• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaslar gercekten zoruma gitti ama sustum

Boşuna kuruluyorsunuz kaynananıza. Aslında kötü bişey söylememiş. Aynı işte çalışmanın dezavantajını hatırlatmış para akışı kesilince tek olduğu için sorun yaşarsınız. Ama birisi farklı yerde olunca o gelirle durmadan devam edebilirsiniz.
Zenginler mesela tek sektörde kalmazlar. Bir kaç sektöre dağıtırlar ki biri durunca diğeri hepsini çevirsin. O mantığı gütmüş ve dile getirmiş.
Ha dile getirmesi hoş değil üstüne vazifede değil demek isterdim ama sıkıştığınızda o yardım etmiş doğal olarak ona o hakkı siz vermişsiniz. Borcunu ödeyip çenesini kapatabilirsiniz.
E
Boşuna kuruluyorsunuz kaynananıza. Aslında kötü bişey söylememiş. Aynı işte çalışmanın dezavantajını hatırlatmış para akışı kesilince tek olduğu için sorun yaşarsınız. Ama birisi farklı yerde olunca o gelirle durmadan devam edebilirsiniz.
Zenginler mesela tek sektörde kalmazlar. Bir kaç sektöre dağıtırlar ki biri durunca diğeri hepsini çevirsin. O mantığı gütmüş ve dile getirmiş.
Ha dile getirmesi hoş değil üstüne vazifede değil demek isterdim ama sıkıştığınızda o yardım etmiş doğal olarak ona o hakkı siz vermişsiniz. Borcunu ödeyip çenesini kapatabilirsiniz.

Benim esim zamaninda baya para verdi esim mühendis… salak bos insan degil.. suan öyleyiz.. öle mantikla bakarsak esim verdigi tüm paralari takas yapsin… eski damadina.. bedeli askeri ödeyen annesi.. sonucta oglu… biz zaten diger sektörlere de acilacagiz.. suan iki proje patladigi icin sıkıcığız ama düzeldik… bir sürü proje geldi.. ama ödemeleri tah ayin sonu… maalesef.. yani aklimizi peynir ekmekle yemedik… kizina yakistiriyor da git sen serbest meslek yap kendisi orta okul terk esim mühendis bize mi yakistiramiyor.. sorun o aslinda

Katiliyorummm, bir de hem iste hem evde hiç ozleme alanı kalmıyor, o bakimdan da iyi değil BENCE.
Tabi ama böyle birbirimizi daha cok anlyioriz.. hedeflerimiz ayni… esimin calisanlari vardi.. hepsi esimin sirtindan vurdu… hainlik yaptilar.. ben karisiiyim onun hedefi benim hedefim rekabet yok

Benim esim zamaninda baya para verdi esim mühendis… salak bos insan degil.. suan öyleyiz.. öle mantikla bakarsak esim verdigi tüm paralari takas yapsin… eski damadina.. bedeli askeri ödeyen annesi.. sonucta oglu… biz zaten diger sektörlere de acilacagiz.. suan iki proje patladigi icin sıkıcığız ama düzeldik… bir sürü proje geldi.. ama ödemeleri tah ayin sonu… maalesef.. yani aklimizi peynir ekmekle yemedik… kizina yakistiriyor da git sen serbest meslek yap kendisi orta okul terk esim mühendis bize mi yakistiramiyor.. sorun o aslinda
Siz takmissiniz görümceye, bosversenize?😂
Eşinizin bos insan olmadığını da anladık:) her mesajda belirtmeye gerek yok. Gereken cevabı vermiş ama içiniz soğumuyorsa bir daha böyle bir laf isitirseniz cevabınızı kendiniz verin, bu kadar icinizde patlamaz böylelikle.
Öyle çokta karışmayın o ona onu vermiş bu buna bunu vermiş diye, kavrulun kendi yaginizda madem.

Bu arada anadiliniz nedir, yabancı misiniz?
Türkçeniz baya bozuk gibi, Türkiyede yaşıyor ve Türkçe ile mi müşteri bulup toplantılar yapiyorsunuz?

