hayırlı cumalar herkese.....
firdos canım ben 13+4 haftadayım daha ama şimdiden sola yattığımda yığılma bende de oluyo.sola yatmak problem değilde yığılma olunca bebekler rahatsız olacaklar diye endişeleniyo insan.umarım normaldir.
ee tabi yerçekimi diye bişey var dimi ama :))sağol canım,o zaman yapacak birşey yok.sola yatmaya devam.ama bende şöyle birşey oluyor,sola yatınca o tarfıma doğru birşeyler toplanıyor sanki.elimle destek yapıyorum.bebekler olabilir mi bu toplanan şey? birde geceleri sola döner dönmez kasıklarıma doğru pıt pıt bişeyler değiyor.
korkma canım bebeklere hiç bişey olmaz..onlar neden o suyun içindeler..rahatsız olmasınlar, zarar görmesinler diye zaten..ama direk kafalarının üzerine yatmamaya çalış..benimkilerin bi ara kafaları soldaydı o zaman dr hafif sola yatmaya çalış demişti mesela..şimdi döndüler..sağ tarafta kafaları..hayırlı cumalar herkese.....
firdos canım ben 13+4 haftadayım daha ama şimdiden sola yattığımda yığılma bende de oluyo.sola yatmak problem değilde yığılma olunca bebekler rahatsız olacaklar diye endişeleniyo insan.umarım normaldir.
bana doktor sırt üstü yatmak yerine uzun otur demişti..ben arkama yastıkları yığıyorum başımda boşta kalmayacak şekilde yükseltiyorum yastıkları sonra uzun oturuyorum kimi zaman..öyle uyuyabiliyorum bile..eşim sağolsun çok rahat edebileceğim şekilde hazırlıyo yatağı, yastıkları..bir de öyle oturunca mutlaka ayaklarımın altına yastık koyup kalp seviyemin üzerinde tutuyorum ayaklarımı..şuan bende öyle birşey yok . ama anımsıyorumda senden daha ufakken vardı elimi karnımın altına koyuyordum hatta ama şimdi yok canım bide ben sırt üstü yatıyorum ama dizlerimi toplayarak ayaklarımı uzatmadan .
şuan bende öyle birşey yok . ama anımsıyorumda senden daha ufakken vardı elimi karnımın altına koyuyordum hatta ama şimdi yok canım bide ben sırt üstü yatıyorum ama dizlerimi toplayarak ayaklarımı uzatmadan .
canancığım ne diyem bunada şükür
halam hiçbir işe el sürmüyor sadece çocuklara oynuyor
ben çamaşıra bulaşığa yemeğe evin işine bakıyorum...
hee çocukları beslemeyide ortak yapıyoruz...
ama çocuk bakımında tek çocuk mantalitesinde ve kendi torunu kımıldamadığı için yerinden öle sanııyor kaçkere kanepede bıramış bez almaya gelmiş çocukları
dedim hala onlar durmaz düşer dedim ...ben dur dedim diyo allahtan durmuşlar...
en gıcık olduğum şey çocukların altını alıyolar bezin ağzı açık yere koyuyolar ,
eee diğer çocuk hemen ona saldıryo bu sefer bi panik...
valla 6 senedir kırmadan kullandığım çay bardağım kırıldı
yani bu bir şikayet değil ama çocuklar ayaklanmış ellerin ualaşacağı yere konmamalı
sonra bugün sehpaya çay bardağını koymuş halam arkasını döndü ali devirdi bardağı
şimdi o bardak çay dolu değildi ...ama ya dolu olsaydı çocuk haşlansaydı
çocuğun göğüs kısmı kople ıslakdı...halımın üzeri kapalı olmasından korundu
ama koltuğuma geldi...eee halam panik yaptı ....çocuğama baksın bardağa mı baksın derken....koltuk çayı emecek hemen sabunlu bezle sildim..
çocuklara kıyafet getirdim...
