Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

en geç bir haftaya bebiişler geliyor ne güzel hemde rekor kırarak ,ama anneyi tebrik etmek lazım bebişlerinede kendinede çok iyi baktı buda bükafatı.maşallah kilolarıda çok güzel anneleri iyibesledi kuzuları. bizde seni ve bebişlerini çokkkkkk seviyoruz .allah mutlulugunu hiç eksik etmesin hayatında .opuyorumnanaktan

canım benim inşallah..
inşallah sizler de geleceksiniz bu haftalara Allah'ın izniyle..

canııımmmmmm..çok teşekkür ederim..
darısı sizlerin de başına inşallah..
valla neler yedim içtim, neler yaptım hepsini tek tek anlatırım isteyene :ecrin_bebek: :ecrin_bebek:

canııımmmmmm..çok teşekkür ederim..
darısı sizlerin de başına inşallah..
valla neler yedim içtim, neler yaptım hepsini tek tek anlatırım isteyene :ecrin_bebek: :ecrin_bebek:

istemezmiyiz hayatım. sen anlat yaz buraya hepsini .kaydirigubbakcemile2

ben şimdilik kaçayım .benim haydut sinirlenmeye başladı ilgi istiyor birazcık yogurayım haydutumu.

burcın sana masallah..bende hergun gezdım..dogumdan bıgun once bıle sınemadaydım...belkı de o yzuden erken dogurdum....doktor alakası yok dedı ama belkı ben uzılmım dıyedır...bılemedım kızlar..sız benım gıbı gezmeyın...

aaa kendini üzüp de vicdan azabı çekme şimdi..senin de minik kuzucukların maşallah sağlıklılar..herşey yolund, sakın üzme kendini..bak ne güzel erkenden kavuştunujz birbirinize..

burçin sen bize umut oluyosun ya.ne güzel.rekor diye buna denir.sana ve bebişlerine kocaman bir Maşallah

kızlaaarrrr... naber? dün mevlidimizi yaptık, akşam yine çığlıklar eşliğinde anneannemize geldik...akşam annem göbeklerine bi kesennin içinde civan perçemi+çörekotu+anason koyup dikti ve göbeklerinin üzerine koyduk, bugün güzel uyudular , şimdi damlanın kriz saati o başladı ama çok şiddetli değil, tabi şimdilik, artık alıştım galiba ağlamasına duymamaya çalışıom, gerçi dün gece çok ağladım ama...
geçmişi okuyamıom kuzlar ya, iisiniz dimi?burçinimlen görüşeblios azcık telle o kadar..eweet, damla ya müdehale gerekio, buralardayım...

Ohh ne güzel haberler Burçin. Ben de senden 2 gün gerideyim biliyorsun. Bende de daha hiç doğum sinyali yok. Ama pazartesiye aldık randevumuzu doğum için. 3 kilo civarı bekleniyor. ınşallah sağlıkla ve hayırla gelsinler.