Son düzenleme:
vallah esim onun icin kredi bile cekti… zamaninda.. eski damadina… bedeli askerligini ödedi… bu da sonucta oglu… esim mühendis bos biri degil.. ama tasron isciler .. parayi aldilar yani proje patladi.. cok sükür bir sürü proje car ama bu ay icin destek lazimdi
İyi ki boş değilmiş eşiniz işçiler dolandırıp projeyi patlatmış bir de boş olsa neler olurdu.
Kadın da yardım etmiş konuşuyor işte.
Bekarken eşinizin yardımları da sizi ilgilendirmiyor bekarmış sonuçta kendi karar vermiş.
Yardımı alırken iyi de sonuca gelince aa olmaz demek olmaz başta yardımı almayacaktınız madem.
Yine de boşverin -kayınvalideniz yardım etse de- siz karı koca kazıyarak gelmişsiniz,boş eşiniz yok;siz de işte çok kilit noktadasınız ilerlersiniz her türlü.

Evet sigortam var… ama cok iyi para masallah kazandik… ama bu ara gercekten Sıkıştık esim bekarken az annesine ablasina yardim etmedi… aslinda böyle günes panel is yeri acinca baya elinde para olmasi lazim.. biz sifirdan basladik… cok sükür.. ama hepimiz dört basi mamur yasamiyoruz.. sorun su kendi kizina yakistirioyr.. bana gelince git calis… onane? Esim den ben memunuz… eski damadina diyordu kayinvalidem sende sirket ac vs.. adam yok diylrdu… esimide frenlyior bu arada esim zaten mühendis bos aptal biri dgil
E deseydiniz ya bunları susup oturana kadar. Bize ne diye yaziyorsunuz

Anladım sabahtan beri eşim mühendis yazıyorsunuz ama bunun mesleğiyle alakası yok. Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsunuz bir gecede ne olacağı belli değil. Ayrıca çevremde o kadar çok mühendis var ki asgari ücretle çalışan ,tüm ömrünü geçiripte bir ev sahibi bile olamamış, iş yerini bir gecede kapatmış, on numara üniversiteden dereceyle mezun olup iş bulamayan mühendisler. Sizin farkınız ne olabilir. Dediğimin arkasındayım kadının düşüncesi yanlış değil aslında ama kaynana olduğu için batmıştır, haddi değildir haklısınız. Hesabı biz zaten kapattık diyorsanızda o kapatmamış o zaman bize yazdıklarınızı hatırlatın kendisine ki çenesinide kapatsın.

Katiliyorummm, bir de hem iste hem evde hiç ozleme alanı kalmıyor, o bakimdan da iyi değil BENCE.
Tabi ama böyle birbirimizi daha cok anlyioriz.. hedeflerimiz ayni… esimin calisanlari vardi.. hepsi esimin sirtindan vurdu… hainlik yaptilar.. ben karisiiyim onun hedefi benim hedefim reakabet yok
Anladım sabahtan beri eşim mühendis yazıyorsunuz ama bunun mesleğiyle alakası yok. Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsunuz bir gecede ne olacağı belli değil. Ayrıca çevremde o kadar çok mühendis var ki asgari ücretle çalışan ,tüm ömrünü geçiripte bir ev sahibi bile olamamış, iş yerini bir gecede kapatmış, on numara üniversiteden dereceyle mezun olup iş bulamayan mühendisler. Sizin farkınız ne olabilir. Dediğimin arkasındayım kadının düşüncesi yanlış değil aslında ama kaynana olduğu için batmıştır, haddi değildir haklısınız. Hesabı biz zaten kapattık diyorsanızda o kapatmamış o zaman bize yazdıklarınızı hatırlatın kendisine ki çenesinide kapatsın.
Kuzum yurtdisinda kaliylruz

Neye takıldığını pek anlamamakla beraber klasik kayınvalide işte laf söylemek için söylemiş. Eşiniz de cevabını vermiş zaten.
Eşinizin bekarken ailesine verdiği paralar sizi hiç ilgilendirmez. Kendinizi doldurmayın size zarar.

