günaydın kızlar
Burçincimm kocaman maaşallah sana ve bebişlerine bende senin yazdığın gibi besleniyorum inşallah bizlerde görürüz o günleri...Çıtır anne adayııısağlıcakla gelsinler kuzularınnn
Dırımcım geçmiş olsun çok havalarda bi öyle bi böyle artı dişde çıkarıyolarsa hastalık kaçınılmaz oluyo bu konda kendini suçlama canım arkadaşım hsata olmadan çocuk büyürmü bizler nasıl büyümüşüz sen mükemmel bir annesin sakın bu konuda kendini üzme canım arkadaşımm...
kızlar bende artık iice ağırlaştım korkmaya başladım dinleniyorum bol bol hepiinizi öpüyorum....
valla az kaldı karnımda aşağılara indi artık....burçini sollamasam diye dua ediyorum...inşallah 15 günü geçerim..38 de gözüm yok 36 hafta yeter inşallah
merhabalar kızlarrrrr ...bende fena hasta oldum...sabah halamı aradım geldi ama o gelene kadar ömeri yıkamak zorunda kaldım.....kahvaltıları verdim ..makinamı boşalttım...
ağzımın içi acıyor kızlar o kadar fena oldum....
merhabalar kızlarrrrr ...bende fena hasta oldum...sabah halamı aradım geldi ama o gelene kadar ömeri yıkamak zorunda kaldım.....kahvaltıları verdim ..makinamı boşalttım...
Herkese günaydınlar arkadaşlar...........nasılsınız...........
Ya ben bu sefer çok zorlanmaya başladım,niye böyle oldu anlamadım.
Gece ayak ağrılarım saat başı uyandırıyor beni.Belim sırtım of çokmu şikayet ediyorum.Allahım affet beni.
Eşime diyorum ya ben yaşlanıyorum galiba diyorum.Annemde artık kız kuvvetin yok,doğum yaptın 2 kez düşük yaptın vucudun çok yıprandı yine çok iyisin maşallah diyor.Valla tek moral kaynağım anacım.
valla az kaldı karnımda aşağılara indi artık....burçini sollamasam diye dua ediyorum...inşallah 15 günü geçerim..38 de gözüm yok 36 hafta yeter inşallah
ayh geçmiş olsun canım yA hamilelikte ne zor gecer ALLAH kolaylık versin evet nerdeyse 2 yada 3 ay sonra hayatımız müthiş bir şekilde değişicek boshayallersmile bakalım neler bekliyo bizi :CüvCüv:
kızlar ben her sabah mutlaka büyükçe bir dilim beyaz peynir, 3-5 zeytin, domates veya salatalık ve bir yumurta ya da bol domatesli, bol kaşarlı menemen yaptım kendime..(bu arada domateslerim yaz domatesi, yazdan hazırtlamıştım)..
9 aydır yaz dahil hemen hemen hergün çorba içtim, taze domatesle domates çorbası yada ev yapımı tarhana çorbası içtim en çok ki tarhana içeriği itibariyle anne karnındaki bebeklere çok ama çok faydalı..
hergün mutlaka saat 3-4 gibi bir de gece tv karşısında mutlaka birer porsiyon meyve yedim..
hemen hemen hergün et ya da kıymalı sebze yemeği yedim..genelde gündüz etli daha ağır yemekleri akşam sebzeli daha hafif olanları tercih ettim..
çay, asitli içecek (soda dahil), kahve, çiğ et neredeyse hiç tüketmedim..arada kaçamaklar oldu tabiki.. :))
çok havuç yedim üzerine bol bol limon sıkıp..fındık, ceviz, badem, bal düzenli tüketmeye gayret ettim..
kapalı, paketlerde satılan çikolata, bisküvi vs çok çok çok az tükettim..neredeyse 2 ayda 1 falan..
