Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

hayırlı cumalar..

aynısı bendede oluyor canım ve senin gibi bende acaba rahatsız mı oluyorlar diye korkuyorum.eziyormuyum onları diye endişeleniyorum.doktora sordum,sorun olmaz dedi ama yinede tedirginim..

ee tabi yerçekimi diye bişey var dimi ama :))
elini koyacağına yumuşak bi yastıkla desteklesene çok rahat edersin..sadece o iş için yastıklar bile satılıyo ama evdeki bi kuş tüyü gibi yumuşak bi yastık da iş görür..
korkma canım bebeklere hiç bişey olmaz..onlar neden o suyun içindeler..rahatsız olmasınlar, zarar görmesinler diye zaten..ama direk kafalarının üzerine yatmamaya çalış..benimkilerin bi ara kafaları soldaydı o zaman dr hafif sola yatmaya çalış demişti mesela..şimdi döndüler..sağ tarafta kafaları..
bana doktor sırt üstü yatmak yerine uzun otur demişti..ben arkama yastıkları yığıyorum başımda boşta kalmayacak şekilde yükseltiyorum yastıkları sonra uzun oturuyorum kimi zaman..öyle uyuyabiliyorum bile..eşim sağolsun çok rahat edebileceğim şekilde hazırlıyo yatağı, yastıkları..bir de öyle oturunca mutlaka ayaklarımın altına yastık koyup kalp seviyemin üzerinde tutuyorum ayaklarımı..

o zaman normal demekki,birde benim bebişlerimin biri solda diğeri sağda.belki ondandır.çünkü sola dönünce genelde bebek hareketi mi gaz mı ayırt edemiyorum ama pıt pıt hareketlenmeler oluyor.bende elimi karnımın altına koyuyorum.

hemen iyileşşş hemenn allahmuhafaza çocuklara bişi olcak halanın elindeee allahta kociş seyehatte değil yanında

aslında yıkıyom sıksık ama malum kış hasta edicem diyede korkuyorum bide gece oldumu yıkayamıyorum mecbur siliyorum pöfff yaa
evet canım yukarıdan aşşağı temizliyom ama sıvı mıçtığından bezin içinde her tarafına bulaşıyo yıkamaktanda korkuyorum hasra edicem diye yaz gelse bi

gelde parala yavrum bugün dioki sıvışeyleriç hazır çorba felan yap dio mercimek yapıyom içmiyosun diyo hani o yapıyoda ben yemiyomuşum gibi beni suçluyo dün lahana sarması göndermiş yiyelim diye acıyı basmıs içine 50 kezde söyledm acı yemiyorum diye ama lafa gelirse yemek gönderiyo bana :bbo:

ayy rabbim sana bağışlasın evladını allah acılarını göstermesinn
mayıs gelecek yavrummm kavuşacaksın kuzularınaaaa

canım kızların dediği gibi sol yana yatışta kan dolaşımı daha rahat hareket edio bebeklere oksijen daha rahat taşınıyo ama yatamıyosada sonunda ölüm yok ben son 2 ayımda yatamıodum mesela hep sağıma yattım bebeklerimde çok iyi şükürr

nabersiniz kızlar şu yatış pozisyonu olayını bende dün dr a sordum dediki ya sağa ya sola yat sırt üstü yatınca sırttan geçen ana damarlar varmmış onlara baskı olurmuş ve baygınlık fenalık hissin olur dedi son aylardada belki daha çok sola yat der banada belki ama şimdilik sağ yada sol nasıl rahat eddersen dedi ama ben kendimi sola byatınca onlarda rahattır diy oyle bi alıştırmısımki sağıma yatınca huzursuz olup sola dönüyorum yine

bu işin kuralı yok kızlar,
zaten sırt üstü yatınca rahat edemezsiniz,
sağa dönünce kolay nefes alamazsınız,
en rahatı sola yatmaktır..

