- 3 Temmuz 2017
- 282
- 283
- 23
- Konu Sahibi derindenizmavisi41
-
Evlenirken aldığınız için evde ikinizin eşit hakkı oluyor diye biliyorum, satılacaksa da yarı yarıya bölüşülmeli ki çocuk da sizde kalacak bu durumda, ihtiyacınız olabilir bu paraya. Sizden izinsiz satamaz diye biliyorum, sizin imzanız gerekiyor, ben satmak istemiyorum ilerde bize birşey olursa kızımıza kalsın deyin, zaten sizin hakkınız orada bakidir, mahkeme kararıyla satacaksa da mecburen sizin payınızı vermek durumunda kalır. Kendi kendine satış yapamaz eğer evlendikten sonra alınan bir mal ise, gene de avukatlar daha iyi bilir.
Bir de aklıma geldi protokolde tarih belirtin ev satılıp yarı yarıya paylaşılacak olan maddede şu tarihe kadar, eğer belirilen tarihe kadar ödenmez ise % şu kadar faiz vb. Yani protokolü belli çerçeveler içinde yapın, ucu açık ifadeler bırakmayın.
O zaman desin bakalım ev 10 senede satılır10 yılda satarsa borcu bir ev parası olur artık :))
Yasiniz 35in ustunde sanirim. Haddime bile degil aslinda boyle tecrubeli insanlara akil vermek. Ama suan olayin icinde idrak edemiyorsunuz. Evlilikler neden devam eder?
1. Asiksindir.
2. Asik olmasan bile saygin ve vefan vardir.
Sizde her ikiside yok. En azindan esinizde. Cocugum icin demek istiyorsaniz kesinlikle bosanin. Cocuk suan ne yasadigini anlayamiyordur bile. Cocuk olan bir eve gunun hicbir saatinde alkollu girilmez bence. Hele gece gec saate kadar gezmek tozmak falan.. Cok kolay olmali aslinda karariniz. Lutfen daha fazla hayatinizdan calmayin.
Tüh, keşke bir avukata danışıp öyle yapsaydiniz protokolü. Ama siz yine de bir sorun bakalım dava henüz sonuclanmamis, maddelere ek olarak eklenebiliyor mu. Dediğim gibi maddi imkanınız yoksa devletten yararlanabiliyorsunuz, kendi kendinize yapmayın bu adam açık kapı buldu mu sizi mağdur eder dediklerine bakılırsaProtokolü, boşanma davası açtığım dilekçeyi verirken yaptık. Ek olarak,dosyaya eklendi.
Tüh, keşke bir avukata danışıp öyle yapsaydiniz protokolü. Ama siz yine de bir sorun bakalım dava henüz sonuclanmamis, maddelere ek olarak eklenebiliyor mu. Dediğim gibi maddi imkanınız yoksa devletten yararlanabiliyorsunuz, kendi kendinize yapmayın bu adam açık kapı buldu mu sizi mağdur eder dediklerine bakılırsa
Satış yaparken de sizin imzalı onayınız gerekmiyor mu? Ben mi yanlış biliyorum? Bu durumda yarı yarıya paramı alınca atarım imzayı derseniz doğru olur bence. Ben şimdiden parayı vereyim dese bile, satarken sizin izniniz olmadan satamaz diye düşünüyorum. İmzaladığınız protokolde tam olarak ne vardı tam bilmiyorum ama, evliyken dahi eşin izni gerekiyor artık satışta. Bir de diyelimki usulsüz bir satış yaptı size eksik para verdi, belgeleri saklarsınız, hesabınıza yatan para vs., evin bilirkişi tarafından değeri hesaplanır ve mahkemeye verirsiniz isterse 5 yıl sürsün hakkınızı alırsınız. Sonuçta haksız olan o, dava uzun sürüyor diye sizin gözünüzü korkutmak istemiş olabilir ama uzun sürse de haksız çıkacak olan o.Evi, birlikteyken aldık. Birlikte ödedik. Ama protokolde sadece ev satılacak yarı yarıya paylaşılacak diyor. Buna uymayacağını söylüyor. Ben boşandıktan sonra gerisi önemli değil!.. Ev ne zaman satılır belli olmaz ev 1 senede de satılır 10 sene de de satılır, protokolü imzaladın sonuçta. İşine gelmezse açarsın davanı senelerce uğraşırsın diyor. Evi satmayalım, kızımızın üzerine yapalım dedim onu da kabul etmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?