bizim için tuz neyse kabartma tozu da aynı şey, bunu sakın aklınızdan çıkarmayın..kabartma tozu tansiyon çıkarıp çarpıntıya neden olabildiği gibi el, ayak, yüz, dudak şişmesi yapabiliyor..(doktorumun yalancısıyım :)) )
yeşil mercimek folic asid açısından çok çok zengin bilirsiniz, kuru baklagiller de protein zengini..bunları da düzenli tüketmeye çalıştım..
hergün 3-4 lt kadar su içmeye çalıştım ki normalde de çok su içtiğimden hiç zor gelmedi bu bana ama faydasını şöyle gördüm hayatım boyunca ve gebelik süresince hiç mantar, enfeksiyon, iltihap vs olmadı bende..
sütle aram pek olmamasına rağmen nesquik le kendimi kandırıp akşamları ılık ılık içmeye gayret ettim, hem uykuma da iyi geldi..olmadı evde sütlaç, muhallebi vs yapılabilir belki..ama hergün bir büyükçe kase yoğurt yedim, ayran içmeye çalıştım, herşeyi yoğurtla yedim, yemeklere çorbalara peynir rendeledim ki açık kapansın diye..
ilaçlarımın tamamını antibiyotik içer gibi saatli içmeye çalıştım..zaten hep vitamin, demir, kalsiyum vs içiyordum..erken doğum engelleyici bi ilacım, iğnem falan yoktu çok şükür..
sabahtan gece uyuyana kadar neredeyse sadece wc için kalktım yatağımdan..yemeğimi bile yattığım yerde yedim..tabi annemin (Allah binlerce kere razı olsun,eksikliğini göstermesin) hergün gelmesi ve düzenli evde çalışan bir ablamızın olması bu açıdan rahatlattı beni ama böyle imkanları olmayanlar da bol bol dinlenmeli..yani sadece yemek yapabilirsiniz mesela..bulaşıklara, yemek hazırlanmasına, çamaşırların makinaya atılıp asılmasına eşler yardım edebilir..Allah ondan da razı olsun, benim eşim bu saydıklarımın tamamını yaptı mesela hatta ütü bile yapmak zorunda kaldığı oldu..
ben sadece doktor için ve beş sefer bebekler için alışverişe çıktım dışarı..onun dışında pek çıkıp gezmedim, ayakta kalmadım, kendimi yormadım..bol bol kitap okudum..burada vakit geçirdim..internette oyalandım..ama bebeklerden sonra gözüm pc ve tv görmek ister mi bilemiyorum :))
bu arada tüm bu dikkat ve çaba sonucu bir kez bile Allah'ıma şükürler olsun ki hastaneye gitmek ya da hastanede yatmak zorunda kalmadım..ciğer geliştirici iğne olmadım(bana gerek olmadığı için yapılmadı ama burada bi başlıkta erken doğuma neden olabildiğini de okumuştum tabi bu kesin ve doğru bir bilgi olmayabilir)..
19 kilo aldım..51 kilo hamile kaldım, şuan 70,2 kiloyum..bebekler ultrasonda 2700-2750 gözüktüler bugün..Allah'ıma şükürler olsun ki herşey yolunda..
bu arada inancımı hiç kaybetmedim, hep dualar okudum, onlarla konuştum durmadan..
ŞİMDİ DUALARIM SİZLER VE BEBEKLERİNİZ İÇİN..ALLAH'IM HEPİNİZE BENİM YAŞADIKLARIMI YAŞATSIN İNŞALLAH..
