- Konu Sahibi whiteflag07
-
Bu dediklerinizde yanlış bir şey yok ki, en mantıklı olanı söylemişsiniz zaten; bu halde aile bir de düğün dernek ile mi uğraşacak? Siirt'e yerleşmeyi de mesele etmemişsiniz. Tepki vermek yerine "anlayışın için teşekkür ederim" demesi gerekirken bir de kızmış? Duygusal tepkiler veriyor anladığım kadarıyla. Üstüne varmayın şimdilik ama yaklaşımınızda haklısınız bana kalırsa.
ben sizin yerinizde olsam ayrılırdım. siirtli biriyle siz ankaralısınız herhalde. asla yapamazsınız zararın neresinden dönersen kardır.doğulu biriyle evlenmek cesaret ister
ben sizin yerinizde olsam ayrılırdım. siirtli biriyle siz ankaralısınız herhalde. asla yapamazsınız zararın neresinden dönersen kardır.doğulu biriyle evlenmek cesaret ister
arkadaşlar merhaba bu konuyu sizinle paylaşabilmek için dün akşam üye oldum ve bugün sıkıntımı sizlerle paylaşıyorum. Ben ankara da özel bir klinikte fizyoterapistim yaklaşık 1 aydır aynı iş yerinde çalışıyorum. 6 yıldır devam eden bir ilişkim var ve biz geçtiğimiz ekim ayında nişanlandık. Nişanlım doktor o da burada özel bir hastanede çalışıyor. Kendisi siirt li ama yıllardır ankara da ve banada ankara da yaşayacağımızı buradan başka bir yere gitmemizin söz konusu bile olamayacağını söylemişti. Bende çalıştığım klinikte bir yıllık sözleşmeye imza attım bu sözüne güvenerek. Yani sözleşmem bitmeden oradan ayrılmam mümkün değil. Bu yaz evlenmeyi düşündüğümüz için ev bakmaya başladık. Ancak nişanlımın babası malesef kanser hastalığına yakalandı ve hastalık baya ilerlemiş. Nişanlımın ailesi siirt te yaşıyor. Nişanlım bu şartlar altında ankara da yaşamamızın mümkün almadığını bizim siirt e yerleşmemiz gerektiğini babasının ölüm döşeğinde olduğunu küçük kardeşlerine bakmak zorunda olduğunu söyledi. Bende babası bu haldeyken düğün yapmamızın hiç doğru olmayacağını benim sözleşmem olduğu için evlensek bile ayrı kalacağımızı sözleşmem bitince siirt e yerleşebileceğimizi ve en doğrusunun düğünü ertelemek olduğunu söyledim. Ben tamamen iyi niyetle söyledim ama nişanlım bunu duyunca deliye döndü. Onun siirt li olduğunu biliyor muşum sırf oraya gitmemek orada yaşamamak için düğünü erteliyormuşum onun yanında olmuyormuşum ve bunun gibi daha bir sürü şey söyledi. Ne yapacağımı bilemez haldeyim. Sizce ben yanlış mı hareket ettim ? Gerçekten bu yaz düğün yapmamız doğru olan mı ?
geçmiş olsun , siz en mantıklı olanı söylemişsiniz , birde olayı sizin açınızdan düşünüyorum tabiki nişanlınıza gelecekte eşiniz olacak kişiye destek olmalısınız fakat Allah korusun aile bireylerinden evin büyüğü kayıp yaşandığında evin oğlu ailenin geri kalan kısmına maddi-manevi bakımını üstlenmek zorunda ve artık evin reisi o kişi durumuna geçiyor ve geri kalan zamanınızı siirttee geçirmek zorunda kalıcaksınız , burda da siirtli bir arkadaşım vardı tüm düzeni izmirdeydi babası aniden trafik kazası geçirip hayatını kaybetti ve tüm düzenini siirte taşıdı ondan biliyorum , buna hazırmısınız peki
Ben aslen Antalya lıyım. Üniversiteyi Ankara da okudum ve burada iş bulduğum için burada kaldım. Herkes aynı fikirde aslında ama ailesini tanıdım o kadar iyilerdi ki şimdi bu olay olunca evlenmek istemyor burada yaşamak istemiyor diye bana sırt çevirdiler.
