Arkadaşlar nolur görüşlerinizi söyleyin, boşanmak üzereyim

Anlattıklarınızda aynı kendi eşimi gördüm ve 1 haftadır annemlerdeyim 2 yaşında bebeğimle beraber ben kesinlikle boşanmaya kararlıyım ve kararlı duruyorum karsısında hergün içip gezip bana fotoğraf atıyo eve dönmezsen başka kadınlarla olıcam diyor ama dönmüyorum inanın ki annemlerde yasamaya başlayınca üzerimdeki yük hafifledi kızınız içinde sunu söyliyim size psikoloğa gittim babası arayıp sormuyorsa yapıcak birşey yok sizde aramayın diyor ben bu yaiadıklarımdan sonra bunu size söylemeyi borç biliyorum kendime kaçın kurtulun bi an önce hayatınızın geri kalanını bi erkek müsveddesi için harcamaya değmez

15 yılın çöp olmuş resmen. Böyle hikayeler beni çok üzüyor. Şimdi artık kimse çekmiyor. Sen evden gitme, kusurlu eş sen olursun, evinde otur, davayı o açsa daha iyi ama sen çekişmeli açabilirsin, nafakayı ödesin de yaşasın bekar hayatını tabi para kalırsa. Şimdi yıkıyordur evin masrafını sana, anası babası uğraşsınlar, sen bakıcılığını yapmışsın 15 yıl.

Arkadaşlar, eşim olacak kişi ile görüştüm. Aynı tavır ve aynı hareketlerle devam ediyordu. Ayrılık süresince hiçbir pişman olma belirtisi göstermiyordu, aksine istediği bekar hayatı hoşuna gitmişti. Bende artık bu durumlara tahammül edemiyordum. Söyledim, boşanmak istiyorum diye. O da seve seve kabul etti.

Aramızda protokol yaptık. gittik dilekçeyi verdik, anlaşmalı olarak boşanıyorum. Perşembe günü mahkemem var.
Bu süreçte, evden çıktım. Çünkü birlikte yaşadığımız evde kaldıkça daha da psikolojim bozuluyordu. Kendi kıyafetlerimi, çocuğun kıyafetlerini ve kitaplarımızı aldım sadece. Hiçbir eşya almadım. Onu hatırlatacak hiçbir şey istemedim. Kendi aileme ait bir daireye, ailemin desteğiyle, öncelikli eşyaları alarak, çocuğumla yerleştim. O da ben evden çıkınca, hemen eve geri geldi, düzenine devam ediyor.

Protokol şöyle; velayet bende kalacak, birlikte oturulan daire satılacak ve yarı yarıya paylaşılacak, çocuk için cüzi bir rakam nafaka verecek, maddi ya da manevi tazminat istemiyoruz diye yazdık imzaladık.

Olayın üzerinden bir kaç hafta sonra, beni aradı. Ev sadece ikimizin değil, çocukta var dedi. Evi satacağım,parayı üçe böleceğim. Üçte birini sana vereceğim dedi. Bende kabul etmedim. Çünkü kafasındaki plan, evi bir yakınına satmış gibi gösterip, bana da cüzi bir rakam vererek olayı kapatmak ya da bana hiç vermemek. Her şeyden vazgeçiyor ama evden vazgeçemiyor.

Bu ara çok borçlandım o yüzden avukata gidemiyorum. Ben şimdi mahkemede ne demeliyim? Kanuna göre, evin yarısı benim. Bende evlendiğimden beri çalışıyorum, o evi ikimizin birikimleriyle aldık. Hakkımdan vazgeçmek istemiyorum. O da protokole güveniyor. Bir kere boşandıktan sonra hak iddaa edemeyeceğimi söyledi, dava açar uğraşır durursun dedi.Bunu gerçekten söyledi. Şok oldum.

Şimdi mahkemede hakime protokole uymayacağını ifade etsem , mahkeme çekişmeliye dönecek. Bu durum onun hoşuna gitmeyecek. Velayet konusunda bir sıkıntı çıkarırsa diye korkuyorum. Çocuğun mahkemelere gidip, kiminle yaşamak istiyorsun sorularına, maruz kalmasını istemiyorum. Bir taraftan da, bir an önce de boşanıp ondan kurtulmak istiyorum.
Ne yapmalıyım? Lanet olsun deyip, evden mi vazgeçeyim?
Lütfen kırıcı yorum yapmayın, kaldıracak gibi değilim. Teşekkürler

Tabii ki evden vazgeçme, süreci bilmiyorum ama onun söylediği acayip mantıksız.
İlk defa boşananların mal hakkına çocuğunu kattığını duydum, şaka gibi. Yemesin kimseyi.

Evlenirken aldığınız için evde ikinizin eşit hakkı oluyor diye biliyorum, satılacaksa da yarı yarıya bölüşülmeli ki çocuk da sizde kalacak bu durumda, ihtiyacınız olabilir bu paraya. Sizden izinsiz satamaz diye biliyorum, sizin imzanız gerekiyor, ben satmak istemiyorum ilerde bize birşey olursa kızımıza kalsın deyin, zaten sizin hakkınız orada bakidir, mahkeme kararıyla satacaksa da mecburen sizin payınızı vermek durumunda kalır. Kendi kendine satış yapamaz eğer evlendikten sonra alınan bir mal ise, gene de avukatlar daha iyi bilir.