Bir de ''üç nokta'' zehirlenmesi yaşıyorum şuan :D

İyi ki boş değilmiş eşiniz işçiler dolandırıp projeyi patlatmış bir de boş olsa neler olurdu.
Kadın da yardım etmiş konuşuyor işte.
Bekarken eşinizin yardımları da sizi ilgilendirmiyor bekarmış sonuçta kendi karar vermiş.
Yardımı alırken iyi de sonuca gelince aa olmaz demek olmaz başta yardımı almayacaktınız madem.
Yine de boşverin -kayınvalideniz yardım etse de- siz karı koca kazıyarak gelmişsiniz,boş eşiniz yok;siz de işte çok kilit noktadasınız ilerlersiniz her türlü.
Guzum onun kredi borclarini halen ödüyoruz.. yüklü kredi borcu cekmisti ailesi icin … niye kayinvalidem eski damadi icin bedeli askerini öderien iyi… esim oglu sonucta kumarda kayip etmedi… devam projelerimiz var bu ay böle olduk…

Neye takıldığını pek anlamamakla beraber klasik kayınvalide işte laf söylemek için söylemiş. Eşiniz de cevabını vermiş zaten.
Eşinizin bekarken ailesine verdiği paralar sizi hiç ilgilendirmez. Kendinizi doldurmayın size zarar.

Bir de ''üç nokta'' zehirlenmesi yaşıyorum şuan :D
Guzum halen ödüyoruz o krediyi …

Bana kadın ayrı bir yerden net bir geliriniz olsun diye söylemiş gibi geldi. Burada işler sıkışıkken aile işlerinde maaşlı çalıştığınız şirket gibi tam gün yatan net bir maaşınız olmayabiliyor belki kendinizi garantiye almanız İçin belki de oğlunun geçim sıkıntısına katkısı olsun diye onu düşünerek söylemiştir onu bilemem. Bir de kızi da benzer bir şeyi yaşamış boşanınca kiz ortada kalmış o da ibretlik bir hikaye gibi geldi bana

Arkadaşlar, eşim serbest meslek sahibi. Ben de ona güveniyorum ve yanında çalışıyorum. Eskiden başka yerlerde çalışıyorduk, sonra eşime destek olmak için onunla çalışmaya başladım. Tabii ki her serbest mesleğin iyi ve kötü yanları var. Eşimin de geçmişte güven problemi yaşadığı oldu; mesela taşeron işçilere parayı kaptırdı ve o dönem birikmiş paramız gitti, sıkıştık. Sağ olsun annesi o zaman bize yardımcı oldu.

Bir de şöyle bir durum var: Eşim eskiden normal bir iş yerinde çalışırken düğünümüzün çoğunu o üstlendi, ben de elimden geleni yaptım. Babası vefat ettiğinde de zordu… Yani eşimle ben hayata bir adım geriden başladık aslında. Ama olsun, biz böyle olunca emeğimizin, kazandığımızın kıymetini daha iyi biliyoruz.

Kayınvalidem ise dönüp bana “Sen normal bir işe gir, daha gençsin” diyor. Sanki ben çalışmıyormuşum gibi… “Bak yine sıkışmışsınız” iması yapıyor. Eşim de “Hayır, normal çalışmasına gerek yok. Evet sıkışığız ama projeler geliyor, yıl sonu işleri var. Ne münasebet?” dedi. Ben sustum ama içim içimi yedi tabii.

Sonra eşim bana dedi ki: “Bunca emeği hiçe sayamam. Boşver, annem konuşsun. Ben seni biliyorum, biz buraya emeklerimizle geldik. Ne düşünürse düşünsün.” Bu sözleri içimi rahatlattı.

Bir de arkadaşlar, kayınvalidemin bir kızı var ya… O da boşanmış. Zamanında eski eşine “Sen iş yeri aç, ben çalışayım” diyordu ve kayınvalidem ona çok destek veriyordu. Sonra boşandılar, kızı ortada kaldı. Şimdi o yaşananları bize yakıştırmaya çalışıyor, sürekli bir kıyas hâli… Tatile giden gidiyor, hayatını yaşayan yaşıyor ama hemen bir karşılaştırma, bir söz. Ama ben kendi kendime “Boşver, konuşsun dursun. Allah biliyor her şeyi.” diyorum.kizi zaten rekabet icersinde benimle.. ölüyor yani salak
Kayınvalidenizin söylediğinde ters bir şey bulmadim. Neticede ticaret işi yapıyor eşiniz ve birinizin en azından sabit ve düzenli geliri olan bir işi olmasinin sizin açınızdan ani kriz durumlarında yardımcı olacağını söylemiş. Siz yine eşinizle ne yapmak istiyorsanız yapın, orası ayrı. Ama kötü bir amaçla söylediğini düşünmüyorum.
Sizi kizi ile kiyaslamasi, yakistirmasi yorumunuzun da alınganlık olduğunu düşünüyorum.