şimdiye kadar hep alt aldım sırtlarına kadar çıksada ne yere bulaştırdım ne koltuğuma
ama halam sağolsun koltuğun örtüsünü mok yaptı....
yani kızlar hasta olmakkkk yasakkkkkkkkkkkkkkk
rabbim şifa versin .....ve şükrediyorum o da gelmeseydi olmazdı
gücüm yok çocuklara enerji harcamaya....mafoldumben
canan cnm kızın küçük cnm ama bu konuda çok hasas sana önerim lovobada yıka kızının özel bölgesini
çünki bebekler çok hasas ıslak mendil kullanma dondurma kutuları varya ona ılık su yap pamukla sil cnm bi süre
evet canım yukarıdan aşşağı temizliyom ama sıvı mıçtığından bezin içinde her tarafına bulaşıyo yıkamaktanda korkuyorum hasra edicem diye yaz gelse bicanan canım çok sağol. ben aslında ikisininda poposunu kaka yaptıklarında banyoda yıkıyordum. şimdi annemlede kalıyoruz. onların banyo çok dar iki kişi giremiyo o yüzden popo yıkama yerine ılık suyla iyice siiyoruz. sanırım ondan oldu diyorum. çünkü şimdiye kadar ne zaman kaka yapsalar hemen belden aşapı güzelce sabunluyorduk eşimle birlikte. dikkat et derim canım bi de temizlerken kesin biliyorsundur yukarıdan aşağıya temizle canım ıslak mendilde kullanma derim koy bi leğene su bezle güzelce temizle ıslak mendiller temiz yamıyo gibi geliyor bana.
dirim canım çok sağoll.
yav uyumuyor bunlar yarasa bunlar yarasaaaaa(
dirimcim valla okurken sanki ben yaşıyormuşum gibi yoruldum .
arada bende diyorum çevremizden yardım istiyoruz sagolsunlar yapmaya çalışıyorlar ama bir dönüp bakıyorsun daha çok yorulmuşsun cebelleşmişsin başı dönüyor insanın kimi zaman.kimse kimsenin düzenine ayak uyduramıyor ee buda normal .ama benim bir yengem var yok böyle birşey kadın resmen bir motor. ben dr gidiyorum eve bir geliyorum perdeler yıkanmış ev süprülmüş silinmiş yemekler ocakta ütüler yapılmış bukadar pratik olur insan .tek duam dogumdan sonra sıksık gelmesi .böylesine can kurban sana birşey kalmıyor.
ama şuda bir gerçek seninkilerde hızır gibi yetişiyor sana bunu bulamıyanda var .
kızzzzz canan lafım sana o kaynananı lafla paralayasım geliyor valla.klava:
canan ne güzel anlatmışsın. herşey vız geliyor insana .allah kadını nekadar çok seviyorki böyle bir güzelligi duyguyu ona yaşatıyor.ben her zaman derim bir insan hiç bir şeyi bu kadar yogun ve haz verir şekilde yaşayamaz .düşünsene o uyanmadan 15 sn önce gözünü açıyorsun uyanacagını acıkacagını hissediyorsun .
bir olay anlatayım .oğlum bakıcısıyla evde bende işerimde çalışıyorum ama nasıl bir yogunluk var su içecek vakit yok öyle birgün ama ben bir anda koptum kalbimde bir çarpıntı surat olmuş kıpkırmızı içim daraldı hani çküz oturdu derler ya benim on öküz oturdu yüreyime yok çalışamıyorum daraldım .kızlar abla çık dışarı hava al dedi bende tam çıktım tel çalıyor inanın onun sesi bile kulagıma cayır cayır geliyor.neyse arayan sibel abla bir gelebilirmi eve demiş zaten çok yakın evim. hemen gittim içeri girdim.sibel ablaya bakınca kendi yüzümü gördüm sanki kıpkırmızı olmuş ayakta zoor duruyor.abla noldu dedim berkemi bişeyoldu korkma berk iyi şimdi .neyse girdim içeri benim haydur pek keyifli oynuyor içeride .sibel abla meyvasını yediriyor agzını siliyor .elindekileri bırakmaya mutfaga gidiyor tam kapıyı kapatacak oda allahtan işte berke bakıyor ne görsün mos mor
gık yok burnunda meyveler geliyor artık yazık kadın kendine getiriyor ama koptum diyor dünya yıkıldı başıma diyor .ya dönmeseydi bir an için allahım korumuş.oğlumu oan anladım niye işyerinde o hale geldigimi annelik işte allah malumediyor anneye .
