• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaslar gercekten zoruma gitti ama sustum

Durduk yere insanları niye köpek yaptınız ki?Konu sahibinin olayları abarttğını ve alınganlık yaptığını düşünüyorum.Ki zaten eşi destekmiş.Kim ne yaparsa yapsın umursamamak lazım.Altı dolu gibi gelmedi bana söylediklerinin
+Boşanmış gorumceyi de ortada kalmış ilan etmiş gozumden kaçmadı.

Benim esim zamaninda baya para verdi esim mühendis… salak bos insan degil.. suan öyleyiz.. öle mantikla bakarsak esim verdigi tüm paralari takas yapsin… eski damadina.. bedeli askeri ödeyen annesi.. sonucta oglu… biz zaten diger sektörlere de acilacagiz.. suan iki proje patladigi icin sıkıcığız ama düzeldik… bir sürü proje geldi.. ama ödemeleri tah ayin sonu… maalesef.. yani aklimizi peynir ekmekle yemedik… kizina yakistiriyor da git sen serbest meslek yap kendisi orta okul terk esim mühendis bize mi yakistiramiyor.. sorun o aslinda
Naçizane... merak... neden... böyle... yazıyorsunuz...? Daha... mı dramatik... oluyor...?

Kvdeniz ters ya da yanlış bişey dememis ama tabi ki sonunda karar eşinizle size kalmış olacak .
Kadin yanlış dememiş sabit maaş demiş. İki farkli gelir .

Şu konuda bir tane dert diye kafaya takılacak şey göremedim. Ne olmuş başka işe gir dediyse ya da sıkıştınız dediyse ? Ayrıca mantıklı da yani.
Kocası da "ne münasebet, ben seni biliyorum" derken sanki karısına hakaret edilmiş hor görülmüş kötü gelin ilan edilmiş 🤣🤣🤣
Kıyamam pamuklara sarılıp mı büyütüldünüz de bu kadar içinize oturdu bu sözler

Kayınvalide haklı.

Eşinizin annesine salak derken hiç mi utanmıyorsunuz? Eşiniz okusa bu konuyu mesela, ne hisseder hiç düşündünüz mü? Ya da eşiniz annenizin arkasından böyle salak aptal diye konuşsa ne hissedersiniz? Aileniz hiç mi terbiye vermedi size?
Görümceye demiş salak ama tabi ne farkeder ki.Çok çirkin bir üslubu ve kötü niyeti var konu sahibinin

Kayınvalide haklı.

Eşinizin annesine salak derken hiç mi utanmıyorsunuz? Eşiniz okusa bu konuyu mesela, ne hisseder hiç düşündünüz mü? Ya da eşiniz annenizin arkasından böyle salak aptal diye konuşsa ne hissedersiniz? Aileniz hiç mi terbiye vermedi size?
Kayınvalideye mi görümceye mi demiş anlayamadım.Çok karışık yazmış ama dediğin gibi sanki kayınvalide ye demiş salak kelimesini.Bugün de başkalarının yerine utandık çok şükür.

kizina yakistiriyor da git sen serbest meslek yap kendisi orta okul terk esim mühendis bize mi yakistiramiyor.. sorun o aslinda

Siz kim?
Oğluna değil size söylüyormuş. Eşiniz ve siz iki ayrı bireysiniz, farkındasınız değil mi?
Oğlu mühendismiş zaten. Neden yakıştıramasın mesleğini yapmasını?

Kadın kötü bir şey söylememiş. Yaşadığınız sıkıntıları anlatmışsınız, o da çözüm sunmuş. Siz böyle devam etmek istiyorsanız he deyip geçin.
Sizin mesleğiniz nedir bu arada?

Siz kim?
Oğluna değil size söylüyormuş. Eşiniz ve siz iki ayrı bireysiniz, farkındasınız değil mi?
Oğlu mühendismiş zaten. Neden yakıştıramasın mesleğini yapmasını?

Kadın kötü bir şey söylememiş. Yaşadığınız sıkıntıları anlatmışsınız, o da çözüm sunmuş. Siz böyle devam etmek istiyorsanız he deyip geçin.
Sizin mesleğiniz nedir bu arada?
Mühendis eşi??

Arkadaşlar, eşim serbest meslek sahibi. Ben de ona güveniyorum ve yanında çalışıyorum. Eskiden başka yerlerde çalışıyorduk, sonra eşime destek olmak için onunla çalışmaya başladım. Tabii ki her serbest mesleğin iyi ve kötü yanları var. Eşimin de geçmişte güven problemi yaşadığı oldu; mesela taşeron işçilere parayı kaptırdı ve o dönem birikmiş paramız gitti, sıkıştık. Sağ olsun annesi o zaman bize yardımcı oldu.

Bir de şöyle bir durum var: Eşim eskiden normal bir iş yerinde çalışırken düğünümüzün çoğunu o üstlendi, ben de elimden geleni yaptım. Babası vefat ettiğinde de zordu… Yani eşimle ben hayata bir adım geriden başladık aslında. Ama olsun, biz böyle olunca emeğimizin, kazandığımızın kıymetini daha iyi biliyoruz.

Kayınvalidem ise dönüp bana “Sen normal bir işe gir, daha gençsin” diyor. Sanki ben çalışmıyormuşum gibi… “Bak yine sıkışmışsınız” iması yapıyor. Eşim de “Hayır, normal çalışmasına gerek yok. Evet sıkışığız ama projeler geliyor, yıl sonu işleri var. Ne münasebet?” dedi. Ben sustum ama içim içimi yedi tabii.

Sonra eşim bana dedi ki: “Bunca emeği hiçe sayamam. Boşver, annem konuşsun. Ben seni biliyorum, biz buraya emeklerimizle geldik. Ne düşünürse düşünsün.” Bu sözleri içimi rahatlattı.

Bir de arkadaşlar, kayınvalidemin bir kızı var ya… O da boşanmış. Zamanında eski eşine “Sen iş yeri aç, ben çalışayım” diyordu ve kayınvalidem ona çok destek veriyordu. Sonra boşandılar, kızı ortada kaldı. Şimdi o yaşananları bize yakıştırmaya çalışıyor, sürekli bir kıyas hâli… Tatile giden gidiyor, hayatını yaşayan yaşıyor ama hemen bir karşılaştırma, bir söz. Ama ben kendi kendime “Boşver, konuşsun dursun. Allah biliyor her şeyi.” diyorum.kizi zaten rekabet icersinde benimle.. ölüyor yani salak
Ayrıca madem zorunuza gitti.Kadının arkasından konuşup salak gibi çirkin kelimeler söylemek yerine anne ben sana kırıldım neden böyle söyledin diyebilirdiniz .

Back
X