canım benim yaa..ne güzel sözler onlar..inşallah sağlıkla gelsin de kuzularım göreceğiz bakalım nasıl olacaklar..evet yamaya çalıştım elşmden geleni ama eşim ve annemin de hakkını ödeyemem..malum yalnız başına olmuyor bazı şeyler..işte mükemmel anne işte dört dörtlük anne işte bilinçli anne yavrumm senin çocukların için bol özverili bi dokuz ay geçirdin umarım bebekleirnden bunun karşılığını alacaksın doğduklarında onlarda sana uslu bebek olarak teşekkür edecekler fedakarlığının karşılığını vereceklerrr
ayrıca bizlerde seni çok seviyoruz eyşenur ve emirin geleceği günü dört gözle bekliyoruzzzz
bizde banyo yaptık bu günnn misss gibi yaw kızlar bu annelik çok güzel yawwww yavrularımın kokusu durmdan burnumun ucunda devamlı kokuları gelio yani ayy kızım ağlıuo mesela şimdi onları çok seviyorummm
sizde doğurun anlayacaksınız benii tabi bu ilk doğumu olanlar için söyleidm 2.3. doğumu olanlar zaten biliodurrrrzemuszemus
oğlum açlığa hiç dayanamıyo acıktımı ortalığı velveleye veriyo çığlık çığlığa ağlıyorrr
kızlar ben bişi demek istiyorum çocuklarımız ufak doğuyolar malum ama hızlıca büyüyolar ve aldıklarımız hızlıca küçülüyo mesela ben 2-3 kilo arası tulumlar almıştım 19 günlüğüz ve tulumlarımız küçüldü mesela ve onun dışında küçülen patikli altlarımız felan oldu üst içlikler.. 19 günde ne kadar giyildi tahmin edebilirsiniz ben onların birilerinin daha işine yaramasını istiyorum herhangi bi karşılık beklemeden burdan isteyen birisi varsa paylaşmak istediğimi belirtmek istiyorummm
ayrıca ben bi cahillik yaptım sanki bolca sütüm varmış gibi süt poşeti aldımki sağıp buzluğa atayım ve sonra kullanayım diye hangi akla hizmet yaptım bilmiyorum 2 çocuğa yetmiyo bide arttırmayı düşünüyorum aldığım süt poşetleri elidme kaldı anlayacağınız 1 pake açılmamış var içinde 25 tane var lansinosh marka 36.5 liraya aldım burdan çalışan anneler varsa veya sütümü poşetler anneme felan bırakırım diyen varsa yani ihtiyacı olana daha ucuz bi fiyata verebilirim çünkü açılmamış paketi ile elimde kaldı ve çöp olacak 36 liram hani ihtiyacı olan almayı düşünen varsa diye söylüyorum
Dalin26 Hoşgeldin topiğimize.Sen kaç haftalık hamilesin,sende yap çizelgeni canım senide takip edelim.
Valla bizimde öyle olacak heralde ikiz olunca birde doğum yaza geliyor.Artık kayınvalidem,kayınpederim birde kaynım var tabiki hepsi epey bir zaman bizde olurlar.Evimde çok uygun değil çok zorlanıcaz galiba,birde bursada oturuyorlar evde yakın değil,gidip gelemezler,bebeklerin 40 ı çıkana kadar burda olurlar.Valla şimdiden sıkıntı bastı beni.eyvahedigeldismile
bnm kuzularım 9+2 gunlukler eylul 6 da dedı dr dogumu ama erken dogum suprızı olmasa
oğlum açlığa hiç dayanamıyo acıktımı ortalığı velveleye veriyo çığlık çığlığa ağlıyorrr
kızlar ben bişi demek istiyorum çocuklarımız ufak doğuyolar malum ama hızlıca büyüyolar ve aldıklarımız hızlıca küçülüyo mesela ben 2-3 kilo arası tulumlar almıştım 19 günlüğüz ve tulumlarımız küçüldü mesela ve onun dışında küçülen patikli altlarımız felan oldu üst içlikler.. 19 günde ne kadar giyildi tahmin edebilirsiniz ben onların birilerinin daha işine yaramasını istiyorum herhangi bi karşılık beklemeden burdan isteyen birisi varsa paylaşmak istediğimi belirtmek istiyorummm
ayrıca ben bi cahillik yaptım sanki bolca sütüm varmış gibi süt poşeti aldımki sağıp buzluğa atayım ve sonra kullanayım diye hangi akla hizmet yaptım bilmiyorum 2 çocuğa yetmiyo bide arttırmayı düşünüyorum aldığım süt poşetleri elidme kaldı anlayacağınız 1 pake açılmamış var içinde 25 tane var lansinosh marka 36.5 liraya aldım burdan çalışan anneler varsa veya sütümü poşetler anneme felan bırakırım diyen varsa yani ihtiyacı olana daha ucuz bi fiyata verebilirim çünkü açılmamış paketi ile elimde kaldı ve çöp olacak 36 liram hani ihtiyacı olan almayı düşünen varsa diye söylüyorum
canım benim yaa..ne güzel sözler onlar..inşallah sağlıkla gelsin de kuzularım göreceğiz bakalım nasıl olacaklar..evet yamaya çalıştım elşmden geleni ama eşim ve annemin de hakkını ödeyemem..malum yalnız başına olmuyor bazı şeyler..
