de karşı tarafa mahçup etmeyin boşverin.Allah ramazanda kolaylığını verir.Çağırın bence.Ama eşinize birdaha böyle birşey olursa kabul etmeyeceğinizi belirtin.Hazırlanabildiğiniz kadar hazırlanın.Misafirlerinize de kusura bakmayın eşim haber vermeyi unutmuş geç haberim oldu fazla hazırlanamadım dersin.

Benim eşimde yapar bu tür emrivakiler yetişirmi müsaitmiyiz düşünmez..
Olan olmuş bundan sonra size danışması konusunda eşinizi uyarın..çalışan için haftasonu misafi ağırlılamak zahmetli..
İşten izin alıp evdeki işlerinizi ancak yetiştirebilirsiniz..yada Allah ne verdiyse koyacaksınız ortaya..
Akşamdan hazırlık yapabildiniz mi:56:

hiç bir hazırlık yok yapcaz artık bişiler=)

Davet edilen kişiye tekrardan tamam gelsinler demek olmaz.

Eşiniz tarafından davet edilmiş ve muhtemelen de geleceklerdir.

Ramazanda misafir ağırlamak her yönden iyidir ama eşinizle konuşup, sizin müsait olup olmadığınızı sormadan bir daha misafir davet etmemesini söyleyebilirsiniz.

Back
X