istemezmiyiz hayatım. sen anlat yaz buraya hepsini .kaydirigubbakcemile2

kızlar ben her sabah mutlaka büyükçe bir dilim beyaz peynir, 3-5 zeytin, domates veya salatalık ve bir yumurta ya da bol domatesli, bol kaşarlı menemen yaptım kendime..(bu arada domateslerim yaz domatesi, yazdan hazırtlamıştım)..
9 aydır yaz dahil hemen hemen hergün çorba içtim, taze domatesle domates çorbası yada ev yapımı tarhana çorbası içtim en çok ki tarhana içeriği itibariyle anne karnındaki bebeklere çok ama çok faydalı..
hergün mutlaka saat 3-4 gibi bir de gece tv karşısında mutlaka birer porsiyon meyve yedim..
hemen hemen hergün et ya da kıymalı sebze yemeği yedim..genelde gündüz etli daha ağır yemekleri akşam sebzeli daha hafif olanları tercih ettim..
çay, asitli içecek (soda dahil), kahve, çiğ et neredeyse hiç tüketmedim..arada kaçamaklar oldu tabiki.. :))
çok havuç yedim üzerine bol bol limon sıkıp..fındık, ceviz, badem, bal düzenli tüketmeye gayret ettim..
kapalı, paketlerde satılan çikolata, bisküvi vs çok çok çok az tükettim..neredeyse 2 ayda 1 falan..
bizim için tuz neyse kabartma tozu da aynı şey, bunu sakın aklınızdan çıkarmayın..kabartma tozu tansiyon çıkarıp çarpıntıya neden olabildiği gibi el, ayak, yüz, dudak şişmesi yapabiliyor..(doktorumun yalancısıyım :)) )
yeşil mercimek folic asid açısından çok çok zengin bilirsiniz, kuru baklagiller de protein zengini..bunları da düzenli tüketmeye çalıştım..
hergün 3-4 lt kadar su içmeye çalıştım ki normalde de çok su içtiğimden hiç zor gelmedi bu bana ama faydasını şöyle gördüm hayatım boyunca ve gebelik süresince hiç mantar, enfeksiyon, iltihap vs olmadı bende..
sütle aram pek olmamasına rağmen nesquik le kendimi kandırıp akşamları ılık ılık içmeye gayret ettim, hem uykuma da iyi geldi..olmadı evde sütlaç, muhallebi vs yapılabilir belki..ama hergün bir büyükçe kase yoğurt yedim, ayran içmeye çalıştım, herşeyi yoğurtla yedim, yemeklere çorbalara peynir rendeledim ki açık kapansın diye..
ilaçlarımın tamamını antibiyotik içer gibi saatli içmeye çalıştım..zaten hep vitamin, demir, kalsiyum vs içiyordum..erken doğum engelleyici bi ilacım, iğnem falan yoktu çok şükür..
sabahtan gece uyuyana kadar neredeyse sadece wc için kalktım yatağımdan..yemeğimi bile yattığım yerde yedim..tabi annemin (Allah binlerce kere razı olsun,eksikliğini göstermesin) hergün gelmesi ve düzenli evde çalışan bir ablamızın olması bu açıdan rahatlattı beni ama böyle imkanları olmayanlar da bol bol dinlenmeli..yani sadece yemek yapabilirsiniz mesela..bulaşıklara, yemek hazırlanmasına, çamaşırların makinaya atılıp asılmasına eşler yardım edebilir..Allah ondan da razı olsun, benim eşim bu saydıklarımın tamamını yaptı mesela hatta ütü bile yapmak zorunda kaldığı oldu..
ben sadece doktor için ve beş sefer bebekler için alışverişe çıktım dışarı..onun dışında pek çıkıp gezmedim, ayakta kalmadım, kendimi yormadım..bol bol kitap okudum..burada vakit geçirdim..internette oyalandım..ama bebeklerden sonra gözüm pc ve tv görmek ister mi bilemiyorum :))
bu arada tüm bu dikkat ve çaba sonucu bir kez bile Allah'ıma şükürler olsun ki hastaneye gitmek ya da hastanede yatmak zorunda kalmadım..ciğer geliştirici iğne olmadım(bana gerek olmadığı için yapılmadı ama burada bi başlıkta erken doğuma neden olabildiğini de okumuştum tabi bu kesin ve doğru bir bilgi olmayabilir)..
19 kilo aldım..51 kilo hamile kaldım, şuan 70,2 kiloyum..bebekler ultrasonda 2700-2750 gözüktüler bugün..Allah'ıma şükürler olsun ki herşey yolunda..
bu arada inancımı hiç kaybetmedim, hep dualar okudum, onlarla konuştum durmadan..
ŞıMDı DUALARIM SıZLER VE BEBEKLERıNıZ ıÇıN..ALLAH'IM HEPıNıZE BENıM YAŞADIKLARIMI YAŞATSIN ıNŞALLAH..

burçin sen bize umut oluyosun ya.ne güzel.rekor diye buna denir.sana ve bebişlerine kocaman bir Maşallah
sağol canım benim..daha büyük rekorları siz kırın inşallaaaaahhhh..
minnoşuummmmm..aklım hep sende, hep senle..Allah yardımcın olsun inşallah..
inşallah canım..inşallah hakkında hayırlısı olsun..pazartesiye ne kaldı şurada..Allah sağlıkla kurtarsın inşallah..

burcinn maşallah canım sanada bebişlerinede. bakalım beni geçebilicenmi. 37+6 da doğum yaptım 3250 idi kuzularımın ikiside. bende daha doğurmazdım ama kendim istedim merak ediyodum kuzularımı kavuşmak istedim :)

hdi sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.