sana bakınca ben de senin için diyorum mükemmel anne diye..hem deli gibi bir sevgin var ve çok güzel ifade ediyosun bunu..hem de daha el kadar minnacık bebeklere yapayalnız bakıyosun üstelik evini ihmal etmeden..asıl sen harikasın canooommmm...
canım benim annelik zaen başlı başına mükemmellik umarım çocuklarımızda büyüdükleri zaman biim mükemmel birer anne olduğumuzu söylerler umarım bize gelip iyiki benim annemsin derler
bu arada doktor gez dedi sana bakıyorum takılmamışsın buralara ee moka karışmadan gçireceğin son 1 hafta sinema tiyatro ne var ne yok gez
afferinnn kız sana bak ne güzel düşünmüşsün yaa..tabi birilerinin işini görsün cicileriniz..inşallah hakkaten ihtiyacı olan biri sana ulaşır da işini görür onun da..bence başka başlıklara da yaz..sonuçta tek bebek bekleyenlerin de ihtişyacı olabilir..
slm Canan bizde 21+5 haftadayız, Allah ın izniyle bir kızım bir oğlum olucak, kıyafetler iyi durumdaysa ben isterim. İş çıkışları hep burdayım bende yazılanları okuyorum, cicişlerimiz bölümünde alınanlara baktıkça içim açılıyo. iiki bu topik açılmış, insan yalnız olmadığını hissediyo
seninkide güzel gidiyor canım maşallah. önemli olan sağlık dediğin gibi. hep sağlıklı olmalarını diledim bende Rabbime şükür. kiloda olunca ele avuca geldiler işte :)
sende hayıorlısıyla kucağına alırsın inşallah tatlım.
canım artık gelseler de bişey olmaz diye düşündüğü için izin verdi..yoksa yattım bu haftaya kadar..recep ivedik'i ben de izlemek istiyorum ama bakalım kısmet..
yavrummm seni yorucu ama müthiş günler bekliyo bebeğini alıp göğsüne yaslayacaksın ya kokusunu duyacaksın ya o iri iri gözleri ile sana bakacak ya sen onun o cennet kokusunu alacaksın ya....
müthiş mükemmel kelimelere sözücklere sığmayacak cümlelerle anlatılayacak kadar harika bi gelecek bekliyo seni
bu günleirn keyfini çıkar o günler gelecek nede olsa şimdi içinde ve sadece sana aitler bunu keyfini sür doğdukları zaman birikucağına alsa kıskanıyosun hehehe
selam kızlar acayip yorgunum bugün saat 3 ten 6,30 lara kadar hastaneddeydim çok şükür bebeklerim iyiler biri 730 diğeri 760 gr olmuşlar bide 50 lik şeker yüklemesi yapıldı sınırın biraz üstünde çıktı şimdi 4 gün sonra 100 lük yapılıcak inşallah iyi çıkar bide demirr eksikliğim yoktu hiç o başlamış demir hapına başladım bizde haberler böyle öptüm hepinizi
Hymarry canım özlettin kendini yahu ne yoruyo senin kızlar senitopiğimiz süperrrrrr,,,
burası olmasa ben de geçiremezdim yaz hamileliğimi,
şimdi takılamıyoruz fakat bebeklerden,
herkese güzel hamilelikler diliyorummm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?