bende sırtüstü yatınca ve sola yatınca nefes alamıyorumm... sağa yatıyorum..önemli olan sizin rahat ettiğiniz bu kadar takılmayın bence..

kimse yok yaa..
her gelen bi soru sorup kaçmış..biz de sayfalarca bi soruya cevap vermişiz ama bi daha ne gelen var ne giden..sanki google burası yaa..
tabi eski halini bilmiyo kimse buranın o yüzden tadını alamadınız..ben de sona kaldım o yüzden yalnız kaldım..herkes doğurdu gittii ((

lmaz:

şimdi normal emzirmek mi daha akıllıca yoksa makina kullanıp sütü almak mı?
peki kocalarımızdan nasıl saklıyoruz göbeğimizi filaneyvahedigeldismile

kızlar doktorunuze sorun da colostrum tablet var bagısıklık sıstemızın ıcın alın uygunsa
bu yıl evde hıcbırımız hasta olmadık grip asısından 5 kat etkılıymıs
anne sütünün o ilk sarı kısmı var ya o işte
bitkisel kökenli olanları var
dra sorun oluyorsa alın en azından hasta olmayın

aşk olsun canım ya,ben her yazılana cevap vermiştim.ama haklısın,genelde soru sormaya uğruyoruz.

aşk olsun canım ya,ben her yazılana cevap vermiştim.ama haklısın,genelde soru sormaya uğruyoruz.

canım ben direk sana bişey söylemedim ki..neden alındın anlamadım..
hepimiz zaman zaman aklımıza takılanları soruyoruz, sorucaz da..ama zaten geçirdiğimiz zaman kolay değil..zamanla daha iyi anlayacaksın beni, hele bi ağırlaş bak..bizim burada çok güzel arkadaşlıklarımız oldu, bir çoğumuz telefonlaşıyor birbirimize gidip geliyoruz bile..demek istediğim oydu benim siz buranın tadını alamadınız derken..yani bu süreçte sorular, sorunlar da olacak elbette ve destek olacağız birbirimize ama en önemlisi bu zor dönemde beraber sohbet edip hoş vakit geçirmek ve bu olumsuzluklardan uzaklaşabilmek..
ben burada herkese elimden geldiğince destek olup gördüğüm her soruya satırlarca cevap yazıyorum ve bunu yaparken de gocunmuyorum..ama burada tüm arkadaşlarımızı dualarla uğurladık doğuma, şimdi sıra bana geldi ve bakıyorum bakıyorum kimse yok..sadece aklına bir soru takılan uğruyor o kadar..buna bozuldum, üzüldüm ve hatta biraz kızdım o kadar..
yanlış anlayıp alınacak bişey yok yani..!! opuyorumnanaktan

Burcincim kesinlikle sana katılıyorum.Ben ilk bu topiği keşfettiğimde,daha ikiz annesideğildim.Aama hep yazılanları takip ederdim.egeli,hymary,kaswa,wayv, kevser,canan,çekirgeler hiç biri doğum yapmamıştı,kayranın ve muallim ablanın daha çıtır hamilelikleriydi çok güzel muhabbetler olurdu.AMA şimdi bende çok şükür katıldım bu topiğe ama şimdi kiiiiiiimsecikler yok.
Hadi sen 1 haftaya kadar doğumunu yapıcan allahın izniyle meşgul olduğun günler başlayacak.
Ya ben benim sorularıma,sorunlarıma kim yardımcı olacakbilmiyorumkismile

merhabalar çok yorgunum ,çok hastayım.ama morelman çok bozuğum çokkk o kadar sıkıntılıyımki