yavrularımız ilk önce allaha emanet sonra bize melekler hep yanlarında olsun kuzuların:Saruboceq:
mayıs gelecek yavrummm kavuşacaksın kuzularınaaaagünaydın kızlar...hayırlı cumalar....
ben gripi atalamadım henüz çok yorgunum gece burnum tıkandığı için uyuyamıyorum,gündüz işte of çok sinir bu grip hamilelikte,,,aman dikkat edin kızlar bu havalarda,,
wavy cnm geçmiş olsun kuzuna,,,,
dırım sanada rabbim koaylık versin yine bir atraksiyonlu gece geçirmişsin,maşallah atom karınca gibisin,,,,,
canancğm ne güzel anlatmışsın mayıs gelsede bende kuzularımı kucağıma aasım geldi bir an önce
bende çok tedirginim bu konuda ikiside kız benimde en çok temizleme konusunda kasılıyorum,
canım kızların dediği gibi sol yana yatışta kan dolaşımı daha rahat hareket edio bebeklere oksijen daha rahat taşınıyo ama yatamıyosada sonunda ölüm yok ben son 2 ayımda yatamıodum mesela hep sağıma yattım bebeklerimde çok iyi şükürrkızlar doktorum bana hep sol tarafına yat dedi,doğru olan buymuş.iki gündür hem gündüzleri hemde geceleri hep sol tarafıma yatıyorum.ama sol kolum,omzum ve sırtım ağrı yapmaya başladı artık.birde sola dönünce sanki bebeklerimde gelip oraya yığlıyorlar sizce bu durum normal mi?kızlar sırt üstü falan yatmamamız mı lazım hiç,anlamadım ki..
slm. tabikide en çok göbek bozuldu. yani benim öyle ama çoğul gebelikte çok çatlak ve sarkma oluyor benneyaptımki göğüslerimde eskisine göre sarkmış vaziyette.4 ay çeke çeke süt sağmaktan mahvoldular.
56 ile hamile kaldım 16 kilo aldım. doğumdan sonra 59 da takılı kaldım.kilomdan memnunum ama göbeğim canımı sıkıyor. buruş buruş , çatlak, sarkmış.
hamilelikte formunu korumak için hızlı değil yavaş kilo almak gerekiyor..
ama açılan iştah, ödem vs. bunu pek mümkün kılmıyor.
kimse yok yaa..
her gelen bi soru sorup kaçmış..biz de sayfalarca bi soruya cevap vermişiz ama bi daha ne gelen var ne giden..sanki google burası yaa..
tabi eski halini bilmiyo kimse buranın o yüzden tadını alamadınız..ben de sona kaldım o yüzden yalnız kaldım..herkes doğurdu gittii((
lmaz:
aşk olsun canım ya,ben her yazılana cevap vermiştim.ama haklısın,genelde soru sormaya uğruyoruz.
canım ben direk sana bişey söylemedim ki..neden alındın anlamadım..
hepimiz zaman zaman aklımıza takılanları soruyoruz, sorucaz da..ama zaten geçirdiğimiz zaman kolay değil..zamanla daha iyi anlayacaksın beni, hele bi ağırlaş bak..bizim burada çok güzel arkadaşlıklarımız oldu, bir çoğumuz telefonlaşıyor birbirimize gidip geliyoruz bile..demek istediğim oydu benim siz buranın tadını alamadınız derken..yani bu süreçte sorular, sorunlar da olacak elbette ve destek olacağız birbirimize ama en önemlisi bu zor dönemde beraber sohbet edip hoş vakit geçirmek ve bu olumsuzluklardan uzaklaşabilmek..