canım çok sağol, çok teşekkür ederim..haftaya bugün gidicem kısmetse tekrar kontrole o zaman da 37+6 olcaz :)) zaman için bişey diyemiyorum ama bebişlerim seninkilerin rekorunu imkanı yok kıramaz..seninkiler maşallah tosuncuk, tospağacık :)) Allah bağışlasın, nazarlardan esirgesin onları da seni de inşallah :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

Selam kızlar.........Nasılsınız bakalım,keyifler nasıl,herşey yolunda ve gönlünüzce olsun inşallah.
DIRIMCIM cevabın için çok saol,valla içim rahatladı,acaba kalsiyum eksikliğindenmi diye düşünüyordum.ılk hamileliğimde yaşamadığım için tırstım açıkçası.

BURCıN canım hayırlı haberlerini aldım.oh içim rahatladı maşallah çok güzel haberlerle gelmişsin tatlım,
Valla sana katılıyorum,bende ilk gebliğimde hep yattım,dinlendim hiç ev işi yapmadım,saolsun annem ve eşim çok yardımcı olmuştu.Ama böyle olunca 36+0 da doğum yaptım.2.750.2.500 doğmuştu kuzularım.
ınşallah şimdide eskisi gibi sorunsuz bir hamilelik geçiririm ve yavrularımı besleyebilirim.
Benimde sıkıntım yoğurt hiç yiyemiyorum,sütte çok sık içemiyorum,et,tavuk çok tiksindim.şimdi yavaş yavaş yemeye başladım şükür.
ıkiz hamileliği zor kızlar,dinlenmek,dinlenmek,dinlenmek tek formül bu bencede.

sağlıklı olsunlarda kiloyu boşver zaten canım. hadi bakalım son günlerinin tadını çıkar son günler çok güzel oluyor kavuşmaya az kaldığı için. ben son günlerde çok hafif hissetmiştim kendimi. ayy şiş göbüşümü özlediiim karnını benim için okşa emi şekerim :) her şey süper olucak allahın izniyle canım opuyorumnanaktan

amiiiin demeyi unutmuşum burçinim .. amiiin hepimziinkini korusun rabbim inşallah.

uyuttum ya ay çok şüklür bugün nedense sorun yaptılar birini koydum birini aldım son 2 saattir öldüm bittim sanki omuzlarım ağrıdı ayss..

Artvinli canım evet dinlenmek en özü. bende çok dinlendim iyikide öyle yapmışım :) hem beden hemde ruh dinlenmeli bebeklere yansıyor her ikiside. senin bu ikinci ikiz bebekelrinmi kaçırdım heralde canım kusura bakma :kedi:

canım maşallah sana ya Rabbim böyle güzel devam etmek nasip etsin 38ler 39 lar oy oy çok güzel ama az kaldı kavuşmaya darısı bizim başımıza inşallah

bu arada drun çok insaflıymış gez diyor ne güzel benim dr yat diyor başka bişey demiyor bende eşime yalvarıyorum cuma recep ivedik gösterime giriyor diye ama götürmüyor ayaklarım şiş olduğundan devamlı oturmaktan daha beter şişermiş bide fazla gülersem sancılanırmışım ne alem adam ya benim şu kocam

valla ikiz bebeğe göre tosunmuşlar nerdeyse maşallah bebişlerine

benim 32+2 de 1854gr oğlum 1950 gr da kızımdı boylarıda 42 ve 43 cm di

eğer 37leri görebilirsem benimkiler ne kadar olur acaba şu an çok ufaklar gibi geliyor bana

ama tabiki sağlıklı olsunlarda başka bişey istemem

Son düzenleme:
burcin cnm msn den konuştuk ama buradanda söyleyim
maşallahhhh kocamannn sanaharika bir gebelik yaşıyorsun inş. 40 haftayıda görürsün cnm
listende muhteşem her satırıını okudum....ve katılıyorum...
işte tek sorun benimki sürekli kusan gebeler ekmek ve peynirle geçirebilirler
onlarda üzülmesin bebekleri güzel gelişiyor...en azından benimkiler öle oldu
umut olsun diye söylüorum yani :1hug:

burcin cnm anneliğin muhteşem yoluna girdiğinde hereşey bugünlerden dahada güzel olacak
güzel annemmm

not:bu aradada çıtır annesin heeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…