kendimi kuytu köşede kalmış gibi hissediyorum

kocamın ve halamın özele gitme çocuk iyi olur ikigün ilaç vermekle geçmez demelerine aldırış etmeden
hastaneden doktorumuzdan randevu aldım hemen yola çıktım
ömerin 3 gecedir ateşler içinde ve gündüzleri gözünü açamıyor....
hastaneye gittik daha kapıda soydular çocuğumu ateş 38.8 di
muayne oldu acilde iki iğne yapıldı kan alındı
akciğer filmi çekildi....çocuk iğneden sonra tabi rahatladı uyudu....tahliller temiz çıktı
akciğer filmi dışında broşit dedi ama öle ilerlemiiş bişey yok dedi...
nefes için dedi ilaçlı oksijen vereceğiz dedi...1 saat oldu geleli yemek yedim ömerimde uyuşturucu almış gibi uyuyor....
doktorda ağlamaya başladım ben bakamıyormuyum dedim....doktor güldü ..
kendine ve bu oğluna bakamıyorsun dedii...sadece öteki oğluna bakmışsın dedi

bazı çocuklar virüsleri nezle ve girp olarak atlatır bazılarıda böyle olur dedi
bunu oğlunuzun vücudu yapıyor dedi..

o oksijeni alınca nefesi acıldı deliksiz uyuyor...ben çok fenayım ama
kaynımı aradım yarın anneni bize getir dedim...c.tesi pazar ömerin iğnesi var aliye bakar en azından
ama işlerin hepsi bana bakıyor bakalım vücudum ne kadar dayanacak
annem sağolsun bu durumda afrası tafrasını yaptı ...bugün hastaneye gelmek için istiyorsa geleyim diye halamla haber yolluyor yaaa..............ve ben hastayım çocuklar hasta demedi kızım gelin bize diye...

Son düzenleme:

ahh be canımmm..çookk büyük geçmiş olsun..bak şimdi ne olduğunu biliyosun bari..üzme kendini..ilaçlarını iğnelerini düzenli kullanır, biter gider bu hastalık..üzme kendini..sakın kendini de yıpratma, bak dr diyeceğini demiş zaten..ben de ömercik gibiydim..bronşit olup oksijen ala ala büyüdüm..yurt dışından mamalar, iğneler, aşılar getirtti hep babam..çok şükür bitti gitti..kardeşim yaz kış cıbıl cıbıl gezerdi yerlerde, çorap bile giymezdi, bi bez altında ölece dolanırdı,yemek yemezdi..çok üzerdi annemi ama bi kere hasta olmadı..bünyeye bağlı böyle şeyler..sen kendi gıdana dikkat edip ilaçlarını düzenli kullanmayı ihmal etme ki paşalar bakımsız kalmasın..

bak doğurmadan bekliyorum iyileşmenizi :))) abileriyle teyzeleri dua edicek bize doğumdayken ona göreeeee..!! bak fön çektirmeden giderim doğuma çirkin çirkin doğururum :))

senin ilk geldiğin zamanı çok net hatırlıyorum ben..çok üzülmüştüm hikayene..hatta çekirgelerle oturup konuşmuştuk..bak o kazandı savaşı..37+3te geldi hem de prensesleri..senden de böyle bahsedeceğiz..hiç takma kafana..biz de msn den konuşuruz napalım :)))

Dırımcım yapma böyle tatlım ya,inan boşuna üzüyorsun kendini.Sen bikere çok iyi bir annesin,mükemmelsin hatta.Ben sana herzaman hayranlığımı haykırıyorum be boşunamı söylüyorum yani.
Çocuk canım bunlar heralde hasta olacak,çok normal,sen hiç hasta olmadan büyüyen çocuk duydunmu?
Sen güçlü olki,yavrularına daha güçlü bakasın olurmu.Önce senin sağlığın önmeli.
Üzülmek yokklava:

:içelim:
Evet canım bende hatırlıyorum.bana yazdığınız mesajları,herkes çok samimiydi bana karşı,ben çok dular aldım sizlerden.
Rabbimin izniyle bende kazanacağım çekirgeler gibi:lepi:
Konuşuruz tatlım tabi,hatta benim bızdıklar doğduğunda,bursaya geldiğimizde belki
k.k teyzemizi ve senin bızdıkları ziyaret ederiz.yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…