Şok olmanız biraz enteresan olmuş belliydi bu adamın böyle şeyler yapacağı. Ev çocuğun diye bir şey yok ne yazık ki.. Çocuk 11 yaşında ne yapacak evin 3-1ini çocuğun üzerine mi yapacak? Bu iddia gerçek dışı.
Eşinizin gerçek dışı iddialarina kanmayın, maddi durumunuz yoksa adliyeye başvurup avukat atamasını isteyebilirsiniz,o kolay.
Ben de boşanma asamasindayim, bana da eşim aynı şeyleri söyledi, yok mahkemede uğraşırmisim, yok 5 yıl surermis, ben de bana ne sürerse sürsün dedim, hiç egilmedim. Anlaşmayı kabul etti sonunda

Evi, birlikteyken aldık. Birlikte ödedik. Ama protokolde sadece ev satılacak yarı yarıya paylaşılacak diyor. Buna uymayacağını söylüyor. Ben boşandıktan sonra gerisi önemli değil!.. Ev ne zaman satılır belli olmaz ev 1 senede de satılır 10 sene de de satılır, protokolü imzaladın sonuçta. İşine gelmezse açarsın davanı senelerce uğraşırsın diyor. Evi satmayalım, kızımızın üzerine yapalım dedim onu da kabul etmedi.

Bu erkeklerin bekar hayatına olan özlemleri. Bitip tükenmez istekleri, leş arkadaşlıkları herşeyi mahvediyor. Olan da kadına ve çocuklara oluyor. Bekara karı boşamak kolay. Kadın çok direniyor bu evlilik süresince herşeye, herkese ama nafile. Delicesine kürek çekiyorsun ellerin paramparça ama denizde değil karadasın çok kere. Gitmez o sandal. Su da almaz. Ne bileyim galiba bekarlık gerçekten sultanlık. Yalnız ölücem diyorum hep kendime bu da çok acı. Ancak çoluğun çocuğun hayatını karartan böyle leş adamlar uğruna ömrü ziyan etmek akıl karı değil. İşin zor bacım allah yardımcın olsun..

Seni sindirmeye çalışıyor sakın vazgeçme .o senin hakkın ve böyle bir adama çocuğunun ve senin hakkını yedirme.protok nasıldır bilmiyorum ama ne gerekiyorsa yap korkma.goreceksin sen kazanacaksın sonunda.asla vazgeçme..

Bir de aklıma geldi protokolde tarih belirtin ev satılıp yarı yarıya paylaşılacak olan maddede şu tarihe kadar, eğer belirilen tarihe kadar ödenmez ise % şu kadar faiz vb. Yani protokolü belli çerçeveler içinde yapın, ucu açık ifadeler bırakmayın.
O zaman desin bakalım ev 10 senede satılır10 yılda satarsa borcu bir ev parası olur artık :))

Ya size niye kırıcı yorum yapalım ki? Tez zamanda tüm bu dertlerden kurtulun inşallah.

Keşke evden hiç çıkmasaydsınız, o pislik rahatına kovuşmasaydı.

Gerekirse bir yakınınızdan yardım alıp mutlaka avukata danışın. Evin yarısı sizin, onu oradan çıkartabilirsiniz belkide. Kendi oturamayınca satılması daha çok işine gelebilir.

Asla hakkınız olandan vazgeçmeyin. Sizin 15 yıllık emeğinizin üzerine çöküp keyif süremesin.

Yasiniz 35in ustunde sanirim. Haddime bile degil aslinda boyle tecrubeli insanlara akil vermek. Ama suan olayin icinde idrak edemiyorsunuz. Evlilikler neden devam eder?
1. Asiksindir.
2. Asik olmasan bile saygin ve vefan vardir.

Sizde her ikiside yok. En azindan esinizde. Cocugum icin demek istiyorsaniz kesinlikle bosanin. Cocuk suan ne yasadigini anlayamiyordur bile. Cocuk olan bir eve gunun hicbir saatinde alkollu girilmez bence. Hele gece gec saate kadar gezmek tozmak falan.. Cok kolay olmali aslinda karariniz. Lutfen daha fazla hayatinizdan calmayin.

Protokolü, boşanma davası açtığım dilekçeyi verirken yaptık. Ek olarak,dosyaya eklendi.

Haklısınız ikisi de yok. Kararı vermem gerçekten çok zor oldu. Bunca şeye rağmen. Ama kararımın arkasındayım. Çocuğumla, güzel günler yaşayacağım inşallah

Protokolü, boşanma davası açtığım dilekçeyi verirken yaptık. Ek olarak,dosyaya eklendi.
Tüh, keşke bir avukata danışıp öyle yapsaydiniz protokolü. Ama siz yine de bir sorun bakalım dava henüz sonuclanmamis, maddelere ek olarak eklenebiliyor mu. Dediğim gibi maddi imkanınız yoksa devletten yararlanabiliyorsunuz, kendi kendinize yapmayın bu adam açık kapı buldu mu sizi mağdur eder dediklerine bakılırsa

Evet orada hata yaptım Benim ilk düşündüğüm, çocuğumun velayetiydi. O da, velayet sende olsun, deyince sevindim. Diğer maddeleri düşünemedim.

Satış yaparken de sizin imzalı onayınız gerekmiyor mu? Ben mi yanlış biliyorum? Bu durumda yarı yarıya paramı alınca atarım imzayı derseniz doğru olur bence. Ben şimdiden parayı vereyim dese bile, satarken sizin izniniz olmadan satamaz diye düşünüyorum. İmzaladığınız protokolde tam olarak ne vardı tam bilmiyorum ama, evliyken dahi eşin izni gerekiyor artık satışta. Bir de diyelimki usulsüz bir satış yaptı size eksik para verdi, belgeleri saklarsınız, hesabınıza yatan para vs., evin bilirkişi tarafından değeri hesaplanır ve mahkemeye verirsiniz isterse 5 yıl sürsün hakkınızı alırsınız. Sonuçta haksız olan o, dava uzun sürüyor diye sizin gözünüzü korkutmak istemiş olabilir ama uzun sürse de haksız çıkacak olan o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…