Arkadaşlar, eşim serbest meslek sahibi. Ben de ona güveniyorum ve yanında çalışıyorum. Eskiden başka yerlerde çalışıyorduk, sonra eşime destek olmak için onunla çalışmaya başladım. Tabii ki her serbest mesleğin iyi ve kötü yanları var. Eşimin de geçmişte güven problemi yaşadığı oldu; mesela taşeron işçilere parayı kaptırdı ve o dönem birikmiş paramız gitti, sıkıştık. Sağ olsun annesi o zaman bize yardımcı oldu.

Bir de şöyle bir durum var: Eşim eskiden normal bir iş yerinde çalışırken düğünümüzün çoğunu o üstlendi, ben de elimden geleni yaptım. Babası vefat ettiğinde de zordu… Yani eşimle ben hayata bir adım geriden başladık aslında. Ama olsun, biz böyle olunca emeğimizin, kazandığımızın kıymetini daha iyi biliyoruz.

Kayınvalidem ise dönüp bana “Sen normal bir işe gir, daha gençsin” diyor. Sanki ben çalışmıyormuşum gibi… “Bak yine sıkışmışsınız” iması yapıyor. Eşim de “Hayır, normal çalışmasına gerek yok. Evet sıkışığız ama projeler geliyor, yıl sonu işleri var. Ne münasebet?” dedi. Ben sustum ama içim içimi yedi tabii.

Sonra eşim bana dedi ki: “Bunca emeği hiçe sayamam. Boşver, annem konuşsun. Ben seni biliyorum, biz buraya emeklerimizle geldik. Ne düşünürse düşünsün.” Bu sözleri içimi rahatlattı.

Bir de arkadaşlar, kayınvalidemin bir kızı var ya… O da boşanmış. Zamanında eski eşine “Sen iş yeri aç, ben çalışayım” diyordu ve kayınvalidem ona çok destek veriyordu. Sonra boşandılar, kızı ortada kaldı. Şimdi o yaşananları bize yakıştırmaya çalışıyor, sürekli bir kıyas hâli… Tatile giden gidiyor, hayatını yaşayan yaşıyor ama hemen bir karşılaştırma, bir söz. Ama ben kendi kendime “Boşver, konuşsun dursun. Allah biliyor her şeyi.” diyorum.kizi zaten rekabet icersinde benimle.. ölüyor yani salak
Yazdıklarınızdan tek kelime bir şey anlamadım.Derdim var kısmına yazmışsınız ama derdinizin ne olduğunu çözemedim.Eşiniz destek oluyor zaten neyi sorun ettiniz anlamadım.Normal iş diye tekrar etmişsiniz sürekli anormal iş nasıl oluyor.Görümcenin boşanması niye sizi ilgilendiriyor.Kadına neden salak dediniz ayrıca.

Kayınvalide haklı.

Eşinizin annesine salak derken hiç mi utanmıyorsunuz? Eşiniz okusa bu konuyu mesela, ne hisseder hiç düşündünüz mü? Ya da eşiniz annenizin arkasından böyle salak aptal diye konuşsa ne hissedersiniz? Aileniz hiç mi terbiye vermedi size?

Ya senin kocana helal olsun maşallah diyorum. Bak adam ne güzel soylemis ben seni biliyorum, boşver annemi diye.. Allah'ına kurban. Bak sende kocana isine gucune. Salla kaynananı görümceni kenarda havlasinlar. Allah işinizi gücünüz rast getirsin inşallah.
Durduk yere insanları niye köpek yaptınız ki?Konu sahibinin olayları abarttğını ve alınganlık yaptığını düşünüyorum.Ki zaten eşi destekmiş.Kim ne yaparsa yapsın umursamamak lazım.Altı dolu gibi gelmedi bana söylediklerinin

Back
X