yanlış bi yaklaşım bence bu dediğinizz.. 6 yıldır devam eden bi ilişkileri var, ve çok sayıda doğulu batılı mutlu evli çiftler var!!
konuya gelcek olursakta yerinizde olsam ayrılmazdımm. siz gayet mantıklı bi cvp vermişssiniz üstelik gitmem de dememişsiniz. babasına canı sıkkın olduğu için bu tepkiyi vermiş olabilir. biras zaman tanıyın bencee alttan alınn. inşallah güsel olur her şey sizin içinn
Bence o şekilde cevap veren arkadaş doğulu biriyle tanışmamış belkide hiç doğuya gitmemiş doğuya önyargısı olan bir arkadaş o yüzden yazdığı o kısmın inanın hiç üstünde durmadım çünkü emin olun gitmiş olsaydı tanımış görmüş olsaydı bu şekilde söylemezdi. Tabi ki böyle bir durum için nişanlımdan ayrılığı düşünmeyeceğim. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim
Felaket tellalı olmak istemem, fakat ortada bazı gerçekler vardır ki göz ardı edilemez.
Kendin eğitimli, aklı başında bir insansın.
Sence de bu anormal bir davranış gibi geliyordur değil mi?
Sonuçta senin bir bahanen yok, ortada gerçekten senin gitmene engel bir durum var.
Nişanlın bütün bunları bildiği ve farkında olduğu halde ailesine "artık benimle evlenmek istemiyor" gibi saçma sapan bir davranışta bulunuyor.
Hadi bunu da geçtim, ailesi bu durum yüzünden sana "sırt çeviriyor"!
Saçmalık....
En ufak bir durumda bu şekilde davranan insanlar, yarın öbürgün eşin ile bir problem yaşadığında nasıl davranacaklar sence?
Bir kaçtane konu gözüme çarpmıştı forumda, bir ara Bir Derdim Var köşesinde konulara göz gezdirmeni tavsiye ederim.
Kendi durumuna benzer bir çok örnek bulacağına eminim...
Farklı iki kültürün bir araya gelmesi, malesef ki sağlıksız bir evliliğe sebebiyet veriyor.
Sana "Ayrıl, arkanı dön ve kaç" demek biraz bekara karı boşamak gibi olur.
Fakat senin hayatın, iyi düşün, iyi tart kafanda.
Ne kadar uyum sağlayabilir, ne kadar adapte olabilirsin? Farklı bir aile kültürünü ve yaşantısını nasıl kaldıracaksın?
Önemli olan bunlar bence, sen kendin başarabileceğine inanıyorsan zaten kimseye söz düşmez.
Değer farklılıklarını da unutmamanı dilerim...
Herkesin değerleri farklı oluyor kültüre göre, yaşayış tarzına göre...
belki olay çok sıcak olduğu için birden oraya gidelim demiştir. belki ailesini ankaraya getirir bilmem amaa bence yanında olun ve zaman tanıyın nişanlınızaa.
sen belliki çok seviyosun yanımda olursa herşeyi aşarım diyosunn bu düşünceye sahipsen kesinlikle aşarsınn.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim konulara bakacağım. Belki yaşadıkları bu durumdan belkide gerçekten doğu tarafında yaygın olan erkek ne derse o olur düşüncesinden böyle oldu bilemiyorum ama onu o kadar çok seviyorum ki doğulu batılı olması inanın benim sevgimi etkilemezdi düşünüyorum belki de ben Siirt li o Antalya lı olabilirdi o zaman o beni kabul etmeyecek miydi ? Şuan gerçekten sağlıklı düşünemiyorum ailesini tanıdım nişanımız oldu o kadar iyi o kadar sıcaklardı ki çoğu arkadaşım onlar evlenene kadar böyle olur sonra yandın dediler daha şimdiden yüzlerini gösterdiler dediler herkes ayrıl kurtar kendini diyor ama ona olan sevgimden bunu yapamıyorum düşünemiyorum bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?