ben burada herkese elimden geldiğince destek olup gördüğüm her soruya satırlarca cevap yazıyorum ve bunu yaparken de gocunmuyorum..ama burada tüm arkadaşlarımızı dualarla uğurladık doğuma, şimdi sıra bana geldi ve bakıyorum bakıyorum kimse yok..sadece aklına bir soru takılan uğruyor o kadar..buna bozuldum, üzüldüm ve hatta biraz kızdım o kadar..
yanlış anlayıp alınacak bişey yok yani..!! opuyorumnanaktan
merhabalar çok yorgunum ,çok hastayım.ama morelman çok bozuğum çokkk o kadar sıkıntılıyımki
kendimi kuytu köşede kalmış gibi hissediyorum
kocamın ve halamın özele gitme çocuk iyi olur ikigün ilaç vermekle geçmez demelerine aldırış etmeden
hastaneden doktorumuzdan randevu aldım hemen yola çıktım
ömerin 3 gecedir ateşler içinde ve gündüzleri gözünü açamıyor....
hastaneye gittik daha kapıda soydular çocuğumu ateş 38.8 di
muayne oldu acilde iki iğne yapıldı kan alındı
akciğer filmi çekildi....çocuk iğneden sonra tabi rahatladı uyudu....tahliller temiz çıktı
akciğer filmi dışında broşit dedi ama öle ilerlemiiş bişey yok dedi...
nefes için dedi ilaçlı oksijen vereceğiz dedi...1 saat oldu geleli yemek yedim ömerimde uyuşturucu almış gibi uyuyor....
doktorda ağlamaya başladım ben bakamıyormuyum dedim....doktor güldü ..
kendine ve bu oğluna bakamıyorsun dedii...sadece öteki oğluna bakmışsın dedi
bazı çocuklar virüsleri nezle ve girp olarak atlatır bazılarıda böyle olur dedi
bunu oğlunuzun vücudu yapıyor dedi..
o oksijeni alınca nefesi acıldı deliksiz uyuyor...ben çok fenayım ama
kaynımı aradım yarın anneni bize getir dedim...c.tesi pazar ömerin iğnesi var aliye bakar en azından
ama işlerin hepsi bana bakıyor bakalım vücudum ne kadar dayanacak
annem sağolsun bu durumda afrası tafrasını yaptı ...bugün hastaneye gelmek için istiyorsa geleyim diye halamla haber yolluyor yaaa..............ve ben hastayım çocuklar hasta demedi kızım gelin bize diye...
Burcincim kesinlikle sana katılıyorum.Ben ilk bu topiği keşfettiğimde,daha ikiz annesideğildim.Aama hep yazılanları takip ederdim.egeli,hymary,kaswa,wayv, kevser,canan,çekirgeler hiç biri doğum yapmamıştı,kayranın ve muallim ablanın daha çıtır hamilelikleriydi çok güzel muhabbetler olurdu.AMA şimdi bende çok şükür katıldım bu topiğe ama şimdi kiiiiiiimsecikler yok.
Hadi sen 1 haftaya kadar doğumunu yapıcan allahın izniyle meşgul olduğun günler başlayacak.
Ya ben benim sorularıma,sorunlarıma kim yardımcı olacakbilmiyorumkismile
senin ilk geldiğin zamanı çok net hatırlıyorum ben..çok üzülmüştüm hikayene..hatta çekirgelerle oturup konuşmuştuk..bak o kazandı savaşı..37+3te geldi hem de prensesleri..senden de böyle bahsedeceğiz..hiç takma kafana..biz de msn den konuşuruz napalım :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?